Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 973
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Ами изолацията на терасата е направена преди точно 1 година с италиански изолационен материал,с който се правят басейни,подводни тунели и др.Казаха ни,че е най-надеждното.
Както казах все още няма плочки отгоре,а само замазка,която  не е особено читава,защото нещо беше изсъхнала преди да я положат....та с две думи сега трябва да се прави нова замазка,преди да се положат плочките.
Самата къща е на тухла все още,няма външна изолация.
Теч не е имало досега.Още в началото след слагането на изолацията правиха тест с пълнене на терасата.Стоя така 48 часа и теч не се получи.

Незнам...след време може и да има,но поне засега няма и въпреки всичко мисим да я покрием след време  Rolling Eyes Според мен няма начин да е доживотна  Thinking Все нещо ще се случи  newsm78

# 406
Ms. Gorgeous, може ли и на мен една паролка за баните?

# 407
  Hug много са свежи, дано на яве да станат още по-хубави  Peace за голямата ...направо ти завидях благородно ...има си място за всичко  Wink а другата ако е една и съща в различни цветни комбинации - лилата по ми допада, въпреки, че не съм фен на цвета, но много добре се е получило ...по-весела е някак  Grinning

# 408
  • Перник
Ms. Gorgeous, страхотни са баните, особено лилавата  Heart Eyes
Като говорехме за цени на строежи, и аз съм непоправим оптимист и мисля, че ще успеем да постигнем някаква приемлива степен на завършеност за ок. 60 000 лв. Искам РЗП макс. 150 кв.м. Нямаме налична съответната сума и мислим да ползваме кредит  Mr. Green

# 409

Като говорехме за цени на строежи, и аз съм непоправим оптимист и мисля, че ще успеем да постигнем някаква приемлива степен на завършеност за ок. 60 000 лв. Искам РЗП макс. 150 кв.м. Нямаме налична съответната сума и мислим да ползваме кредит  Mr. Green

Само за строеж ли сте определили тази сума или сте включили и ток,вода,парцел,проект...

Ако е само за самия строеж бихте постигнали долу-горе....груб+дограма и окабеляване  Rolling Eyes /И то ако работите на съвсем тънки цени/.
  Нашият груб строеж излезе 63000 за РЗП 300+мансарда,но без мазе,без дограма и т.н.Само тухли ,бетон и покрив.Работено с бригада,а не с фирма.
Нправихме сметка,че и по-малка да беше къщата нямаше да спестим почти нищо.Тухлите са евтини по принцип,само от бетона и желязото.Но не си струва да намаляме къщата за толкова дребна сума  Rolling Eyes

# 410
  • София
Момичета, благодаря за коментарите за баните Hug
Лилавата, всъщност е синьо-лилаво, със свежо зелено, цикламено....казах, че 3 Д-то е бая кофти ooooh! Харесаха ми райето в комбинация с кръговете. Внесох малко корекция и сега около мивката ще има кръгове също Peace Това беше компромиса за децата- да няма сърдити.
Долната ще е в цвят- sugar/ sugar gold  Laughing Да им имам цветовете. Направена е на сегменти- зад паравана е на цветя тип джунгла, има стена с плочки на балончета, другото е два цвята с фриз- като всичко това е в перлени цветове. Скука в беж, ама перленото и отблясъците са баш по мой вкус Mr. Green
За мен фаза на приемлива завършеност е да има подови настилки, вода, ток, отопление, бани...
Тоест всичко без мебели Laughing
За терасите- една хубава хидроизолация, фибран, замаска, теракот/ гранитогрес за външно ползване- няма начин да има пробив Peace

# 411
Ms.Gorgeous , днес трябва да сте почнали да правите баните. Как върви?  Grinning Сигурна съм, че на живо са още по красиви.  Peace
Аз днес също с бани се занимавах, но решавах къде ще е вратата на банята и самото разположение на майторите.  Crazy

# 412
Минавам да ви пожелая Щастлива Нова година, момичета! Бързо да напредвате, без проблеми да постигате мечтите си и лесно да ви идват идеите!

# 413
I see you...може ли малко инфо за този тип инфраред диагностика?Колко струва такава диагностика?

Че и ние сме със 70 квадрата непокрита тераса над хола  Laughing Засега не е текла/1 година/,а дори е и без плочки все още...но ще видим  Rolling Eyes

Нашата не протече на първата година, някъде след 2-3 г., но до тогава може стабилно да е мокрило и да е събирало влага, докато протече през луничките - с окачен таван сме там и не се вижда веднага. Лятото, като валеше силно опъвах тентата, но зимата не става.

За вашата тераса взимайте мерки. Тази година беше сушава, може за това да не е протекло.

Иначе, за инфраред камерата ето тази фирма ползвах http://www.buildinspect.eu/?gclid=CL3q46ifua0CFUfwzAodMic9nQ - има си цени. Тръгнах от конкретен проблем (идентифициране на теч от къде идва) и накрая поисках навсякъде. Сега, когато е мокро, е подходящо време, за да се види влиза ли влага отнякъде.

# 414
I see you ....много ти благодаря  Hug А ако е удобно би ли споделила каква е вашата хидроизолация?

# 415
Нямам никаква представа, трябва да питам, че отдавна беше и тогава хич и не ме е интересувало. Като купувахме къщата, то беше една остъклена зимна градина към хола, от където влизаше адски студ и мъжа ми реши да я направи част от хола като я дострои. И така остъкленият таван стана тераса към горния етаж.

# 416
  • Пловдив
Минавам да ви пожелая Щастлива Нова година, момичета! Бързо да напредвате, без проблеми да постигате мечтите си и лесно да ви идват идеите!

Честита и на теб, galana_s, време беше да се появиш и така, наминавайки  Wink, да ни пуснеш още някоя снимчица от приказната си къща - за кураж и вдъхновение  Hug

# 417
И ние мислим за хидроизолация като тази ползвана за басейни...

Ние имаме голяма тераса и сега, но тя е над гаража и реално не съм обърнала внимание дали няма все пак просмукване на влага (не може да няма, защото май не е хидроизолирана  newsm78 ) и така и не сложихме плочки, все не можем да заделим толкова пари за 50+ м2.. (То и нали имахме проблеми с роднините, та се и поизаинатихме  Embarassed )

От бъдещата ни тераса ще има страхотна гледка... Къщата ни ще е доста висока и се вижда много  хубаво Витоша и Лозен, а с леко завъртане и Стара планина  Heart Eyes Само да стигнем до там.

# 418
  • Перник

Само за строеж ли сте определили тази сума или сте включили и ток,вода,парцел,проект...

Ако е само за самия строеж бихте постигнали долу-горе....груб+дограма и окабеляване  Rolling Eyes /И то ако работите на съвсем тънки цени/....

Парцел, ток, вода - имаме.  Мазе ня смятам да имаме. В сегашната къща имаме голямо - дава неограничена възможност за събиране на боклуци, а нямам време и желание да го чистя  Confused Затова в бъдещата къща искам само килер до кухнята. Тераси - малки и големи не планирам - при ок. 1 декар двор не мисля, че са ми нужни  Grinning

Ms.Gorgeous , и моята представа за "приемлива завършеност" е същата - всичко без мебели  Mr. Green

Галана, Ч.Н.Г! А ти защо се измъкна от темичката без да покаже снимки от завършената къща?  Twisted Evil

# 419
  • София
Моите гледки са ужасни просто......6 чужди двора, не съвсем подредени ooooh! Но пък от стаите на децата, Гъбата на Витоша ми е под носа Heart Eyes Прекрасна гледка просто!
Майсторът за баните е припаднал по плочките Laughing Много хубави и качествени били. Поздрави ме за избора bowuu Сега довършва други неща от понеделник ги започва.
От мазе и ние се отказахме. Скъпо, пък и терена не ни позволява съвсем. Имаме двоен огромен гараж, там е котелното, бойлер....има място и за боклуци да трупам Laughing
Трябва да избера интериорни врати спеш-но! Давайте предложения- хубави и евтини разбира се Laughing

Общи условия

Активация на акаунт