"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 741
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 070
Здравейте, дами,

някоя от Вас дали е попадала на този имот?
Интересува ме какви са му кусурите, ако вече сте се запознали с него Simple Smile Ако може да лични, за да няма реклама/антиреклама, благодаря!

На пръв поглед от обявата - за тотален ремонт. Направи си сметка колко ще излезе, но като удариш чертата може да отиде над 100 хил. общо /купуване + ремонт/ Peace
Друго - втори етаж. Ако има високи сгради или дървета, ще е постоянно сянка.
По мои сметки е макс. 85 кв, а не, както е обявен 92.
Плюс е изложението - няма север.
Това от мен!  Peace

# 11 071
Много благодаря за препоръката на ZAIKO за агенция в Стара Загора. Свършиха си работата - продадохме апартамента,много коректно отношение,всичко беше точно.Ако някой се интересува,да пише и ще изпратя координати на лично.

# 11 072
  • София
Здравейте, дами,

Интересува ме какви са му кусурите, ако вече сте се запознали с него Simple Smile Ако може да лични, за да няма реклама/антиреклама, благодаря!

На пръв поглед от обявата - за тотален ремонт. Направи си сметка колко ще излезе, но като удариш чертата може да отиде над 100 хил. общо /купуване + ремонт/ Peace
Друго - втори етаж. Ако има високи сгради или дървета, ще е постоянно сянка.
По мои сметки е макс. 85 кв, а не, както е обявен 92.
Плюс е изложението - няма север.
Това от мен!  Peace

Ако последната снимка е изглед от терасата, то дървета пред балкона определено има.

# 11 073
Да, и дори да няма север, пак ще е тъмно и студено.

# 11 074
  • На земята, която е всъщност звезда.
Едната спалня е малка и напълно преходна, макар да има две врати, т.е. не е самостоятелна. Но, ако сте двама, става идеално за гардеробно помещение.  Grinning

# 11 075
Здравейте, дами,

Апартамента има голям потенциал, блока изглежда солиден. Минус за преходите и прекалено малката баня, но винаги може да се затвори коридора и да се избие врата за кухнята откъм едната стая. Има потенциал и е хубаво да се огледа на място. Ремонтни дейности ще има със сигурност, но не виждам нищо фатално. Ако се спазарите на 65 000, би било добра сделка....

# 11 076
  • София
Едната спалня е малка и напълно преходна, макар да има две врати, т.е. не е самостоятелна. Но, ако сте двама, става идеално за гардеробно помещение.  Grinning
Двете спални са с еднаква квадратура. Поне според плана.

# 11 077
Двете спални са с еднаква квадратура. Поне според плана.

Да, ама едната е преходна, даже много преходна.  Grinning

# 11 078
  • София

Да, ама едната е преходна, даже много преходна.  Grinning
Аз не оспорвам това. Просто ако едната спалня е малка, то малки са и двете Peace
Всъщност и този преход може много лесно да се затвори. Тогава и двете стават самостоятелни, преходен е единствено холът

# 11 079
Аз не оспорвам това. Просто ако едната спалня е малка, то малки са и двете Peace

Да, за квадратурата е вярно. Но когато има два отвора това допълнително ограничава поставянето на мебелите и затова я отбелязах като по- малка. Но наистина може да се затвори и само едната спалня ще остане  преходна.  Peace

# 11 080
Здравейте, дами,

Хайде и аз да се обадя ,не че няма да се оправите и без мен  де . Grinning
Тази скица ,която е дадена не ми изглежда да е оригинален чертеж с печатите му и с всичко.
Казвам го,защото в оригиналния такъв са означени носещите стени(тези които не се пипат).Виждам проблем в баня+мивка+тоалетна в метър на метър,защото съвременните тоалетни са с моноблок или скрито казанче т.е заемат повече място от показаната на снимката с казанче над главата. Възможно е при обновяването АКО не дай боже се окаже че стената към антрето е носеща и сметката с осъвременяването на банята може да се окаже доста сложна.
Виждам проблем и в преходността на хола в комбинация с разположението на прозорците и радиаторите под тях не е рационално меко казано и направо съсипва иначе не малката стая.
На едната снимка балкона е остъклен ,на другата не е ,но и в двата случая изхода на балкон е само от към кухнята. За мен като непушач ,чиито гости-пушачи пушат на балкона това би било  е неудобство.
Дърветата са хубаво нещо,но не толкова близо до прозорците (до всички прозорци) това жилище слънце не вижда ,а дали е хубаво или не е е много субективно.
Наличието на ТЕЦ е нож с две остриета.Ако всички ползват следователно е поносима цената и е удобство,НО АКО не е така то ''услугата'' и ''удобството'' стават негатив.Може да се провери как стоят нещата във фирмата за топлинно счетоводство за да знаете какво да очаквате (колко е кубик топла вода,колко е таксата за  сградна ,колко излиза цената на потребена и отчетена единица).
Задължително бих проверила има ли налягане във всеки кран в жилището.(По старите тръби се запушват от ръжда с годините и в един момент налягане не достига)Бройте и пълна подмяна на ел инсталацията.
други:място за паркиране,съседи,вход,асансьор,стълбище,разходи по входа
Успешни сделки на всички търсещи!

# 11 081
Зависи в каква конфигурация сте също така.
Квартала е хубав, с доста стари блокчета. Специално тази улица е малко над Ручей (където по план ще има метро Simple Smile, в перспектива). Друг транспорт обаче за сега-само тролей, за към МА/Център, или трамвай. Училището, ако сте с дете - хем има в квартала, хем не е "на ръка разстояние", т.е. детето ще пътува, или ще ходи 20-ина минути пеша. Магазин - Билла, която също не е особено близо, а и вече е под въпрос ще ги има ли на пазара Билла.
Блокът е стар, с много малка баня, много, и малка кухня, ако там ще се храните. Хола е далеч от кухнята.

# 11 082
  • Пловдив
Здравейте, не знам дали точно за тук ми е въпроса, но ако някой може да даде инфо... Купихме апартамент със съпруга ми, но НА е на дъщеря ни, която е на 2 години. Ние сме ползватели. Данъците идват на нас. Имаме друг апартамент, който скаме да прехвърлим на другата ни дъщеря, която е на 20г.. Ако се прехвърли чрез дарение и ние сме ползватели и там пак ли на нас ще пристигат данъците или на нея?
Питам защото за основно жилище данъците са наполовина. Ако идват на нея ще са наполовина. но ако идват на нас ще е двойно повече. Една приятелка ми каза, че когато има ползватели винаги данъците идвали на тях newsm78 А моят съпруг ми каза, че не е така когато било с дарение не знам вече....

# 11 083
.... Една приятелка ми каза, че когато има ползватели винаги данъците идвали на тях newsm78 А моят съпруг ми каза, че не е така когато било с дарение не знам вече....

Ползвателят плаща данъка, но данъчната партида е на името на новия собственик. Т.е. възможно е да идват при вас, но в намален размер.   

# 11 084
.... Една приятелка ми каза, че когато има ползватели винаги данъците идвали на тях newsm78 А моят съпруг ми каза, че не е така когато било с дарение не знам вече....

Ползвателят плаща данъка, но данъчната партида е на името на новия собственик. Т.е. възможно е да идват при вас, но в намален размер.   

Нещо не ми стана ясно. Как ползвател плаща данък? Той си плаща всички консумативи, но данъка не е ли задължение на собственика?

Общи условия

Активация на акаунт