Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 968
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
За много години, напоследък само ви прочитам и все не остава да пиша.
Искам да ви пожелая бързо и спокойно откъм нерви завършване на мечтаните къщи. Много е хубаво, като знаеш как си се мъчил и да се насладиш на новата обстановка.

Да ви кажа и аз за цените, че гледам, че осъждате. Ние май сме с най-малката къща от всички ви и въпреки това само грубия строеж с покрива струваше 60000 лв, но нашата е на 1 етаж, което оскъпява допълнително. Нямаме маза и 2 етаж, само един килер 7 кв, който може да събере достатъчно боклуци, повечето от които не виждам смисъл. Да ви кажа, че всичко от купуването на парцела, смяна на предназначение, ток, вода, дограми,...., до готовност, което за нас е стени, тавани, под, бани, тоалетни и холово и кухненско обзавеждане, защото то хвърля доста като цяло, а едва ли някой си носи кухнята от апартамента, но излезе почти 700 Е. Според мен това е доста добра цена. Ако някой се интересува по-конкретно от някои цени, мога да споделя, на които имам разбивки.
Ние също почнахме грубия строеж с 60 000 лв и от там малко по малко, пролет и есен и цялата тази година. Много работа има, големите неща сме ги правили с майстори, така че няма място за отчаяние, но е хубаво да се събират по-големи суми на куп и тогава да се действа.
Ами май това засега от мен Simple Smile.

Нануче, стават много добре нещата, чакаме и пресни снимки.

# 421
Привет на всички
Много ми хареса темата и искам да се включа.
В момента аз и моят приятел сме много объркани и раздвоени и не знаем от къде да започнем.
Малко пред история:
Преди време решихме и си закупихме място около 1декар във вилната зона на гр. Русе.
Идеята ни е да си построим вила около40 кв. м., доколкото знам на земеделска земя  се разрешава постройка до 36кв. м., ако искаш повече трябва да смениш статута на земята ( а това струва доста пари).
Ако някой познава човек от гр. Русе,който може да ни ориентира и консултира з, моля напишете му координатите.
Благодаря предварително!

# 422
Здравейте!
Време настана да мислим за дограмата.  Heart Eyes Приемам всички предложения за фирма и изпълнител за Варна.
Четох в няколко форума за дограми и положителни отзиви дават за Ай Ви Сейлингс, Стейшънпласт и още няколко.
Дограмата ни ще е около 30-40 квадрата. Предпочитам да е бяла, защото съм решила интериорните врати да са ми бели и като цяло обзавеждането да е в светли цветове и понеже цената на бялата дограма е по - евтина ще вложим парите за по качествена дограма.

Има ли някой с дограма саламандър?

# 423
  • русе
По въпроса за терасите-и ние така голяма открита тераса първите2-3г добре и веднъж като се прибираме от море  ooooh!голяма локва и тогава решихме че е най добре да покрием терасата и от тогава нищо не тече явно това е решението иначе всичко друго е временно

# 424
  • София
Ние сме със Саламандър Peace Цвета е златен дъб и е прекрасна Peace Аз също мисля за бели/слонова кост врати, но цветната дограма не е натрапчива и не ми пречи. Моя дружка се е занимавала с дограми и тя каза- "Саламандър, си е Саламандър" Права е.
Изпълнинието на дограмата е един път. От СААВ я поръчахме, за 7 дни беше  и монтирана.

: lusyto , вила без разрешения няма как да строите. Може да сложите бунгало или фургон, но и за него има изисквания Peace

# 425
  • Русе
За коя вилна зона става въпрос? По принцип навремето са им разрешавали 16 кв.м. да им е основата и затова дори има 3-етажни къщета на толкова квадратура. Ако искаш да ти дам координати на нашата архитекта, тя ни сменя предназначението на парцела, предполагам, че би могла да даде консултация.
Рея, замисляла ли си се за дървена дограма, пак може да бъде бяла, а мисля, че в момента и цените са доста добри, макар че нашата я правихме преди почти година. Но имайте предвид, че затворите ли вътре става страхотна влага. Нашата я слагахме 1,5г след грубия строеж и въпреки това беше страшно. Добре, че имахме постоянно майстори, че държаха по цял ден разтворено.

# 426
Вилната  зона се казва Сухият кладенец, води се в чертите на града.
Знам, че трябват разрешения и куп други документи.
Аз имам някаква идея, как да изглежда вилата, но ми трябва специалист за консултация.
Meggysan  ще ти бъда благодарна ако ми дадеш координатите на твоята архитекта.

# 427
  • Перник
Изпълнинието на дограмата е един път. От СААВ я поръчахме, за 7 дни беше  и монтирана.

Off:  СААВ са ми били бенефициенти. Само по телефон сме си комуникирали, но останах с впечатлението, че са читави.  Peace

# 428
Рея, замисляла ли си се за дървена дограма...

Изобщо не сме мислили по този въпрос, даже бях забравила за този вид дограма  Embarassed Ще трябва да поразгледам, че при нас около морето доста влага има и може би дървената дограма ще е добро решение......, но повече клоним към ПВЦ-то да си призная.  Grinning

# 429
  • Русе
Рея, замисляла ли си се за дървена дограма...

Изобщо не сме мислили по този въпрос, даже бях забравила за този вид дограма  Embarassed Ще трябва да поразгледам, че при нас около морето доста влага има и може би дървената дограма ще е добро решение......, но повече клоним към ПВЦ-то да си призная.  Grinning

Мога да ти препоръчам все пак Теодосита, тя прави нашата и на апартамента, и сега на къщата, а имат офис и във Варна. Нищо не пречи да поискаш една оферта, шефа е склонен като цяло на отстъпки, само сроковете не са за 1 седмица, а за около месец и половина. Но това е при всички дървени дограми.

# 430
Meggysan, благодаря ти отново, ще се интересувам. Не съм виждала от новите видове дървена дограма, може би не си личи дали е дървена или ПВЦ и като качество няма нищо общо от едно временната.

# 431
  • Балчи-Варна
Реа,можеш да искаш оферта и от Валда-уличката зад окръжна болница-Варна.За REHAU 5 камерна,троен стъклопакет и едното стъкло К за 32-33квадрата прозорци бели платих 4800лв.За същото в Балчик ми искаха 7200лв.

# 432
  • София
Много харесвам дървена дограма, много! Но, при все, че иска поддръжка на няколко години и при това, че цената за тази, която гледах беше с около 15 процента по-висока от най-добрата Саламандър- отказахме се. Това, някой да я лакира през 2-3 години в нашата къща-забрави Laughing
Днес купихме вратите, до месец е срока за изпълнение. Голямото мислени и там приключи.
За Реа пускам линк, поне и тя на светлото се е спряла. Серия Крафт Мастер са, много фирми ги предлагат http://www.treska-bg.com/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0 … d1%82%d0%b5%d1%80 Избах цвят....хм, сложен за обяснение. Мръсно бяло/беж...ох, стои бяло, но не съвсем Laughing Стават и за баня, влагоустойчиви са.

# 433
  • Русе
Aaa, не е вярно, че трябва да се лакира на 2-3 г, в апартамента ни е на 7-8г и не можеш да познаеш, че е на толкова, като нова е. Сега новата е на същата фирма, но с още по-добри лакове, дават си гаранция 10г, но си мисля, че може да изкара поне още 5г. А цената ако е само 15 % отгоре е повече от добре.
И нашите врати са крафт мастер, засега много добре, но на друга фирма, разбира се Simple Smile.

# 434
  • София
Меги, всичко зависи от клим. условия относно дограмата. А при нас зимата свършва към май Laughing Така казаха във фирмата, в която пуснах запитване. А, оскъпяването беше минимално, защото просто питах за най-евтиното в случая. Всичко приключи на въпрос запитване.
Как се държат вратите Laughing В какъв цвят са вашите Hug

Общи условия

Активация на акаунт