Първокласници 2011/2012г.

• 37 852
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Роузи какво спокойствие звучи от поста ти
При нас е нещо такова:
Аз се опитвам да стана в 6.30, не успявам, надигам се на алармата в 6,45  Mr. Green
Минавам през банята за тоалет и отивам да ги будя. Ставането при нас е кажи-речи единственото без проблем. Стават отиваме в дрешника. На голямата каквото и да и тикна в ръцете го взима и тръгва, но с малката водим спор за дрехите, който приключва с: "прави каквото искаш аз тръгвам,че нямаме време" от моя страна  Crazy
Тя се тръшва, все пак взима нещо и слизаме долу (живеем в къща). Двете започват да се карат в банята - кой пръв до тоалетна, кой да си мие зъбите, ама мамооооооо тя гласи водата много топла и т.н
Между временно аз се глася и правя сандвичи. Голямата почти се е облякла, малка все още е гола с един чорап, който както винаги и стиска. Отива да ги сменя. Аз вече викам, че пак ще закъснеем.
После следва спор между двете на кого пръв да правя прическа и каква точно трябва да е.
Както и да е с триста зора тръгваме, към 8 без 5 сме пред училище, при положение, че пътуваме с колата и живеем в близкото село до града  Mr. Green
Вечерта е почти същото, но в обратен ред  Joy

# 736
  • В светлината на слънцето
И при нас ставането е кошмар, без значение дали вечерта е легнала в 21ч. или в 23 часа. Само че не е кисела и заядлива, а некомуникативна. Каквото и да говоря - сякаш няма значение. Минаването през банята е поне 10-тина минути, обуването на един чорап отнема още толкова... влудяващо бавна е сутрин и винаги сме на ръба на закъснението.

Все едно описваш Теди. Същата работа. В колкото и да си легне, сутрин е неадекватна.  ooooh! Сяда на леглото, стисва единия чорап в ръка и зарейва поглед в една точка. Мечтанието може да продължи и половин час, стига да я оставя.  ooooh! За дрехи не спорим, защото са приготвени от вечерта. А и тя е на вълни: дълъг период само с рокли, после месеци наред само с поли и блузи, сега е на вълна панталони. Ядосва се само, че заради гипса много малко блузи й стават и въртим едни и същи вече трета седмица. Прическата - никакъв проблем. Няма такава.  Mr. Green Косата е много дълга и задължително пусната. Гребен не позволява да й мине през косата, разресването е само с пръсти или четка с естествен косъм. Другата крайност е 4-годишният й брат. То суета, то избиране на дрехи, то чудо. ooooh!

# 737
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ами, да  Laughing , спокойно е за сега ... не се оплаквам

# 738
Ще имате ли тържество с дядо Коледа и, ако да, то моля, дайте оферти.

# 739
  • Варна
Не мога да реша тази задача:
http://media.snimka.bg/9716/025686420-big.jpg

Малкият също не можа да каже къде е грешката. (Това е от уч. тетрадка част 1 по математика)

# 740
  • sofia
Триъг, квадр, кръг - щом не е както е написана от детето, няма друга възможна комбинация

# 741
при нас ставането е лесно, аз ставам 15 минути преди тях, за да приготвя закуската, понякога те сами се събуждат и идват. Лапват лъжичка мед и после започват да се мотат със закуската. Деян се сеща за какво ли не да ми говори, блее, малкият е още по-зле/той става за градина/. Все пак няма кривотии и тръшканици. Дрехите се приготвят от вечерта - униформите са голямо спасение. Сутрин напъхвам храната по кутиите и толкова, бавим се само ако и двамата решат да висят в тоалетната.

обаче за дядо Коледа не знам какво ще правим, защото големият изнагля - не му се пише писмо явно, миналата година не сме били написали, а дядо Коледа все пак донесъл нещо. Т.е. важното е да има някакъв подарък, а какъв - все ще го харесаме....
баща му обясни, че миналата година Деян не е можел да пише, затова дядо Коледа е решил все пак да му донесе нещо, но на мързеливите деца той не носи подаръци. И сега се хилим и се чудим ще има ли яка истерия, ако дядото донесе на малкото братче подарък/то нали не може да пише/, а на баткото - нищо/защото го е домързяло/. Всъщност май имам нужда от идея....

