АВГУСТ 2009 -тема 30

• 49 975
  • 663
  •   1
Отговори
# 630
Ееее, не само, че икой не ми отговори, но никой не ще да пише каквото и да е.  Crazy

Скайпетя, да моля пиши ми на лични впечатленията си!  Hug

# 631
Привет!
Валентин е добре .Малко накашля още, но мисля че до няколко дни ще е добре. Изуми ме следното: Срещнах при педиатъра едно от децата в групичката на Валче. Водеше го таткото. Каза, че й сменили АБ и изписали нови капки за нос.Детето си кашляше доста, а таткото каза, че бърза да я остави на яслата. Shocked Ами за това ще ни боледуват децата! Като се изпише един АБ на 24 часов прием и детето спокойно може и на ясла да си ходи! Shocked Само не тръгвайте сега да ми го защитавате, че сигурно няма кой да го гледа и т.н., защото е недопустимо да се води дете, което пие АБ в ясла, където може да зарази и другите! Stop За това аз ще продължавам да съм в групата на безработните..., но това е друга тема.
Яна, аз мисля ,че достоверен тест за алергия може да се направи след 4 годишна възраст. Алергологът какво казва?
Скайпетя, и на мен ще м ие интересно да чуя резултатите от този кръвен тест.Simple Smile Ще ги споделиш ли и с нас? На мен не ми е писнало от теб и Кубрат. Hug
Александра, КАти се съсипа направо, милото! Hug Да оздравявате бързо!
РА-ив, радвам се, че ти си добре! Аз се бях спукала от притеснение да не би да съм с рак на гърдата, защото знам, че ако съм няма да мога психически да се преборя! Confused Ходих на преглед и Слава Богу нямам проблем! А другия месец ще отида и да си направя цитонамаска. Аз всяка година ходя за това нещо, въпреки че е адски неприятно ( знаете де  Embarassed ).

# 632
  • София
Ра-Ив, радвам се, че всичко е приключило благополучно.

Януш, сигурно никой не ти е отговорил, защото никой не е правил такова чудо. На колежката към нищо ли не и е открил алергия тестът? То може да не е към прах алергичен, а към друго? Но чак пък нищо. От друга страна диагноза астма се поставя доста бързо и лесно... На Ивайла също и поставиха такава диагноза като малка, при това без кой знае каква симптоматика.
а за теста съм чувала, че като са по-малки дечките не бил много достоверен.

Славенче, не знам какво да ти кажа. След като го сменят АБ явно доста време го е пил, тоест вече действа и детето не е заразно. А на мен след няколко приема на АБ лекари са ми казвали, че няма проблем детето да е в контакт с други деца.
На мен това с кашлицата никога не ми е било много ясно - как една кашлица може да е заразна? По какъв начин сополките в гърлото на моето дете, което като успее да ги изкара кашля влажно, а като не успее му е трудничко влияят на другото дете?
Кашлицата е реакция от сополите в повечето случаи, а мен ако питаш към сополите се развива имунитет. Вече ако е някаква супер зловеща хриптяща спасична и т.н. кашлица трябва да си се вземат мерки, но като е рядка и не притеснителна не виждам какво толкова има.
Ще ги израстят тия кашлици в един момент, стискайте още малко зъбки.

# 633
Здравейте!
Виждам, че пак болестите са на дневен ред...
Ох, това си е едно страхотно изпитание за родителите, аз лично за себе си намирам, че се психирам много лесно на тази тема и постоянно имам притеснение, че Марти може да се зарази...направо съм си за среща с чичко психиатър...
Детската градина, с която, дай Боже на есен ще се срещнем я асоциирам само с болести, което давам си сметка, не е никак правилно...
Славенка, за воденето на болни деца  на градина - за голямо мое съжаление, децата са най-заразни преди да имат изразена симптоматика, а знам че след 24 часов прием на АБ вече не са. Друг е въпроса колко имунната система на всяко отделно дете ще успее да се пребори с всеки вирус, с който се среща..
Янче, знам че до 3 годишна възраст отказват да правят такива изследвания, тъй като не са достоверни... моята племенничка - на 16 години вече беше алергична към какво така и не се разбра, и чак сега започна да се оправя с пуберитета.
Хомеопатът от Хирон какво каза? При добър хомеопат тези състояния се повлияват много положително.
Уж даваха за Велик ден хубаво време, а сега пък дъжд! Дано да не познаят!
Иначе при, слава Богу, всичко е ок, избираме градина и търсим връзки, за да ни приемат...та така.
Много здраве на всчики и светли празници!

# 634
  • Кърджали
Много болнички, много нещо..
Янче, за терста за алергии не знам. Не съм правила на Кати. Но доколкото знам трябва още малко да поотраснат за да има смисъл от него.
Кати категорично отказва да пие и яде каквото и да е...От два дена почти не е яла, а единствените и глътки вода са от тази сутрин кат осе събуди жадна. Дори и сироп не мога да я накарам да пие, та като дойде време за лекарствата е едно молене.Обяснявам си го с това, че се уплаши като повърна.. защото от тогава категорично отказва каквото и да е било... И под памперса е зачервена, та от там още рев. ОСтавих я без памперс днеска и сега през пет минути е на гърнето, казва ако и сяда. пуска по една капчица, и настава нов рев, явно я щипе...

# 635
  • София
Тони, не се настройвай толкова негативно.
Наистина е по-трудно първата година, но после и децата си се нагаждат, а имунната им система укрепва. А и казват, че тия дето не са ходили на ДГ боледуват пък в училище, където е по-сложно да отсъстваш. Ивайла ми беше общо взето 2 седмици на градина една в къщи, но нищо толкова сериозно слава Богу. Е, правеше чат пат ангини, температура само заради ангина най-вече, изкара варицела (улучи момента), имаше кашлица повечко, но то не може никак.
А детската градина си е необходима за развитието на детето.

Аз тази година съм като кандидат-студентка. С Калоя за ДГ, с Ивайла за училище. И там са едни точки, едно чудо, почвам да се притеснявам ще успеем ли да се класираме в исканата паралелка.
Там пък се оказа, че децата от предучилищната са с предимство.

# 636
Славена, Тони, ами аз в случая визирам безкръвния тест, който единствен се прави на толкова малки деца. И аз съм чувала, че не е много достоверен, но пък да не го ли правим?  newsm78 Онзи с алергените (както му казвам аз "истинския"), дето те драскат по ръката не се прави до 6г. А на мен би ми се искало да знам още от сега ако има алергия към нещо, че да го избягваме доколкото можем, за да няма усложнения за в бъдеще. Както е писала Тони за племенницата си, и аз като станах чак на 17 чак решиха, че странно състояние на гърлото ми, откъде ми идваха всички тежки здравословни проблеми, вероятно е именно заради алергия и ме тестуваха чак тогава.  Confused

За хомеопат - честно, за сега не съм убедена, че трябва да "лекувам" себе си или детето си по този начин.  Embarassed Нямам нищо против да я ползваме като помощно/превантивно средство, но не и за лечение при по-сериозни състояния. Видях как "ме излекува" "лекарката", към която ме насочи самата собственичка на Хирон и честно - не мисля при следващо разболяване да разчитам единствено на класическа хомеопатия (a, знаете, ползваш ли класическа хомеопатия не едва ли не не трябва да ползваш традиционна медицина за лечение на същото). За подтискане на алергия с хомеопатия също не знам.  Thinking Детето на колежката ми, за която и Сънчо спомена,  си е 'сериозен' асматик от две годишен (сега е на 5). Първоначално позапалила се и аз по хомеопатията, й предложих да пробва да му потиска симптомите с хомеопатия, при което тя каза, че била пробвала и нямало никакъв резултат. А детето наистина прави ужасни кризи и общо взето място за чакане на ефект от хомеопатията (която действа с натрупване'), място за риск - няма. Абе много е сложно... И аз нямам едно мнение по тези въпроси...

Бетка, доколкото аз знам общо взето почти няма човек, който да не е алергичн от домашен прах, какво остава за един астматик?! Иначе колежката ми каза следното "не му отчете да има каквато и да е алергия, дори към дом. прах"...

Александра, много боледува Кати. Sad Дано се оправи по-скоро!  Hug

# 637
На мен са ми казвали, че резултатите от тия тестове се променят след време при толкова малки деца. Може сега да е алергично към нещо си, а след 6 месеца да не е. Да го израсте така да се каже . Знам ли. Казвам какво аз съм чула, но алерголог най-добре може да посъветва по въпроса.

Аз трябва да пръскам Стеримар в носа на Валентин, но до сега е ставало само с борба. Споделете моля вие имате ли някакъв  трик да се справите с това без излишни нерви и ревове?

# 638
Здравейте! После ще пиша по-подробно Hug.
Това за промяната в резултатите на тестовете за алергии важи за всички, не само за деца. За това валидността на тестовете е 3 месеца Peace.
На Белослава сега в болницата й правиха кожния тест. Отчете алергени с различен интензитет. Не знам до колко е достоверно.

# 639
  • София
Хей, момичета, здравейте!

Не съм писала от цяяяяяла вечност, но си ви чета много редовно. Всяка вечер влизам да видя как я карате. Все искам да пиша, но като се сетя колко много съм пропуснала, ако тръгна да коментирам всичко трябва да изпиша три страници пост.  

Ние с Алекс сме добре. Аз си ходя на работа, той си е вкъщи с баща ми. Справят се много добре двамата, ходят на разходки, забавляват се, учат се на най- различни неща. Алекс и той е във фазата на бебешкия пубертет, все се нерви и се тръшкоти за нещо. Иска да прави всичко сам, не ни дава да му помагаме, а като види, че няма да се справи започва да плаче от яд и да търси помощ. Не приема нищо ново- дреха, храна, книжка, играчка и тн. Като мине малко време започва да проявява интерес.

Имахме си малко проблеми преди две седмици. Всичко започна с обикновено повръщане и разстройство, но страшно бързо се влоши и обезводни и ни приеха по спешност в  Инфекциозна болница. Оказа се с ротавирус и ни държаха 4 дни.После вкъщи беше известно време на диета, но вече е добре и всичко е зад гърба ни. Посъветваха ни да сложим ваксина ( мисля Ротарикс се казваше), но аз нещо не съм много навита. А и нашата педиатърка ни обясни, че като цяло има смисъл от нея, но основно се слага на бебета до 6- месечна възраст.

Кандидатстваме за градина. Силно се надявам тази година да станат нещата. Засега на едното място е 7-ми, но има почти месец до класирането, а знам, че накрая започва голямото разместване и затова не храня големи надежди.

Общо взето това е около нас.  

На бременните момичета пожелавам много лека и безпроблемна бременност!

Ambitios,  радвам се да прочета, че ще си идвате лятото. Хайде чакаме ви и мнооого се надявам да успеем да се видим.  Hug

Ра- ив, радвам се, че нещата при теб са ок. За съжаление стресът и напрежението, в което живеем неминуемо се отразява пагубно на здравето ни. Откакто се върнах на работа все си мисля, че през двете години майчинство все едно съм живяла под стъклен похлупак, защитена от външния свят. И изведнъж ме хвърлят в реалността, където всеки ден се сблъсквам с агресия, простотия и лошотия. Като добавим и всички притеснения за близките ни, чисто битовите проблеми и всички други несгоди просто няма как това да не се отрази на здравето и психиката ни. ( малко се отплеснах в разсъждения. Съжалявам за лиричното отклонение).

Яна, нашата педиатърка е и алерголог. Покрай всичките проблеми и алергии на Алекс аз многократно съм я питала за тестове и изследвания, но и според нея на тази възраст няма особен смисъл. Миналата година, когато имаше проблеми с ушите и го водехме при една УНГ лекарка, тя ни каза, че Алекс има алергична задна хрема. Обясни ни, че на този етап единственото, което можем да направим е да му даваме известно време Зиртек или Ксизал ( противоалергични лекарства), както и да капем Кузихром в носа ( противоалергични капки, които не увреждат носната лигавица и могат да се капят дълго време).

Шайн, съжалявам да прочета, че Белослава е с астма. При вас нещата са доста по- сериозни, Алекс да чукам на дърво откакто пие Сингулер не е правил повече спазъм. Стискам ви палци да я израсте и всичко лошо да остане зад гърба ви.  Hug

Славенче, Скайпетя, Александра, и вие доста изстрадахте с тези болести. Като си помисля, че и нас това ни чака Алекс като тръгне на градина, направо ми се изправя косата. Но явно всички преминават през това. Бързо оправяне на малките сладури и стига вече болести!   Peace

Трейси, ставаш все по- добра във фотографията. Снимките ти са уникални, аз си те следя във Фейсбука. А Дани и Томи са невероятно сладки и фотогенични деца.  Simple Smile

На всички момичета, които не споменах прегръдки от нас. Hug

Хубава вечер и бъдете здрави!

# 640
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос.  Hug Доколкото и аз съм запозната, тези тестове действително имат кратка валидност, защото при децата бързо се променят състоянията. Но се чудя защо тогава лекарката би ни пратила все пак да го направим? Все си мисля, че трябва да има някаква полза от това...

Мариела, лечението на Андреа е подобно. Изписаха Flixonase за впръскване в носа заради хремата, да даваме 2 месеца Ксизал и да капем Кузихром, но в очите заради сълзящото й око, което също е заради алергичната хрема. Каза ни докато не направим теста да не даваме противоалергичното лекарство, а за всеки случай с мъжа ми решихме да не слагаме и капките в очите, тъй като и те са противоалергични. За сега само впръскваме Фликсоназето.

Шайн, ама как така на тази възраст са й правили кожния тест? Той е за след 6 години.  newsm78

Славена, трик нямаме. Просто й говоря и обяснявам, че така трябва, че не боли, демонстрирам как и аз си капя (на ушким) в моя нос. Ако въпреки това тя реши, че ще прави сцени, просто действам и това е, няма начин. А сега много странно с този спрей, който пръскаме в носа в момента (Фликсоназе). Първо без проблем ми даде да й пръсна, а след това каза "ммм много хубаво мирише, искам още".  Joy На другия ден, когато баща й е трябвало да й пръсне, първоначално не му е давала, но после е дала и пак е искала още.  ooooh! Та всеки път е различно.  Simple Smile

Днес бях на гинеколог, срам ме е да си кажа, че не бях ходила може би 2 г. (не ми се е налагало, та пропуснах профилактичния мин.год). Докторът, който е голям пич, шегаджия отвсякъде, ме заагитира за второ. Нямало какво да чакам. Joy Всичко си ми е наред, но така се случи, че както му обяснявах, че съм в овулация, при прегледа се оказа, че нямам яйцеклетка. Макар да знам, че се случва, леко се притесних. Естествено той ме увери, че това е съвсем нормално и в никакъв случай нямам причина да се притеснявам. Но аз му викам "Аааа Naughty прибирам се и казвам на мъжо, че докторът казал как тука има - тука нема яйцеклетка и трябва от сега да се захващаме за второ."  Joy Той се хили. Абе добре се посмяхме. Simple Smile Кой би предположил, че посещението при гинеголог би било толкова приятно, че чак на човек да не му се тругва.  Joy Егати свестният човек, да е жива и здрава Сънчо, че ми го препоръча!   bouquet

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 16:09 от ♥Пандичка♥

# 641
Фликсоназе е много приятен спрей, на мен са ми го изписвали като бях бременна Но физиологичните спрейове не са никак приятни и Валентин се плаши от тях. Thinking Ама избор няма.
Преди малко се върнахме от лекарката. На доизлекуване сме. Да давам Ериос поне 10 дена. Пък дано да спре тая кашлица вече( тя е намаляла значително и е предимно сутрин) и вторник да е на ясла. Peace

# 642
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile аз си пия кафенце и си бачкам тука   food010  typeuu

Утре заминаваме за Ст З да си видим вземем детенцето най -сетне, че ми домъчня много за него.

Пожелавам на болните дечица по-бързичко да се излекуват.

Пандичке, ти си доста предубедена ми се струва към хомеопатията. Нещо вероятно не са ви се получили нещата и сега не си надъхана. За алергията само искам да споделя нещо. Моят мъж беше с много тежки симптоми към тревни полени и по-малко към домашен прах. След неуспешно традиционно лечение накрая от немай къде стигнахме до Хирон ... е чудото при него се случи. След 2 дражета и 4 дни влошаване на симптомите на петия ден се събуди като нов човек. Никакво сълзене, никакви сополи, никакво кихане. А честно ти казвам преди това беше мнооого зле (дори се задушаваше през нощите). Вярно, че при децата е различно, но може и да се получи. Относно твоето неуспешно лечение ... вероятно не си попаднала на твоята докторка .... или просто не ти е нацелила "твоето" лекартсво от първия път. Хомеопатията е някак ... много индивидуална (не е като този антибиотик за тази бактерия) и по някога трябва време за да се получат нещата според мен. След като си дала пари за първо интервю ... еми не се отказвай толкова бързо, може следващия път да ти помогне повече.А и в крайна сметка се мъчим с хомеопатия с цел да си спестим аптечната "отрова".

Aлекcандрa, не бой се. Ще се оправи Кати и ще прояде скоро. Всички гладуват по малко докато са болни. Стискам ви палци Simple Smile

Италианче, Simple Smile ще ти мине психозата след една - две ангини с висока темп. Не че ти го пожелавам, просто претръпваш вече. Марти как е? Командировахте ли го при баба му? Simple Smile

Аз си допивам кафето Simple Smile и след малко бегам към къщи.

Пожелавам на всички весели и най-вече здрави Великденски празници Simple Smile !!!!

ПС  И да вземем пак да си направин някоя форумска срещичка из страната. Очертават се доста почивни дни до края на май. Хайде да помислим всички !!!

# 643
Здравейте момичета!

И аз си пия кафенце и вече не бачкам, мисля като го изпия да потеглям, че имам работа след работа Simple Smile.

Мариелка, радвам се че писа, Шайн, Сънчо и Италиана, и на вас много се радвам, че се включвате сравнително честичко (в сравнение с преди  Grinning).

Италиана, не се настройвай предварително за тая градина защото Марти може да е от децата, които не се раболяват често, а и той ще е на 3 вече, не е като да тръгне на <2 когато имунната система е още не съвсем зряла.

Ра ив, много се радвам, че не се е оказало нищо сериозно. Напълно те разбирам за онкологията, ужасно е там, дано на не се налага повече!

Хариелка, гледах ти принцесите във фейсбук, направо разкош, много са ти хубави дъщерите!

Аз да се пожалвам, ще трябва да ходя за една седмица в командировка в Сан Хосе. Направо съм примряла, така ми се иска да откажа, а ме е срам да си кажа причината, че ме е страх да летя. Ужас, как ще изкарам всичките тия часове в самолета не ми е ясно, ще получа масивен инфаркт докато пристигна, а и пътя на обратно после.... Sick

На болните, малки и големи, скорошно оздравяване!

# 644
Здравейте мами!
Благодаря ви за успокоението за градината, надявам се, че ще боледува мнооого рядко.. (първо да видим къде ще го уредим за градина де... че си е зор голям, а ми се ще да е държавна).
Янче, и аз като Елия да се изкажа за хомеопатията... Не знам до колко си запозната с принципа й на действие, но и според мен е най -важно да откриеш твоя хомеопат и след това ти да се откриеш ти самата пред него, за да може да ти налучка твоето лекарство... аз до момента съм много доволна от д-р Стоименова, препоръчала съм я на мои приятели, които са просто изумени от резултатите.
Разбира се, всеки би трябвало да познава своето тяло и душа най-добре и да чувства кое е най-доброто за него.
Елия, не сме го водили Марти на бабин дом, може би на лято, ако мъжа ми се навие...
Амбишъс, и аз ще се радвам да се видим лятото! Много сходни разбирания имаш за живота с моите, и би ми било приятно да се запознаем на живо!
Поли, летенето е като другите страшни неща, които не зависят от теб, просто го осъзнаваш, приемаш го и си живееш с него. А ти си силна и борбена жена, възползвайсе от тези часове, които са само за теб, спи, вземи си хубава книга и времето ще мине неусетно!
Светли празници желая на всички!   bouquet

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 08:46 от italiana

Общи условия

Активация на акаунт