Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 966
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
И сега  Confused и от тези прозорци ли да се откажа ..... преглътнах, че нямам прозорец над мивката в кухнята, сега и тези прозорци....
И на мен ми се струва, че само от дърво може да се сътвори тази красота, а ние искаме ПВЦ дограма...

И още нещо ме вълнува в момента - каква е настилката на стълбищата ви?

Meggysan, и ние като и вие, има-няма и си сменим желанията, явно е нормално  Wink

# 451
  • Горна Оряховица
И мен ме вълнува настилката на стълбището. Нашето сигурно ще е с гранитогрес, но не ми се иска да слагаме метални лайсни по ръбовете и идея си нямам какво да правим ... Rolling Eyes

# 452
  • София
Ох, досега си бъбрихме с Реа на лични точно за това Laughing
Мимоза, избирате гранитогрес, теракот или друга настилка, която трябва да има цвят на страницата. Повечето, да не кажа, 80 % от тях са с цвят на лицето само и бяла страница. Аз тъкмо, защото не исках лайсни, мнооого се чудих и маях. Та, когато е цветна страницата и се сложи чело на стъпалото, не седи грозно. Иначе, тази "бяла" лента дразни много и трябва лайсна.
Голямо обяснение дадох ooooh!
Ето тук нагледно нашето мръсно стълбище Laughing http://nanu4e.snimka.bg/properties/the-house.606430.26107549

# 453
  • Горна Оряховица
ЕЕЕ ,Ms.Gorgeous , страхотно е станало вашето, олекна ми ,че може да стане и то безпроблемно. Мерси за ценното инфо. Златна си  Hug

# 454
  • София
ЕЕЕ ,Ms.Gorgeous , страхотно е станало вашето, олекна ми ,че може да стане и то безпроблемно. Мерси за ценното инфо. Златна си  Hug
Hug
Може, натискай майсторите.

# 455
Да се обади черната станция... Mr. Green Много са романтични и създават уют малките прозорчета - разграфената дограма....Ама я се сетете как се чистят...Аз като минала едно пролетно почистване /есенното разсеяно го подминах/ на къщата, конкретно 20 квадрата прозорци само в хола и трапезарията, най-искрено ви съветвам да си улеснявате от сега живота....Simple Smile

# 456
  • Русе
Бъбрите си на лични, а ние тук пропускаме може би важна информация Wink Wink.

Не сме правили стълбище, но има и някои модели гранитогрес, които имат заоблени плочки от едната страна и могат да се ползват и за стъпалата. Иначе тези лайсни по-добре не си слагайте, че падат след време. Другият вариант е именно на Ms.Gorgeous. Страхотно става при вас, но наистина майсторите трябва да са майстори и да се постараят.

Реа, много четох преди за това, че се отказахте от прозореца, не разбрах и точно защо, но на мен лично ми е много хубав и държах на него. Иначе през времето се сменят концепциите, но важното е на вас да ви харесват. Някой път зависи и какво точно намирам на пазара.

# 457
Аз да попитам пак  Grinning
Тези лъсни защо не искате да се слагат на стълбището? Въпрос на вкус или има някакъв недостатък?
В апартамента ни лъсната на прага под вратата на детската стая вече е наполовина, но е пластмасова и е подложена на всекидневен "тормоз", та ми е ясно, че пластмасови не е удачно  Grinning

Грета ,  Joy и затова съм помислила, че е нужно чистене, но това не ме притеснява. Онзи вид дограма според мен има доста недостатъци и за чистене и за изолация и поддръжка......Много ми харесва, но пусто винаги съм била практична и това е надделявало над всичко  smile3537, но все още ми се вижда невероятно красива  Heart Eyes  

ППС:
Meggysan,
отговорила си на въпроса ми за лайсните  Grinning За прозореца: отказах се за да мога да си направя удобна кухнята понеже няма да е голяма и всеки сантиметър ще използвам за шкафове и т.н. 1-вият ни етаж е 50 квадрата и в тях ще са кухня+дневна и малка баня с тоалетна.

# 458
  • Русе
То за красивото няма никой да ти оспори, но наистина много трудно се чисти. Аз също гледах за някои неща преди всичко практично, все пак аз ще чистя после. И като си помисля, че нашата къща е от най-малките от вашите, а 1ч. чиста с прахосмукачка, не ми се мисли, ако е по-голяма.
Реа, вярно, сетих се. Сега обаче си мисля нещо, дали съм виждала планове на къщата, че нещо ми се губят.

# 459
  • София
Аз въпроса с чистенето деликатно го подминавам Whistling Изпросих си Ай Робот и за миене включително....влючих ги като задължително обзавеждане Grinning Да видим....
Има и заоблен гронитогрес, теракот, точно за стълбища, както е казала Меги Peace
Аз обаче, не се впечатлих от предлаганото разнообразие. Харесах едни единствени, ама цената....169лв кв. метър Crazy
Лайсни не харесвам просто. Идеята ми беше да няма такива в къщата, ама пусто сега ще имам на всяка стая Crazy
Видяхте стълбището, давайте идеи за парапети Praynig
Харесах едни въжени, но не са подходящи за нашата височина.

# 460
Ms.Gorgeous , браво за решението си , всеки "опознал" Ай Робот е на 100% доволен. Повечето приятелки около мен са с него от няколко години, едната даже си проектира мебелите в къщата на разстояние от земята да може да минава Ай Робота  Grinning. Купи си два за единият и другият етаж и е супер доволна.
Аз обаче още се "пъна", заради домашният ни любимец ( куче ). Много е страхлива. Гледала съм им сайта преди няколко години и се изумих на невероятните им модели за какви ли не части от дома  Crazy
Нямам прагове в апартамента ни и малко ме е яд, че не мога ( заради кучето ) да си купя, но пък защо не за къщата....

# 461
  • Пловдив
Аз за лайсните да се обадя - освен завършващ, имат и противоплъзгащ ефект - награйферени са в края. Има по-заоблени /от които се отказах, защото нямаха достатъчно грайфер/, но нашите са правоъгълни. Ако са наистина профили, предназначени за стъпала, няма как да паднат след време, защото това означава да се откърти плочката. Плочката на стъпалото влиза в профила на лайсната и го затиска отгоре, като ръба на плочката "влиза" в лайсната, челото на стъпалото се залепя след това, като също влиза в канал от долната страна на лайсната. Т.е. лайсната е напълно обхваната от плочките на стъпалото, въпреки, че изглежда като че ли е над тях. За нас това беше решението, защото така нямаме остри ръбове на стъпалата и при евентуално падане на някое от децата, няма да има големи поражения. Другото възможно решение беше със специални плочки за стъпала - със заоблен ръб, но тези, които можехме да си позволим / на КАИ например/, не ми харесаха като цвят, а онези, които ми харесаха /клинкер или нещо подобно/, ни идваха твърде скъпи ...

# 462
  • Русе
Ооо, робота беше включен към подаръци за тази Коледа, ама пусто не останаха пари и за него. Но се надявам до края на годината да се сдобия с него. И аз го мислех с това за минаването по мебелите, като цяло само дивана е проблем, на който обаче просто мисля да му сменя крачетата с по-високи, макар че не знам колко ще му ходят.

Вярно, че такъв заоблен гранитогрес няма особено красив, но все пак някой може да си хареса нещо, всички сме с различен вкус. А пък в Сико си харесах клинкер за навън, който мисля, че е точно истински клинкер и цената му не беше отблъскваща. Ако някой случайно не го е виждал, може да погледне там.
Реа, след малко на лични.

# 463
  • густо майна Филибето
Когато съм ходила с обувки по такива стълбища се е случвало да се спъна в лайсната, в смисъл, че носа на обувката ми беше опрял при стъпването и когато понечих да крача се запъна.Не беше много свястно описание, дано ме разбрахте. Не зная дали е от поставянето, но ми се случи на различни стълбища.

# 464

Искам да ви покажа една фасадна на къща, която е почти като нашата на 1-ят етаж. Интересува ме дали има възможност от ПВЦ дограма да е подобна!

Кое по-скоро искаш като на тази дограма - декоративните лайсни в стъклопакета ли (имаха си име, но не го помня)? Това е т.нар. викторианска решетка и може да се направи от ПВЦ в различни цветове дори  - бронз, злато (не знам кои фирми правят достатъчно фино изпълнение). Но отварянето - не. Това са прозорци с механизъм със специални тежести, при който горната половина е неотваряема, а долната се отваря/плъзга нагоре. Сложно, скъпо и не се предлага в Бг.

Eто това е PVC с ефект и декорация на дърво (за което и аз си мечтая и писах преди):

Но не и в България.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 13:00 от I see you

Общи условия

Активация на акаунт