Първокласници 2011/2012г.

• 37 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Те са лесни и приятни тези състезания на СБНУ, като гледам даваните теми, повтарят дословно материала от учебника (говоря за Роден край), тъкмо като за първолаци.

За буйните деца, и в нашия клас има едно две такива, оказва се , че се знаело още от ДГ що за стока са, но аз съм проспала инфото. Та се случва един два пъти и моето да попадне "под обстрел", аз бях бясна и исках да се разправям, но съпругът ми ме вразуми. Скоро не се е оплаквала, а аз и казвам да се пази и защитава словесно ( тя не е бойна натура, а и не е това начинът). Дано класната ги вкара в релси.

Колкото до хиперактивността, имам си у дома едно "хиперактивно", само дето за мен си е своенравно, поразглезено, дето тепърва ще си скубя косите с него. Родителите сме отговорно за всичко,  и за "хиперактивността " даже.

# 601
  • Чикаго / София
catnadeen сигурна съм, че твоето момче ще се справи успешно с материала. на някои деца им е нужно малко повече време за аклиматизация, но в края на 1ви клас всички вече знаят да четат, пишат и смятат. Hug
Ако нещо те притеснява заведи го на логопед да го тестват. Това лято докато си бяхме в Бг, водих Лъчезара на логопед. Останах очарована от начина на работа с нея. Тя има проблем с произнасянето на някои звуци, но я тестваха и за дислексия. Успокоение си е за родителите едно такова посещение.  Тя и тук в момента посещава логопед веднъж седмично.

Не се сърди човече
много се зарадвах, че така добре й се отразяват очилата на София! дано бързо свикне с тях и няма проблеми. Моето голямо момиче си носи очилата с удоволствие.
А случката с бабата в двора на училището ме втрещи.  Милите деца!

chockolina браво на Мони! Страхотна рисунка е нарисувала.

немирница страхотно се справя Стефан.  Браво на момчето!

И ние вчера бяхме на родителска среща. Учителката каза само добри думи за Лъчезара. Справя се много добре. По математика се справя отлично, по писане също. Очудих се колко малко грешки прави когато пише.  Каза, че с четенето е най-бързо напредващата й ученичка. Доволни сме, старае се детето. Simple Smile

# 602
  • София / Пловдив
..... Аз за следващото съм резервирана, честно казано, дори не знам по Роден край какво учат - имам чувството, че само рисуват по този предмет... Rolling Eyes

Учат за сезоните, професиите... все неща, които децата знаят, сега ще разровя за линкове от предни години да видя какво са им давали. Но класната ни предупреди, че за това състезание е важно децата да могат да четат, за да разберат условията на задачките.

# 603
  • София
..... Аз за следващото съм резервирана, честно казано, дори не знам по Роден край какво учат - имам чувството, че само рисуват по този предмет... Rolling Eyes
Учат за сезоните, професиите... все неща, които децата знаят, сега ще разровя за линкове от предни години да видя какво са им давали. Но класната ни предупреди, че за това състезание е важно децата да могат да четат, за да разберат условията на задачките.
Тук, под иконките с резултатите, са тестовете от последните години по всички предмети.
http://sbnu.org/results.php

# 604
  • София / Пловдив
Мерси  Hug

Така като ги гледам, наистина са лесни задачите, но трябва да чете детето добре. Моята няма да има проблеми с разчитането, а с бързането, всички грешки ги прави от бързане  ooooh!

# 605
При нас "Роден край" е голям стрес, учителката е от типа соц. учителите, грубичка, викаща, извънредно строга, ако някой закъснее за час-няма право да влиза в стаята Rolling Eyes,.
След няколко скандала ,премести часа си от първи учебен-във втори учебен, мотивът е, че имат един час в седмицата този предмет, а родителите не го уважавали и водели децата със закъснение....,
Разказват, изпитва ги, рисуват и под рисунките им пише "Отлично", "Добре", "Небрежно", "Не се стараеш", "Моля ,родителите да не рисуват!!!!!", драска им едни дебели черти върху оцветяваното, ако не и харесва,
ако не могат да отговорят на въпросите , им се кара........
въобще петъкът е един голям стрес, някои от децата са вече с нервни стомаси, други с главоболие, мислехме да предприемем действия,......но парадоксално, учителката е наградена от кмета като най-добър преподавател Rolling Eyes,
явно постига резултати, но с цената на какво......аз влизам в интернет преди въпросния час, за да му подготвя урока........доколкото разбрах в четвърти клас ще имат матура по география......
Аз лично не се впечатлявах много от този тип поведение, тъй като до 7-ми клас 99 процента от преподавателите ми , са били с такъв подход, родителите, обаче, които са по-млади Simple Smile, извънредно се подразниха, по -тяхно време обучението е било ,явно, "по-широко". Не знам дали имам основания за тревога, засега обяснявам на Васко , че госпожата е строга, но пък им дава много и интересна информация, той лично не понася шум и твърди,че това му е неприятно-викането и, не лично на него, а по принцип...
Аз съм за това учениците да имат респект към учителите си, самата аз се обръщам към тях с "госпожа Х",

Хубав ден,момичета........

Браво на художниците и отличниците на тестове...... Simple Smile
ИРИНА,  Simple Smileстрахотна си

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 13:11 от Еластина

# 606
Поздрави и успех на всички деца, които са участвали в състезанието!

Аз мисля моя да го запиша по математика и по български само. От една страна искам да свиква да ходи по такива, но пък и да го пускам по всички възможни състезания от 1 клас не ме примамва.

Човече, добре е че сте открили проблема навреме и детето няма да се затруднява повече заради това. Наистина има осезателна промяна в писането.

Еластина, мисля че тази учителка не осъзнава че работи с деца които са само на 6-7 години и определено прекалява. Според мен поговорете родителите с нея, за това че децата са в известна степен стресирани, ако може да промени подхода малко.

# 607
Днес видях задачите давани от предишни години по роден край. Детето ги реши но аз и четях въпросите. Няма ли да им четат въпросите на децата, като дойде време за теста? Някак си несправедливо ми се струва да е само за четящите деца този тест!!!
Иначе и детенце участваше в състезанието по рисуване, даже целият им клас участваха .Учебника по Роден край не ни го връщат вкъщи и незнам точно какво правят. Знам само, че разказват и то много .
В понеделник за деня на Християнското семейство децата ще имат тържество в училище .

# 608
  • Sofia
И при нас по Роден край само рисуват, в учебниците май решават задачите.
Ужасно грубо ми се струва да се дращи по рисунка и то точно по Роден край... Както и да го гледам е от лежерните предмети в първи клас.  Rolling Eyes
Дъщеря ми е ок със строги (но справедливи) учителки, но мисля, че би се обидила да й нарекат рисунката грозна/небрежна и т.н.

Записахме се за Коледното мат. състезание.

# 609
Ето едно интересно интервю относно обсъжданията на новия Закон за детето

Копирам само опр. част, касаеща училищните психолози:
- Еднo от новите неща в закона е психолози, а не - социални работници, да посредничат между децата и развеждащите се родители. Съгласни ли сте с това?
- Естествено, че съм съгласен на такъв вариант. И това е абсолютно задължително. Но има едно голямо "но". Тези колеги трябва да бъдат предварително подготвени и да бъдат компетентни да работят със семейство. А не всеки психолог с диплома да може да се занимава с разведени родители и техните деца. Аз лично се притеснявам много да не се случи така, както стана с училищната психология - там се взеха какви ли не хора - със или без дипломи за психолог. Същото нещо може да се случи и тук. Според мен трябва да бъде изграден специален регистър, най-добре той да е към дружеството на психолозите.

# 610
  • Sofiа
Записахме се за Коледното мат. състезание.
Къде се записахте?

# 611
  • Sofia
В 119то. А състезанието щяло да бъде или там, или във фризьорския техникум.

# 612
  • София
А всички ли там трябва да се запишат?

# 613
  • Sofia
Или там, или в 125то. Западните райони са силно пренебрегнати.  Crossing Arms

# 614
Или да преведат таксата по банков път. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт