"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 368
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 755
Аз моя избор съм го направила отдавна, не е в това въпроса. Идеята е,че през определени периоди някои квартали не знам по каква логика стават нелогично скъпи. Пример ще дам с Лозенец - преди известно време това беше страшен хит на пазара, имотите бяха много по-скъпи от повечето квартали и исканите цени бяха бомбастични. След това презастроиха квартала ( естествено ) и сега е по-зле и от Младост. След време същото ще стане с Младост, ще се появи друг хит и прочее. Но идеята ми е,че не виждам смисъл да давам една торба с пари за "хитов" квартал, тоест аз за какво плащам - за това,че квартала е модерен или защото искам да живея там.

За това и не приемам "аргументи" от сорта на: " Ами той Младост е много хубав квартал, има добра инфраструктура  Shocked и уреден транспорт и е близо до Центъра " или " В Младост цените са такива" или " Всички сега искат да живеят тук ". Това за мен не са аргументи, нито факти за да ми вземат толкова пари за нищо.

# 10 756
За Младост ще ти кажа защо е скъп - защото има бизнеспарк и много други фирми с добре платени служители, на които не им се стои с часове в задръстване.

# 10 757
За Младост ще ти кажа защо е скъп - защото има бизнеспарк и много други фирми с добре платени служители, на които не им се стои с часове в задръстване.

Не виждам логика в това, там където има Бизнес Парк да е скъпо.Разбирам наемите да са скъпи, но не и имотите за продажба. Има разлика. По тази логика, навсякъде където има големи офис площи трябва да е скъпо, но мен това какво ме "грее" че някъде си има Бизнес парк, след като аз не работя там и нямам досег с него? Нека си го има. Това не е аргумент.

# 10 758
но мен това какво ме "грее" че някъде си има Бизнес парк, след като аз не работя там и нямам досег с него? Нека си го има. Това не е аргумент.

Теб не те грее, щото не работиш там. Който работи там го грее и ги дава Grinning

# 10 759
  • София
но мен това какво ме "грее" че някъде си има Бизнес парк, след като аз не работя там и нямам досег с него? Нека си го има. Това не е аргумент.

Теб не те грее, щото не работиш там. Който работи там го грее и ги дава Grinning

Именно.

В БПС има много фирми, които плащат доста добре на служителите си. Тези служители променят работодателя си, но се въртят все в една и съща сфера, а големите фирми във въпросната сфера са локализирани в самия БПС и около него т.е. "Младост" ги устройва като квартал и са готови, а и с възможности, да заплатят по-високата цена.
Имам доста познати, които точно по тази причина си купиха там апартаменти + метрото, що-годе наличието на добри ДГ и училища, близост до Околовръстното шосе и т.н. Всеки си има свои предпочитания.

Цената се определя както от предлагането спрямо търсенето, така и по точно обратната причина.  Peace

# 10 760
Oceanborn, като за теб не са аргументи, никой не те насилва да купуваш. Както казах, поне избор на квартали има. В Надежда например е по-евтино.
Всеки си преценява плюсовете и минусите от своя гледна точка. Щом има купувачи, склонни да платят по-високата цена, значи намират смисъл в това. Peace

# 10 761
  • София
Oceanborn, като за теб не са аргументи, никой не те насилва да купуваш. Както казах, поне избор на квартали има. В Надежда например е по-евтино.
Всеки си преценява плюсовете и минусите от своя гледна точка. Щом има купувачи, склонни да платят по-високата цена, значи намират смисъл в това. Peace

Точно това е определящото т.е. има ли купувачи, които са готови да платят тази цена.  Peace

В Надежда и Люлин напр. жилищата са в пъти по-евтини. Има много хора, които предпочитат тези квартали.  Peace За всеки влак си има пътници.

# 10 762

Смисъла е само един - ЕМОЦИЯ. Който се поддава на емоциите плаща повече. Това сме го разисквали многократно тук.От практическа гледна точка не виждам какъв е смисъла, нито от финансова. За това масово на пазара има жилища на бутафорно високи цени и има хора които да ги платят тези цени, но това не означава,че това е СМИСЛЕНО. Повечето от тези след време си блъскат главите в стената, чудейки се как да ги продадат.

П.С. Апартамент в Младост бих приела само като подарък  Peace

# 10 763
Не знам точно за какви емоции говориш, но, ако чакаш да купиш жилище на "нормална" за теб цена, може и да си почакаш!  Peace
И аз искам тристаен, нов, ремонтирам за 20 хил. лв., ама няма такива! И причината не е в емоциите! Това, че за теб не е смислено, не означава, че нещата не са такива...
И за мен няма смисъл от това хората да си правят пластични операции, но е факт, че ги има и правят хирурзите все по-богати!

# 10 764
Не знам точно за какви емоции говориш, но, ако чакаш да купиш жилище на "нормална" за теб цена, може и да си почакаш!  Peace
И аз искам тристаен, нов, ремонтирам за 20 хил. лв., ама няма такива! И причината не е в емоциите! Това, че за теб не е смислено, не означава, че нещата не са такива...
И за мен няма смисъл от това хората да си правят пластични операции, но е факт, че ги има и правят хирурзите все по-богати!

Аз жилището си го купих вече на нормална цена, сега дори купих второ, така,че няма какво да чакам  Laughing   Освен това, ако си мислиш,че аз си мисля,че ще си купя нещо за 20 000 лева, много се лъжеш. Не ми слагай думи в устата, които не съм изрекла или по-скоро написала. Ти ако искаш купувай и за 200 000 000 евро тристаен в Младост, избора си е твой. Както се видя по-горе не си ориентирана много с цените в кварталите, но се изказваш по темата. Добре е първо да се осведомиш, после да коментираш. Хубав ден!  Peace

# 10 765
Смисъла е само един - ЕМОЦИЯ. Който се поддава на емоциите плаща повече.

Oceanborn
, ако живееш в квартал Х, работиш в У, а градината на детето е в Z, имаш нужда на ден да правиш по доста километри между тези 3 места. Това е свързано с време. Нали разбираш, че ако работиш една прилична работа с една хубава заплата и можеш да си позволиш тези 3 точки да са ти горе-долу на едно място, никога, ама никога няма да си губиш по 2 ч на ден в път, като може да си ги спестиш (хипотетично - от вас до градината в час пик 20 минути, от градината до работа още 20 минути, ето ти 40, паркиране и т.н. сложи по 20, ето ти час сутрин...)

Така че не наричай емоция това, което се нарича практичност. Ти си намерила за теб кое е добре, ама това не значи, че ти си единствената права, пък всички други нищо не разбират  Peace

# 10 766
Смисъла е само един - ЕМОЦИЯ. Който се поддава на емоциите плаща повече.

Oceanborn
, ако живееш в квартал Х, работиш в У, а градината на детето е в Z, имаш нужда на ден да правиш по доста километри между тези 3 места. Това е свързано с време. Нали разбираш, че ако работиш една прилична работа с една хубава заплата и можеш да си позволиш тези 3 точки да са ти горе-долу на едно място, никога, ама никога няма да си губиш по 2 ч на ден в път, като може да си ги спестиш (хипотетично - от вас до градината в час пик 20 минути, от градината до работа още 20 минути, ето ти 40, паркиране и т.н. сложи по 20, ето ти час сутрин...)

Така че не наричай емоция това, което се нарича практичност. Ти си намерила за теб кое е добре, ама това не значи, че ти си единствената права, пък всички други нищо не разбират  Peace

Май не сме се разбрали? Това да си купиш жилище в квартал Х защото там работиш или детето и учи е ОК, но не е ОК да даваш за това жилище пари,които то не струва. Практичното може да се съчетае с разумното и без да се дават излишни пари, нали? Така,че никой не отрича това което си написал/а, казах,че не трябва човек да дава пари за нещо,което не струва толкова, само защото има някакви аргументи, които не са практически подплатени.И това няма нищо общо с емоцията.

Изобщо не искам да съм права, дори не ме интересува дали съм права или не. Смятам,че водя дискусия, а не спор, с интелигентни хора. Изказвам мнението си, насреща получавам друго мнение ( разбира се, не винаги приятелско ).

# 10 767
Oceanborn, ако обичаш, не се обръщай повече към мен! Щом не съм ориентирана, не ми чети постовете!

# 10 768
Oceanborn, ако обичаш, не се обръщай повече към мен! Щом не съм ориентирана, не ми чети постовете!

Не съм влязла в темата да чета специално твоите постове, така,че не се безпокой! Добре е да се замислиш,че има и мнения различни от твоето, което разбира се не означава,че трябва да ги приемаш или разбираш.  Peace

# 10 769
Интелигентният човек никога не избива комплекси, влизайки в "дискусии" на живот или смърт, само за да докаже, че едно нещо не си заслужава цената. Щом е интелигентен, би трябвало да му е ясно, че ценообразуването има своя логика, която не винаги съвпада с тази на "интелигентния" човек. Ако не го е разбрал и се нахвърля стръвно да "дискутира" с останалите съфорумци, вменявайки и несъществуващи вини за лоши преценки, то той или : 1. не дискутира, а спори, или 2. не е толова интелигентен, а повече комплексиран.
Ако някой се почувствува засегнат от думите ми, моля да ме извини - нищо лично.

Общи условия

Активация на акаунт