Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 941
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Meggysan , значи да не слагаме сега дограмата, а на лято  за да се избегне максимум конденза newsm78
Цената за ел- а 1600-1700лв. за труд и материали ли?
А ВиК за какви пари иде реч?

Гретел, много полезен сайт  Peace и аз зяпам в него  Grinning

# 481
Реа, то за влагата не пречи сега да я сложите...Просто ще имате открехнати прозорци, за  да става течение....Но поне една година според мен трябва да се изчака след грубия строеж, мазилките и замазките....При нас съхна 2-3 години...Само в трапезарията се наложи да правим наново замазката, като новата я изчахаме 3 месеца през лятото ... ами наду се паркета после...мериха, замерваха...Сега се слегна, но имам отворена фуга не малка....И трябва да се пренарежда и после да се цикли цялото помещение....Обаче не ми се занимава изобщо...

# 482
  • София
Реа, не ви пречи дограмата, както каза Гретел Peace
Няма начин, ще изчакаме и ние. Всичко е готово почти, само съхненето чакаме. Веднъж да стане, другото за 2 седмици ще направим.
От Бенинка сме купували бариера- много коректни и точни Peace

# 483
  • Русе
Ние правихме грубия строеж есента на 2009, покрива пролетта на 2010, а почнахме замазки и мазилки март 2011, началото на лятото чак сложихме дограмата, а паркета есента. И въпреки че горе-долу имахме достатъчно разстояние между етапите, пак имаше, но все пак малко влага. За щастие засега няма проблем с паркета, надявам се, че няма и да се появи.

Реа, ако може чак на лято и то по-късното е по-добре, че лятото да може да съхне. Или поне лятото всеки ден да се отварят широко прозорците. Но сега зимата аз лично не бих сложила.
За ел-а, това е цена само за труд (толкова ни дадоха от 2 други места, защото още не знаехме дали тези колеги ще могат да я правят). Всичко с труда и материали ни излезе малко над 3000 лв. Отделно ключове, контакти и т.н. Тях мъжа ми ги монтира, иначе се плаща и затова.
ВиК като цяло не е скъпо, там нямам конкретна разбивка, а заедно с замазката и тръбите за парното, че те си вървяха комплект.

# 484
  • Балчи-Варна
valentink-a какъв котел и за колко лева купихте,че и ние сме на тази тема сега.
Много пари сте дали за труд за Ел.Инсталацията.Тук в Балчик за 2 ет.по 100кв.м.,маза таванско и гараж,за който пуснаха мн.дълъг кабел ми взеха всичко с труд и матрияли 1300 лв.А едни други ми искаха само за труд 600лв.

# 485
  • Русе
Много малко като цена дори и само за материали имаме повече, всичко ние сме купували на цени на едро и с отстъпки, че той мъжа ми това е учил и навсякъде колеги и съученици. Нереално ниска цена ми се струва. Имаме ужасно много кабелак, ключове и контакти.

# 486
  • Балчи-Варна
около 50 контакта имам и към 30-35 ключа имаме.Като гледахме във Варна по складовете кабелите,бяха по-скъпи отколкото ни ги продаде фирмата-а тя е най-голямата и добра фирма тук в града.Намерих документа.Имаме над 600м кабел,2 бр.дефектотокова защита,на двата етажа по 1 табло и т.н.Гледам за труд ми взели 400лв.и крайна сума е точно 1306,56лв.и разбира се върна ми стотинките,а аз му викам,ама чакай сега като ще връщаш върни ми другите,а вземи стотинките,че се смяхме.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 13:05 от gul4i

# 487
  • Русе
Кабел имаме около 1 км Wink, подиграваха ни се, че имаме повече от подстанцията. ДТЗ са 5-6, а таблото ни е с 34 позиции. Почти навсякъде освен за лампите е с мостов кабел, който прицнипно е по-скъп, а ключовете, контактите и разпределителните кутии са над 100. Така че може и да докараме сметката. И все пак ти е дошла доста изгодна цената. Тук преди се коментираха цени за ел от порядъка на 6-7 000 лв.

# 488
  • Балчи-Варна
Meggysan имахме оферта и от друга фирма за около 5000лв.Така,че не се чудя на офертите.Затова се иска оферта от няколко места.Както беше разликата с 3000лв за дограмата.Така и за ВК приятел искаше 750лв.,друг 350лв.и бяхме съгласни за 350 и хоп мазача каза 150лв.И вече избрахме и прекарахме за 150лв.Говоря за труд.Сега чакаме оферти за парното.Единият каза 50 лв на точка,чакаме други двама,че да почваме и да замажем пода.

# 489
  • Русе
Ооо, задължително за всичко се искат оферти от няколко места. Освен за нещо, което конкретно искам да ми направи дадена фирма. Но това рядко се случва. Пък и при вас сериозна разлика, при нас не е имало чак такова разминаване.

# 490
  • Варна
Привет, нежни строителки на майка България  Laughing

Ако приемате нови попълнения, моля да ме зачислите към кандидат-строителките.. все още кандидат на етап направени планове и а-ха да ги внесем в общината за разрешително.
Бяхме много навити с моя половин да започваме строителството на бъдещия семеен дом бавно и славно по плоча на година (е, преувеличавам, но горе-долу) още на пролет, но след като ви изчетох (едни по-ранни дискусии за едни мин. 60 хил. накуп за груб строеж), ударихме спирачката на нашите планове. Май ще е разумно да си плащаме квартирката в града и да се опитаме да спестим по-крупна сума, като междувременно играем тото... Mr. Green
Та така, ако не ви преча да надничам тук и да задавам някой и друг новобрански въпрос, докато се любувам на строителните ви постижения и мечтая за светлото бъдеще между два пълни памперса,  bowuu
Предварително благодаря!   bouquet

# 491
  • Перник
Trufel, добре дошла  Hug Много хубав начален пост!

# 492
  • Горна Оряховица
Trufel , новите попълнения са винаги добре дошли  Hug. От тази тема можеш да научиш много полезни неща  Mr. Green. Пожелавам ти успех в начинанието (и тотото)!

# 493
Здравейте строителки и поздрави на всички !!!!!!!!!!!
Ms.Gorgeous - много бързо напредвате и страшни бани убиец, много ми хареса особено детската.
Благодаря и Реа за помощта.
Гулчи ще идваме за майстори при вас.
От давна се съм писала но ви следя, всяка нова публикация я чета.
Аз очаквам всеки момент да ни излезе допускането до ПУП. Вторник беше съвета в голямата община където беше извикана и фирмата който ми подготви документите, всичко мина добре и сега чакам до като стигне в малката община. Понеделник мисля да проверя.   
сега следва  самия ПУП представа не знам колко време отнема но ще чакаме няма на къде.

# 494
  • Русе
Trufel , новите попълнения са винаги добре дошли  Hug.

Пожелавам ти успех в начинанието (и тотото)!

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт