Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 967
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Реа,можеш да искаш оферта и от Валда-уличката зад окръжна болница-Варна.За REHAU 5 камерна,троен стъклопакет и едното стъкло К за 32-33квадрата прозорци бели платих 4800лв.За същото в Балчик ми искаха 7200лв.
Ще погледна и там, позната  ми е като марка тази дограма и нашата квадратура е някъде колкото вашата. Доста голяма разлика в цената  ooooh!

Ms.Gorgeous, много хубави врати видях в този сайт и нашите у дома са някаква серия Крафт Мастер - бели са и много си ги харесвам, за къщата искам подобни да са, но сякаш преди 6 години като обзавеждахме апартамента цените бяха мъничко по надолу, а може и да бъркам   33uu
Много харесвам вратите на банята или тоалетната да не са ПВЦ и това, че има влагоустойчиви от тази серия е много добре.

Оф, аз пак да кажа за покрива  Whistling Дошли са керемидите, утре отивам да ги доплатя и майсторите казаха, че за 2 ч и ще ги наредят  Heart Eyes

# 436
  • Русе
Аз говоря за трислойна дървена дограма, стъклопакет, с възможно най-добри лакове, всичко както си трябва, а и за климатичните условия ми е ясно, от най-студените градове сме. А и най-вече сме я тествали Simple Smile. А и различните фирми със сигурност предлагат различни цени. Но никого не навивам за такава, за мен това е най-доброто, струваше около 30% повече от най-скъпата ПВЦ, която ни предложиха тук и накрая решихме, че има неща, от който не трябва да пестим и дограмата е една от тях. Едва ли ще я сменим някога Wink.

# 437
  • София
Меги, съгласна съм с теб Peace
Просто, при нас не беше рентабилна, защото имахме голяма квадратура за остъкляване. В надгаражното пространство имаме 2 големи прозореца Велукс, опиянявам се от миризмата им Heart Eyes
Кажи, кажи за вратите Laughing

# 438
  • Русе
О, да, забравих. Нашите са на Райдор, класик, естествен фурнир, цветът прилича на тяхната череша, но като цяло е по наш цвят, подобен на дограмата. Засега са ОК, но все пак сме само от 1 м тук. И преди съм писала, исках входна и интериорни да са един стил и то такъв и само те можеха да ми го направят. Но пък се постараха, а и цената беше добра.

# 439
Като сте заговорили за дограма, да ви питам. Харесах много дограмата на един хотел - бях 100% убедена, че е дървена, но след щателно обследване, си се оказа PVC. Така направени профилите и самите рамки, фолиото (така ли се казва) също, че изглеждаше досущ като дървена. Как да я намеря сега, не знам.

# 440
  • София
Ами, нашата е такава. Фурнира е като дърво....и на допир даже.

# 441
За Salamander ли става въпрос? Дай някакви детайли/показатели и извинявай, ако си писала преди.

# 442
  • София
Саламандър е, да. Цвят златен дъб, пет камерна, двоен стъклопакет. Имам снимки, които не намирам ooooh!
Ето и показатели :
•Пвц дограма със Система петкамерни профили, 76 мм ширина
•Коефициент на топлопроводимост   K 1.0W/m2до K 1.3 W/m2
•Коефициент на шумоизолация       34-45 db
•Поддържани цветове на склад - златен дъб, тъмен дъб, орех и махагон
•И още фолиране в 1600  цвята по поръчка
•Стандартно остъкляване - стъклопакет от флоатно  стъкло 4-16-4 24 мм/ Главербел –Чехия/, шумоизолация 34 dB.
•Вид на механизмите SIEGENIA, производител  Германия
•Защита от взломни действия – противовзломен обков
•Автоматично проветряване – Air controller
Само, джамовете са К-стъкло Laughing

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 18:59 от Ms.Gorgeous

# 443
  • Горна Оряховица
Нашата PVC дограма е "КВЕ"- германска, 6 камерен профил с ширина 88 мм и троен стъклопакет.
Ето и сайта - http://aldoterm.com/pvc.htm . Мисля ,че е добре да проверите и нея ,защото параметрите и качеството са наистина много добри , а от дограма не бива да се пести ,че после трудно се сменя  Laughing Hug

# 444
Мерси, момичета.

# 445
Здравейте!

Скрит текст:
Отишли сме на 2-ра страница към края  Simple Smile

Днес трябваш да сме на къщата да почистваме това - онова, но е много студено и духливо.
Сложиха ни прословутите керемиди.

Все още разучавам за дограма. Днес взехме точните размери и с тях ще отида да видя какво ще ми предложат и на каква цена.

Искам да ви покажа една фасадна на къща, която е почти като нашата на 1-ят етаж. Интересува ме дали има възможност от ПВЦ дограма да е подобна!

# 446
  • София
Страхотна къща Heart Eyes
Има възможност, да. Зависи нещо от профила, но не разбирам много.
Иначе, във фирмата в която поръчвахме, имаше мостри на такива прозорци. Виж, за цена и специфики не питах....пък и отварянето как е Rolling Eyes
Нашите майстори са болни, ама пак имам по 3 стени в баните... Grinning И къщата светна, пък колко точки за осветление съм наслагала Crazy bowuu

# 447
Оф, и на мен много ми допада такъв вид на къща, изгледа едно такова уютно.....
Вече съм си харесала и вътрешен интериор и много ми се иска да е нещо такова и пусто тия прозорци и от вън и от вътре изглеждат супер  Heart Eyes.

Ms.Gorgeous, честито за светлината. Ще чакаме снимки  Wink

# 448
  • София
Реа, показала си точно каквото искам....
Ща го правя върху златен дъб, обаче... Rolling Eyes
Тези прозорци ги гледах някъде из фирмите, предлагащи дървена дограма. Убий ме, не мога да се сетя къде.....нещо ме притесняваше в тях.....аааа, сетих се. Предлагаше ги строителна фирма....фалирала Peace

# 449
  • Русе
От дървена дограма ги правят със сигурност, от ПВЦ не знам. Аз също мислех такива, но шефа на фирмата каза, че не ми ги препоръчва, защото не били много стабилно разпорките. Като ходихме да видим нашата имаше точно такава бяла боядисана, но не мен не ми се "разваля" дограмата като я бодисваме. Пък за интериора и аз за нещо такова тръгнах, но като харесах тъмна кухня и променихме. Сега в такъв стил ще бъде коридора.

Общи условия

Активация на акаунт