10-ТОКЛАСНИЦИ

• 34 532
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • There I was on a July morning
За 10ти клас ме вълнува следното по темата за самостоятелността - вашите деца имат ли самодисциплина по отношение на времето прекарано на компютъра за забавления (скайп, игри, фейсбук и др.) и по колко време на ден висят пред пс-то?  Hug

Има известна самодисциплина, т.е.  първо подготвя уроците и домашните, после сяда пред компютъра. После гледа филми, скайп, фейсбук и така минават много часове.
Дъщеря ми съм я назначила за детегледачка на брат си още преди няколко години, разбира се внимавам да не и го оставям за много дълго време.

# 61
  • София
При моят син определено в 10-ти клас има промяна към добро относно самодисциплината. До скоро беше безкрайно дисциплиниран да виси пред компа и да играе всякави безумни игри. Към всичко останало беше "ако остане време" или "да отхвърля това за да не ми пречи на играта". Сега нещата са по-различни - не знам защо. Може би осъзнати отговорности към себе си или просто това му е омръзнало  newsm78. Определено вече оценките имат значение (поне такива са изказванията, не че е станал отличник, да не се объркате  Stop Laughing). Пак виси на компа, но съвсем умерено и то след като е отхвърлил други задължения (без да бъдат просто претупани). Поне така ми се струва като страничен наблюдател. Аз не задавам въпроси и не дудна, пък ще видим какво ще стане понататък  и как ще изглежда бележникът към Коледа Grinning

# 62
Единственото с което прекалява моята девойка е гледането на филми на компютъра, но не правя забележки, защото на мен това занимание ми е страст. Забелязвам, че когато умората й надделее, просто си ляга да спи.
Иначе, нали при момчетата самодисциплината и самоосъзнаването идва по-късно отколкото при девойките. Е, чувала съм за мъже при които никога не настъпва. Все трябва да ги ръчкаш, да ги напътстваш, да им напомняш и т.н. Laughing

# 63
  • През девет земи в десета
За 10ти клас ме вълнува следното по темата за самостоятелността - вашите деца имат ли самодисциплина по отношение на времето прекарано на компютъра за забавления (скайп, игри, фейсбук и др.) и по колко време на ден висят пред пс-то?  Hug
Има....засега, дори в момента вече си е легнал, но той е друг тип дете. Виж голямата ми щерка виси на компютъра докато не заспи на него, но при нея вече контрола е невъзможен тъй като не живее при мене Laughing Принципно ако видя, че прекалява ще направя забележка. Аз обаче от много, много време разчитам за доста неща на Георги и му е гласувано доверие от всички в семейството.
Преди време компютъра беше разрешен само в събота и неделя, имаше парола, заради кака му. Георги знаеше паролата и при нужда ѝ го пускаше, никога не е злоупотребявал. Просто спазва правилата. Мисля, че от една страна е до дете, от друга колкото повече доверие им се гласува, толкова по-отговорни стават. Сега с малкото процедирам по същия начин, опитвам се да я направя самостоятелна и отговорна. Разчитаме взаимо един на друг Peace

# 64
  • София
Честит имен ден на Михаиловци, Михеали, Мили, Ангели и всички, които празнуват днес! Много здраве и късмет!   bouquet

# 65
Neli_ani да е жива и здрава дъщеря ти! Носи прекрасно име, което допълва хубавия образ, който аз имам за нея. Стискам палци да си избере училището, в което ще се чувства добре и ще посещава с удоволствие!

# 66
  • София
Neli_ani да е жива и здрава дъщеря ти! Носи прекрасно име, което допълва хубавия образ, който аз имам за нея. Стискам палци да си избере училището, в което ще се чувства добре и ще посещава с удоволствие!

Heart Eyes Много благодаря!   bouquet

# 67
Neli_ani , честит празник. Много здраве и късмет на момичето ти!
Честит празник и на всички, които имат повод да празнуват!

На мен компютърът ми е болна тема и си признавам, че ограничавам седенето на големия. Но той наистина няма усет. Ако не го вдигна, имам чувството, че няма да стане - не чувства нито глад, нито жажда, нито някакви природни нужди  Joy . Третокласникът още не е така зарибен и дано да е за по-дълго. Дори скоро баткото ме упрекна, че малкият въобще не може да работи с компютър, а на неговата възраст децата работели спокойно - имали скайп, профил във Фейсбук и т.н. Аз не смятам, че на тази възраст (скоро направи 9 години) децата трябва да имат профили в тези мрежи и не мисля, че детето ми изпуска нещо важно.

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 14:07 от Душко Добродушков

# 68
  • София
no name, значи явно си е до дете.  Simple Smile Ти направо си оцелила 1000% същността на ситуацията, която ме тревожи. Точно това си мислех, ами как, живот и здраве, след 2 години ще се саморегулира, ако не живее тогава с нас? Уф, дано му уври дотогава главата.  Praynig

Душко, направо поздравления за това, че малкото дете засега стои настрана.  Hug  Естествено, че нищо не изпуска. При нас и малкия (на 9) има фейсбук и скайп, и той от батко си гледа..., та ще видим.  Wink

# 69
Честит празник на щерката на Neli_ani и на всички, които празнуват. Много съжалявам, че не успях да дойда на срещата, но причината беше уважителна. И да дам отчет - спечелихме важния мач. Доволна съм, че не вися залудо по стадионите. Самоконтрол за компютъра НЯМА.

# 70
  • София и там където не се пуши
Честит празник на всички празнуващи - весело посрещане.  Hug

ФБ е от 12 год възраст нагоре. По-рано е забранено и ако дадеш реални данни не става регистрацията.

# 71
  • София
Благодаря Ви за хубавите пожелания!  Hug
di.va, никога не съм си и помисляла, че твоето миткане и висене по стадионите е залудо  Joy Joy Браво на момчетата, Браво на Любо!  Hug
 Dorothy, че кой си признава, че е под 12  hahaha Laughing

# 72
  • София
Нели-ани, честит имен ден на дъщеричката ти! Да е жива и здрава! Успешно представяне на изпитите и да я приемат в желаното училище!
Ди.ва, поздравления за мача!

# 73
  • България
Neli_ani честита ти именичка! Да е здрава и щастлива, да учи там, където пожелае!   bouquet

Браво на Любо & co.  newsm74

# 74
Хайде да ви пусна един линк от класирането
http://viasport.bg/fchamp.php?id=27
И публиката................
newsm20 newsm20 newsm20

Общи условия

Активация на акаунт