Първокласници 2011/2012г.

• 37 944
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Уф. Сайт няма ли? Каква е таксата, коя е сметката? А после къде се провеждат състезанията?

# 616
Има сайт. СМБ- секция Изток, така го търси.

# 617
  • Sofiа
Това е сайта:
http://www.iztok-smb.hit.bg/
Мерси за информацията Шунка. Наистина западните райони са силно пренебрегнати Sad И ние явно ще ходим в 119то, че 125то още по-далече  Crazy

# 618
  • Пловдив
Влизах в сайта на РИО Пловдив, има състезания по математика, но започват от 2 кл.

# 619
Извинявам се за въпроса, но нали има специална тема за математическите турнири с изчерпателна информация?

# 620
Извинявам се за въпроса, но нали има специална тема за математическите турнири с изчерпателна информация?
Има ,заповядай:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616069.new;topicseen#new

Момичета, сина отказва да чете.Госпожата каза да се упражняваме , но той отказва. Какво да правя?

# 621
Здравейте !
Ани също е първи клас вече започнаха уроците в буквара и взеха числото 7

# 622
  • София / Пловдив
Днес видях задачите давани от предишни години по роден край. Детето ги реши но аз и четях въпросите. Няма ли да им четат въпросите на децата, като дойде време за теста? ......

Не, няма да им четат. Или поне това е общото правило.

# 623
  • Пловдив
Момичета почнахте ли диктовките, ние днес имаме да правим две диктовки на текстове от буквара - госпожата е оставила бележка в петък на вратата. Та се чудя КАК точно да диктувам, като се има предвид, че до сега само преписвахме текстове. Да диктувам цялата дума бавно или да прочитам думата бавно и после буква по буква.

# 624
  • София
Аз диктувам цялата дума. Думите все пак са кратки и са само от изучените досега букви. То ако се диктува буква по буква според мен се губи смисълът на цялото занятие.

# 625
  • Пловдив
съгласна съм Валенце, но има един текст към буквата Н - ролери - ми не е много кратка. Ще видим, ще пробвам и по единия начин и по другия, че ще ни е за сефте диктуването, до сега не са го правили.

# 626
Дългите и/или подвеждащи думи диктувам бавно с ясна артикулация /например мОма, лУла/. Също така и диктувам целите изречения, като казвам и къде има препинателни знаци като запетайка, тире, но не казвам какъв знак следва да се постави накрая, оставям детето да се ориентира само по интонацията.

# 627
съгласна съм Валенце, но има един текст към буквата Н - ролери - ми не е много кратка. Ще видим, ще пробвам и по единия начин и по другия, че ще ни е за сефте диктуването, до сега не са го правили.
Мисля, че след като буквата "Р" не е взета, не би следвало да се диктуват думички с нея......
Нашата госпожа дава за диктовка само текстовете към урока, допълнителните упражнения, доколкото си спомням това за ролерите е с картинка на ролери, само ги разказват.......
В урока с буквата "Р" , думичките с нея са по-малки  Simple Smile,

Усмихнат ден, момичета Simple Smile

# 628
Днес ще правят диктовка. Писахме домашно на стр. за преговор, която е след тази с Й. Да видим....
Но много странни ми се виждат изреченията, които са за пример. Ясно е, че е трудно да работиш само с няколко взети съгласни, но..."Райна е мила, но и немирна"... Mr. Green

# 629
  • sofia
При нас вече се правят диктовки, но за дом не са давали. Възможно е в началото на срички да диктуват.
Моята щерка пише 'омурена', та вкъщи го дискутирахме.

Общи условия

Активация на акаунт