"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 284
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 175
Аз съм от тези които не харесват да им тропат  Grinning.В момента съм на първи етаж с решетки по прозорците и ревящо бебе над нас  #Crazy.Аз също имам малко дете и мога да ви кажа ,че лудницата е пълна  а страха от нощни набези е голям, да не говорим за шума  Twisted Evil,та общо взето за това харесвам последния етаж

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 10:51 от enjy

# 11 176
  • Бургас
Той кой ли обича да му тропат. Първия етаж е нещо ужасно. Единственото му предимство е ако си с малко дете с количка. Иначе е ужасно всяка вечер докато се опитваш да заспиш да слушаш разговорите /повечето от тях доста шумни/ на минаващите покрай прозореца ти хора. Като цяло българската простащина е станала толкова всепоглъщаща, така че няма отърване на нея, независимо на кой етаж живееш и дали живееш в апартамент или къща. Просто стискаш палци и се молиш поне съседите в непосредствената ти близост да не са разни първични идиоти.

# 11 177
  • София
Ако ви харесва има достатъчно неща за които да се хванете че да смъквате цената. 30 годишен панел на последен етаж с преход според мен не струва толкова ако ще и във всяка стая да има джакузи  Peace

# 11 178
  • На земята, която е всъщност звезда.
Част от мебелите са от времето на баба ми. Но пък има джакузи... newsm78

# 11 179
Ако ви харесва има достатъчно неща за които да се хванете че да смъквате цената. 30 годишен панел на последен етаж с преход според мен не струва толкова ако ще и във всяка стая да има джакузи  Peace

Ако ви харесва, не винаги трябва да се хващате за нещо, за да смъквате цената, защото може и да останете без апартамента.

# 11 180
Здравейте, бихте ли дали мнение за този апартамент  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c142253897033221 … k=1somno&f1=1 квартала е сигурен. Брокерката каза че е напълно обзаведен, с електроуреди на 2г и джакузи в банята, два усвоени балкона и един на спалнята и ремонтиран покрив, моля кажете ми какво мислите ,аз доста съм си го харесала но никога до сега не ми се е налагало да купувам и честно казано незнам как да преценя плюсове и минуси

Цената е абсурдна. С поне 25 000 лева над пазарната.
Подобренията не са нищо особено, поне да имаше естествен паркет... Мебелите са евтини и от възможно най-масовите. По-добре да си ги вземат, щом ги смятат за толкова ценни.
Банята е добре от това, което се вижда. Тоалетната - не са изпипани нещата, хем хубава, хем отзад стои незавършено.
С една дума - ремонтирано е, но има още за довършване, малко през пръсти е правено. Няма преходни лайстни м/у различните настилки, интериорните врати са стари, омацани с боя (то и у нас е така, но не претендирам, че е след основен ремонт  Mr. Green).
По принцип за нас - ние гледахме само сградата, входа и разпределението, търсехме за основен ремонт, за да си го направим по наш вкус, но когато гледаш жилище, чиято цена е надута до подони висоти заради уж ремонт, поне да наистина завършено, не компромис. Иначе плащаш за нещо, което го няма.
Усвоените балкони също ми направиха впечатление - това е голям минус за мен. Против съм всякаква промяна на фасадата.

# 11 181
Наистина абсурдна цена за панел в този квартал.
Напоследък попадам на еднакви обяви с разлика в цената до 10 хил.евро. Така, че дори и да се спрем на нещо, трябва да проучим дали не е с по-ниска цена при друг брокер.
Според вас не е ли редно общите части да с по-ниска цена?

# 11 182
Ама какъв основен ремонт... на снимката, на която се виджа пинчера, кабелът е залепен с тиксо за первазите на пода... поне отзад зад перваза да го бяха скрили. И на мен цената ми се вижда много висока.

# 11 183
...Така, че дори и да се спрем на нещо, трябва да проучим дали не е с по-ниска цена при друг брокер..

При друг и да е на по-ниска, не е гаранция, че е тази, която иска собственикът. Важно е с него да се направи среща.
Вчера за пореден път се убедих, че все още има какво да ме изненада  ooooh!
Оглед на имот, с цена да кажем 42000 евро. Ок, коректно беше описан в обявата, всичко си е така, както беше по снимките. Но на огледа се оказа, че отделно трябвало да се платят подобренията (от типа на интериорни врати и подобни)  Crazy
И цената всъщност става с 10 000  лв. отгоре. Цирк пълен. Което ми напомни как си избирахме дълго апартамент за почивка на морето и понеже бяхме 2 семейства с малки деца (с татковци с хоби готвене Mr. Green), предпочитахме да ядат домашни супички и т.н., затова търсехме такъв с оборудвана кухня. Избрахме си чудесен, с вградени уреди, абе муцка. Отиваме и бабата от вратата ни рече - "И да ви кажа, че не можете да ползвате кухнята, защото уредите са ми нови!". Е, сливи ли имà в устата досега?

# 11 184
При друг и да е на по-ниска, не е гаранция, че е тази, която иска собственикът. Важно е с него да се направи среща.
Вчера за пореден път се убедих, че все още има какво да ме изненада  ooooh!
Оглед на имот, с цена да кажем 42000 евро. Ок, коректно беше описан в обявата, всичко си е така, както беше по снимките. Но на огледа се оказа, че отделно трябвало да се платят подобренията (от типа на интериорни врати и подобни)  Crazy
Значи обявата изобщо не е коректна.Цената трябва да включва всичко "недвижимо" в апартамента.Това брокерът би трябвало да го знае,ама или с трици маймуни лови,или толкова е запознат с имота,който продава.
Церемония,и аз смятам,че общите части трябва да са с друга цена.
На практика обаче свеждам всичко до една сума и ако мога да си я позволя,плащам без да анализирам повече.Уж е въпрос на вкус,но истински добрите имоти(колкото и общо да звучи)не се задържат дълго на пазара.Или купуваш,или ти го взимат под носа.

# 11 185
Значи обявата изобщо не е коректна.Цената трябва да включва всичко "недвижимо" в апартамента.Това брокерът би трябвало да го знае,ама или с трици маймуни лови,или толкова е запознат с имота,който продава.

O, брокерът го знаеше. Той го съобщи. Собственикът не присъстваше.
Лошото е, че ние сме агенцията от страната на купувачите, а не обичаме да подвеждаме така клиентите с евтини номера.

# 11 186
А може би проблемът с наводняването,нямаше да е такъв,ако хората имат култура да се застраховат и да добавят и гражданска отговорност за съседите си /не струва повече от 10лв.годишно/.

Колко изплатени застраховки си видяла ?
Не се заяждам, питам.

# 11 187
  • София
А може би проблемът с наводняването,нямаше да е такъв,ако хората имат култура да се застраховат и да добавят и гражданска отговорност за съседите си /не струва повече от 10лв.годишно/.

Не се заяждам, питам.

Едно време имахме застраховка, защото комшиите отгоре постоянно ни наводняваха. Е, извикахме застрахователите, правиха огледи и т.н. Накрая написаха някаква простотия и не изплатиха нищо. Трябва да потърся писмото им и да покажа с какво се мотивираха, че съм забравила, а бяхме полудели. Родителите ми бяха вдигнали ръце. Съседът беше преустроил банята на кухня, а кухнята на баня. Сигнализирахме по институции, но той отказва да отваря вратата и не допуска никого вътре.  Резултат: вдигнаха ръце и се отказаха да идват.

# 11 188

Уви, застраховката на имот не е съвсем за това. Не ми покрива щетите така, както реално струват. У нас точно заради това не се ползват имотните застраховки, а не, защото нямаме по 10 лв.

# 11 189
  • оттам, откъдето започва България

Не се заяждам, питам.

Едно време имахме застраховка, защото комшиите отгоре постоянно ни наводняваха. Е, извикахме застрахователите, правиха огледи и т.н. Накрая написаха някаква простотия и не изплатиха нищо. Трябва да потърся писмото им и да покажа с какво се мотивираха, че съм забравила, а бяхме полудели. Родителите ми бяха вдигнали ръце. Съседът беше преустроил банята на кухня, а кухнята на баня. Сигнализирахме по институции, но той отказва да отваря вратата и не допуска никого вътре.  Резултат: вдигнаха ръце и се отказаха да идват.
Ох, не ми припомняй, че и ние изпаднахме в тази ситуация преди години. Падна ни и тавана от наводнението, но никакво обезщетение не получихме. Оказа се, че застраховката не покривала такова събитие. От тогава не съм плащала застраховка за имот Rage.

Общи условия

Активация на акаунт