Юлски деца-тема 47

• 43 157
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Хехе, Цветен, бях напълно забравила за този тънък момент с повръщането. Последните няколко месеца не сме я водили на повече от градско пътуване до някой магазин или бабите. ooooh! Laughing Де акъл да се сетя.

# 646
Моята педиатърка каза, че вече са зачестили случаите и на ранно избиване на постоянните кътници. И каза, че съвсем не е обичайно да ибият на 3 -3.5 г.  Та това имах предвид. Треска ме тресе от сега.  Mr. Green

# 647
Е то това си е изключение, не правило. Така че, си отпусни душата и си гледай кефа  Mr. Green

# 648
Е то това си е изключение, не правило. Така че, си отпусни душата и си гледай кефа  Mr. Green

Там е работата, че твърди че вече не е изключение  Mr. Green

А да не говорим, че ние все в изключенията попадаме.  Mr. Green

# 649
Даниела е с 18 зъба, а от днес следобяд и с Т 38.5  newsm61

# 650
  • Видин
Има гаден вирус сега  Grinning

# 651
Дам, аз пък забелязах нов пети отгоре. Май, затова е била температурата в събота. Mr. Green Чакаме значи още два от "сменяемите". Laughing

# 652
Момичета, здравейте, не бях чела отдавна и сега видях, че сте питали за нас, много мило ми стана  Hug. Ние сме добре, аз ходя доста на работа, а през останалото време сме заети с Мими. Имаме 3 терапии, опитвам да я водя и на градината и ако може навън да излезем и така не ми остава време. Тук зимата е доста мека, не можем да се оплачим, днес е 12-13 градуса сигурно, но пък духа вятър.
Мими има 18 зъба, горните кътници ги чакаме отдавна, но нещо ги няма.
Имаме напредък в развитието й. Вече прави повече самостоятелни крачки, но трябва да си е у нас и да сме около нея и все пак е много добре. Имахме контролен преглед при невролога и смята, че за 5 месеца има добър напредък, доволен е и нас ни зарадва. С говора също напредва, казва по 2 думи заедно, но думите трябва да са лесни - Мама къпи, Мими папа и т.н. Днес обяснява на терапевтката, че куклата Няма гати (гащи), често ми казва Бите Мама (обичам те  Heart Eyes) и т.н.
Опитвам се да правим апликации, рисунки, мацаници с боя, пъзели и т.н. Не познава цветовете, не може да брои, а като види надпис го чете така "ейбиди" така пише навсякъде.
Заспива си след полунощ както винаги, но може и да се промени това, защото като стане на 3г. ще тръгне на градина за няколко часа на ден и ще трябва да става. Тази градина е съобразена с нейното състояние, там ще продължи с терапиите и развитието си, но ще е без мен по 2-3 часа на ден, дано й повлияе положително.
Здрава е иначе, не мога да се оплача, антибиотик не познава, дано и така да си остане.
Баба й още е тук до април и ни помага, ние с татко й си излизаме понякога вечер, рожденни дни, кино, добре ни се отразява. Аз не кърмя от август месец. Още е с памперс.
На размери е доста мъничка и педиатърката ни беше притеснила, че не расте, но после невролога й каза, че е доволен, просто е в по-долна граница и по тегло и височина, но си е добре.
Много дълго стана, но това е общо взето при нас  Hug.

Джил, направо не е истина как бързо ти се придвижи лентичката до края. Стиснала съм палци отсега всичко да мине леко  Peace.

Блис, направо ми стана жал за вас стези гадни болести. Дано да сте се възстановили напълно вече  Hug.

Маймунче и Мими е чувствителна, но това е защото не е свикнала на забележки, нали си ми е послушничка и добричка. Ще ми се да е малко по-твърд характер, но надали.

# 653
  • Кърджали

Грация, много целувки за Мария. Радвам се за всеки наеин напредък  Hug
Да оздравяват всички болнички. Баба Марта нека донесе много здраве и усмивки.

# 654
  • Видин
Честита Баба Марта!  Grinning

# 655
Честита баба Марта!

Грация, и аз много се радвам за напредъка на Мими. Като гледам е по-напред от Калина с изреченията. Hug Laughing

# 656
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ! ДА СТЕ ЗРАВИ, ВЕСЕЛИ, РУМЕНИ, ЗАСМЕНИ!

Грация, браво на Мими, малка сладурка. Ние също сме доста скарани с цветовете, всъщност безпогрешно познава само розовото останалите ги налучква.

# 657
  • При децата ми

Честита Баба Марта момичета! Да сте живи и здрави, бели и червени! Да са живи и здрави и всички дечица! Hug
Грация, радвам се за вас! Simple Smile

# 658
Честита Баба Марта и от нас! Здраве и усмивки!!

Грацийка, много се радвам да те прочета!!  Hug Мисля ви и продължавам да не пускам палчета!
Ем, много съжалявам! Sad
Джилка, много ти се радвам, като си останеш вкъщи, на всяка цена трябва да се видим! Hug

Аз надничам понякога, но не ми остава време да драсна.. Видях снимки и от срещичката, прекрасни деца и майки!

Ние сме добре, Влади бърбори много вече и много ни забавлява.. страшно се обичат с кака му и все по-рядко се дразнят и карат.. За първи път ги разделихме за 1 седмица и много си липсваха, но това беше и идеята, да оценят.. Ходихме втори път на ски, този път за по-дълго, времето беше прекрасно, много сняг и много слънце - почерняхме.. Влади прави вече и малки спускания. Да не чуе дявола, изкарахме зимата без разболявания.. Като не съм спирала Юлиана нито ден и от плуване, и от другите и допълнителни занимания, съответно в повечето случаи и Влади ни кавалерства и е бил в постоянен контакт..

Без пелени е на практика от 9 месечен, но знаете с ЕБХ-то е различно и те бяха сухи в повечето време, много, много отдавна си казва и прави всичко където трябва.. Всъщност помня, че още миналата година по това време махнах протектора на матрака (спеше още при нас, че го кърмех), бях се убедила, че вече няма нужда, в началото на  лятото имахме няколко случая на напишкване поради прекалена съсредоточеност в играта.. до края на лятото вече не се налагаше да го подканям аз и да следя и помня.. казваше си сам.

Пишката съм казвала, че не забелвам, но проверявам отвреме-навреме и върви чудесно, което още повече ме убеждава, че постъпих правилно. Зъбите много отдавна са му 20, обича да ги мием дълго, първо ние, после той..

Заниманията са ни най-различни, все така обича да реди пъзели, сам се справя с 30 + части, с по-големите му помагам, но напоследък май му омръзнаха.. започна да строи, а не само да си играе с дървени кубчета, лего, и с магнитния конструктор.. любими му остават топчета и топки всякакви, също и пластелина - правя им домашен и го оцветявам в различни цветове - много дълго си играе. Обича да реже с ножица, започна да рисува по разбираемо.. Обича да четем много книжки, следи и помни и ако изпусна нещо, винаги ме хваща, направо ме изумява, защото става въпрос за много и различни по формат книжки и такива, които си мисля, че е позабравил.. Включвам го винаги в домакинската работа, готвенето и е много щастлив да му намирам работа - все бърка нещо, или къса салати (и похапва едновременно), помага за подрежданото и ваденето на чиниите от миялната, също борави с пералнята и сушилнята.. Кака му го научи на много песнички и пее много вярно, все още ме просълзявам на "Мила моя, мамо", сам си пуска всякакви на телефона ми и си припява.. Цветовете ги познава, повечето безпогрешно, но има и такива, които понякога бърка..
Много е гушкав и аз се наслаждава на това като за последно.. Имаше един интересен период, в който си имаше нещо като фетиш и сякаш замени кърменето с него - държеше ме по всяко време за мекото на едно от ушите, така заспиваше, или просто идваше през деня и ме пипаше.. кака си също, но вече не.
Водихме го на куклен театър няколко пъти, много му харесва. Мисля, че затова и не се страхуваше от кукерите (ходихме да гледаме на Сирни заговезни), а преди това от Дядо Коледа плачеше.. Към телевизията все така не проявява особен интерес, но и аз не поощрявам, понякога Baby TV и Бейби Айнщайн (обикновено баща му му пуска, спейки сутрин, докато аз заведа Юлиана на училище). Имаме една страхотна книжка "501 занимания за деца без телевизор", редовно се занимаваме с идеи от нея, и сами,, и с кака му, като им организирам разни състезания (напр. бягане с топче в лъжица, хвърляне на тенис топка в кофа и пр.) и пишем точки на дървената дъска. Играем много на голямата терасата и ми беше много удобно цяла зима, играят до насита в снега, а аз вътре на топло.. Simple Smile

Ще започва да плува и той, само се чудя как ще се организираме, че ще са в различни часове, защото треньорката ще влиза с него в басейна.. И така ще сме до края на май месец, после ваканция..

Съществува вероятност да напуснем България, но плановете все още не са окончателни, на мъжа ми 90% от бизнеса се измества и ще бъде логичен развой.. аз сякаш все повече го искам.. Но нещата се случват бавно, все пак поради тази причина не планирам детска градина за Влади през септември, а и занапред.. Ще си го гледам, така или иначе е добре и заради Юлиана.. а ако случайно сме в България когато стане на 5, ще го пусна пак направо в предучилищна в училище.

Дано не съм ви отегчила.. Ама си ме знаете, като ме няма, ме няма, ама като реша да пиша - пишаааааааааааа.. Simple Smile А със сигурност изпускам много още..

Пожелавам да няма болни дечица вече, за да се радват на пролетта, която все трябва да дойде вече и да ни изкара за по-дълго на вън!

# 659
Честита баба Марта, момичета!

Грация, радвам се много за напредъка на Мими.
Сиси, аз много обичам да пипам мекото на ушите  Crazy Навик ми е от малка и всички си ме знаят. Йоан прилича на мен, защото и до днес заспива така, като държи или моето или на баща си ухото. Докато пък Елин от бебе ме държи за подмишницата  Crazy Всяко с номерата си, да са ни живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт