"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 585
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 130
Здравейте, дами,

някоя от Вас дали е попадала на този имот?
Интересува ме какви са му кусурите, ако вече сте се запознали с него Simple Smile Ако може да лични, за да няма реклама/антиреклама, благодаря!
Ходили сме на оглед. Светъл апартамент в много топла кооперация, с приятен тих двор. За ремонт, няма начин да се избегне прехода поне на едната стая, кухнята е малка, в  банята е трудно да се обърнеш, за да се изкъпеш трябва да си почти качен върху тоалетната. Към коридора не може да се разшири, защото външната врата няма да може да се отваря напълно.
Joy Joy Joy За тези пари може да се купи ново, достатъчен избор има.

# 11 131
  • Sofia
на същата квадратура ?

# 11 132
Говоря за пари. Както виждам имотът се продава за 760 евро на квадрат. Вчера гледах в Лагера тюлип апартаменти, също на 760 евро. Но е ново, завършено до ключ. Само се събуваш и се нанасяш. Спестяваш си ремонти, мръсотия, главоболии и чудесии...

# 11 133
 На мен това жилище ми се вижда добро и на страхотен етаж, с ТЕЦ. Ремонта няма да е кой знае колко пари, да кажем 20000 или най много 30000, като може и обзавеждането да влезе тука. Ново ще ти продадат 92 квадрата с общи части , жилище 60 квадрата Peace, може и по малко зависи.

# 11 134
Не мога да сравня тухла от 1960 и 2010 г. Всъщност мога, но не ми се пише, всеки може да си прецени. Аз принципно издирвам нови сгради или комплекси въведени в експлоатация, с акт 16, преди 2010 г., за да мина тънко без ДДС- то. Ако някой има нещо предвид, да пише. Гледала съм няколко места, все хубави... Но за строителство от 1960 г., на чорба ставам, но 760 евро, не давам.

# 11 135
Не мога да сравня тухла от 1960 и 2010 г. Всъщност мога, но не ми се пише, всеки може да си прецени. Аз принципно издирвам нови сгради или комплекси въведени в експлоатация, с акт 16, преди 2010 г., за да мина тънко без ДДС- то. Ако някой има нещо предвид, да пише. Гледала съм няколко места, все хубави... Но за строителство от 1960 г., на чорба ставам, но 760 евро, не давам.

Аз мисля, че изказването ти е изключително крайно. Всеки сам си преценява какво да си купи - който се кефи на старо, ще си вземе старо, който се кефи на ново - ново. Аз пък на такива строителни недоразумения точно от строителния бум съм се нагледала, дето не 50, ми 15 години се чудя как ще изкарат, преди да почнат да се саморазпадат. Пък невероятните геометрични полети на въображението баш от последните 15 години строителство... какво да кажа. Със сигурност има и прекрасно ново строителство, но то си държи цена... и тя не е тази на старото строителство за ремонт.

# 11 136
И аз съм писала, че всеки си преценява сам. Кое му е крайното на мнението ми? Така мисля, така го написах. Така мисля аз. Не го налагам на никого. Всеки има глава на раменете и си преценява сам.

# 11 137
  • България-Швейцария
'Немският' преход е кошмарен (освен ако не е съзнателно търсен - нормален е за еднофамилни жилища, тук все още масово се живее на принципа няколко поколения под един покрив). Принципно има как да се избегне, но със загуба на площ за сметка на другите помещения.
Виждала съм много добре преустроен подобен апартамент, пак в Хиподрума, но холът беше на мястото на двете стаи от чертежа, банята значително по-голяма, а едната спалня - вляво от нея. В случая няма много възможности освен огромен хол + една спалня на мястото на сегашния такъв или обединена кухня с едната спалня, изграждане на стена и коридор към втората, бившия хол - по-голяма спалня, а и в двата случая разширяване на банята за сметка на антрето. За семейство с едно или 2 еднополови деца обаче би било идеално. Но все пак стои въпросителната дали всички тези преустройства биха били възможни, ако строителството е от типа с носещи стени. 
Аз лично обаче не съм особен любител на безсмислените коридори и в случая наистина бих предпочела друг тип разпределение или същата площ с носещи колони, която да моделирам според предпочитанията си.

# 11 138
За какво разширение на банята говорите, при положение, че не може да имаш мокро помещение над сухо такова (т.е. над коридора на комшията отдолу) доколкото знам.

# 11 139
Аз принципно издирвам нови сгради или комплекси въведени в експлоатация, с акт 16, преди 2010 г., за да мина тънко без ДДС- то.
Как става това, обясни моля те   bouquet

# 11 140
За какво разширение на банята говорите, при положение, че не може да имаш мокро помещение над сухо такова (т.е. над коридора на комшията отдолу) доколкото знам.

Може. Аз направих така. Имах същата малка баня в много подобен блок от 1963 година. Усвоих коридора към кухнята и избихме стената към хола, сега се влиза от хола в кухнята директно, а банята ми от 2,5 кв.м. стана на 4,5 кв.м. Имам и проект, който е внесен в общината. Няма никакви проблеми.

Относно имота, аз лично много го харесвам. Харесва ми и блока, и квадратурата. Преходите не ми пречат изобщо. Ако си търсех жилище, бих се замислила доста и ако се спазарим за добра цена, бих го купила.

Темата ново-старо строителство е дъвкана тук 1000 пъти и няма смисъл да се спори по нея. Всеки си има мнение по въпроса.Аз лично пък не бих дала 760 евро за ново строителство, в наблъскано като гето с блокове пространство, което ще уляга следващите 15 години и в което ще правя така или иначе ремонт заради некачественото строителство и евтините материали. Това вече го играхме и повече не бих се хванала на хорото...

# 11 141
  • София
Дано само тези разширени бани да не протичат, че на комшиите отдолу не им завиждам. Ние сме имали теч от баня в баня и беше супер неприятно, а си представям от баня в стая или коридор какво чудо ще да е.

# 11 142
Плюса на 1 етаж е, че и да протече, може да не разберете. Laughing
Но 1 етаж е и доста ниско, едно прескачане на балкона е.
Кварталът е хубав иначе, стар, точно в тази част са стари кооперации, ниски, зеленината е бих казала даже избуяла, тип джунгла е лятото. Laughing. Нови блокове там няма, те са в другата посока на квартала, към бул. Борис.
Аз винаги съм за ходене на място поне няколко пъти, както и разходка из самия квартал.
ПП. сега гледам, етажът е 2-това е по-добре. Но да-баня и кухня-много малки, пак зависи от конфигурацията в семейството-наличие на дете, или на повече деца-маса на която се храните дори ако щете е различна.

# 11 143
Дано само тези разширени бани да не протичат, че на комшиите отдолу не им завиждам. Ние сме имали теч от баня в баня и беше супер неприятно, а си представям от баня в стая или коридор какво чудо ще да е.

В частта която сме усвоили няма душ или вана или директно мокрене. Душа си остана там където си беше в банята. Изобщо нямам притеснения, направихме го много качествено и със скъпи материали, а и майсторите ми излязоха златни  Joy. Баня може да протече и наводни и без да е разширена ( пресен пример от комшийката на майка ми ).

# 11 144
  • София
Принципно трябва да не се строят бани тип. кутийка, за да не се налагат подобни упражнения, но това е друга тема.
Както се казва, дано наистина да е златна банята, че иначе ремонтът на комшията отдолу ще му излезе златен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт