Съвети за Бизнес 16

• 62 069
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Съжалявам, че се включвам само с тъпо "запис", но се скъсах да търся темата. Отивам да чета назад да се образовам. Имам си идейка какво искам, но не и как да го постигна.

# 541
В момента е златното време на измамниците по магазините. Внимавайте много и се пазете! Какви ли не хитрини се опитват да прилагат. Къс ден, ниски температури. Шалове и шапки за прикритие.

# 542
  • най-шареното място
Честита Нова година!
Да е здрава, щастлив аи успешна!

Много сте писали чак сега изчетох всичко.

ПП Консигнацията не я ли бяха забранили преди време? Или и там има нещо ново като втората употреба и РИОКОЗ?

ПП Ерин, Orak не  видях да са публикували цени. Има ли ги някъде?

# 543
  • В голямото море...Живот
Честита Нова година!
Да е здрава, щастлив аи успешна!
ПП Консигнацията не я ли бяха забранили преди време? Или и там има нещо ново като втората употреба и РИОКОЗ?

Честита и на теб!
Как така (и къде да го прочета) е забранена консигнацията? На всички стоки ли?

# 544
...
...

hahaha Към консигнацията подхождам като към парите на заем — само вземам...

Новото е свития пазар, който води до забавяне в плащането. Много магазини са изкушени да "завъртят веднъж" парите от стоката, преди да ги отчетът на доставчика. Някои успяват, но други си плащат наема, заплатите или тока, а после, като дойде време за ново зареждане става мазало.

# 545
ПП Ерин, Orak не  видях да са публикували цени. Има ли ги някъде?

Трябва много да се внимава с тях!
Въпреки, че 12 години работя с продуктите им и съм свикнала до безумие, трябва да отчета към момента сервизът им е потресаващ. Приятели са ми и не искам да задълбавам, но при тях се получи моментът, че изведнъж много им порасна работата... Или може би друг проблем има, не знам, но е доста трудно да се работи с тях.

# 546

Не е забранена консигнацията. Преди няколко години промениха счетоводното й тълкуване и сега когато две фирми си предават стоки на консигнация ДДС-то върху сделката се дължи в момента на предаване, независимо, че стоката не е продадена реално. Това обезсмисля цялата сделка и затова много фирми просто се отказаха да си разменят така стока.

# 547
  • най-шареното място
Да, това е. На мен ми е далеч, но като го прочетох се сетих.
Има я - законна е, но е безмислена. Оттам вероятно има и фактуриране.

Ерин, мерси! Не обичам продукти безценни Simple Smile Иначе при такива продукти плащаш малко пък после те си плащат разходите с поддръжката Simple Smile

Дором, мерси Simple Smile

# 548
Моля ,ако някой се интересува от   работещ кабинет за психлогическо консултиране.Търся си още един колега да работим заедно.Кабинета е много хубав,обзаведен с много стилни,класически мебели и се намира в района на Билла-на бул.България.

# 549
Относно  магазина за детски храни Simple Smile ппратих запитвания до всички представители и се оказа , че  възможната надценка е  0, 20 лв на пюре, което е безумие. Само храни ако продава човек , не може да спечели , а само ще избива наем и продавачка.....

Не мога  да си позволя да експериментирам, на този етап от живота си Simple Smile

имах няколко  идеи и тази отпада:)  аз направих своето проучване и благодаря за коментарите тук Simple Smile

Относно  оказионите, тук има ли някой с оказион?

# 550
  • I want it all and I want it now.
В почни всички големи магазини продават дет. храни и памперси и детски стоки.
Моя позната имаше магазин за детски.стоки преди кризата. Почна да продава и дамски неща, заедно с детските. Накрая, ходеше и до Турция да пазарува и от там. Пазаруваше и по предварителни заявки. Който, каквото искаше. Издържа,около 2 години така и фалира.  Peace
Това на главна улица с човеко поток.
Имам наблюдения над един детск. магазин. Съществува си като такъв повече от 15г. жената е собственик на магазина. Продава детски дрехи. Учудвам се ,още не го е дала под наем. При положение, че наоколо е пълно с молове и големи вериги.

# 551
Момичета,аз като Тома неверни,дето не пазарувам в интернет поради факта "око да види,ръка да пипне" Ви питам бихте ли пазарували пижами онлайн?Идеята ми за пижами и бельо почти ще стане факт,но искам да продавам и през интернет,Затова питам за мненията Ви,а и от критика няма да се обиждам Laughing

# 552
  • I want it all and I want it now.
При хубаво качество+изгодна цена, няма да се колебая изобщо.  Peace

# 553
Пазарувам само он лайн, като се почне от чорапите и се стигне до чиниите  у дома.Нямам време да търча по магазини.

Според мен истината   е в он лайн търговията.Това е една от идеите ми и  скоро ще се реализира.

Забележете -  50% от времето си сме тук.

# 554
  • най-шареното място
Аз имам смесено отношение към онлйан търговията. Има много плюсове, но и много минуси. Като цяло е много трудно да те намери човек. Освен това шанса да купи през фейсбук или по ел. поща вместо през магазина, който поддържаш не е малък. А това липса на взискателност от страна на клиентите, която ти коства пари.

Конкретно за пижамата. Мога да знам че е качествена, ако съм я видяла, пинала, похвалили са ми я. Или ако рискувам да купя без да зна и д апроверя сама,  Колко ще са клиентите ти от втория вид и кога ще стигнеш до момеента да имаш много от първия вид. Това са някои от нещата, които трябва да обмислиш.

Общи условия

Активация на акаунт