Първокласници 2011/2012г.

• 37 865
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Не знам, nad_tab, моите домашни също ги проверяаха родителите ми. Ако се подготвя вкъщи, според мен е задължително да съм наясно как отива на училище следващия ден, това е и моя отговорност. Поне така го приемам, а и тя явно, щом иска да го проверя  Simple Smile
Но това е без значение, тъй като ходи на занималня. Инциденто е писането вкъщи, когато се наложи да я вземем по-рано, ако пътуваме. Дори не й виждам тетрадките, стоят в училище.

Добре дошла, Роузи!  bouquet

# 706
  • Страната на чудесата
Да ви похваля моята госпожица-днес си е купила от училище книга. От някакъв автор, добре познат в своето семейство, но притеснителното в случая според мен е, че и я продала някаква баба, която е била в класната им стая преди часовете, преди учителката да влезе ooooh!Дала 4 лв. и си я купила, а вътре пълно с едни гатанки, дето аз по-добре ще наредя римите. С баща и сме шашнати каква е тази амбулантна търговка, къде е спала охраната и следващия път какво може да продадат на първокласник?!? Следващата седмица,съвсем навреме, имаме родителска среща Twisted Evil

# 707
 Lucky Plam, бабата е била и вчера в училище и е убеждавала горещо чедото и съучениците муда си купят книжлето. Класната предупреди, че това няма да е първата, няма и да е последната амбулантна търговка. Чудно!
Така и така съм на нож с вече не зная и кого в училище, заради математическите състезания, утре ще драсна и два реда за търговията.
Ще питам и защо в лавката се продават освен хранителни и богат набор дребни, пластмасови боклуци, които учителите масово събират в бюрата си, оплаквайки се, че цял час се отделя внимание на някакви с боклуци, с които са се се сдобили през междучасието. Но, тук и родителите имат вина- помолиха ги да не дават джобни на децата.

# 708
  • Страната на чудесата
Ех, Каси, съвсем точно уцели момента да ми кажеш"Аз казвах ли ти" Laughing Hug
Така е, имат и родителите вина за джобните, но въпреки това, смятам за нередно да се върти амбулантна търговия с деца в първи клас. А книжлето...ами, може би това са събрани неуспешни работи на кръжока по литература на 3 клас Crazy

# 709
  • Sofia
Интересно, като чета, достъпът на родители до училищата е силно ограничен, но на някакви баби-търговки не?! Thinking
Не само в първи клас, като цяло ми се струва неприемливо (меко казано) да идват разни търговци в училище.
Нямаше такива  работи едно време.  Crossing Arms

Ние днес доста време упражнявахме писането на някои букви и цифри и ги правихме от пластелин. Все още пише някои огледални, а други по някакъв свой си странен начин - не следва посоката на изписване, показана в тетрадката.  Tired

# 710
  • Остров Приятелство
Да не е някоя от чистачките, въпросната амбулантна търговка?

Шунка Нормално е да изписва огледално. Повечето деца, минават през този стил писане...дори и да са започнали нормално, след време ги обръщат. Peace

Аз мисля, че е рано да не им се "седи" на главите. Дори и само като присъствие. Нали точно сега е момента да ги научим как се учи и после на самостоятелност. Не мисля, че трябва нещата да стават толкова рязко. Все пак това е нова материя за тях - къде ги вълнува, къде не. Та идеята мисля е точно тогава, когато не ги вълнува или им е в повече да ги поощрим, успокоим или даже натиснем.

Да споделя как научих калпазана да пише...ако искате да пробвате. Simple Smile
Около месец и малко всяка вече му давах по два реда да пише. Сега вече са по пет. Седях плътно до него и направлявах писането. Как - казвах кога да завие, кога да тръгне нагоре, надолу, бастунче, луличка, кога да спре, да не излиза от очертанията, да не натиска, защото му се уморява ръката, да не повтаря, от къде да започне за да се разделят хубаво думите и т.н.
Най-вече обаче му помагах, като му казвах кога и накъде да тръгне. Изключително трудно е за детето да владее ръката си - тя да го слуша. Та така лека полека се научи, че трябва бързо да сменя посоката за да не се разчекват буквите и естествено за да му стига реда, че държейки и движейки леко молива има време да реагира и да свърне в нужната посока.
Опитайте, резултат има. Peace

За плача - Той също плачеше и се ядосваше, но колкото и банално да звучи му казвах "Сълзите няма да напишат буквите, учението е много труд маме и аз знам колко е трудно, но нямаш друг избор - дойде времето в което да се учиш."...не му позволявам да се унася в сълзи.

За Коледа - уж се разбрахме, писах имейли с предложения, но нъц - ни вопъл, ни стон. На родителската всичко е ок, а сега...
Явно непосредствено преди деня ще се търчим като изоглавени....ако не съм взела вече нещо.
Също считам обаче, че подаръците трябва да са еднакви или поне в една категория.
За учителките ще взимате ли нещо?

# 711
  • София
Привет! Днес можем да се похвалим с една от 5те пълни шестици на диктовката в класа. Обаче пък се ядосах по друг повод. Учебник по информатика сме платили на първата родителска среща в началото на учебната година. Такъв все още няма. Търпеливо чаках и подпитвах детето има ли вече учебник и той ми казва - неее нямам. Вчера питах другите дали имат - имали. И какво се оказва - госпожата ги била дала преди 2 месеца и още същия ден учебника изчезва и никой нищо не си спомня. Той дори не го е носил в къщи. Лелеее как се ядосах! Не че ми е за 8те лева, които ще дам да купя нов, но как може никой да не ми каже че детето е без учебник вече 2 месеца!! Госпожата ми се кокори, че го била дала, а другата госпожа по информатика ги водела в компютърната зала. Ама ни най-малко не беше притеснена, все едно това е нещо нормално. Вероятно моето дете е виновно, че го е затрило. Доста усилия ми костваше да не повиша тон. А аз представяте ли си, се насадих за член на родителския актив събирам пари, купувам помагала, нося им ги на крака, губя си от личното време. А за моето дете - няма! Като се сетя пак ми кипват..таковата...Вярно, тогава не съм вземала участие в закупуването на въпросния учебник, иначе щях да знам, но съм разочарована за пореден път. На родителската говориха за нашия клас като за класа с най-лоша дисциплина. В присъствието на външен човек даже се бият и дърпат без да им мигне окото. Днес докато правих "доставката" на помагалата, няколко деца се опитаха да ритат и дърпат сина ми, който по принцип не провокира подобно поведение. Аз и учителката сме вътре, даже дойде и другата от занималнята, а децата крещят като луди. Чудя се какво да правя. Дали ако го преместим в друг клас ситуацията няма да е същата. И как да разбера с кого да се посъветвам?...Имаме деца от градинската група и в другите класове, майките казват, че и там се биели, но явно не е така зле както в нашия клас. Но пък чувам че учителката в занималнята на един от класовете им говорела само на английски език. Което би могло да бъде интересно като чуждоезикова потготовка. Дали е уместно да говоря с директорката? Или ще ме вземе за поредната луда майка, недоволна от живота.
Моля ако има майче на дете от друг клас в 56-то, нека сподели впечатления, всяка информация ми е много ценна!  Praynig

# 712
  • Sofia
s_sunny, още не съм се притеснила сериозно за огледалните букви, макар че от 2 години пише с печатни, от януари и ръкописно и още продължава да пише грешно. С ръкописните всъщност напоследък няма проблем, там единствено посоката на изписване е грешна понякога, например "о" след "м" го пише по часовниковата стрелка и подобни. Бързо схвана, като й обясних, но се замисля преди да го напише правилно, ще трябва да се поупражняваме вкъщи, докато свикне.

# 713
  • София
Вчера бяхме и ние на състезанието по рисуване. Справи се добре, според мен, само залетя много в зелената гама и мисля, че ще й отнемат точки по този повод.  Laughing Разпитах малко, журито ще бъде от трима, един от тях ще бъде -  Греди Асса!!!Участвали са над 10 хиляди деца, та борбата ще бъде безмилостно жестока!  Joy
Казаха също, че училищата се записват за всяко състезание отделно, т.е. тези, които не са участвали в първото може да участват в следващите.  Peace
Ето я рисунката, но явно съм я снимала в някакъв странен режим, излязла е синя цялата  ooooh! :
http://prikachi.com/images.php?images/353/4072353j.jpg

За писането - голямо крещене наства всеки път. Реших малко да я постегна да пише вкъщи допулнително, ейййй - като се съсредоточи - перфектно! Като се разсея и ти идва да й откъснеш красивата глава!

# 714
kalimbi, дъщеря ми е в "Д" паралелка в 56-то, Рачева е класната, Хубанова на занималнята.

Няма такова нещо като това, което описваш, аз и по-напред в темата писах, като ида да я взема всичко е спокойно и кротко, децата са си по чиновете, стават, Добър ден, и сядат.
Учителките го постигнаха за около месец-месец и половина. Не бих казала, че са лоши и плашат децата, напротив, много са внимателни, но явно успяват по техни си методи да спечелят авторитет.
Аз съм изключително доволна и от двете, детето също.

...Но пък чувам че учителката в занималнята на един от класовете им говорела само на английски език. Което би могло да бъде интересно като чуждоезикова потготовка...

Вероятно е за нашия  newsm78 но малко преувеличено звучи, не е само на английски. Хубанова (мисис Меги й казват децата  Simple Smile) по принцип досега е била в чужбина и по време на занималнята наистина при всеки удобен случай го вкарва под формата на игра, а ако някое дете има желание да го упражнява, за тоалетна или др. подобно пита на английски  Simple Smile

Не мисля, че това, което описваш е нормално, така че спокойно поискай преместване, разучи и другите преподаватели, разбира се.
М/у другото, в нашия клас се освободи едно място, защото едно от дечицата, което беше от провинцията си се прибра там, така че сега са 23 бр.  Simple Smile

Klemy, чудесна е, слънцето ми хареса най-много  Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 10:00 от Не се сърди, човече

# 715
  • София
НСЧ, за малко Никол да бъде точно в този клас.  Laughing Класната ви е бивша жена на приятел на мъжа ми. Беше ни трети вариант, но не стигнахме до него.

# 716
Колко е малък света  Simple Smile

# 717
  • София
Олеле, Човече, това е чудесна новина! Ще бързам да говоря с директорката! Благодаря ти! Наистина за вашия клас ставаше дума с английския. Аз го научих съвсем случайно вчера - срещнахме едно детенце с майка си, които бяха в нашата група в детската. Тя взима дъщеря си да не посещава занималня, да не я обърквала госпожата с английския  Shocked  А хората дават луди пари за езикови училища!

# 718
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Klemy, какво е това състезание по рисуване и как се записват децата-  училищата или всеки индивидуално ?

# 719
  • София / Пловдив
И аз да си похваля госпожите - изключително съм доволна /пу-пу  Wink/. Успяват всичко да напишат в занималнята, преглеждам учебниците и тетрадките само в събота и неделя, когато ги прибираме вкъщи, няма проблеми за сега. Даже звуковите модели вече ги прави с кеф. Но още по - голям кеф изпитвам аз, като я водя и взимам и виждам, че госпожите гушкат поне по две деца  Heart Eyes очевидно добрите чувства са взаимни.

Имаме проблеми обаче с моля другарката по физическо  Confused тези часове при нас се изчерпват с играене на народна топка, на двора, по ботуши, но за сметка на това по тънки блузи на 4-5 градуса външна температура. И после се чудим всички защо половината деца са болни...

Общи условия

Активация на акаунт