Раждане вкъщи 18

• 35 823
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Atti , толкова "активно", че точно заради това ми беше отнет достъпа до "деликатните " теми.  Wink Поне това ми беше обяснено.

Я виж ти Wink Whistling

Но това не е по темата тук... да кажем...

# 721
  • София
Flip,просто колкото и да ти е странно, някои хора нямат чувството, че дължат обяснения за действията си на теб или друг. И доколкото това е тяхно законово и човешко право не знам ти какви претенции имаш. Да не би да са те наели за адвокат на някой, че искаш отговори, обяснения, обвиняваш и т.н.?

Скъпа Перси, отговор на въпроса ти съм дала 1000 пъти по-назад в темите, но ще пробвам пак, пък дано разбереш.

Аз не съм карала Меги, Роси и Цвети, нито безименните двигатели на Родилница, да се появяват по телевизията, да дават интервюта и да организират акции. Те го правят сами и доброволно. И щом като една Меги, Роси или Цвети може доброволно да се появи пред телевизионната аудитория, за да убеждава обществото в правотата си, тогава същата трябва да има честта да отговори на въпросите на същото общество, когато розовите й теории се пропукат. Въпрос на елементарна етика.

Аз не съм папарак, че да гоня някоя родилница да й искам обяснение за думите или действията.

Ама когато родилницата използва всякакви средства за масова комуникация, за да си популяризира родилничеството, някак неблагородно е после да запушва каналите за обратна връзка. Или да плаши тия, дето имат въпроси, със съд. Или да обяснява как никой нямал право да пита. Или просто да се крие като мишленце в дупка. Или греша?

# 722
Ти искаш отговори за един конкретен случай, за който никой не дължи никому отговори. То няма какво да се отговаря, това не е ничия работа, бидейки частен случай, за който участниците не желаят да дават отговори.

А и мисля след като не си отишла в шейново да питаш там кое как е станало, значи можеш да пуснеш и този случай, или не?

Активистите са активисти за промяна на пркатиките у нас, свързани с раждането в посоки доказано не по-опасни от стандартните до сега, и доказано с повече ползи от гледна точка на психични и биологични процеси и механизми. Те не са активистки за някоя конретна жена да я убеждават да прави нещо и затова не ти ддължат никакви обяснения за някой конкретен случай.

Домашнотораждане е разрешено по света, пркатикува се с успех т.е няма проблем това да стане и у нас за желаещите. Никой не е казал, че магически, за първи път в човешката история раждането ще стане 100% безопасно, просто ще има алтернативен начин, за тези които го търсят. И не мисля, че е удачно ти или аз да сме против личния законен избор на хората или да искаме обяснения от някого.

# 723

Ако аз бях на мястото на жената, чието бебе почина ще считам себе си за отговорна за действията си. Не бих отишла да давам обяснения на някой в нета, който очите не ми е виждал и реално не му пука за мен и детето ми, и не бих и обвинявала тези, кито са ме подкрепяли в личното ми желание да родя у дома. Защото считам себе си за вменяема и докато не съм освидетелствана няма да допусна идеята, че друг е взел моите решения вместо мен. Не претендирам, че това чувства жената, за нея може да е нещо съвсем друго, но просто искам да ти дам една гледна точка, различна от тази която си мислиш, че тя може би има. Бих била страшно подразнена и отвратена от някакви опити да се рови в моята рана и да се търси отговрност от хора, които нямат общо с нещата и то така агресивно и дълготрайно.
ти не би, но някои точно това и правят . Факт. И именно в нета, при "кумира" си, който наистина никога не е виждал очите й и е на хиляди километри далеч . По- добре да не продължавам Confused
Минах по този път, и знам колко е болезнено. При все, че моето не беше такава драма....слава Богу. Знам колко е перфидно манипулативно всичко. И не защото нямам глава на раменете си, а защото вярвам в идеите. Защото се доверих.
Доверие. Това е.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 21:58 от take a smile

# 724
  • София
Перси, пак не разбра, ама нейсе, аз вече ти свикнах.

Take a smile   bouquet

# 725
take a smile, по думите ти съдя, че ти си имала някакво лично преживяване на доверяване на нещо/някой безкритично/без да се информираш сама/без да прецениш минуси и плюсове, рискове и реалности и си била в шок като е станал трагичен случай.

Явно в твоето съзнание това не е било изобщо възможно и е имало някакви висша сила/всемогъща акушерка от оня свят/някъде си, която бди и всичко оправя с две думи.

Ако е така аз съм смаяна, че възрастен човек може да се "довери" по такъв начин. Може би съдя по себе си, понеже съм подозрителна и на нищо не се доверявам, особено за неща свързани със здравето ми и това как да процедирам, или пък с това какво и как да мисля по някакви теми. Никога не мога да приема някой да ми казва какво да мисля или да приема нечий мироглед безкритично. Затова аз нямам никакъв шок от случилото се, макар да съжалявам много и да го считам за огромно нещастие.

Не съм приемала някого за гуру и спасител и затова и не търся от никого отговорност и не вменявам на никого вина. За мен тези акушерки и активисти са просто хора с повече опит, информация и лични мнения по тема, която ме интересува и ги чета/слушам за да разбера повече. Но нито съм безкритична към тях, нито съм поверила отговорността за мен в техните ръце. И според мен това е здравословното отношение към всичко в тоя свят. На всеки е дадена лична глава да я ползва, а не е дадена една на всеки 100 души, че да се оплакваме, че собственика на главата ни подвел.

Flip, аз мисля, че разбирам, но просто не ти харесва другото тълкувание и разбиране на ситуацията и другата гледна точка за нещата. Няма проблем в това, просто не разбирам какво целиш и до какво мислиш, че ще доведе упортостта ти.

# 726

.........Ако е така аз съм смаяна, ........

не , не е така.  Wink   и аз се смаях . Написала / описала си някакви небивалици. Crazy

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 23:10 от take a smile

# 727
Аз коментирах думите ти. Говориш за някаква излъгана вяра, някакви болезнени неща, но не чак толкова...аз така интерпретирам тези думи. Ако не е това, което си искала да кажеш, говори в прав текст, а не с толкова поезия, че да разбера, защото аз за никаква вяра, камоли излъгана, не бих могла да заговоря в този случай.

# 728
Може би съдя по себе си, понеже съм подозрителна и на нищо не се доверявам, особено за неща свързани със здравето ми и това как да процедирам, или пък с това какво и как да мисля по някакви теми. .........
Може би така е по - добре и по- правилно Simple Smile.......
......говори в прав текст, ....
пу да не съм аз.  Wink  ..... моят текст не е ли прав Laughing
Че могат да се кажат разни подробности, "клюки",  могат.
аз затворих тази мътна страница от живота си. Вярвам, направих си изводите, извлякох си поуките, научих, почувствах, видях и разбрах... информацията и без да я търся , стига до мен.
Благодаря на всички!!!    bouquet Hug

# 729
Не търся клюки, а ясно казване какво си преживяла, какво за теб е било цялото преживяване, защото ти говориш за това. Но не те карам да говориш, както намериш за добре. Peace

# 730
...
Минах по този път, и знам колко е болезнено. При все, че моето не беше такава драма....слава Богу. Знам колко е перфидно манипулативно всичко. И не защото нямам глава на раменете си, а защото вярвам в идеите. Защото се доверих.
Доверие. Това е.

Hug Hug Hug
това ми напомня малко историята на Лорчето (която навремето приех доста емоционално), която също се предовери на Родилница и после под тяхно въздействие правила истерични сцени в болницата, персоналът съответно реагирал неадекватно както той си знае
ето и линка, намерих го
разказът не е лек, не е за чувствителни хора
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433308.510

а Естествено и Родилница яхнаха вълната на емоциите
имам чувството, че сякаш от тогава те станаха по-агресивни в манипулациите си
за съжаление тогава не го усещах
сега, анализирайки го след време, разбирам, че е било така

ето тук един техен опонент по темата с доста примери от болничната му практика, особено последният:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=225805;sa=showPosts

