Първокласници 2011/2012г.

• 38 342
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И при нас нищо за Коледа не се говори все още.
 Касита, използвайки твоята идея за библиотека днес си поднових членството в нашата към кварталното читалище. Учуди ме колко добре заредена е, включително с нови детски книжки и енциклопедии наред със старите и оръфани книги. Взех за малката стихове на Дора Габе, засега и е най-лесно със стихчета. И аз се доредих за две криминалета. Flutter
 Днес са им върнали контролните по математика, тя толкова се притесняваше, асе оказа, че задачите си ги е решила без грешка и има Отлично.

# 166
  • Варна
Нашите днес са правили контролно за това кой може да продължи с химикал. Моят много бодро ме накара да му осигуря син химикал, който да пише тънко и да е удобен Simple Smile въпреки че не е ясно как се е представил Simple Smile За Коледа вероятно ще ходим в някакво заведение, но това ще се обсъжда на р. среща след два-три дни. Имате много хубави идеи: за размяна на подаръци - напомниха ми моето детство..., базар... Карнавал в класната стая също не е лоша идея, а излет на планина е супер, само дето на нас ще ни е  малко трудна организацията с транспорт и т.н.

# 167
Ей, ама направо съм я изпуснала темата, но имах други вълнения тези дни.

И ние бяхме на СМТ и си излезе на 20-та минута. Не са им обяснявали условия, така е по регламент, на тази вързаст би трябвало да се сетят лесно (за тях - лесно, за нас - не толкова Simple Smile). Решил е всичко правилно, има само грешка на едното подусловие на 8-ма задача (с цветенцата) - писал е че са 2, а те са 5 с 4 листенца, но той гледал наклона, а не броя на листенцата  Embarassed Аз го похвалих много, защото това за мен си е успех, а той два дни се ядосва за грешката и не ми дава да говоря, а накрая каза "ами добре де, нали скоро пак има състезание"  Laughing Смятам да го запиша на КМС. Manzhelka, и ние я имаме тази школа, но не сме почнали да се занимаваме. Ако нещо не разбирам, вече знам кого да питам  Hug Аз засега не смятам да му взимам други сборници освен тази школа, може и да греша, но с школата и задачите от състезания мисля на този етап е достатъчно, не знам права ли съм  newsm78

За Коледа в нашето училище още ни не се е казало, ще питам тези дни, че то времето си лети.

НСЧ, съжалявам за диоптрите, на мен също ми се виждат много, но при далекогледството наистина не е толкова стряскащо и се израства. Аз също се замислих да го заведа на контролен преглед...

# 168
  • Остров Приятелство
Да попитам - оценяват ли децата Ви?
Не в бележник, а в тетрадките - с разни усмивчици, знаменца, усмихнати шестици и т.н.

# 169
С усмихнати, намигащи, намръщени и плачещи човечета при нас ги оценяват.
На родителската ни показаха кое човече на каква оценка е еквивалентно, но уточниха, че това се прави за да се ориентираме ние, родителите на какво ниво са децата.

# 170
Не в бележник, а в тетрадките - с разни усмивчици, знаменца, усмихнати шестици и т.н.
bowuu
Моя сладур след като вчера реши без грешка едни задачи в сборника  по математика,сам се оцени с усмихната шестица. Joy

# 171
Благодаря за коледните отговори. Simple Smile

Оценяват- с "отличен", подпис, слънчице, нарисувано от учителката, но и със забележки от рода на "Небрежен си!", "Немърлив си!", написани с дебел, червен химикал. Simple Smile

# 172
Благодаря за коледните отговори. Simple Smile

Оценяват- с "отличен", подпис, слънчице, нарисувано от учителката, но и със забележки от рода на "Небрежен си!", "Немърлив си!", написани с дебел, червен химикал. Simple Smile
Ние имаме и "Остри молива" ," Пиши прегледно" . Grinning Едната тетрадка така я беше изцапал с нещо, така и не можа да ми обясни какво е. Rolling Eyes

# 173
  • София
И на мен ми е интересно какво предвиждат за коледа във вашите училища? В нашето незнам какво ще има, но като член на настоятелството на класа, може би трябва да дам някаква идея newsm78

И още на коледна вълна - какви подаръци са си намислили децата ви. Моето вече 2 пъти ми казва, че иска детска пералня и смятам да пишем писмо скоро.

И дъщеря ми ги оценяват с Отлично, Добре и печати. А когато не е много добре, госпожата й подчертава с червено грозничките букви.

А  вие подписвате ли се под домашните? Вече 2 пъти детето ми казва, че трябва да се подпиша под домашното, но тя не ходи на занималня и аз не виждам защо да се подписвам, като сме го писали заедно. И се замислих това да не е изискване към родителите.

Manzhelka, мерси за линковете към помагалата!

# 174
  • Варна

При нас направо пишат "Отличен (6)" в тефтерчето. Малко странно ми се вижда. Rolling Eyes

# 175
Аз попитах за Коледа, TanyaMG, за да си сверя часовника. Simple Smile При нас се предвижда едночасово посещение на дядо Коледа в класа, но в какво ще се състои то, не съм наясно. Цената  е 5 лв. на дете. Отделно мислим да закупим на всяко дете дребен подарък, еднакъв за всички. Но какъв да бъде той? За мен е редно да е книжка / още за 15-ти исках/, но родители, с които си вземаме на обяд децата, предлагат лакомства и играчка.

# 176
  • Sofia
но родители, с които си вземаме на обяд децата, предлагат лакомства
Тези родители не ще да пишат в бг-мамма.  hahaha

Нашите имат едни дебели бележници, в тях пишат оценки, забележки и съобщения. В учебниците и тетрадките има подписи, браво и отлично, според дъщеря ми и браво! означавало шестица. Сигурно е така, защото по математика няма грешки на така оценените страници.

Под домашните не се подписвам, г-жата помоли от време на време да се подписваме до нейните подписи, за да вижда, че следим развитието на детето.

Дадох на дъщеря ми задачите от СМТ (после и от КМС) - на някои места определено се затруднява какво е условието. Иначе е много бърза в решаването, но трябва да поработим в/у това да разбира какво искат от нея.
На някои места дори на мен ми се стори леко... нередно, в едно от КМС има фигура от няколко триъгълника минус фигура от няколко кръга равно на колко? Или х-Мечо Пух плюс у-Прасчо минус z-Тигър. Съвсем наскоро й обяснявах, че от круши не може да извади ябълки, а на състезанията какво излиза...  Crossing Arms

За Коледа не знам дали има нещо намислено.

# 177
  • София
При нас не се чува нищо за Коледа ( и не само). От едно време си спомням, че теглехме листчета с имена и си разменяхме подаръци в рамките на определена сума. Така не се знаеше (уж) кой на кого ще подарява и от кого ще получи подарък.Отделно носехме почерпки, ставаше хубаво, имам добри спомени оттогава.

Касита, аз в ДГ се борих за книжки на всеки празник, но не би. Само за завършването получиха книжки с много хубаво послание от учителките, всеки път като отвори книгата, си го прочита. Издателство Фют правят и опаковани подаръци за суми под 10 лв., сигурна съм, че ги знаете и спирам с коментара, да не излезе реклама.

В тетрадките има подписи на всяка страница, във всяка тетрадка. Където е без грешка, има 6-ца, но тя май не отдава голямо значение. Аз подписвам лично само допълнителните тестове, които им дават в занималнята.

# 178
При нас за Коледа още нищо не се чува. Скоро щяло да има родителска среща, може би там ще се коментира.
Малки, големи и още по-големи усмихнати шестици им пишат във всички видове тетрадки и учебници. Моят беше получил една огромна - почти колкото половин страница 6 и беше много доволен  Laughing Ако има дори и една грешка или ненаписано разбираемо и поправено от госпожата - само подпис. Трябва да се разписваме навсякъде където видим подпис.
Взеха буквата "М" и вече ще започват да четат. "Започваме да работим много сериозно" - цитат на госпожата.  Wink

На някои места дори на мен ми се стори леко... нередно, в едно от КМС има фигура от няколко триъгълника минус фигура от няколко кръга равно на колко? Или х-Мечо Пух плюс у-Прасчо минус z-Тигър.

Решавахме я тази задача. Първо се броят прасчовците и пухчовците, записва се броят им под тях и тогава се извършваха действията. Т.е. не мечо пух - прасчо + йори.  Laughing

По информационни технологии също щяло да има някакво състезание. Но какво, кога и защо не се знае.

# 179
Добро утро.
Моето дете повърна тази нощ, но без други симптоми и днес си остава у дома.

Biby, споменаваш състезания по информатика, та в този ред на мисли да попитам някой има ли представа за това Национално състезание на Сдружението на българските начални учит …  до IV  клас

Общи условия

Активация на акаунт