МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 9

• 55 138
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Не вярвам обаче да срещнеш там лошо отношение.

какво толкова е превъзнасяте тази болница така и не разбрах,лично днес ходих и останах потресена от отношението на рецепция.отидох да се информирам за заявление,за приемане и т.н. отговора на служителката беше"не ви разбирам какво точно искате да разберете,в интернет можете да намерите цялата информация,относно болницата и раждането"
на въпроса ми коя дата трябва да впиша за вероятен термин за раждане(тъй като ще бъде секцио и не сме уточнили още) отговора беше-някоя близка до датата ви...
та на рецепцията в света софия са в пъти по учтиви.
че е нова болница и има компетентни лекари и апаратури и т.н.,спор няма,но ако наблюдаващия ми не беше от там,нямаше да стъпя там да раждам.

# 436
Не вярвам обаче да срещнеш там лошо отношение.

какво толкова е превъзнасяте тази болница така и не разбрах,лично днес ходих и останах потресена от отношението на рецепция.отидох да се информирам за заявление,за приемане и т.н. отговора на служителката беше"не ви разбирам какво точно искате да разберете,в интернет можете да намерите цялата информация,относно болницата и раждането"
на въпроса ми коя дата трябва да впиша за вероятен термин за раждане(тъй като ще бъде секцио и не сме уточнили още) отговора беше-някоя близка до датата ви...
та на рецепцията в света софия са в пъти по учтиви.
че е нова болница и има компетентни лекари и апаратури и т.н.,спор няма,но ако наблюдаващия ми не беше от там,нямаше да стъпя там да раждам.
Ами аз имах предвид за отношението от лекарите.На рецепцията,както казах и по-горе има още какво да наваксват.Въпроса за датата за термина също го бях задала и дори бях попълнила грешно.После горе в отделението ми го оправяха.Но не мисля,че за майките тук тези неща(документалните) са решаващи в избора им в коя болница да родят.Все пак всички отиваме там заради лекарите и апаратурата.

# 437
На рецепция горките са много зле. Една нощ бях там около 3:30 и докато чакахме да се организират и да слезе лекар, взеха да се карат по между си рецепция и санитарки.  ooooh! Ама такива селски свади бяха, потресени бяхме .

# 438
вярно не е от значение,защото те не играят никаква роля в раждането,но все пак са поставени там за улеснение.
не би трябвало за всичко да се допитваш до доктора си,например за тези заявление-искат да те предвидят,а не пишеш коректна дата. newsm78

# 439
Добро утро мами Simple Smile
Днес на 13.01.12г - от 14.00ч.ще се проведе лекция :
1. "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания."
лектор: д-р Златко Янев-Анестезиолог - Реаниматор- Началник на отделение по анестезиология в МБАЛ "Дева Мария

Очакваме ви:)

# 440
Здравейте, графика за февруари дали е готов?

# 441
А аз като си изпратих Заявлението за раждане on-line как да съм сигурна, че  е получено, няма да ме върнете нали?

# 442
Здравейте! На 31.дек се появи моето сладко малко нежно създание - Стефания. Раждането беше в МБАЛ Дева Мария. По-долу копирам линк към темичката на бургаските мами, където доста подробно съм систематизирала и разказала за цялото си преживяване, включително и за престоя си в болницата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633961.new#new

# 443
  • Бургас
january ,Честито бебче ! Да ви е живо и здраво !  Hug Прочетох разказа ти в другата тема и мисля,че не трябва хич да се обвиняваш , най-важното е че ти и бебка сте здрави и сте добре ! А за рехабилитатора - няма ли я вече Дани? По времето когато аз раждах (скоро ще станат 2 години  Blush ) ,тя раздвижваше родилките и беше много отзивчива и мила и много ми помогна.

Още на първия ден дойде и ми каза какви упражнения да правя,а като дойде време за раздвижване сигурно около час стоеше при мен и докато не се увери ,че съм добре не си тръгна.

deyzi ,защо не питаш и болницата направо , ей от тукHug

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 21:03 от Sunny Sky

# 444

Изследване кръвната група на детето е единствено по желание на майката и ако се направи, то тя се заплаща 50лв.
Не се ли изследва кръвната група на всяко дете като се роди? В някои болници даже картончета с кръвната група на бебето дават на майката. И с коя лаборатория работите, че цената е 50лв?! Защото в Лина цената е 22лв, а при вас би трябвало да има -20% от тази сума, защото нали децата родени там ползват такава отстъпка newsm78

# 445
Няма практика в болниците да се взима кръвна проба за група ,свен ако няма някакви проблеми с бебето или майката е резус фактор '-'   Или ако не си си платила пакет изследвания за бебето, в който  се вклюва и кръвната група.

За цената съм съгласна 50 лв е наистина много.

ПП. Аз съм с отрицателен резус и не съм плащала нищо за изследването.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 12:42 от •Primavera•

# 446
Здравейте мами ,утре на 17.01.12г - от 14.00ч.ще се проведе лекция :

-Хомеопатията алтернатива за повишаване на имунитет при деца и възрастни и  възможност за предотвратяване на остри респираторни заболявания . Мястото на хомеопатията по време на бременност и след раждане .
лектор: Д-р Соня Ставрева педиатър в Неонатологично отделение - МБАЛ- Дева Мария

Ще се включат и нашите приятели от Future Health-банка за съхранение на стволови клетки- презентация на тема:
„Как да осигурим здравето на цялото семейство”."Защо е важно да съхраним стволовите клетки на новороденото" ."Най-добрата родителска инвестиция в здравето и живота на детето"

# 447
Пак съм аз момичета Simple Smile ще се опитам да отговоря на някой от въпросите ви.
1.Ако майката е с отрицателен резус фактор, задължително се взема кръвна група на детето.
Взема се кръв и от майката да се изследва за антитела и да се направи, ако се налага 
анти-де  гамаглобулин  профилактика.
Ние имаме договор с кръвния център и цените са съобразени с техните изисквания.
Когато се изпращат исканията за тези изследвания ,те са на определени от кр.център формуляри.
Картончета за кр.групи се издават само в кр. център.
Ако майката иска ние и правим  копие на получения резултат за кр. група на детето.
Ако се налага- на получения резултат от кръвния център, те ни уведомяват дали родилката подлежи или не на профилактика - на майката се поставя анти -де гамаглобулин( не се плаща от пациента) .
2. Графиците ще бъдат готови, около 23 януари-ще ви ги пуснем веднага щом ги направят шефовете на отделенията.
3 Изобщо не се притеснявайте за места-досега не се е налагало да връщаме майки Simple Smile имаме си резервни варианти... за всичко Peace
Хайде, хубав ден и спокойна вечер ви желая бременелки и ако има нещо и мога да ви отговоря насреща съм Simple Smile

# 448
  • Бургас
Това е нещо друго.Изследването за антитела е наистина скъпо.Аз си правех на своя глава,не по ЗК и знам,че беше доста скъпо.
На мен сложиха анти д безплатно в Девата.
Явно не съм разбрала за какво е изследването от кръвния център.

# 449
  • у дома
Имам въпрос - ако дойда на профилактичен гинекологичен преглед и се вземе цитонамазка в Бургас ли трябва да го нося или болницата се грижи за това?

Общи условия

Активация на акаунт