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 11:13 от Анонимен

# 731
това ми напомня малко историята на Лорчето (която навремето приех доста емоционално), която също се предовери на Родилница и после под тяхно въздействие правила истерични сцени в болницата, персоналът съответно реагирал неадекватно както той си знае
ето и линка, намерих го
разказът не е лек, не е за чувствителни хора
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433308.510

В целия разказ единствено болничният персонал реагира неадекватно... Нищо в поведението и исканията на Лорчето не са ненормални, за да се нарекат "истерични сцени" - аз нищо истерично не виждам в желанията й да й се спестят определени процедури, да ражда в избрана от нея поза и т.н.  Всяка родилка има право да не подпише ИС, какво истерично има в това? Аз като го подписах та какво? След това абсолютно нищо не можах да откажа... Да не говорим, че израждащият ме лекар си позволи да ми се бърка и в разговора с неонатолозите, когато отказвах процедури на бебето... Каза какво толкова се пазарите, в родилна зала ще става, каквото аз кажа, а за неонатологията си се пазарете, щом искате...  Rolling Eyes 

А разказа на Лорчето е потресаващ, защото с нея са се отнесли потресаващо престъпно...

# 732
Както е казала стелт, нищо истерично няма в поведението на Лорчето. Просто тя е от първите, които са имали нахалството да си държат на човешките и пациентски права и е била жесоко насилена заради това. За никакви "доверия" или "предоверяване" не говорим, просто това е една информирана жена, която иска най-нормалнте неща за себе си и бебето си, неща които без задаване на въпроси са осигурени на повечето жени в цивилизования свят, ако ги поискат. За някои хора, това да не се смяташ за парцал е голямо "предоверяване". За щастие хората, които не мислят така са все повече и както видяхме ефект има. От тогава се смени и начина на действие в ТК, и се появи зала за есествено раждане и се случаиха много такива естествени раждания в св Лазар. Не може д абъде спряно събуждането на хората. А реакцията на жените противчнички на това си чист пример за Стокхолмски синдром.

# 733
  • Пловдив
Ама къса памет имате.  Whistling Лорчето беше съветвана от Мег как да роди в къщи, защото Лорчето точно в този форум се ограмотяваше как да стане това. Но близките и явно са оказали натиск в последния момент или не и е достигнала смелост да понесе отговорност за постъпката си и отиде да прави панаири в болницата. На мен нищо не ми беше отказано в болницата, ама не се тропосах в последния момент с едно шише смрадлика под мишница.  Crossing Arms

Айде бе, една от първите.  Wink Че аз да не би да съм последната. Никога лекар, не само гинеколог, не си и позволил да се държи непочтително или грубо с мен. Защо ли???? При това винаги съм си отстоявала правата, ама не по този начин. И винаги съм постигала каквото искам без дори да ми се налага да настоявам, хората са се съобразявали с мен, но водя нормален и цивилизован диалог. Явно яко е бъгнато нещо, щом за едни може, а за други не. Не знам в чий телевизор е повредата.  Thinking

# 734
Айде пак-жертвата е виновна за насилието! Е няма да стане. Впрочем ако Лорчето беше родила у дома си, нямаше да и се случат всички тия неща и най-вероятно щеше да има едно хубаво раждане. Т.е аз не виждам нищо лошо в това, че се е информирала за домашното раждане от тук или от другаде.

А да кажеш, че гнеколозите принципно (с малки изключения скъпоплатени частни клиники) не се държат лошо е смешка. Аз съм ходила в частните кабинети на разни особи, които от вратата започнаха да ме овикват. Точно за 3 секунди я сложих на място и и казах да се държи възпитано, както аз се държа. Замига на парцали и започна да заеква-явно голям шок преживя да и кажат нещо напреки. И това при положение, че за мен не може да се каже, че не мога да си зашитавам правата или че предразполагам към вербално или друго насилие,защото се държа изключително любезно, но и твърдо заявявам какво искам.Но все пак си позволи великата докторка да си се държи както е свикнала. А Лорчето като се съди по телевизионното предаване е мека жена,може би малко плаха, която им е дала да мислят, че могат да си правят с нея каквото си искат.

Ако искаш обаче, сподели какво си постигнала с "цивилизован диалог" и с кой лекар е било това и кога.

Общи условия

Активация на акаунт