Първокласници 2011/2012г.

• 37 875
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
oblachna , като че ли за коледното състезание има време. Момичетата говорят за състезание, което се провежда в София, сега на 05.11 е и от тази година е и за първокласници. Нали правилно съм разбрала?

# 31
  • София
oblachna, добре дошла! Simple Smile
Изпуснали сте само СМТ, Коледното е на 10 декември, има време...
Май само СМТ и Кенгуруто минават през училище... За останалите състезания желаещите се записват на мястото на провеждането... Но за повечето ще трябва да изчакаме поне 2-ри клас... Wink

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 10:14 от PurpleDragon

# 32
  • София
Аха, да. Вярно, че 05/11 е рано за Коледно  Laughing Да попитам тогава, записването за коледното състезание, става в СМГ? Или трябва да заявя на госпожата ни, че искаме да участваме? Тя изобщо не е споменавала за състезанията досега ...
Пък да ви кажа, според моя син думата ГЪЛЪБ, се пише ето така: ГЛБ  Laughing
Как обяснявате на децата си, мястото на звука Ъ и това, че буквата Г се чува ГЪ, но в дума всъщност Ъ съществува, като звук, а не е просто за улеснение изказа на Г-то  Embarassed ама как го обясних.... вие ме разбрахте

# 33
  • София
oblachna, в училище не правят ли звуков анализ? Карай го да ти казва звуковете и след това буквите на думата, тоест да може да прави разлика между звук и буква. С малко тренировки ще свикне. Peace

# 34
Няма да я пращам на състезания. Смятам, че е малка още.

Снощи ходихме на концерт на Х-фактор. Много й хареса, на мен също. В резултат обаче, едва успя да стане сутринта. Толкова й се спеше, че едва гледаше.

# 35
  • София
Правят звукови анализи...справя се с другите думи, но там където има Ъ, мъката е голяма. Направих си труда, да му задам 1 стр, само с такива думи, да потренира.... ами нито една не беше вярна, от първия път. Ако в думата няма Ъ, всичко си е вярно...  Laughing

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 10:55 от oblachna

# 36
Правят звукови анализи...справя се с другите думи, но там където има Ъ, мъката е голяма. Направих си труда, да му задам 1 стр, само с такива думи, да потренира.... ами нито една, не беше вярна от първия път. Ако в думата няма Ъ, всичко си е вярно...  Laughing
Вие сте добре, само с едно Ъ ще се борите, ами аз какво да кажа. Питам го вчера чува ли в думичката мече звук Е ,той казва не, питам чували в думата риба звука Е той казва да. Tired ooooh!
На ушен ли да го водя, къде ли...... Joy

# 37
Не пък смесваме гласни и съгласни, в смисъл думата къща съдържа буквите К и Щ, гласните липсват  Laughing , но предполагам че ще се научи.
Ние днес вече сме с униформа, харесва й "облеклото", както му казва тя. Да видим до кога и в училище ще й харесва.  Laughing

# 38
  • София
Привет в новата темичка и от мен!  bouquet

Моите ученици прекарват по правило Денят на народните Будители с баба си  Mr. Greenи правят подобаваща историческа обиколка на София и нейните забележителности:
Руската църква, Библиотеката-"Св. Св. Кирил и Методий", римските разкопки зад Софийската баня.
Опитаха се, по кварталному, да отчетат предният ден -следобеда и Хелоуин, но не им се получи много, защото баба им ги е прибрала скоропостижно. Wink
Честно казано, отвратена съм от начина на претворяване на Хелоин по български.
Накрая децата на площадката се хвалиха, кой колко му е пълна торбата и колко лакомства е изпросил от обикаляне в квартала. ooooh! Майките им, даже-доволни!!
А децата, на които никой не отварял, плюели по вратите на хората. Shocked Close Така, поне, ми разказва сина ми. ooooh!
Добре, че баба им е прекратила навременно участието им в по нататъшно развитие на "празника".... ooooh!

# 39
Благодаря за темата  bouquet

# 40
  • София
Запис и от мен. Благодаря за темичката   bouquet

# 41
Благодаря за темичката   bouquet

Скоро не съм писала. От две седмици сме в ново училище.
Най-накрая всичко си дойде на мястото. Детето е спокойно и ходи с голямо желание.
Не е за подценяване факта, че в клас е със старите си другарчета от градината.

Най-тържествено си обещах, че повече няма да се връзвам на приказки за елитни училища  bowuu

Важното е, че вече сме спокойни и тя и ние (в частност аз от родителското тяло  Mr. Green )

# 42
  • Варна
rummi_pl, хубава новина. Аз записах нашия в училището, където се записаха повечето му бивши съученици от ДГ, но той не се падна в клас с момченца и дори и в занималнята е с нови другарчета. Усещам го, че все още не може да си намери постоянни приятелчета от класа.
Ваканцията му се отрази много добре - толкова, че не искаше да тръгва сутринта за училище... Както каза една учителка - след  Нова година децата ще влязат в ритъм Simple Smile

# 43
malina_m така е. В предишното училище също имаше деца от нейната група, но бяха разпределени отвратително. Повечето в един клас, две в друг и Лилито сама в трети. Сигурно с времето щеше да свикне, но разни други неща наклониха везните.
Оказа се, че "елитното" училище има неписани правила да ходиш да се молиш на учителките, за да си в определен клас.
Отделно доста неуредици, но го отдавам на факта, че директорът не се справя и там всеки се чувства свободен да взима решение, дори и чистачките.

Както и да е. Старите другарчета посрещнаха Лилито повече от добре, а за мен е важно че тя е щастлива.
С материала се справяме добре. Отпаднаха ни засега допълнителните занимания понеже ходеше на танци в старото училище, но аз съм се зарекла там повече да не стъпвам. Ще измислим нещо друго, но да мине малко време, че побърках детето с моите неправилни решения.

# 44
  • В светлината на слънцето
Малко на патерица - честит празник и от мен! Вчера ми беше абсурдно да се включа. Изобщо тия дни беше голям напън в работата, но слава Богу, нещата просветляват.
Много ме развеселиха репликите на децата за будителите.  hahaha Наистина култови! Но е нормално на тази възраст да имат все още леко размазани понятия. Аз у дома обясних простичко - будителите са онези хора, които са ни оставили и продължават да ни доставят знание. Затова и винаги на този ден моите получават книжки за подарък като символ на знанието.
rummi_pl, наистина добра новина. Важното е детето да се чувства спокойно.  Peace
oblachna, и от мен един глас за плуването. Калява много децата! Peace
Някой беше писал за "Карлон" в Младежкия театър - много приятно представление, гледахме го още на премиерата. Става и за по-малки деца - съдя по сина ми, който го глътна на един дъх. Grinning Между другото пак в същия театър, много ефектен като сценография и костюми, е спектакъла "Малкият Мук".
Аз съм много против състезанията в тази възраст, но виж, културни прояви - твърдо ЗА.  Peace Колкото повече, толкова по-богат става света на децата. В тази връзка - ако имате възможност непременно ги заведете на Cirque du Soleil. Няма такава красота. Blush

Общи условия

Активация на акаунт