Цяла млекоцентрала си
Аз се радвам на 400 гр. за две седмици, вие цяло кило, браво на вас 

След изцеждане се засилват много. Зърната ме болят, а и целите гърди са страшно чувствителни- боли ме чак кожата. Болката мога да опиша така- забиване на иглички в областта на зърната и ареолите и болезнена чувствителност в целите гърди 
иначе остава мляко в тях 

. Но гърдите са ми пълни и на места са по-твърди. Храним се на 3, 3,5, 4 ч., след това се изцеждам по 15 мин на всяка гърда, а от снощи и по 30 мин на гърда. Стават по-меки, но твърдостта си остава с едната гърда. Знам, че не трябва да се изцежда до последната капка, за да не се получи хиперлактация, но, когато има твърдост - се налага. Бебчето ми суче по 15-20 мин само от едната гърда, а понякога, когато е сънливо и по 10 мин, само се отдърпва от гърдата. Какво да правя? По колко време да се цедя, налага ли се да се кърмим на по 2, 2,5 ч. и по колко минути да се изцеждам? Може ли температурата да се дължи на препълване на гърдите? Сега съм си наложила намачкан лист от прясно зеле на мястото на гърдата, където е твърдо. Да се обърна ли към лекар за температурата? Благодаря предварително!
Нека радва всеки ваш ден с щастливи усмивки!
Много ми е неприятно че няма да мога да го кърмя както до сега. И другия проблем са ни коликите, давах Саб Симплекс в началото помагаха сега вече не, минах на Еспумизан, но и той май не върши работа, а така го боли милия, така се свива, много жално ми става
Става дума за оригиналния - как пък не пропуска ден. Всеки ден поне 1-2 са пропуснали. Свекърва ми вчера взела едни Тужур на Лидл - пробвах една бройка и не ми пропусна, но после пак си сложих оригиналния Памперс, че имам още за 3 дена поне. Мисля през нощта вече да слагам от тия Тужур - по-твърди са от Памперс, но май имат повече мегдан да се пълнят.
Другото,което обсъждахме с нашата доки, е, че е възможно като им къркорят червата от коликите, малките да си мислят,че са гладни
докито смята,че прехранването и прекалено честото кърмене усложняват коликите и по тази причина препоръчва режим на 3 часа. Да си кажа честно, Лили се хранеше начесто и по малко и не е ревала така зверски от колики, както реве Юлия като напълни тумбака наведнъж. Тази сутрин като хапна 150 грама, ръмжа и дълго не можа да си намери място от преяждане
Има някаква златна среда,но къде ли е

Когато се цедя/кърмя е постоянна /боли така, както боли, когато си се ударил и е синьо/, а след това се появява тази болка- сякаш ми забиват топли игли. Днес вече започна да ме боли и в областта около мишниците
Сутрин изцеждам около 80-90, а през целия ден 40-50.
На мен днес направо сърцето ми спря!!!Ходих да взема Боян по-рано от градина,че не се чувствал добре и имал лека Т,та ми се обадиха и си го взех.След обяд съм оставила Али на спалнята(в средата на леглото),а Боян беше седнал в другия край и си играеше с едни кубчета,а аз до тях и гледам ТВ,но се наложи да стана,че звънна дом. телефон и само 2 минути по-късно чух едно ТУП и страшен рев...Аз веднага тичам към спалнята,а насреща ми Боян тича към мен и той рева и ми казва "Мамо,бебето падна".Заварих я с лице към пода,цялата червена и се дере...Веднага я вдигнах,тя започна да се захласва,посиня й около устичката,спря да диша за няколко секунди,а аз пълна паника...Въобще не помня какво съм правила,но след няколко секунди пак започна да си диша и изрева с ужасен писък,половин час я успокоявах,аз рева с нея,Боян и той,та се чудих кой по-напред да успокоя
Ужасно беше.От тогава я следя дали е сънлива,дали повръща....Но да чукна на дърво,засега нищо й няма!
,аз няма да я заразя,аз не съм болна
И той ми звъни и ми мърка,защо така съм се била държала с майка му
А аз ако не е това,че е болна,не бих й отказала да се порадва на детето.Никога не съм се държала така без основателна причина,а и тя винаги е била достатъчно умна и се е сещала и сама,та никога почти не ми се е налагало да й правя забележки за такива неща.А сега не знам какво й стана просто