Раждане вкъщи 18

• 35 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
Не съм с къса памет, не съм и облъчвана от никого... От разказа не виждам пациентката (в случая) да се държи истерично, а от къде и как се е информирала за раждането не е толкова важно... По-важното и похвалното е, че е била наясно с процеса... За съжаление не е знаела или се е надявала на добро отношение или по-скоро да не я закачат много много... Аз не бих посмяла да отстоявам правата си, защото не бих преживяла психически подобна случка и отношение... То затова и моето раждане е различно от нейното... И не е честно да се използва безпомощността на една раждаща жена, за да изкарват яда си върху нея разни недорасляци, наричащи себе си "лекари"...  Sick   Абе изнасилването не е ли подсъдно в България!?  Tired

# 736
Има толкова много жени, деца изобщо хора, които се нуждаят от помощ. Много! Ходете и им помогнете!
Жената, която е решила да ражда в къщи, няма нужда точно от вашата помощ. Ако наистина сте решили да оправяте света, намерете си по полезна кауза. Тука само кудкудякате.

Ако не ме разбрахте ще повторя: "Има толкова много жени, деца изобщо хора, които се нуждаят от помощ. Много! Ходете и им помогнете!"
В противен случай сте лицемери, които искат да наложат тяхното мнение.

# 737
  • Пловдив
Ами аз пък виждам друго. Виждам една объркана и неориентирана жена, която не знае какво иска, но иска да е в болница, защото се надява, че ако експеримента се окаже не дотам успешен, ще има кой да си скубе косите вместо нея. Аз знаех какво искам, но с гинеколога ми се познаваме от 22 години. Е, ако се бях тропосала при същия този лекар 20 минути преди да родя е да му спретна подобно представление, повярвай ми различно щеше да е.

Изнасилване. Я формулирай изнасилване.  Thinking И си виж речника по отношение на лекарите. Ако и държанието ти е същото.....ясна ми е картинката защо нищо не постигате по отношение на комуникацията. Все пак аз се държа с достойнство и уважавам и достойнството на отсрещната страна.

# 738
Хехе, значи познаваш се с гинеколога от 22 години /роднина ли ти е?/ обаче той направил каквото си искала защото ти си могла по много по-добър начин от тази жена да се зашитиш и да си поискаш каквото си искала? Има такива хора, които си приписват като лична заслуга като е слънчево и е хубаво времето. И ти така.

Не знам дали знаеш, но пациентските права важат във всички случаи, а не само ако познаваш доктора от 22 години. Лорчето е имала право да и се изпълнят исканията, дори ако доктора я вижда за първи път преди 4 секунди. Не разбирам напъните да се оправдае зловещо насилие над родилка. Наистина не го разбирам. За такова нещо в коя да е европейска държава, тези лекари щяха да са уволнени и лишени от права да практикуват. А у нас, майки казват, че майката е виновна и лекарите са си съвсем прави.

Изумително е, че вадиш тази случка с Лорчето едва ли не като някакво доказателство как всички беди произилизат от тази тема и от дрижението в защита на родилките и за спазване на пациентскиет им права и ненасилието. Излиза, че трябва да сме животни, да не вдигаме глава и ако някой ни каже, че не сме да се линчува. Преклонена главица сабя я не сече, нали така? ooooh!

# 739
О, не обществото няма думата в това как конкретна жена ще ражда. Само тя има думата за това. И бащата евентуално, но само доколкото жената допусне. Детето ще има думата след като навърши 18 години.

О,  Боже !!! Ей това вече ми дойде в повече . Попрегледах тази тема от любопитство защо жените избират да раждат в къщи.  Не предполагах, че ще намеря отговор защо мъжете все по често си намират любовници и защо разводите в България са толкова много. С тези разсъждения, мила ми другарко, трябва да се радваш, че се е намерила някой да ти направи дете. Потресна съм от тази върховна форма на егоизъм. Голямо дърдорене - имам право на това, имам право на онова - ако отделяхте толкова внимание да възпитавате децата си, колкото за това какви са ви правата за един процес , който трае няколко часа , държавата ни нямаше да е на този хал.

# 740
 Crazy #Crazy Laughing hahaha Setta изглежда мисли че освен ако не оставя обществото да ми казва какви здравни грижи да приемам или не, то аз съм "другарка" , т.е комунистка (?!), чудно е че съм намерила мъж и най-вероятно ще се разведа. Аз нямам друго обяснение за мнението на госпожата, освен, че произлиза от някое аборигенско племе в родово-общинния строй, където социума отпеделя всички избори на всеки и ввъв сяко отношение. Ако трябва да гадая от кое племе е Сетта, бих казала -Тасманийските аборигени. Joy

# 741
Ха, permison, очаквах те, даже нарочно проверих темичката и се оказах права - ето те, веднаха на линия, навита като злобна пепелянка, готова да клъвне Simple Smile Сега се поуспокой малко и помисли върху следните неща :
 - стана ми странно , че борец за права като тебе , не може да възприеме , че и детето ти и мъжа ти (въпреки , че ние носим децата , мъжете ни имат права върху тях , толкова , колкото и ние  и решенията какво ще се случва , трябва да са взаимни) имат право на мнение. Но това твое изказване те представя повече  в светлината на диктатор, отколкото на човек , който уважава правата на хората. Защото след като искаш хората да уважават твоите права, ти трябва да правиш същото с техните. Абориген или не, наистина смятам, че е твърде егоистично постоянно да разсъждаваме върху  бремеността си , раждането и т.н.  и това нещо да се превръща в някаква идея фикс. Ами жени сме, ще сме бременни и ще раждаме, няма по естествено нещо от това.  Голямо фукане, големи права - само един егоист може толкова много да акцентира върху себе си . А това поражда нормалния въпрос - до колко един егоист може да е добра майка ?  

Така ,че  скъпа permision, имаш си свои възгледи и права, следвай ги. Но недей да очакваш целия свят да ти е длъжен и да те разбира. Наистина се надявам да хвърляш толкова усилия във възпитанието на детето си и грижа за домашния уют и професионалното си развитие, колкото за правата си. Ако е така - това би те направило една истинска, пълноценна жена.

# 742
Сетта, изобо не ми чети лекции, аз с мъжа си нямам проблем, двамата сме на едно мнение по почти всички въпроси,и особено по този. Ти се занимавай със себе си и своя мъж, аз брачни съвети не помня да съм ти искала, нито съм молила да ми даваш определения.

Ако за теб правата са егоизъм, иди пак на Тасмания и не занимавай с меко казано странните си мнения обитателите на цивилизования свят.

# 743
хахахаха , извинявай , че то при тези изказвания , той човечеца има ли право да е на друго мнение ? И между другото, наистина няма да пиша повече , че ми е под нивото да контактувам със злобички като тебе. Най- мразя лаещи клавиатурата мрънкала, които си мислят , че целия свят им е длъжен - да ги разбира, уважава и предоставя всичко на тепсия. А до колко те са полезни на хората около тях и обществото - друг въпрос. Наистина ме разсмя. 

# 744
Все пак аз се държа с достойнство и уважавам и достойнството на отсрещната страна.

Ооо, да, забравих, че само ти и няколко други се държите уважително с другите... А аз влизам в лекарския кабинет и от вратата започвам да грухтя...  Laughing

Персимон ти е отговорила, няма да я повтарям, но ще я цитирам:

Хехе, значи познаваш се с гинеколога от 22 години /роднина ли ти е?/ обаче той направил каквото си искала защото ти си могла по много по-добър начин от тази жена да се зашитиш и да си поискаш каквото си искала? Има такива хора, които си приписват като лична заслуга като е слънчево и е хубаво времето. И ти така.

Не знам дали знаеш, но пациентските права важат във всички случаи, а не само ако познаваш доктора от 22 години. Лорчето е имала право да и се изпълнят исканията, дори ако доктора я вижда за първи път преди 4 секунди. Не разбирам напъните да се оправдае зловещо насилие над родилка. Наистина не го разбирам. За такова нещо в коя да е европейска държава, тези лекари щяха да са уволнени и лишени от права да практикуват. А у нас, майки казват, че майката е виновна и лекарите са си съвсем прави.

Изумително е, че вадиш тази случка с Лорчето едва ли не като някакво доказателство как всички беди произилизат от тази тема и от дрижението в защита на родилките и за спазване на пациентскиет им права и ненасилието. Излиза, че трябва да сме животни, да не вдигаме глава и ако някой ни каже, че не сме да се линчува. Преклонена главица сабя я не сече, нали така? ooooh!

Та в заключение - всяка жена да си върже за гащите един гинеколог, който познава от поне 22 години и да се моли на бога като тръгне да ражда, той да си вдигне телефона...

# 745
  • София
Моят го познавах от три и пак постигнах завидна комуникация с него, чак сума ти пари ми спести от прегледи и изследвания. Препоръчах го на една приятелка, която не успя да намери общ език с него. Ха сега! Сто пъти й казах да го смени, да потърси такъв, на когото има доверие. Е, тя предпочете да не го сменя, “щото и другият може да е такъв“ и си мрънка до края.
Идея нямам как може да се хвърлят сума ти пари за всичко друго, но не и за лекарски такси, ако трябва и десет АГ-та да обиколи, та в сюблимния момент жената да е спокойна.

# 746
  • Пловдив
persimon накара ме да вадя калкулатора. На 40 години съм. Ти кога отиде за пръв път на профилактичен преглед при гинеколог  Thinking О, извинете вие на профилактика не ходите, вас болест не ви лови, най-много докторите да ви разболеят и после да ви умъртвят. Не, от случая с Лорчето не си вадя заключение, ти си тази, която много обича да влага друг контекст в написаното. При условие, че аз 9 месеца обсъждам с лекаря, който ми следи бременността какво мога или не мога да си позволя в зависимост от състоянието ми, логично е една голяма част от исканията ми да бъдат удовлетворени, но този лекар също знае какво да очаква в хода на раждането. Така че, ДА, моя е заслугата. Откакто водя полов живот съм наясно, че един ден мога да забременея и съм се погрижила да си намеря свестен, умен и непрекаснато повишаващ квалификацията си гинеколог. Здравеопазването ни е в трагично състояние, но като чета и здравната ни култура не е на по-високо ниво.  Tired Права, Права, Права. Няма права без  отговорности и задължения.

Не си прави труда да ми отговаряш, защото кой днае в какво посока, различна от написаното ще те отвее вятъра.  Stop

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 17:07 от razel_dazel

# 747
Много добре си спомням случая, както и едно предаване, което последва. В него акушерката призна, че никога не е виждала естествено раждане и се е намесила, с помощта на колегите си от страх и паника и пред камерата каза, че в следващ случай не би реагирала така.

# 748
  • Sofia
Темата прехвърли 50 стр.
Доста потребители прехвърлиха и доста други норми.
Заключвам.
Раждане вкъщи 19

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 20:15 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт