Професионални серии за коса - 24

• 46 996
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
Е добре де,нали се води и за тънка коса протеина,в краина сметка ,ако не го оплътня този косъм то проблема остава,на мен заплитането от там ми идва,просто тънък косъм...ина4е си имам блясък,освен това ми се появяват от тези белите топ4енца,някои беше писал за същия проблем...не знам как да го назова то4но..от толкова инфо пак накрая се 4удиме по сума ти време какво и как да направим Whistling Thinking Blush Laughing Laughing Laughing

# 496
И аз съм с тънък косъм, но заплитане имам, когато косата ми е суха. След хубаво хидратиране този проблем изчезва.
Белите топченца не са ли наченки на цъфтеж?  newsm78

# 497
Някои беше ги класифицирал в друга графа проблеми,но не помня кои,ако повтори ще съм благодарна не е цъвтеж..имам на места и в средата на косъма дори Thinking,не знам как да процедирам,ще взема да пробвам първо 2 минутния нали е по-слаб... newsm78 Sick

# 498
shokoladena_bg косата не се заплита, защото косъма е тънък. Косата се заплита, когато е или прекалено суха, или структурата е увредена.  Белите топченца, за които говориш са т.н. експлозия на кортекса, мястото там е силно увредено и след време косъма там ще се пречупи.  Или е химично увредена косата с бои и др такива,или е термично увредена, или е механично увредена с неправилно ресане и търкане (с хавлия, дрехи особено шапки и шалове, с тупиране и т.н.) или направо е израстнал увреден косъма заради здравословен проблем или лоша диета.
Протеините стават и за тънки и за дебели косъмчета, не според това се избира дали да се пробват. Те са създадени за да запълват дупки в структурата на косъма, т.е. за коса увредена по един или друг начин. За една увредена коса в 98% от случаите ще са полезни, въпроса е само в дозировката и правилната употреба. За една коса,която е напълно здрава, или ще се отразят добре и уплътняващо, или няма да има никакъв ефект, или косата ще стане твърда, суха и с неравна структура, като няма как да се каже кое ще е.
Четенето само помага да намалим морето от продукти до 2-3 (20-30 за някой от нас  Mr. Green Blush ), оттам нататък е въпрос на проба, защото колкото и да си сигурен, че нещо е за теб, организма ти може да те изненада и да го отхвърли.

# 499
Е добре де,нали се води и за тънка коса протеина,в краина сметка ,ако не го оплътня този косъм то проблема остава,на мен заплитането от там ми идва,просто тънък косъм...ина4е си имам блясък,освен това ми се появяват от тези белите топ4енца,някои беше писал за същия проблем...не знам как да го назова то4но..от толкова инфо пак накрая се 4удиме по сума ти време какво и как да направим Whistling Thinking Blush Laughing Laughing Laughing

Разбирам надеждата ти да уплътниш косъма си, но моето мнение е, че преди всичко имаш нужда от хидратиране. Поправете ме, ако греша, но не знам да има заплитаща се коса, която да е хидратирана. Освен това ти споменаваш "белите топченца", т. нар. "експлозия на кортекса", която говори за накъсан косъм. Този косъм не е здрав.   Peace
Казваш, че не си доволна от Маскинтенс, вероятно ти е слаба, смени я.   Peace
Мисля, че ще решиш проблема, ако първо хубаво хидратираш косата(опитай и маски със загряване, ако не си) и чак след това, ако имаш желание, да добавиш протеин.   Peace

Ако все пак си решила да се хвърлиш направо към протеина, успех!   Hug

Анч   Hug   , в очакване съм, да. А и както награбих сума неща, има да се чудя кое кога да правя.   Crazy
Все пак, понеже съм след дълбока хидратация, мисля да започна с протеина, след което да омекотя с тежката артилерия:
http://www.feelunique.com/brands/shu-uemura/shusu-sleek    Hug

P.S.  MissNellie, писали сме едновременно, но си по-бърза.  Simple Smile

# 500
Благодаря за из4ерпателния отговор  Hug Hug Hugкосата не я боядисвам от около 1 година и половина,а преди това само с безамоня4на боя и то на 3-4 месетса в 4ерно,суша я не пове4е от 3 пъти в месеца,а главната при4ина за дехидратацията аз си я знам маи,тя е 4е изобщо не пия вода,ама изобщо като камила съм Mr. Green :mrgreen,и понеже ползвам страшно много масла всяка седмица правя или с кокосово ,Стимуланта на Икаров,или бадемово,отделно слагам маска ,финиш и кристали ,за да я разреша..та за това се ориентирах към протеините до сега не съм ползвала нито един такъв продукт,Викам си време е да опитам поне да видя ефекта,за да знам как да процедирам натам,залагам на проба-грешка,дано не се окаже грешка де Crazy Crazy

# 501
  • в 1001-та нощ
пиенето на вода няма много общо с хидратиран косъм  Peace , той е мъртва тъкан и не се храни от тялото  newsm78

отношение може да има до производството на себум, но не разчитаме на това за хидратация  Peace

нужна е грижа отвън   bouquet

# 502

И да ,  и не  Wink....пиенето на вода помага за пречистването на токсините от организма , с което пък се подобрява вида не само на косата, но и на кожата   Peace
Също така , ако косата е много суха, има нужда от повече витамин А и С, а също и от мляко, заради съдържанието на калций в него....за лъскава и красива коса е важен приема и на достатъчно витамини B и Е.
Рационалното хранене и пиенето на много вода са едни от факторите за подобряване на цялостното състояние на организма, а от там и на косата.

Водата – здраве във всяка капка

# 503
Момичета, колкото повече ви чета, толкова повече се обърквам... Blush и явно няма да успея сама да се ориентирам какво да правя с косата си... Значи - косата ми принципно е суха, от година я правя на руси кичури, а миналата седмица претърпя 2 боядисвания в интервал от 3 дни, след което я поизтъних при фризьор и най-големите "щети" са отстранени! ТА! - какво да взема за да я възстановя и хидратирам тази моя коса, също какво ще ми препоръчате без отмиване за да не "хвърчи" + протектор за термична обработка (преса, сешоар)?? Протеина смятате ли, че би я укрепил или? Спирам с въпросите и БЛАГОДАРЯ предварително!  smile3525

# 504
Здравейте, момичета,
Искам да питам за този комплект на JOICO дали е добре да го пробвам.
http://www.feelunique.com/p/Joico-K-Pak-Reconstructing-Gift-Pack … ructor-150ml-FREE
Косата ми е чуплива, боядисвам я и от около 3 месеца я изправям с преса (не всеки ден, но често). Използвам коприната  и термопротектора на CHI. Косата ми не изглежда повредена, но искам някакви продукти за да я защитя от пресата и боята. Дали този сет на JOICO е подходящ или е много силен за мен. Какво ви е мнението за маските на Milk_shake
http://www.feelunique.com/p/milkshake-Active-Yoghurt-Mask-200ml
http://www.feelunique.com/p/milkshake-Active-Milk-Mask-200ml
Благодаря Ви предварително!

# 505
Мрън, мрън, мрън!  smile3514 Днес не съм на кеф, та искам да си разкажа проблема и тук.
Снощи се мих както предните пъти, Беин Сатин 2, Lait Vital, после едни масълца на Глис (ползвам ги докато си взема коприната) и накрая Small Таlk за обем. ОБАЧЕ предните пъти все бързах и не слагах еластаизер,ама този път точно ми беше останало за още едно ползване и даже бях много щастлива че косата ми ще стане още по-мекичка. Е, да ама не! Crossing Arms Не мога да си го обясня но днес горния пласт на косата ми стои по-груб и грапав, а не загладен и мекичък като преди. Не съм прекалила с финиш продуктите, винаги слагам малко, а не мога да повярвам че би могло да е от еластаизера? Crazy
Някакви предположения? Praynig

Feeling Кажи ми нещо повече за тази серия на Shu Uemura? Омекотява ли косата? Чудя се евентуално какъв много силно омекотяващ и хидратиращ шампоан да си взема. newsm78 Олео Релакс дали върши тази дейност?   bouquet

А от това имаш ли впечатления? http://www.feelunique.com/brands/shu-uemura/moisture-velvet

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 11:10 от Raulista

# 506
# 507
Dusty_wind, това са протеина и балсама след него, да.

chocolate_cake, най- добра хидратация аз получих от Еластисайзър-а. Няма втори такъв продукт.  Heart Eyes Масла със загряване преди шампоан, готова маска със загряване също имат много добър ефект. Hug
За термичната обработка тук хвалят това: http://zlatnaribka.com/spreji-za-presa-osis-flatliner-iron-serum … -ml-411-3123.html
Разгледай в Рибката и сподели, ако си харесаш нещо преди да поръчаш. Продуктите наистина са много.  Hug http://zlatnaribka.com/category/termo_zashtita-228.html

Raulitsa, звучи точно все едно си прекалила с финиш продуктите. Rolling Eyes

Feeling, чакам отзиви и от теб за новите неща.  Flutter

# 508
Анч мерси. Поръчвам го. И аз овцата със стадото ? Joy Joy

Между другото и на мен ми прави впечатление , че туко се появи някоя вълна от конкретни продукти и залее темата в бгмама.  Златната риба сигурно добре препечелва и със сигурност чете тук. Няма лошо де, но наистина е важно да купуваме нещо от което наистина имаме нужда, а не един пръдне и хайдеее всички след него.
Иначе и аз съм на мнение , че еластайзера хидратира добре, но при мен ефекта е видим чак към края на разфасовката Crossing Arms

# 509
Dusty_wind, ЗР не е виновна за вълната в темата.  Mr. Green Виновни сме си ние, че се поддаваме на всеки нов продукт, без значение имаме или нямаме нужда от него.
Спомням си, че беше пробвала ампула с цимент и ти се беше изсушила косата. Даже я беше поскъсила. Сигурна ли си, че имаш нужда от протеин тогава?  Rolling Eyes Да не ти се пресуши съвсем косата? Наистина е силен.  Rolling Eyes

Май скоро наистина много от нас ще са се напротеинчили.   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт