"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 530
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 190
Благодаря на всичи за отговорите, явно има над какво да мисля  Thinking

# 11 191
Гражданската отговорност е, когато вие наводните съседа да му се платят щетите.  По принцип съседът има право да ви съди и да изиска ремонт у тях за ваша сметка

# 11 192
  • София
Гражданската отговорност е, когато вие наводните съседа да му се платят щетите.  По принцип съседът има право да ви съди и да изиска ремонт у тях за ваша сметка

Да, има право да съди, ама в Бг подобни дела са обречени. Ще дадеш пари колкото за един ремонт, ако не и повече.
По онова време се отказахме. Той вратата не си отваряше, ние в съда ще го чакаме.

# 11 193

Да, има право да съди, ама в Бг подобни дела са обречени. Ще дадеш пари колкото за един ремонт, ако не и повече.
По онова време се отказахме. Той вратата не си отваряше, ние в съда ще го чакаме.

Те не могат да осъдят убийци и изнасилвачи, вие за едно наводнение ще чакате справедливост.... ooooh! Молите се съседите ви да са свестни и това е! Иначе - ходене по мъките, нерви и пари!

# 11 194
Централ парк Нови хан. Гледах го преди малко и много ми  хареса. На едно място е обявена цена 350 евро на кв., на друго 429.

# 11 195
Нови хан е добре, но си е далеч.  Peace Всекидневното пътуване идва нанагорно. Моя позната го правеше това и й беше доста трудно....

# 11 196
Бяхме там на оглед преди година. Има доста минуси, освен разстоянието.
Най-голям беше проблема с водата, защото са направили сонда, от която да черпят. Но продължаваха да строят и апартаменти и къщи, респективно се покачва потреблението, а никой не може да гарантира колко време ще могат да използват водата от там.
Много ниски първи етажи и никакво разстояние между блоковете. Щяха да отварят ресторант, магазин не видях, но със сигурност има. Не знам дали има аптека, няма детски градини и училища - нищо няма.
Ако ти се наложи спешен лекар -много лошо.
Но за самостоятелни младежи става.

# 11 197
Витоша Ривър Хаус Бояна- 800- 1200 евро на кв. ми се вижда множко.

# 11 198
  • София
Витоша Ривър Хаус Бояна- 800- 1200 евро на кв. ми се вижда множко.

В затворен комплекс трудно ще намериш по-ниска цена. За Сф говоря. Казвам го, понеже спомена, че предпочиташ в такъв комплекс.

# 11 199

Себе си имам за цивилизован човек и преспочитам да дам 10лв и ако стане гаф да извикам застраховател и той да се оправя със съседа...съдебните разпри са скъпи, а и под нас са семейство чехи ..няма се излагаме пред чужденците я

# 11 200
  • София

Себе си имам за цивилизован човек и преспочитам да дам 10лв и ако стане гаф да извикам застраховател и той да се оправя със съседа...съдебните разпри са скъпи, а и под нас са семейство чехи ..няма се излагаме пред чужденците я

Това обясних и аз по-горе. Извикахме застраховател, той вдигна рамене и каза, че наводняване от комшия не е застрахователно събитие и пихме една студена вода.

# 11 201
Гледах и оферти край езерото Панчарево. Все хубави места. Ако някой има впечатления да сподели. А Бояна си е тузарски квартал, на крачка от града. Освен това ми прави впечатление, че всички дават на разсрочено до 10 г., че и безлихвено, че и разни други екстри, само да купиш. Това ме навежда на мисълта, че агенциите изкуствено надуват цените, за да симулират раздвижване на пазара. Особено на разни копторници на амнайсет години.

# 11 202
Това за разсроченото не съм го видяла. Масово ли го практикуват или само една фирма. За Бояна питам.

# 11 203
За няма и три месеца и наводнение, причинено от съседите ми изплатиха като щета, и щетите, причинени от градушката оцениха и изплатиха. При това две компании. Старата ни полица изтече, подновихме новата при друг застраховател и двете компании се справиха в най-кратки срокове, коректно и без никакви мърнканици и извъртания.

# 11 204
А може би проблемът с наводняването,нямаше да е такъв,ако хората имат култура да се застраховат и да добавят и гражданска отговорност за съседите си /не струва повече от 10лв.годишно/.

Колко изплатени застраховки си видяла ?
Не се заяждам, питам.
До сега никога не съм имала проблем с изплащането на застраховка за недвижим имот. Дори да кажем от 5-6 застрахователни събития,само за 1 дойде вещо лице /имаше теч от пералнята и трябваше да се подновят и част от шкафовете на кухнята/. В останалите случаи искаха само снимки.
Missence, странно е,че не са ви изплатили застраховките. 2 пъти са ни наводнявали различни съседи и в баня,и от тераса и 2та пъти си изплатиха всичко застрахователите.

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 22:57 от Io_io

Общи условия

Активация на акаунт