Първокласници 2011/2012г.

• 37 953
  • 750
  •   1
Отговори
# 585

Браво, много топла рисунка Simple Smile

немирница, теб повече да не съм те чула да се оплакваш от детето  Mr. Green Hug

# 586
  • София
chockolina, браво на малката художничка и от мен!   bouquet
Моят първокласник също очакваше да се падне "Есента", логично било!  Laughing
Няма как да му видя творението обаче. Страх ме е само да не е хванал боите, че едва ли би успял да се вмести във времето. Вкъщи направи доста симпатична рисунка по темата, ама маза 2 часа и половина!   Twisted Evil

Нем, поздрави и за Стефан! Все така да те радва и гордее с отлично представяне по всички фронтове!

Пс. А къде точно ще излязат резултатаите на 29-ти, в сайта на СНБУ ли?

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 15:36 от PurpleDragon

# 587
  • София
Немирница, респект! Ние се мъчим на думички, твоят синковец пише по две страници! Hug

# 588
Мисля че бъркате хиперактивност с разюзданост.
Да не говорим, че когато родител използва епитети спрямо учител, как да очакваме децата да имат респект.

Браво на всички деца за успехите.  Simple Smile

# 589
  • София
Аз всъщност никъде не споменах за хиперактивност. Може би имам някакви съмнения, но не съм се затърчала към психолога.
Взех си детето вкъщи, точно за да я "стегна" малко.
А ако я видите тази учителка какво представлява, как говори и какво прави, и на вас щяха да ви дойдат разни епитети на акъла.
И не може въобще да се справя с децата. Има и други, които е обявила за много буйни. Кротките деца пък, според нея, много "блеели" и затова не си пишели домашните.
Е, буйните - такива, кротките - онакива, тя какви деца иска - "средни"?! Перфектни някакви, направени като за нея? Ами, няма такива, доколкото знам.
Всъщност само гледа да се отърве от децата, защото "много я изморяват". И колкото по-малко деца има в групата, толкова по-добре за нея. А всъщност те са само 10-15.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 17:01 от L'Agent

# 590
Питах детето какво е нарисувало. Цитирам:
Едно голямо дърво с падащи листа, цветни и много. И две-три елхички и птичка и катеричка, и тарлеж. Птичката държи конец, а катеричката "слага" гъбки. (малка пауза) ...и планини, четири  hahaha  Joy  Joy  Joy

Надявам се да се е събрало на един лист. Все пак с водни бои е рисувала  Mr. Green

# 591
L'Agent децата  не са  много в занималнята.При нас събират двата първи класа  и е някакъв ужас -30 деца. #CrazyМисля да го спирам от занималнята.Като се прибере  преписваме, четем  а вече е много уморен. На всичкото отгоре  не си яде храната в стола.

# 592
  • София
Като сте заговорили за хиперактивност и подобни, да ви споделя днес какво ми се случи. В класа на дъщеря ми има едно буйно момче, то се бие, вика, отказва да пише, но класната се бори много за него и дано да успее да му помогне. Днес ги извежда госпожата  по един от СИП /не класната им/ и ми казва: "Госпожо вие знаете ли това дете как пречи на дъщеря ви?" И аз понеже нищо не знам й казах, че не знам, а тя не ми каза нищо повече, измънка нещо че ще напише в дневника и сега съм в голяма чуденка и неведение.
Днес случката е била, че това дете е казало на целият клас "Тъпаци", отказало е да се извини на класа за обидата, май е започнало да вика и са го завели при директорката. Но защо да пречи на моето дете, освен дъщеря ми да се стресира от виковете му и лежането по земята. Не съм усетила да имат специален конфликт- дъщеря ми е много кротка, това дете си търси бой с момчетата, тя не се е оплакало до сега от него. Тя го възприема като зле възпитано, лошо и т.н. момче. Сега се чудя май трябва да търся контакт с госпожите за повече подробности.

# 593
  • София
Ние днес намерихме Никол наказана на пейката, ударила някакво момченце. После една майка се оплака, че Никол щипела дъщеря й. Обяснението - "тя иска да ми е приятелка, аз не искам, но тя настоява, извинява се и преиграваJoy. Имахме пак задълбочен разговор, обеща да не обръща внимание на девойката като дойде да й се моли да са приятелки. Иначе пък нямат оплакване от нея.  #Crazy Не знам другите хлапетии какво вършат в такъв случай. От едно дочух, че  обикаля в час, друго отказва категорично да пише. В занималнята се събират два класа, като от нашия само две деца не са на занималня от 25. Не искам да смятам колко деца са общо. Stop Интересното е, че всички домашни ги пишат там, няма нищо за вкъщи.
Изобщо системата е Халифакс, ама за сега изглежда да дава резултат.
Ние сме в сряда на състезанието по рисуване, мислите ли, че ще се тегли пак тема или ще е същата?  newsm78 Аз бях първата, която звънна да пита защо не ме уведомяват за безпризорните участници - жената ми каза, че тъкмо решили как да бъде, да си избера час.  hahaha Вика по вас ще се ориентираме за другите групи, изпляках едно 15 часа, че да мога да я взема след училище и да се предвижим до Мадрид.

# 594
В класа на детето ми има палаво момче. Все се оплакват от него- бутнал този, ритнал онзи, надраскал Буквара на трети...Вземат го на обяд, както и аз прибирам моето. От няколко дни насам забелязвам, че закачките с детето ми прерастват в нещо повече. Шляпа шамари, сваля шапката от главата му, рита я из двора...уж шега, шега...Контактувам нормално с майката, двете чакаме децата, говорим си, поведох днес разговор в насока, че не нито на мен, нито на детето вече му е особено приятна тази игра. Отговорът й беше, че синът й е още дете, не прави нищо лошо и не вижда поводи за драми, това било просто игра.

Кейси го е написала както винаги право в целта- кратко и ясно. Аз просто споделих какво е да си от другата страна.

# 595
  • София
О, от обратната страна сме точно толкова и ние. И двамата са ми се връщали нахапани, пребити, Никол имаше рана от ритник до окото. Познавам добре и двете страни.  Confused
Нашия клас е обявен за най-буйния, днес разбрах.  Rolling Eyes Всъщност, то за това и никой не се оплаква от Никол.  hahaha Даже се оказа, че имат изключено момче от класа и училището, защото пребивало всички деца и им драскало учебниците. Ние не сме пострадали, явно всяваме респект.

# 596
  • Варна
Благодаря, момичета! Hug

PurpleDragon, резултатите ще бъдат обявени на сайта на СБНУ, да. Peace

rummi_pl
, много сладко звучи, сигурна съм, че е станала отлична рисунка, с тея четири планани в нея. Hug

Ние сме в сряда на състезанието по рисуване, мислите ли, че ще се тегли пак тема или ще е същата?  newsm78

Защо ще е в сряда вашето състезание, на сайта има само една дата обявена?! newsm78

Нем, браво на твоето момче! Ние сме много далеч от писане на цели изречения и страници, днес една си надписа рисунката, половината букви не ги бяха взели и бяха печатни. Mr. Green

# 597
  • София

Ние сме в сряда на състезанието по рисуване, мислите ли, че ще се тегли пак тема или ще е същата?  newsm78

Защо ще е в сряда вашето състезание, на сайта има само една дата обявена?! newsm78

Защото  явно за учениците в София не са измислили училище, та ще рисуват в офиса на самата организация, който е на бул.Мадрид.  Rolling Eyes

# 598
  • София

Ние сме в сряда на състезанието по рисуване, мислите ли, че ще се тегли пак тема или ще е същата?  newsm78
Защото  явно за учениците в София не са измислили училище, та ще рисуват в офиса на самата организация, който е на бул.Мадрид.  Rolling Eyes
Състезанието в София се прави в много училища. За децата, в чиито училища не се провежда и не са записани в някое друго училище, то се прави в офиса на СБНУ.
А това, че се провежда едно и също състезание с една и съща тема в различни дни наистина не е много редно. Това поне е рисуване. Миналата година например беше още по-фрапантно. Поради грипната ваканция, едно от по-сериозните състезания на СБНУ /не помня точно кое/ се проведе в различни дни в различните градове, като междувременно беше "нежелателно" да се разпространява информация за съдържанието на теста в мрежата.  Whistling
Аз лично поради тази и други причини доста се разочаровах от организацията на тези състезания.

# 599
  • Варна
Това наистина е нередно, особено, ако има такива разминавания в дните при другите състезания, както се е получило миналата година. Rolling Eyes

Симона е много ентусиазирана (след като днес почти се разплака и искаше да избяга от стаят преди началото на конкурса Crazy) и иска да ходи на всичките. Аз за следващото съм резервирана, честно казано, дори не знам по Роден край какво учат - имам чувството, че само рисуват по този предмет... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт