Юлски деца-тема 47

• 43 173
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Привет момичета,

от много време само надничам чат-пат, но не ми се пише нещо, доста "крив" период ми е. Днес обаче няма как да остана равнодушна.
Ем, нямам думи в такива моменат. Ужасно съжалявам! Приемете моите искрени съболезнования. Дано това силно дете сега наистина е на едно по-добро и чисто място cry

# 601
  • Видин
Емили, моите искрени съболезнования за теб и цялото ти семейство. Прегръщам ви  Cry

# 602
  • София
всички думи са празни при такава загуба...съболезнования, Ем   
Flowers Rose Flowers Rose

# 603
Емили, приеми и моите искрени съболезнования  Hug

# 604
# 605
Благодаря момичета, съжалявам, че ви разстроих точно на този ден  Cry

Снимките от срещата са супер, големи деца са вече всички!

# 606
Емили, миличка, приеми и моите съболезнования за вашата загуба, толкова се надявах, че тази ваша дълга борба ще има щастлив финал, много ми е мъчно  Cry. Да почива в мир детето. Има още една звездичка на небето, невинно ангелче. Прегръщам те  Hug.

# 607
  • Кърджали
Емили, моите съболезнования. Каквото и друго да кажа, ще е излишно.

# 608
Еми, съболезнования! Няма смисъл от повече думи.

Грацийка, все надничах да видя дали си се разписала скоро. Кажи вие как сте?

Ние вкупом изкарахме ужасяващ грип (свински). Естествено Ния беше най-зле, но и аз бях също много ..... 39.5 Т и нагоре и без сваляне дни наред.... Ния накрая мина и на антибиотик профилактично заради дихателните проблеми и белите дробове. Бях 10 дни боничен, а сега майка ми я гледа още 1 седмица докато съвсем закрепне.

Пазете се. Вируса е много неприятен.

# 609
Благодаря ви!

Ужас тези грипове... дано като почне да се затопля да не почнат наново...
Грация как е Мими, аз също ви мислех...

# 610
Грация, и аз, и аз... миналата седмица точно се чудех как сте?

Я, да ви питам малко по детските въпроси.

Има ли някое детенце със сухи петички на крачетата? На Калина кожата там е доста сухичка и ако не я мажа с крем или мляко няколко дни подред се вижда как започват се да образуват едни съвсем мънички бели чертички, като напукано. Последния път на консултацията забравих да питам.

Тези, които не ходят на ясла - започнахте ли някакви образователни игри вкъщи? Знам, че има разни специализирани книжки, но не съм проучвала много задълбочено все още.

И да си похваля детето - май вече е научила всички букви. Mr. Green Един от подаръците й за Коледа беше детски лаптоп и там има такава игра, в която казват и показват буква, а детето трябва да натисне бутона, където се намира. Играе го без грешка напоследък. Отделно ми чете "любимите" си букви от книжките и така. Сега, ако вземе да и да връзва някоя й друга многосрична дума, ехе... Crazy Като я питам как се казва, отговора е "К" или "ти".

# 611
  • София
Грация, пиши как сте, и аз си мислех скоро за вас.

Джил, аз не си играя много целенасочено с Калина.От поумняваящите игри са да пишем големи букви на магнитната дъска и тя да казва коя на кой е, знае почти всичките.Тя засега може да пише само моята и на баща си, т.е. Е и Ф.Като й подавам нещо я питам какъв цвят е , с променлив резултат казва цветовете, трудно й е.По същия начин броя на глас - лъжичките за млякото, чашите на масата и т.н. Брои и тя - 1,2,3,4,5,7,8,9 Laughing 6-цата не я признава.Давам й пастели да рисува слънце, цвете, трева.Имаме от пъзелите с големи части, но не е добра - може само такъв с 5 парчета да реди, докато кака й на същата възраст правеше с 60.Пробвам я да играем на домино, с малко парченца и картинки.Иначе се опитвам да развивам въображението й като с едни и същи неща й давам идейка как да си играе на различни игри.И ходехме на Джимбори , и на нея и на мен също много ни харесват заниманията там.Направихме пауза заради снега и грипа, но мисля да подновим скоро.Май е това.Изпитвам угризения понякога, че с кака й съм се занимавала в пъти повече, въпреки че ходех на работа.
За петичките  - не ми се е случвало.С нищо не я мажа, дори като бебе.Но ис мисля, че някакво по-мазно кремче или олио ще ви реши проблема за няколко дни.

# 612
Ем - приеми моите искрени съболезнования.  Flowers Rose Flowers Rose

Сега ще видя снимките от срещата, кой знае колко са пораснали всички.

Джил - Ива и тя брои до 9, знае и 0. Като я питат какво е нула, тя отговаря: "Значи няма нищо." Много обича да рисува, прави го поне по час на ден. От буквите знае няколко, но може да си познае името или мама например. Учим цветовете, формите, все бърка бяло и синьо например. ЧЕтем книжки, питам я какво става на тази картинка, къде отишло мечето и т.н. Един път правихме апликации  с цветна хартия, направих лепило от брашно и вода, но не се получи нещо. Пеем песни, тя танцува и пее, това е общо взето.

# 613
  • Кърджали
Да се включа ефективно вече.
Две сидмици почти ис бяхме на село.Едно хубаво ни затрупа там. Най-накрая се сетихме да запознаем Кати със шейната. Имаше еда на село, правена за племеничката на Краси, той я отремонтира малко /стана супер/ и като почна едно забавление. Само повтаряше "Още пак, още пак".
За образователни игри специално не се занимаваме кой знае колко. Брои до 10, но това предполагам го е научила в яслата. За буквите поне аз смятам, че е още рано, може би след няколко месеца. За цветовете засега целенасочено отлагам...Не знам, по някаква моя логика, искам да поотрасне още малко, за да съм сигурна че успява да види че синьото е синьо например, а не да ми ги научи наизуст... Баща и е със цветна слепота, половината му рода - сестра, племеници също. Та все си мисля, че трябва да е малко по - голяма, за да усетим дали и тя го е наследила. Не че ще се тръшкам особено, ама да си имаме идея. Основно заниманията ни се свеждат до това да разглеждаме книжки, за четене все още дума не може да става - няма търпение, тя си наумява че иска да види тази и тази картинка и не търпи възражения.
Обича да "рисува", ама повече обича да и рисуват. Песнички обича да слуша, до някаква степен е научила две и си ги тананика по цял ден..

# 614
  • София
Момичета, подкрепете ни, нищо че сте далече от този момент с гимназията, нека да не заличават едно от малкото хубави неща останали в образованието.

http://www.peticiq.com/zapazi_obuchenieto_v_mg

Общи условия

Активация на акаунт