"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 990
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 095
А как така чакате един месец, без да има предварителен договор!? Нещо ви работят...

# 7 096
  • Бургас
Не знам какъв е точно случая и не мога да коментирам конкретно. Просто казвам, че предварителните договори по принцип не са задължителни. Ако иска Радея да ми пише на лични.

# 7 097
  • София
Кога правите огледи принципно - през седмицата, през уикенда?

Ние не можем да навием брокер за оглед към 18ч. /имаме 2 такива случая/ Явно работят до 18ч. и не се съгласяват на по-късен час.  newsm78 Не, че ги обвинявам, просто си сверявам часовника.

# 7 098
И ние не можехме. И за събота не можехме. Излизахме от работа в обедната почивка и понеже гледахме на близки разстояния до тогавашните ни офиси, почти не закъснявахме.  Rolling Eyes

# 7 099
  • София
Виждам, че основно за покупка говорите.
Аз пък търся да наема и искам да изразя възмущението си от множеството фалшиви обяви или дадени телефони, на които никой никога не отговаря.
Какъв е смисълът на всичко това?

# 7 100
  • София
Месец, че и повече, случват се нещата, но мнооооого баааавно, иначе собственикът не дава вид да гласи измама. Много време се пазарехме за цената, той имаше нужда от 2 седмици, само за да каже накрая, че не е съгласен с нашето предложение и не иска да намаля, после склони, но с малко, после ние повишихме нашето предложение - той поиска още 1 седмица да мисли и накрая стигнахме до съгласие.
След това ваденето на документи, от наша страна всичко е готово, то и не е кой знае колко, но те... днес щял да отиде до агенцията, отишъл след 3 дни, но не носел не знам си какво, трябвало пак да ходи и главно ние звъним, подпитваме ги, ръчкаме ги. По-точно брокера, не собствениците.
В началото опитахме да се свържем с тях без посредник, но те отказаха - искаха през брокера да мине работата. Иначе обявата отдавна е махната.
Просто ми е чудно, толкова ли мудно стават работите по принцип? Пари не сме им давали до сега, нито на собствениците, нито на брокера.

# 7 101
  • Бургас
Месец, че и повече, случват се нещата, но мнооооого баааавно, иначе собственикът не дава вид да гласи измама. Много време се пазарехме за цената, той имаше нужда от 2 седмици, само за да каже накрая, че не е съгласен с нашето предложение и не иска да намаля, после склони, но с малко, после ние повишихме нашето предложение - той поиска още 1 седмица да мисли и накрая стигнахме до съгласие.
След това ваденето на документи, от наша страна всичко е готово, то и не е кой знае колко, но те... днес щял да отиде до агенцията, отишъл след 3 дни, но не носел не знам си какво, трябвало пак да ходи и главно ние звъним, подпитваме ги, ръчкаме ги. По-точно брокера, не собствениците.
В началото опитахме да се свържем с тях без посредник, но те отказаха - искаха през брокера да мине работата. Иначе обявата отдавна е махната.
Просто ми е чудно, толкова ли мудно стават работите по принцип? Пари не сме им давали до сега, нито на собствениците, нито на брокера.

Ами явно продавачите ви са пълни бутнежи и ходят като мухи без глави. Все пак е в техен интерес да продадат имота. Бъди малко по-настоятелна. Ако кажеш на брокера, че ако продължават онези да се туткат, ще се откажеш от имота, ела да го видиш как ще ги пришпори. Документи се вадят за максимум две седмици.

# 7 102
  • София
Ходихме на огледи след 18 часа в работни дни или в събота.

# 7 103
  • София, Bulgaria

Не са ти мотивирани продавачите или има нещо друго...я им поискай и удостоверение по чл. 87. ал.6 за липса или наличие на задължение да видим там дали няма да има изненада...

# 7 104
  • Пловдив
....
.....добре изглежда,светло е  Simple Smile Къде се намира?
Има много хора купили на Акт 15,та и живеят даже...но неудобство е чакането,ток и вода на "времянки"(не знам как се казва Blush) Та от тук не се знае какви сметки ще платиш и дали ще са реални.
Иначе братовчед ми си купи така и то с кредит,декември.Акт 16 му дадоха чак май тази година.

п.п.Адрес нямат добра слава май...поне така съм чула Rolling Eyes,въпреки,че са голяма фирма. А и нашият агент не работи с тях,както и с Кондор.Мисля дори,че комисионната им е по-висока.Ако искаш координати пиши Peace

Мистик,   bouquet
Намира се зад  бившето "Папараци" на центъра....

А за Сиенит като строители?
Чудим се и за едно тяхно зад МОЛ Галерията, директно от строител...С Акт 16 е, но е на тапа и на последния 12 етаж... Confused

# 7 105
  • София
А за Сиенит като строители?
Чудим се и за едно тяхно зад МОЛ Галерията, директно от строител...С Акт 16 е, но е на тапа и на последния 12 етаж... Confused
Ако е готово и с Акт 16 - да. Ако тепърва ще се хващате да строите или довършвате нещо добутано до някакъв акт със Сиенит - не.

# 7 106
  • Пловдив
С Акт 16 е. Но е на тапа, а сестра ми искаше да е до ключ, ама нейсе...Да, че е на шпакловка и замазка...

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 18:26 от *Бенджи*

# 7 107
  • София
Какво означава "на тапа"? Че не е довършено ли, а е на шпакловка и замазка ли?
Моето лично мнение е, че така е по-добре. Поне аз го предпочитам и нашите жилища са така взимани, вярно занимаваш се с майстори, но си струва Peace

# 7 108
Аз купих без предварителен договор. От огледа до нот. акт отне две седмици, в т.ч. преговорите. И 10 дни след това взехме ключовете.

# 7 109
  • София
Кога правите огледи принципно - през седмицата, през уикенда?

Ние не можем да навием брокер за оглед към 18ч. /имаме 2 такива случая/ Явно работят до 18ч. и не се съгласяват на по-късен час.  newsm78 Не, че ги обвинявам, просто си сверявам часовника.

На малко огледи сме ходили, тъй като бяхме с "големи претенции" и както ми каза един брокер "вие скоро няма да купите", но преди 18:00 не сме били на оглед, ходили сме и в събота, и сутрин преди 9 сме ходили.
Гледали сме: 2 пъти частно лице, при 3 ма строители и с RealNet, Столични имоти, Балкан Пропъртис, Форос и още 2 агенции, на които не помня имената.
Единственото място където сме ходили в "работно време беше при двама от строителите но там беше само в офисите им.

Общи условия

Активация на акаунт