"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 611
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 115
https://www.google.bg/maps/@42.660951,23.290213,3a,75y,98.53h,84.6t/data=!3m4!1e1!3m2!1svn8bLbyxaynK4allLbUt0A!2e0

Това е мястото.
Квартал е силно казано, освен, че вече е гъсто откъм блокчета.
Достъп имаш до бул. България от една пряка, което в час пик е неудобно. Излаз на Т. Каблешков нямаш на този етап. Реално в "квартала" няма нищо. Училище няма, градина няма, има един фитнес с басейн обаче не лош. В близост до МОЛ България поне (т.е. на кино може да ходите пеша Simple Smile), Билла също. Транспорт-трамвай не много близо, ще се ходи доста, всъщност все едно до мола. Метро там не се предвижда.
ПП. Евентуално, ако може да се излиза на Каблешков зад фирмата за строителни материали-Кристиан Нейко, но по едно време не можеше. От Билла или мола ако си напазарувал и си носиш торбите до вас, ще ти се види зорно. Ако сте без деца - ок. Ако сте с деца, които сами ходят на училище и занимания-не е особено удобно.
Съвсем наблизо има общински парцел отреден за детска градина,но не знам дали започнаха да я строят.

# 11 116
Момичета, предстои ми продажба на апартамент на украинец, с който криво-ляво успяхме да се разберем за условията на продажбата, но ме интересува има ли някакви изисквания при изповядване на сделката пред нотариус с оглед на това, че едната страна е чужденец (напр. необходимо присъствие на преводач)? Искам да се предпазя от евентуални неуредени въпроси, по които би могъл да възникне спор на по-късен етап.

# 11 117
Добре е да направите договора и с превод. В ляво на български, в дясно на руски.

# 11 118
Момичета, предстои ми продажба на апартамент на украинец, с който криво-ляво успяхме да се разберем за условията на продажбата, но ме интересува има ли някакви изисквания при изповядване на сделката пред нотариус с оглед на това, че едната страна е чужденец (напр. необходимо присъствие на преводач)? Искам да се предпазя от евентуални неуредени въпроси, по които би могъл да възникне спор на по-късен етап.
Нотариусът ще иска задължително преводач, който да му преведе нотариалния акт на място. Преводачът също се подписва в нотариалния акт.

# 11 119
Здравейте,
харесах си един апартаметн в следната обява:http://hrizeida.com/catalog/12980_provada_se_dvustaen_apartament_kv_manastirski_livadi.html
Някой може ли да ми каже нещо полезно ако е виждал тази сграда или има някакви наблюдение на квартала.
Благодара предварително!  Grinning Laughing newsm78

А ти как я хареса, след като не познаваш квартала? Не се доверявай на чуждо мнение за мястото. За един може да е перфектно, за теб - не. Първо си определи местата, които харесваш и след това гледай обяви  Peace

# 11 120
Благодаря за отговорите! А чий ангажимент е осигуряването на преводач и ако е на купувача, предполагам че ще трябва да предоставят документ, че същият е лицензиран преводач?

# 11 121
Благодаря за отговорите! А чий ангажимент е осигуряването на преводач и ако е на купувача, предполагам че ще трябва да предоставят документ, че същият е лицензиран преводач?
Общо взето, както се разберат. Обикновено купувачът си го осигурява, но ми се е случвало и самият нотариус да се свърже с агенция за преводи, от където да пратят човек.  Не се сещам дали нотариусът е искал документ, че преводачът е лицензиран, но по-скоро не.

# 11 122
И аз мисля, че не е необходимо прилагането на лиценз. Подписът на нотариуса ще удостовери верността.

# 11 123
  • Burgas
Здравей те! Някой може ли да ми каже за колко дена стават документите за данъчна оценка и удостоверението за тежести?

# 11 124
Обикновена поръчка е една седмица,около 6 работни дни/за всеки документ по толкова/,мисля,че има и бърза поръчка.

# 11 125
  • Бургас
Здравей те! Някой може ли да ми каже за колко дена стават документите за данъчна оценка и удостоверението за тежести?

И за двете има експресна поръчка и стават за ден. Просто се плаща повече.

# 11 126
  • Burgas
Благодаря   bouquet

# 11 127
Преводач може да е всеки. Може и езикът да е трети. Преводачът също подписва НА.

# 11 128
Още един път -  много ви благодаря!   bouquet

# 11 129
Здравейте, дами,

някоя от Вас дали е попадала на този имот?
Интересува ме какви са му кусурите, ако вече сте се запознали с него Simple Smile Ако може да лични, за да няма реклама/антиреклама, благодаря!
Ходили сме на оглед. Светъл апартамент в много топла кооперация, с приятен тих двор. За ремонт, няма начин да се избегне прехода поне на едната стая, кухнята е малка, в  банята е трудно да се обърнеш, за да се изкъпеш трябва да си почти качен върху тоалетната. Към коридора не може да се разшири, защото външната врата няма да може да се отваря напълно.

Общи условия

Активация на акаунт