Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 249
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
 Sad Дарка много ми е мъчно, представям си как се чувстваш,иска ми се да мога да помогна, брат ми живее в Кипър,доколкото разбирам и ти,кажи ми ако имаш нужда да те свържа с него.

# 511
Иначе,ако може да си поговорите с него,такива ще ви ги наговори,че всички вкупом ще почнете да ме плюете,така увърта и си ги измисля ,опитва се по всякакъв начин да ми втълпи вина и наистина на моменти се справя много успешно,но се опитвам бързо да се съвзема #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Позната история.Години наред пропилях от живота си в жалко съществуване заради един такъв.Седях, и си търсех оправдания за да търпя.Прощавах до следващия път.Убиваше ме бавно и сигурно, докато си казах-край.Осъзнах, че децата не бива да стават свидетели на подобни сцени и да растат в тази ненормална, агресивна среда.Ако някой го пита сега-аз съм виновна за всички беди в света, но истината е, че хора, които винаги търсят вината някъде другаде, не в себе си, са жалки и достойни за съжаление слаби хора.
 Много е трудно, знам, но не невъзможно.Трябва да вземеш решение какво да направиш, докато детето е малко, защото после е още по-трудно, а терора няма да спре.Ще кажеш, да, лесно се дават съвети отстрани, но само ако може с нещо да се помогне-и аз съм насреща.Не се притеснявай да споделяш, повече глави мислят по-добре. Hug

# 512
Дарка, моля се да успееш да се измъкнеш от тази гадост Praynig. Ти знаеш какво трябва да направиш, така че ще се моля по-скоро да сте си двамата с Янис, без мъжът ти. И наистина е много важно да не се оставяш да ти втълпява, че си виновна за нещо. Hug
Тина, честит рожден ден  bouquet. Много здраве, щастие и любов ти желая!
Честити месечинки на всички бебенца  bouquet

Благодаря Ви за пожеланията за Стефи. Наигра се хубаво и получи подаръци.

Ние днес бяхме на консултация. Теди е вече 6 580 кг. (+580) и 66 см. (+2). За захранване ми каза - като навърши 6 месеца, следващият път ще говорим. Но ние ходим по-късно на консултации и то ще стане 6 м. и половина. Предложи ми да й давам да опитва плодови пюрета между храненията. По няколко лъжички, за да се запознава с вкусовете. Аз по-различно го мислех, и малко се чудя.

Болните да оздравяват Hug и скоро да са пушки Simple Smile.

# 513
Дарка, може ли да ти обърна внимание на ето тези неща от твоя пост:
Чин, не е за първи път,сигурна съм че на детето няма да посегне
......
 няколко дни преди датата (бременна) аз поисках да поговорим,че въобще не съм готова да се оженим,че дори не чувствам че той е мъжа за мен и му предложих да направим годеж,но без да подписваме,при което той тогава тряска,блъска (не ме удари) и заяви,че аз не мога така да го унижа пред цялата му рода,че ако го направя по-добре да ме убие заедно с детето,което е вътре в мен  Sad и така...
След тези думи аз не мисля, че той няма да прави с детето, това, което прави с теб  Sad Просто е въпрос на време  Sad  А има ли вариант да се приберете в БГ /съответно той ще е дал съгласието си за излизане от Кипър/, уж да видиш родителите си и тук да подадеш молба за развод? Тук предполагам ще имаш по-голяма защита. А в Кипър няма ли организации за защита на жени в такива ситуации /в БГ знам ,  че има/ ? Съжалявам, ако бъркам, но не съм запозната със законите в този случай

Деска
/мисля, че ти ме пита за афтите/- днес водих Сиси на педиатър- видях афти от долната страна на езичето /бяха си белички/. Лечението е чайче от лайка, заради антисептичният ефект на лайката. Онези червени петънца днес ги нямаше и не можах да разбера какво се, но не са май афти    Thinking

# 514
Здравейте!

Не съм прочела още всичко, обаче то си е доста... Crazy

Само да кажа, че Стефи вече е добре, обаче сега пък Мишо се разболя.  ooooh! Направо ми писна- едната седмица единия, следващата другия... и край няма  Tired 

Сега отивам да си наваксам!  Hug

# 515
ДАРКА, ти си българка, а той-кипърец, нали? Чисто професионално- по-добре да действаш на наша територия!!! Защо се прибра? (извинявай за въпроса Confused)

# 516
Дарка, мислих за повод да се приберете с Яни. Някой твой близък/близка може да ти прати покана за сватба (фалшива де Crazy) и дойдете ли веднъж тук всичко ще е по-лесно.

# 517
  • гр.В.Търново при моя любим
Офффффффффф ама ,че съм и аз...ама така който бърза  Joy Joy Joy Еми ,радвам се че се посмяхте на моята правописна грешка  Hug

Динора,извинявай за объркването  ooooh!

Чин ,успех утре Hug Hug Hug

Дарка,ами и аз всъщност си мислех друго....честно казано и през ум не ми е минавала идеята за това,че нещо подобно може да ти се случва.В момента се занимавам с международно частно право.....Намери начин да се прибереш с детето ,но със знанието на ММ(за да не се получи така ,че наистина да те обвини в отвличане).Посъветвай се с адвокат и подай молба за развод в България.Ти си  българска гражданка и идеята ми е развода да е според българските закони(въпреки ,че има вероятност развода да е по техните закони,заради обичайното ти местопребиваване в Кипър Thinking)Но от голямо значение е времето,мястото и причините за подаване на молбата.
Накарай някой от близките ти тук да отиде при по запознат адвокат и да се посъветва за твоя случай,както и за попечителството над детето.
Това е насилие,нанасяне на телесна повреда,,,използвай всичко ,което имаш ,като доказателства....и не спирай да вярваш в себе си,близките си и детето ти Hug Hug Hug

# 518
Янита, бързичко да оздравявате!  Heart Eyes

Дарка, изобщо не се сетих за това!  Rolling Eyes Моята най-добра приятелка често беше пребивана от мъжа си. Бях свидетел по делото за домашно насилие, после при бракоразводното. Ако нещата стигнат до там и имаш нужда може да давам съвети. И най-важното - как детето да остане при теб преди края на делото! Предполагам че ще се консултираш с адвокат, но не пречи да се посъветваш и с човек минал по този път.  Peace Много сили ти пожелавам, знам че не е никак лесно.  
Дарка , сега прочетох и следващия ти пост!  Cry Мъжа на моята приятелка е имал точно такъв пример от баща си! Бягай далече! Сега - след като всеки си живее отделно - той се държи ангелски към нея! А по време на брака в какво ли не я обвиняваше. Биеше я по абсурдни поводи. Начина по който те е заставил да подпишете е много показателен.

Аз пък днес научих нещо много смущаващо - брат ми си е направил сърдечна операция преди няколко дни. Само аз и майка не сме знаели. Притеснявал се е да не ми спре кърмата. Преди две седмици е получил аритмия и 12 часа лекарите са се мъчили да го вкарат в ритъм. Малко бързичко е взел решението, но операцията вече е факт. Дано вече всичко да е наред с него!  Praynig

# 519
Привет и от мен.
Деска не сте само вие трудни със заспиването аз в чудо се виждам от извесно време,даже се принудих да купя една приспивна лампа със няколко функции за която бях писла преди.сега положението е по добре от към заспиването,но нали ни мъчат зъби и като заспи се буди доста често и плаче и иска успокоение.
Ние също пием водичка/чайче през нощта ,някой път пие почти едно шише от 150 мл.но в повечето случай пие полувината шише.
Чин на нас когато ни беше леко зачервено гърлото педито ми каза да му дам детски витамин с  и да му правя чайче от лайка за успкоение на гърлото.
Аз и сега му правя чай от лайка че имам чувството че ще прегракне от това пискане по цял ден.Вашите деца пискат ли така.
Дарка съжалявам много за това което ти се е случило,и аз ще те посъветвам като другите да намериш начин да се прибереш в БГ и тук да подадеш молба.Успех ти желая и те прегръщам Hug Hug
Ваче къде си,усеща се липсата ти.
Ани дано брат ти бързо се оправи след операцията Praynig
Ох момичета вече незнам какво да правя с това акане.От както детето яде зеленчукови пюрета аканаето пак се обърка,онзи ден яде пюре на хипп с някакви омега 3 пишеше които действали добре на стомаха и вярно изходи си се едно хубаво какато си трябва.Иначе всеки ден изкарва по малко но не е нормално като консистенция а е като дъвка залепено за дупето му,което за мен си е запек,а нали казват че за запек се счита ако не е акал повече от 48 часа.Днес например положението беше още по зле на двата пъти които се напъна милият изкара по една "барабонка"и това е .Съжалавам за описанието но се опитвах да гледам едни картинки с акото на бебето за да се ориентирам.Незнам какво да давам ми то после и каша като почне да яде сигурно хептен зле ще стане положението.

# 520
  • София
Красче, ако са твърди, значи наистина е запек...дай някакво разхлабващо пюре...може да даваш пробиотик, за да се регулира коремчето също Hug
Забравих какво още щях да пиша  #Crazy
Лека за сега... Hug

# 521
Ах, Дарка, аз наистина не можах да разбера за какво иде реч по-рано. Те момичетата са ти дали всички адекватни съвети. Аз мога само да се моля да си силна.  Praynig Обаче и аз се зачудих защо се върна, като беше тук...?
Аз също преди време избягах от бившия си мъж и знам какво е да започнеш живота си отначало. Физически той не ми е посягал, но пък малко жени биха издържали на психическия тормоз, който ми налагаше - правеше всичко възможно да не работя, да не излизам, ревнуваше ме непрекъснато - ужасно беше. Но мина. Аз успях да се справя. И ти можеш!

Красче, наблягай на тиква, тиквички, пащърнак, круши, ябълки, сливи. И не прекалявай с моркови, банани, картофи. Аз съм купила каша с про бифидус - тя регулира.

Ани, дано всичко е наред с брат ти.  Praynig

Викат ме, ще се включа пак утре.

# 522
  • София
Тоя пост го пиша от сутринта  Rolling Eyes Ту съм тук, ту ме няма. Свеки е на гости и аз гледам да свърша това-онова.
Чинче, и аз така знам за месото (даже чакам домашно зайче от леля ми), ама тя сега каза да давам пилешко и телешко, аз не знам пилешкото да помага толкова за хемоглобина затова реших по малко телешко.

Абе аз съм захранвала с телешко Саша, нищо й няма  Crazy Сега модно със зайци, пуйки... Аз заешко месо не понасям  Sick не знам...
Малка Ралка е по-добре. Остана, обаче задната хрема. Тоя пъстен - третата сливица явно е отекъл и задържа. Чувам го къде е, ама не мога да го изтегля с помпата. Примирих се и не я мъча. Впръсквам физ. разтвор, коралгол и така.. Вече и бялото по езичето взе да изчезва.
Не иска да яде... днес такива отвратени физиономии прави на пюрето от тиква и на всяко друго пюре, чееее  Shocked Може би ако е плодово няма да има проблем. Ама не! Няма да я огрее с плодово  Twisted Evil

За зъбчета пишете.. няма и помен от прозиращо зъбче при нас. На Саша шървото зъбче проби на 9 месеца. Докторката рече да чакам и на Рали тогава  Wink

Имах гости днес, цял ден не спрях... Ралка седя със свеки за един час и ги намерих и двете в сълзи и сополи, буквално  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Детето беше огладняло. Освен това за първи път установихме, че като изляза от стаята и ревва яко  Shocked Аз подозирах, че тръгването на ясла ще е трудно... Tired Но ще гледам да й извъртя едно трикче  Sunglasses

Бюти и аз знам за беличката дрешка като поникне зъбче. за пуканки не бях чувала, обаче е много готино  Grinning Който е виждал как се пукат истински пуканки, а не амаерикански в плик ще види символиката.
Между другото при Саша никнаха гадно кучешките зъби. Но то е обичано за тях. Иначе не е имала драми.

Силве, нали не ти е на микровеле стерилизатора? И защо толкова голям буркан? Като го отвориш трябва да се хапне. Или ти само за проба. Аз също ще взема от биощанда моркови. Видях вече. Около 2,50 са. Стават...  Тиква при нас продават едни хора и казват, че е био. Ако има начин да се видим бих ти взела. На някоя среща може да помъкна тиква за Матейка  Heart Eyes Картофи аз си взех от познат в Копривщшица. Ох, Малка Ралка нещо се закучи с тия пюрета. Не е от броколито, защото и познатата тиква не иска. Може да е от консистенцията на секрета в гърлото й. Пюрето да има подобна консистенция. А я кажете картофа как пасирате? Аз хем го варих и пасирах с тиква и пак стана лепило. А с приспособлението за пюре дали ще стане гладко  newsm78

Дарка, не знам какво да кажа...  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Освен да бягаш максимално бързо от там. Лошото е, че нямам идея как да се получи най-добре за теб и детето... Този човек е бил насилник и ще продължава да бъде.  Tired

Чинчееее, късмееет!!  Hug Hug Hug

# 523
  • София
Добро утро, заповядайте на хубавото кафенце Wink

Моето маймунче ревна да става още в 7 без 15 Tired  Дано иска да поспим след малко пак...

Много слаба активност тук вчера... Личи си, че има много болнички и учещи за изпити Rolling Eyes

чинче, късмет Praynig

# 524
Тоя пост го пиша от сутринта  Rolling Eyes Ту съм тук, ту ме няма. Свеки е на гости и аз гледам да свърша това-онова.
Чинче, и аз така знам за месото (даже чакам домашно зайче от леля ми), ама тя сега каза да давам пилешко и телешко, аз не знам пилешкото да помага толкова за хемоглобина затова реших по малко телешко.

Абе аз съм захранвала с телешко Саша, нищо й няма  Crazy Сега модно със зайци, пуйки... Аз заешко месо не понасям  Sick не знам...

А бе хем ти казват до 7 месеца да е купешко, хем купешко зайче няма (аз не намерих). Аз взех чисто пуешко и телешко и телешко с моркови, което допълних с още моркови и разделих на 3 - така да опитва по по-малко отначало. Чистите меса пак така ще разделям. Така ще яде три дни месо със зеленчуци и три дни картофи със зеленчуци.
Аз пасирах картоф с тиква и карфиол и стана - небеше лепкаво. Добавих и малко рапично олио и вода. Може да зависи от картофите, не знам.

Последните три дни и Сиса няма апетит - хапва по 10-тина лъжички. Вчера денят след ваксината мина добре, без температури и мрънкане, обаче нощта беше ужас  #Crazy От зъбите ли, от ваксината ли, не знам, обаче след това цокане цяла нощ памперсът не беше издържал.
Затова, Бюти, много благодаря за силното кафенце, вече пресуших една чаша.

Чинче, късмет!

Общи условия

Активация на акаунт