Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 944
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Ако става въпрос за отварянето, наистина не се предлага такова. Аз му викам американско. Много исках да са такива част от прозорците, но ме отрязаха въобще. Страшно скъп бил механизма и изобщо не се занимавали с него. За такъв тип отваряне разпитвах и фирмите за пвц дограма.
I see you, за съжаление много неща, които харесваме, ще си останат за нас само на картинки.

# 466
I see you , интересувах се дали има в БГ такива ПВЦ дограми. Това ми беше питането  Grinning Много ги харесвам и ще ни отива на къщата  Heart Eyes
Мъжа ми каза, че най-вероятно правят подобни дограми и няма нищо против да я направим така, но ....... при мен надделява нещо практичността. В БГ е много мръсно и прашно, та май настина почистването ще е доста трудоемко ( в началото няма да ми пречи, но след време съм сигурна, че ще ми втръсне да го правя....)
За механизмите на отваряне - нашите няма да се отварят при всички положения, двата странични големи прозорци, така, че и да ги има или не - няма значени!

I see you, дограмата която си показала, е невероятна, страхотна, убийствена  Heart Eyes

I see you, за съжаление много неща, които харесваме, ще си останат за нас само на картинки.
Не сте само вие в това положение, ако може малко да те успокоя  Grinning Hug

# 467
Да, прави се такава дограма. Снимките са само за въздишки какво правят хората. Но все пак може да се постигне добра визия с цвят крем, матово фолио и подходящ профил. Колкото до чистенето - сигурно ще е по-голяма хамалогия, но лично мен това не би ме отказало . По-скоро, ако излиза доста по-скъпичко (което най-вероятно е така).

И все пак, ако става въпрос за 2 големи фасадни прозореца само... заслужава си да грейне фасадата, м?  Wink

# 468
  • Русе
Не сте само вие в това положение, ако може малко да те успокоя  Grinning Hug

Да, да, имам предвид всички ни, не само нас Simple Smile.

# 469
  • София
Как сте строителки, никви ни няма а  Laughing ние се мъчим с пустото му парно, вече имаме котле, тези дни връзваме радиатори тръби и т.н., остава да си сглобим кухнята и да вържат водопровода и може да се каже се нанасяме вие до къде стигнахте разказвайте  Hug Hug Hug Hug Hug

# 470
  • Пловдив
valentink-a /elasmen  Wink/
ние се мъчим с пустото му парно ...
и ние сме до там. Котела го купихме отдавна, предстои да свържем радиаторите с тръбите и да инсталираме котела, взехме си и UPS ... Ако беше през лятото - да сме се нанесли вече, дори и кухнята ми е готова, аспиратора е вързан, бойлера, ... Сложих си и пердета в хола - засега само тънките, за другия месец оставям завесите в две от спалните, а завеси в хола ще слагам ... не знам и аз кога ... идват ми малко множко разходите и забавям темповете  Laughing

# 471
  • София
Момичета, прегледайте котлите, преди да ги палите. Нашето Фероли, беше намазано с нещо черно, дзиф ли...не знам какво беше. Но, като го запалихме, като се разтече това ми ти нещо, един конденз.... Sick Не е лошо да обгорят на двора в аванс, че ние разкачвахме всичко после и се чисти един ден ooooh!
Иначе, бумти здраво, днес свързаха и бойлера. Стана си абонатна направо. Сложихме и хидрофорна система, при случай спиране на водата LaughingИмаме и топла вода вече bowuu
Едната баня чака фуга само, другата и тя към финала върви...
Обаче....влаааагааааа ooooh! Долу изсъхна, но всичко тръгна нагоре и към таванското. Хем влагоуловители, хем парно....истината е, че време си трябва.

# 472
Добро утро!

Ох, не ми остава време да отида по фирмите за дограма, че нали сме до там  Mr. Green
Много ми харесва да чета че някой хора са на етап: пердета, кухни, фуги......действа ми обнадеждаваща  Flutter

Ms.Gorgeous
, така е щото все бързаме да строим, да направим бързо, бързо всичко. В някой страни има закон - 3 години трябва да продължи строежа. По този начин избягват много такива ситуации  Grinning

# 473
  • Горна Оряховица
Ние пък все още си чакаме вратата за към двора. Профила беше надраскан и го върнаха в завода в Германия ,От там ще изпратят друг и така... Проблема е ,че  не може да се затвори и да се почват инсталациите. А , всъщтност в този студ някой хваща ли се да прави имсталации  (да не би да се ядосвам напразно  Mr. Green)

# 474
*mimoza*, според мен никой не се хваща да прави каквото и да е. Вчера водих един човек да вземе мерките за ламарините около покрива. Той каза, че няма да реже ламарините докато не се стопли малко  Rolling Eyes

Ел и ВиК инсталацията колко ви излезе?

# 475
  • Горна Оряховица
Е, това ме успокои малко  Mr. Green>
И на мен ще ми е интересно да разбера ,каква е била цената за прокарване на инсталациите от строителките, които вече са минали през това  Hug.

# 476
  • Русе
Реа, mimoza, проблем да се прави ел-а, стига майсторите да са навити да работят на студено Simple Smile. На нас ни искаха около 1600-1700 лв за труд, но ги правиха съученици на мъжа ми и те ни взеха по-малко. Материалите са от нас, а ние имахме много. Някои вземат на точка, но там излиза доста по-скъпо, да го имате предвид.

Ms.Gorgeous, за влагата няма оправия, ама и вие доста бързате със всичко и определено не може да изсъхне. Ние дето доста по-бавно от вас и лятото правихме нещата, изолация нямаше да запечатва, дограмата не я сложихме веднага и пак сега на финала имахме малко влага. Но сега вече е ОК. Знам, че всички бързаме, но понякога по-бавните темпове са за добро.

И аз съм на вълна завеси, но първо трябва да избера корнизите, в голяма чуденка съм.  Другото, което ми трябва по-спешно, са аксесоарите за баня.

А ад ви питам тези, които имате плъзгащи врати на двора. Такава ще я правим нашата, та ако може нещо като суми, координати за фирми или въобще каквато информация имате, ще ми е от голяма полза. Че като се постопли трябва да я направим, че сме с една стара, стара, както и настилката пред къщата, където паркираме, че е такава кал просто.

# 477
Меги, предполагам, че питаш за портална врата, нали? Нашият портал не е плъзгащ, а двукрил, с механизъм Beninca от тази фирма. Механизмът, монтажът и дистанционните струваха около 1200-1400 лв, самият портал беше съвсем отделно. Сега са паднали цените, такъв, като нашия струва около 800-900 лева. Плъзгащите не зная колко струват. Фирмата е коректна, веднага идват, ако има проблем, а видях, че имат офис в Русе. Удобството с автоматичен портал е невероятно.

# 478
  • Русе
Гретел, много ти благодаря, да, за автоматичен портал говоря с дистанционни, само още не знаем дали да я правим едно крило или две. Иначе не искам да е прозрачна, а да е облечена с дърво. Но задължително трябва да е плъзгащ, защото трябва и двете коли да вкарваме, може и три, то и сега има място, но все пак крилата си пречат.

# 479
А-ха... При нас нямаше как да е плъзгащ - има денивелация, а и вида на  оградата не позволяваше. Но на мен и така повече ми харесва, де. По-семпло ми е някак. Ами трябва да се стиковат нещата м/у този, който ще я изработва и фирмата с механизмите. А може и тези, които ще я правят да си работят с механизми някакви. Ако е от дърво, значи няма да тежи много, съответно и цената на механизма ще е по-ниска.

Общи условия

Активация на акаунт