Първокласници 2011/2012г.

• 37 977
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
И моето момче малко не му се чете - запомнил думите къде се намират в текста още в час, и си мисли че ще ме заблуди че чете  Naughty Като се напъне става, малко по-бавно но поне вярно. Но в предучилищната в градината не ги учиха да сричат и сега тормоз... И тоя пуст звуков състав, голяяяма мъка му е  ooooh! но всичко е защото бърза и не мисли. Поне ме успокоява математиката, там се справя  Peace

# 556
И моето момче малко не му се чете - запомнил думите къде се намират в текста още в час, и си мисли че ще ме заблуди че чете  Naughty Като се напъне става, малко по-бавно но поне вярно. Но в предучилищната в градината не ги учиха да сричат и сега тормоз... И тоя пуст звуков състав, голяяяма мъка му е  ooooh! но всичко е защото бърза и не мисли. Поне ме успокоява математиката, там се справя  Peace

Все едно за моя чета.  Joy

# 557
catnadeen, видях какво са ти отговорили логопедките, тъй като следя темата.
Нашата ни каза още нещо, което може да се прави. Имаме една дъска и пластмасови букви с магнит към нея. Работата й е да сглобява думи.

Може ли линк към темата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332933.msg20280319;topicseen#msg20280319

# 558
  • София / Пловдив
..... Вярваме на учителките и сме сигурни, че ще се ползва само с образователна цел, + по една приказка по време на занималнята, когато времето не позволява излизане.......

При нас имат компютър, подарен от един татко. Използват го най - вече по английски, пускат им анимирани задачи, които си вървят към учебния материал. И гледат по едно - две кратки филмчета на седмица по време на занималня, в края на деня, когато са свършили по - бързо с домашните. Преди ги извеждаха в близкия парк, но вече стана доста студено и може би наистина това е начинът, по който да ги укротят в един момент  Wink

Родителската ни среща е другата седмица, но общо взето всеки ден се виждаме и с двете госпожи, така че текущото инфо е редовно при нас.

# 559
Облачна, извинявай че се намесвам, много съжалявам за теб и малкия юнак, но моят съвет е внимавай с училищните психолози.
Преди три години големия ми син беше намесен в един скандал с "проблемно" дете, та тогава се срещнах с училищния психолог... аз бях буквално ужасена. Ние бяхме от потърпевшата страна, та после в разговор с директорката, жената ми каза че това е положението... училищните психолози били почти на доброволни начала и според мен трудно може да се разчита на професионални чудеса.

# 560
Облачна, извинявай че се намесвам, много съжалявам за теб и малкия юнак, но моят съвет е внимавай с училищните психолози.
Преди три години големия ми син беше намесен в един скандал с "проблемно" дете, та тогава се срещнах с училищния психолог... аз бях буквално ужасена. Ние бяхме от потърпевшата страна, та после в разговор с директорката, жената ми каза че това е положението... училищните психолози били почти на доброволни начала и според мен трудно може да се разчита на професионални чудеса.

Подкрепям  Naughty Много честно училищните психолози, освен че не са мотивирани и нямат кой знае каква надеждност, работят с доста остарели практики и методи. Задължително е да се направи консултация с действаш психолог извън училище, за да се дефинира има ли проблем наистина. И то такъв, работещ с деца предимно и най-вече.

# 561
Вчера за първи ден беше с очила на училище, още не е свикнала, но просто съм без думи, преди много триеше, пишеше ги по 100 пъти, ставаше страшна мацаница, вече не пипа гумата  Simple Smile сами вижте как е писала предния ден, без очилата и вчера с тях:
Преди
Сега 

При нас психологът накара всички деца да нарисуват нещо, по техен избор, след това е разговарял самостоятелно с няколко.
Нямам идея колко е компетентен, но все пак мисля, че ако има проблем поне ще сигнализира родителите, а те вече могат да преценят къде да заведат детето Peace

# 562
  • София / Пловдив

Ееее, наистина разликата е видна, браво! Дано и по - бързо свикне с очилата  Peace

# 563
  • Sofia
НСЧ, страхотна промяна!  Simple Smile

# 564
  • София
Добре, че казвате това за училищните психолози.
Ние имаме малък проблем.
Тя Габи си е буйничка де. И госпожата от занималнята пък е една разплута...
Та почна много да мърмори госпожата, че не може да се оправи с нея, че пречела на другите, че само тичала и скачала. И нещо за психолог намекна.
Аз пък спрях детето от занималня и се занимаваме вкъщи.
Но се чудя все пак, дали да не се консултирам с някой? newsm78
Тук, в квартала, имаме център за семейно консултиране, та мисля да се възползвам.

Освен всичко друго тая ... е посегнала 2 пъти на детето ми - един път я е ударила по главата и един път и е дръпнала ухото. Много тихо и спокойно и казах, че това не искам да се повтаря.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 10:36 от L'Agent

# 565
  • В светлината на слънцето
Човече, разликата е огромна. Дано бързо свикне с очилата. Hug

# 566
  • София, "Младост 3"
БЛАГОДАРЯ ВИ!

Само да уточня, че аз в детето си вярвам и го следя поради страх от бебе (след раждането сме ходили на рехабилитация известно време поради раждане с форцепс) и съм убедена, че няма нещо сериозно, което да пречи на едно нормално интелектуално развитие.
Това, че детето изостава и не се вмъква в рамките на стандартите бе част от изказването на класната.

Облачна, до колкото смея да споделя и аз мнение - не бих поверила детето си на училищния педагог. Нищо лично, но след 3 месеца наблюдение на училищната система ще кажа, че това е СИСТЕМА. Там нещата са като във Стената на Пинк Флойд - по калъп. А ако можеш мозъка да го програмираш, идеята да програмираш душата по този метод - не ми допада.
Аз бих заделила когато мога средства да заведа детето при добър психолог.
Облачна, както моя приятелка психоложка каза - питай детето какво символизират нещата, които е нарисувало. Питай сина си какво е за него Върколака! трудно се чете в чуждата душа и малцина прихолози умеят истински да използват детската рисунка за контакт с детето.
Факта, че детето е казало, че живее с баща си е начин да се противопостави на акт, който в момента го е форсирал. За мен е защитна реакц ия на много нива.

# 567
  • Страната на чудесата
Вчера за първи ден беше с очила на училище, още не е свикнала, но просто съм без думи, преди много триеше, пишеше ги по 100 пъти, ставаше страшна мацаница, вече не пипа гумата  Simple Smile сами вижте как е писала предния ден, без очилата и вчера с тях:
Преди
Сега 

...

Браво! Голяма разлика има Grinning
Радвам се, че София харесва очилата и ги приема по правилния начин-като аксесоар, не като недостатък Hug

# 568
  • София / Пловдив
....

Освен всичко друго тая ... е посегнала 2 пъти на детето ми - един път я е ударила по главата и един път и е дръпнала ухото. Много тихо и спокойно и казах, че това не искам да се повтаря.

Госпожата ли е удряла и дърпала уши?
Ако да, не бих я оставила само със спокойно предупреждение.

# 569
  • София
....

Госпожата ли е удряла и дърпала уши?
Ако да, не бих я оставила само със спокойно предупреждение.
И аз. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт