Раждане вкъщи 18

• 36 003
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
...
Значи трябва езиковата бариера да бьде разгледана в бьдеще като причина-фактор за ДЦП.

отново тълкуваш както ти изнася
затова ще го напиша пак

детенцето е останало без кислород достатъчно дълго време по време на раждането, за да получи ДЦП
причината: както казах, неразбирателство в хода на раждането поради езикови проблеми

което за мен означава, че езиковата бариера в такъв момент може да има сериозни последици

аз напр съм решила, ако стигна до там да раждам тук, да имам преводач под ръка задължително
но тук системата не само го позволява, но и ти го осигурява и то напълно безплатно, т.е  платено от нашите данъци

а с внесените акушерки първо стои въпросът с плащането им, после и с езиковата бариера
да не говорим за акредитациите им и с професионалната им етика

Изобщо не го тьлкувам както ми изнася,а ти в тази посока се опитваш да извьртиш нещата.
Защото никаква езикова бариера не е оправдание,нито е фактор в медицината да не може да се окаже своевременна помощ.
Преди писах,че идеята за чужда акушерка е абсурдна поради други фактори.Никоя ЕС акушерка няма да дойде да работи в БГ.Може обаче да се организират учебни семинари за бг акушерки щом казвате,че са толкова зле с проф.етика и компетенцията си.

# 91
Някой гледа ли в момента по НОВА Телевизия предаването ГОРЕЩО за "Истината за смьртта на едно момиче" (родилката Деяна,която почива след раждането си)?

Бог да е на помощ на Бьлгария и бьлгарските родилки. Cry
Като изгледах предаването и няколко други репортажа след това по случая видях за пореден пьт колко лекарски дипломи са купени с пари и как тази професия е превьрната в тьрговия най официално.
Искам да видя изобщо дали някой ще бьде наказан. Sick

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 09:04 от Christian

# 92
ами това не е първият подобен зловещ случай, не ми е известно до сега да е имало сериозни санкции. За съжаление.

# 93
да, и в тази насока има работа за вършене
но тук идва вече на ред и съдебната ни система, която както знаем, не е ефективна
както и на криворазбрания морал на медиците-колеги

не знам как е при Кристиян, но тук си има специална институция, към която се подават жалби от медицинското обгрижване
и после, ако се прецени, следва съд
а много от жалбите се позлват и за подобряване на самата система
даже в момента тече процес срещу педиатърка, която се подозира в даване на високи дози болкоуспокоителни и др. подобни, с цел да "облекчи" живота на 3месечно бебе, родено с хидроцефалия
а друг лекар, нарекъл същото това бебе "оцелял аборт" май понесе админ. наказание за думите си

# 94
Жестока трагедия е наистина смъртта на 19-годишната родилка. Изводът, който аз си направих от тази покъртителна история е: За да не ти се случи нещо подобно - планово секцио с избор на екип.

# 95
Жестока трагедия е наистина смъртта на 19-годишната родилка. Изводът, който аз си направих от тази покъртителна история е: За да не ти се случи нещо подобно - планово секцио с избор на екип.

Къде е акцентът - на плановото секцио или на избора на екип?   newsm78

# 96
Вървят комплект, доколкото знам.

# 97

Объркала си темата явно... Тази е за раждане вкъщи/естествено раждане, а не за планово секцио... Тук никой не желае да ражда планово секцио...

# 98
Аз пък се чудя какво прави фен на сурогатното майчинство в тема за естествено домашно раждане. Това е необясним парадокс за мен.

# 99

Объркала си темата явно... Тази е за раждане вкъщи/естествено раждане, а не за планово секцио... Тук никой не желае да ражда планово секцио...

Аз ще раждам планово секцио, но въпреки това съм в темата, по ред причини. И не виждам защо трябва някой да ме гони.  Crossing Arms

# 100
Трагедията с Деяна Георгиева даде отговор на всички,които пишеха и пишат срещу раждането у дома.

Заради този "стандарт" в Бг,темата за раждане у дома ще бьде все по актуална и по интересна за родилките.
Цитат
но тук идва вече на ред и съдебната ни система, която както знаем, не е ефективна
както и на криворазбрания морал на медиците-колеги

# 101
Аз пък се чудя какво прави фен на сурогатното майчинство в тема за естествено домашно раждане. Това е необясним парадокс за мен.

Какво общо има сурогатното майчинство с начина на раждане?  newsm78  Освен това не съм фен, не ми е ясно какво влагаш в това, просто подкрепям този вариант за бездетните двойки... Ти вярно разсъждаваш като 13-годишна...  Laughing

Аз ще раждам планово секцио, но въпреки това съм в темата, по ред причини. И не виждам защо трябва някой да ме гони.  Crossing Arms

Теб пък кой те гони?  Thinking  Мислиш ли, че това е правилната тема, в която някой да каже, че трябва да раждаме планово секцио, ако искаме да излезем живи и здрави от родилното?  Thinking   Щото аз мисля, че не е и това няма общо с твоят избор на раждане и твоите причини да си в тази тема...

# 102

Какво общо има сурогатното майчинство с начина на раждане?  newsm78 

Само слепец има вероятност да не види общото. За мене е повече от необяснимо човек, който пропагандира "естествени" методи на раждане, съобразяване с природните закони, "неотделяне на детето от майката" и пр., да приема едно крайно противоестествено явление като сурогатството. Постовете ти в другата тема компрометират изключително силно присъствието ти в тази.

# 103

Какво общо има сурогатното майчинство с начина на раждане?  newsm78 

Само слепец има вероятност да не види общото. За мене е повече от необяснимо човек, който пропагандира "естествени" методи на раждане, съобразяване с природните закони, "неотделяне на детето от майката" и пр., да приема едно крайно противоестествено явление като сурогатството. Постовете ти в другата тема компрометират изключително силно присъствието ти в тази.

Първо - забележи, че нищо не пропагандирам... Второ - аз исках да родя естествено, което не означава, че тези, които искат да раждат секцио не са в правото си... И трето и най-важното - не бих подкрепила СМ, ако майката има някакви други причини да желае сурогатна майка, освен здравословни причини... А начина на раждане няма нищо общо с начина на забременяване, нали така? Т.е. дори да стана някога СМ, то аз отново бих искала да родя естествено (което всъщност не успях да направя с вагиналното си раждане)... Първото си дете родих секцио (така се наложи), не успях да го кърмя поради тази и други независещи от мен причини и никога не бих си избрала секцио или АМ като заместител на кърмата... Да обобщя - подкрепям секциото, АМ и СМ, когато майката няма друг избор... Сега се надявам да ти е по-ясно... А ако не е, питай пак...  Laughing

# 104
Не, не ми е ясно как така постави на една плоскост секциото, естественото раждане, кърменето, АМ и СМ.  Сякаш това са съпоставими неща. И не си уточнила коя "майка" визираш.

Общи условия

Активация на акаунт