# 742
  • Варна
Триъг, квадр, кръг - щом не е както е написана от детето, няма друга възможна комбинация
Тази комбинация вече я има - не мога да схвана смисъла тогава

# 743
  • България
алармата на телефона и ни събужда в 6.45ч
ставаме към 7ч-днес ми вика сънено Simple Smile -госпожооо хайде да ставаме,спимиисеее но трябва да отивам на училище......скача от леглото и бързо по сутрешните задачи
баня,обличане..това е
дрехи каквито кажа аз-обикновено гледам да е по-спортна за да и е удобно цял ден в училището
вчера ми каза че малко и е скучно така да и облека дънки
за училище има отделни маратонки за да събува високите и топли ботуши
 Sadединствено рокли не иска,аз и не настоявам през зимата
прическа винаги само на 1 опашка има много дълга и чуплива коса,но не може да я търпи пусната
само за тържествата правим прическа
днес занесохме блок,следобед ми вика трябва да занесем скицник........много деца днес нямали и и взели всичките листи......утре ще говоря с госпожата не ми е за 1-2лв,а за безотговорността на повечето родители-имат парички за цигари за един блок не-то да е едно две деца както и да е,но 10деца ми идва в повече.. #Cussing out.
проблем ние храната в училище,почти нищо не хапва там
днес в помощната раничка която носим всеки ден имаше-кроасан,топла закуска кифла с шоколад,суха паста и вода-плод вече не слагам винаги го връща у дома-
в 16ч имаше само суха паста
 ooooh!до като се приберем изяде и нея,1банан,поиска мандарини,бирени фъстъци и бисквити милка.
у нас хапна от фъстъците,пудинг с бисквити
направо се чудя къде сложи всичко това и съм казала че в събота ще имаме разговор с нея относно храната и за целия ден-трябва да преминем към по-здравословна
за Коледа и аз чакам да споделите идеи Hug
лека нощ

# 744

Според мен смисъла е,че се повтарят комбинациите. newsm78

# 745
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Малкият също не можа да каже къде е грешката. (Това е от уч. тетрадка част 1 по математика)

Триъгълник, квадрат, кръг ...
първата фигурка отива най- отзад и така...

# 746
  • Sofiа
Според мен смисъла е,че се повтарят комбинациите. newsm78
Ахъм, и аз така мисля - 3те възможни комбинации са изчерпани и започват да се повтарят от начало, което искат да подскажат, показвайки, че кръгчето отива на последно място. Във всеки пример кръгчето се мести с една кутийка на ляво, докато не заеме отново най-задна позиция.
Щеше да е по-лесно да се схване замисъла, ако квадратчетата бяха разположени на една линия. Понеже не са, детето явно е решило, че водещо при определяне на комбинацията е разположението на кутийките по вертикала и е повторило комбинацията от квадратчетата от същата равнина.
Та в този ред на мисли, аз бих поздравила детето, защото е намерило логика и я е следвало, но в случая решението не съвпада с идеята на автора Crazy

# 747
  • Чикаго / София
kalimbi, дъщеря ми е в "Д" паралелка в 56-то, Рачева е класната, Хубанова на занималнята.

Ха, любимото ми училище! Simple Smile Аз съм учила там, но след 7ми клас. Сега не знам как е, но едно време беше хубаво училище.

Клеми рисунката е много усмихната. Това слънце придава много приятно настроение.

Лъчи става в 7.30 сутринта. Има предостатъчно време да се измие, закуси, облече / в повечето случаи дрехите се приготвят от вечерта/, гледа 20 минути ТВ и в 8.30 излизаме. В 8.35 сме в училището - часовете им започват от 8.40ч.

Лесно става сутрин. Легнала ли си е навреме - това значи в 21ч. вече да е в леглото, сутрин даже сама се събужда. Аз обикновено ставам 1 час преди тях, т.е в 6.30, за да имам достатъчно време да мина през банята и да им приготвя обяда за училище.

За задачата и аз мисля, че започват да се повтарят отначало комбинациите.

# 748
Малката е болна пак. За втори път за 2 седмици. Много ми е притеснено, защото има само някаква температура 37.8, която вдига през няколко часа, и й сумти носа. През нощта хърка като стар пияница. Дано да е нещо от носа! Днес баща й ще я води на изследвания, че аз съм на работа. Но съм в несвяст почти, така съм се притеснила!

# 749

Триъгълник, квадрат, кръг ...
първата фигурка отива най- отзад и така...
Точно така.  Peace Първата фигура става последна.

Общи условия

Активация на акаунт