"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 717
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 145
Е, все пак това е сграда от 60-те. Тогава банята такава са я правили.

# 11 146
  • София
Е, все пак това е сграда от 60-те. Тогава банята такава са я правили.

Има подобни недоразумения и при по-нови сгради (за жалост).

# 11 147
За какво разширение на банята говорите, при положение, че не може да имаш мокро помещение над сухо такова (т.е. над коридора на комшията отдолу) доколкото знам.

Ще прощаваш, обаче  си във голяма заблуда. В три от имотите само на нашата улица гаражите са на нивото на улицата ,а над тях има басейни и то не на част от площта , а на цялата . Това си е по проект и така изпълнено . Също има басейни на покрива на сгради и всичко си е съвсем законно.
Това е много по-сложно от една нищо и никаква баня, да не говорим за откритите тераси над жилищна площ .

# 11 148
Не става дума за това дали може да се изпълни физически, а че няма да получат официално разрешение.

# 11 149
Даването на разрешение за басейн е придружено със сложни сметки доказващи веднъж че конструкцията може и ще понесе  веднъж огромното тегло на водата и втори път доказват че люлеенето на такова огромно количество  вода (поради това че е флуид )няма да представлява заплаха .
Това съвсем отделно от хидроизолацията.
За това процедурата по изготвяне и защитаване на такъв проект е в пъти по сложна от процедура по изготвяне и защитаване на проект по разширяване на съществуваща вече баня.
И двете неща са и възможни и съвсем законни и има такива практики у нас при това в последните години въобще не са рядкост и не е вярно че е забранено. Разбира се че е с разрешение ,другото би било чиста лудост.

# 11 150
...
И двете неща са и възможни и съвсем законни и има такива практики у нас при това в последните години въобще не са рядкост и не е вярно че е забранено.

В какви сгради са били? Къщи или блокове?

# 11 151
  • София
Не знам, дали е законно и разрешено, но по мое мнение не трябва да се допускат такива преустройва. Друг е въпросът, че принципно всичко може.  Peace

# 11 152
Не се сърди, човече ,минавам на лични да не оспамваме темата.

# 11 153
А според мен, предвид съвременните материали трябва да се промени закона, защото нещата са доста по-различни сега, +, естествено строг контрол при изпълнението. Защото сега не че не се прави, но се прави незаконно в повечето случаи и не е ясно дали е изпълнено както трябва.

В крайна сметка банята така или иначе е в апартамента, при наводнение водата си намира път и не се ограничава само там. Поне нас като ни наводниха имаше повече в съседната стая, не в самата баня  Mr. Green

# 11 154
Аз пък се дразня на всякакви такива преустройства, различни от архитектурно замислените. Няколко примера за неща, които много ме дразнят са усвоени тераси, външна мазилка "на парче", сателитни чинии, стърчащи външни тела на климатици. Всичко по фасадата прази сградата грозна и заприличва на гето. Трябва да има по-строги закони. Вътрешните преустройства у съседите не ме интересуват толкова, защото не живея у тях. Ама ако ми протече в коридора, защото са си направили баня там или (другото любимо в старото строителство) преустроили са кухнята в спалня и ти се карат, че им шумиш над "спалнята". Също така смятам, че трябва да се добави към закона за етажна собственост, че в даден вход всичко са длъжни да изберат еднакъв фурнир и модел брава за входната врата. Иначе е грозно. Ако си толкова индивидуален и ти харесва различна врата, ще си купиш къща!

# 11 155
Аз пък се дразня на всякакви такива преустройства, различни от архитектурно замислените. Няколко примера за неща, които много ме дразнят са усвоени тераси, външна мазилка "на парче", сателитни чинии, стърчащи външни тела на климатици. Всичко по фасадата прази сградата грозна и заприличва на гето. Трябва да има по-строги закони. Вътрешните преустройства у съседите не ме интересуват толкова, защото не живея у тях. Ама ако ми протече в коридора, защото са си направили баня там или (другото любимо в старото строителство) преустроили са кухнята в спалня и ти се карат, че им шумиш над "спалнята". Също така смятам, че трябва да се добави към закона за етажна собственост, че в даден вход всичко са длъжни да изберат еднакъв фурнир и модел брава за входната врата. Иначе е грозно. Ако си толкова индивидуален и ти харесва различна врата, ще си купиш къща!
  това с вратите е прекалено.  И климатик всеки има право да реши иска или не. За санирането съм съгласна, че панелките са като стара дреха с шарени кръпки

# 11 156
Естествено, че всеки има право на климатик, но ако условията го позволяват. За мен това означава да може външното тяло да е прибрано в терасата на човека и водата от климатика да отива в улука или да намери друг удачен начин да си я събира. На всеки му се е случвало да си ходи по тротоар и да му капе от климатик. Много е противно.

А за вратата, също е лесно, защото вратата може да е с две лица, тоест от вътрешната страна да е друга шарка и освен това патронът (т.е. сигурността) е вътрешен механизъм, всеки може да си монтира според нуждите. Естествено, че има и ограничения, например, някои видове патрони се слагат на врати с над определена дебелина. Ама то реално може и различна дебелина да е, стига фурнира да е същия. Не знам, така го разбирам аз, това намирам за красиво.

# 11 157
Бреййй, чак пък еднакви врати!!!!!
Още малко пантофи пред външната входна врата!

Като ти е грозно с различни външни врати - купи си ти къща! Тъкмо няма да търпиш съседските неволи!

# 11 158
Не съм казала, че това са основните ми критерии, разбира се, че по-важно е изложението, етажа и т.н. Просто казвам в идеалния вариант за мен, как би било. Както всяка жена си представя идеалния гардероб, онези 15кв с прозорец и мека мебел по средата  Laughing

Просто никой не може да ме убеди, че капещите климатици, единично закърпените външни изолации и вкараните тераси са красиви.

# 11 159
Аз пък се дразня на всякакви такива преустройства, различни от архитектурно замислените. Няколко примера за неща, които много ме дразнят са усвоени тераси, външна мазилка "на парче", сателитни чинии, стърчащи външни тела на климатици. Всичко по фасадата прази сградата грозна и заприличва на гето. Трябва да има по-строги закони...

Това е друг въпрос. За външните съм напълно съгласна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт