Първокласници 2011/2012г.

• 37 924
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Бим бам, направо не мога да повярвам, как играят на двора по ботуши и тънки блузки?! Говорихте ли с учителката, какво казва?
 И аз от нашата госпожа съм много доволна- мила и в същото време строга. И Мими много си я харесва.

# 721
  • София / Пловдив
Бим бам, направо не мога да повярвам, как играят на двора по ботуши и тънки блузки?! Говорихте ли с учителката, какво казва?......

Не, не сме още. Аз въпросната учителка съм я виждала само веднъж, съвсем в началото на учебната година. Но днес имаме родителска среща и ще говорим с класната, тя да се оправя с нея, че ако пратим някой татко в часа по физическо, току виж станал час по борба  Crazy

# 722
  • София
Да, не е лошо класната да поговори с нея.
При нас в началото ги извеждаха навън понякога, сега играят само в салона. Мими казва, че всички много се забавляват в  часовете по физическо, госпожата им устройва състезания всякакви.

# 723
# 724
  • София
Klemy, какво е това състезание по рисуване и как се записват децата-  училищата или всеки индивидуално ?
Ето това е:
http://sbnu.org/tests.php
По принцип по училища, но ако училището не участва може и индивидуално.

# 725
Бихте ли споделили как протича едно такова състезание. До сега само на математически състезания се е явявала моята и се чудя...

# 726
Благодаря на savova  bouquet
Тази фондация има договор и с нашето у-ще, значи ще ги следя  Simple Smile

# 727
  • София
При нас, пък, истериите са все на тема ставане и ...облекло. Crazy
От малка беше така. Налагаше се и искаше да избира дрехи всяка сутрин за детската градина-"това искам, това не искам".... И ще си я караме сега, явно, и в училищна възраст-пак така. ooooh!
Тогава, все за да има мир, правех компромиси и, явно, съм си правила -още тогава- лоша услуга.  Thinking Ама, това, все едно, не съм ви го казвала. Mr. Green

За писането няма проблеми. Пише с огромно желание и мерак. Hug
Тази сутрин се беше присетила, че имала да дописва нещо по буквата Б във "Феята" и с боси крака, по пижама в 7ч сутринта седна да си пише, все едно, че не бърза хич за училище! ooooh!

Още в петък с връщането от училище -т.е. в 18ч. се сяда и се започва веднага с домашните. Нетърпение голямо. Виждам я, че едвам гледа и че е изморена Tired, но не-тя е упорита да ги напише. Сега и веднага. Naughty
В събота се става в 7ч. и първо- по нощница- се пишат домашните по немски.
Радвам се, че ентусиазмът и за училището не е спаднал и на йота от първият учебен ден!  HugНапротив, даже!
Но, сутрин ставането и е кошмарно! Непрекъснато е кисела и заядлива. Не харесва, как съм я вързала, "сега, защо на две плитки, а не на една"... "защо този панталон, а не оня...", "защо това, ами не онова яке".....
Стигала е до такова тръшкане и реване сутрин, че просто не мога да я позная. #Crazy След това задължително се извинява и обещава, че няма повече да прави така, ама сутрините и ме влудяват, честно! Crazy

# 728
Нашите играят физическо в салона, но на обяд излизат в двора, тя сама си усеща и ако прецени се съблича по блуза/анцуг. Мен не ме притеснява, но всеки си познава детето.
Насила обаче да играят без якета не е добре, наистина, всеки човек усеща по различен начин студа.

При нас, пък, истериите са все на тема ставане и ...облекло. Crazy
От малка беше така. Налагаше се и искаше да избира дрехи всяка сутрин за детската градина-"това искам, това не искам".... И ще си я караме сега, явно, и в училищна възраст-пак така. ooooh!
Тогава, все за да има мир, правех компромиси и, явно, съм си правила -още тогава- лоша услуга.  Thinking Ама, това, все едно, не съм ви го казвала. Mr. Green...

Имахме същия проблем. Понеже аз сутрин съм по-кисела и от нея, затова избираме дрехите вечер. А и вече така съм ги подбрала, че каквото и да избере - няма проблем  Twisted Evil

# 729
  • В светлината на слънцето
Нашите са задължително по обедно време навън. Веднага след като обядват излизат да поиграят. Държат ги поне час навън. Иначе децата излизат облечени, само тези които са по-калени и са свикнали да бъдат по-разсъблечени свалят якетата. Казаха, че само ако вали няма да ги изкарват. Заради тези игри навън сега Теди ме обработва да я оставям на занималня. Но сме се договорили, че баба й ще я прибира след като се наиграе с децата. Simple Smile

# 730
  • София
Имахме същия проблем. Понеже аз сутрин съм по-кисела и от нея, затова избираме дрехите вечер. А и вече така съм ги подбрала, че каквото и да избере - няма проблем  Twisted Evil
Същата работа!
Само, че дрехите, които съм приготвила вечерта и тя вече е "одобрила", на сутринта се хвърлят по земята с "Няма, пък да го обличам тоя гаден панталон!... #Cussing out"
Понякога е много добричка сутрин и се облича в тъмното, само и само да ме зарадва и изненада, че е готова преди мен, но такива дни са 2-3 в месеца вече. Tired

# 731
И при нас е същото сутрин - и с панталоните, и с прическите. Знам че е, защото е съненко.
Затова карам по метода на най-малкото съпротивление - за 20 мин да се облече, измие и да хапне нещо. По пътя за училище вече е ОК Simple Smile))

# 732
  • София
Моята дъщеря си води дневник.
И пише в него и си споделя с него, всеки път, когато сме се карали двете. ooooh!
Това започна миналата зима и с криви и неправилни букви си пишеше разни неща и след това спря. Беше писала тогава, кое момче я харесвало, тя кое харесвала... Ей такива работи!
Но сега намирам пак такова малко бележниче с изписани 2-3 страници: "Мило дневниче, днес мама ми се скара....." ooooh!
Другото, което намирам във вещите и е един бял лист А4, със...списък с приятелите и. Това бил списък имена на децата от клуб "Приятелство", обясни ми тя веднъж и отдолу всяко дете си слага подпис, че искал да бъде в нейният клуб. Демек събира автографи като знак на приятелство... Joy
А, бе непрекъснато измисля чудатости разни! ooooh!

# 733
  • София / Пловдив
За излизането по обед съм с две ръце "За", но не и да карат физическо на двора при тези условия. Не може да ме убеди госпожата, че е нормално да тичат с тежките ботуши с грайферите например. Или че нямат време в междучасието да облекат анцузи и затова играят по блузи. В салона са влезли точно три пъти.

..........
Но, сутрин ставането и е кошмарно! Непрекъснато е кисела и заядлива. ....

И при нас ставането е кошмар, без значение дали вечерта е легнала в 21ч. или в 23 часа. Само че не е кисела и заядлива, а некомуникативна. Каквото и да говоря - сякаш няма значение. Минаването през банята е поне 10-тина минути, обуването на един чорап отнема още толкова... влудяващо бавна е сутрин и винаги сме на ръба на закъснението. За обличането няма избор - с униформите не оставят място за претенции.

# 734
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз не знам как да се включа ... освен да напиша как минава деня на ученика ...

Става в 7:00 и закусва
аз ставам половин час преди него и приготвям закуските за всички- слагам в раницата сандвич, плод и вода
до 7:30 е закусил, облича се
дрешките ги приготвям предната вечер и ги оставям в кухнята заедно с приготвената раница
7:40 излизаме и 7:55- 8:00 сме в училище ...

Взимам го към 12:30 , прибираме се, обядваме, пише домашни и после почива ... към 17:20 тръгваме за тренировки и към 19;30 сме си вкъщи...вечеряме, къпем се , чета приказки и към 21:30 всички са заспали ... туй е

Общи условия

Активация на акаунт