Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 774
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Привет, привет  Hug

Климс, Андрей, ако не излизаме навън, спи и той по толкова сумарно за деня. В резултат на това е най - киселия киселец на света, затова няма студ, няма дъжд - излизаме по разходки. Честно казано, повече се притеснявам за своето здраве, не за неговото. Той е добре облечен и на завет в количката.

Васиту, аз ползвам сушилня от няколко години. На простора суша дрехи само лятно време, когато изсъхват за един час, иначе само в сушилнята.
Сегашната ми е на АЕГ, клас Б. Сега вече има и клас А на няколко марки с доста занижен разход на енергия. Дори съм си харесала вече една на Бош, но сегашната си работи идеално и няма на кого да я дам, за да си освободя място за новата  Mr. Green
Един съвет от мен - ако имате възможност, вземете само сушилня, не от тези, които са комбинирани с пералня. Разните цифрови дисплейчета и ужасното много програми не са кой знае какви екстри - от опит го казвам. Сегашната е с дисплей по настояване на мъжа ми и при пускане на програмата показва някакво време, което стандартно е заложено от производителя за пране с определени килограми и степен на влажност, но в 99 % от случаите времето е или по - малко, или повече. Реално също така се ползват максимум две или три програми за сушене - за памук и за синтетика. Моята има за сушене на коприна, вълна и още куп други тъкани, но аз не ги ползвам след като ми смали една скъпа кашмирена жилетка.
Предишната ми сушилня беше от зората на сушилните в БГ и имаше пет програми на кръст, от които ползвах основно две. Сега имам 18 и пак ползвам две или три.
Също така, от опит - с колкото повече обороти е центрифугата на пералнята, толкова по - бързо се суши прането. Сегашната ми пералня е с 1600 оборота, което съкращава с близо половин час циклите на сушене, което пък пести електроенергия и парички.

За мен лично, сушилнята и съдомиялната са изключително полезни домакински електроуреди, които спестяват много време и нерви  Peace

# 586

Здравейте !Все не остава време да се отчета , иначе чета редовно.
Понеделника ми тръгна криво , оказах се със спукана гума вкъщи , карах два километра да ми я сменят , после целия ден беше ужасен и за капак ми се счупи и гумата на двойната количка .Затова два дена сега съм се покрила вкъщи, ако цялата седмица е такава Mr. Green
Мойта мома ме изненада удари осем часа сън , но пък вчера почти не спа. От сутринта пак сме на цица и на ръце честно предпочитам да яде на три часа и през нощта, но през деня да е спокойна.
Аз съм украсила от преди седмица , много ми се иска да украсим къщата с лампички ,но мъжа не дава да купя че трябва да се катери по покрива да ги монтира .
Васиту честито ви преместване !Кажи адреса да идваме да осветим къщата! Laughing
Сушилня имам от година и половина , даже лятото я ползвах .Почти всичко пускам вътре и съм доволна.
Акитата ги пера на ръка със сапун от ДМ за петна  веднага и всичко излиза. Peace
Добре дошла на сиси мони и честито на всички с поводи !
Честито и на днешните месечинки! Отивам ,че пак нещо мрънкааааааа!

# 587
Здравейте и от нас. Да ви се оплача - нямаме вода, имам толкова много работа, но съм с вързани ръце...много гадно.
Сиси-мони, добре дошла  Hug
Васиту, честито ви преместване в новата къща.
Миленка, дано да нямаш вече такива криви дни  Hug

# 588
  • София
Васиту, аз използвам комбинирана пералня със сушилня наAEG  и съм доволна, със сигурност си струва инвестицията. Ако имаш място за отделни уреди обаче е по-добре да  си вземеш такива ( ние няма къде да ги сложим ). Имам приятелка, която е много доволна от нейната сушилня Аристон ( тя е с бебе и по-голямо детенце, и пуска по минимум 2 перални на ден). Aко решиш да си купуваш - пиши, мога да ти кажа вариант да използваш 10% отстъпка от Технополис.
Галче, като четох за проблемите с проговарянето на твоето момиченце се сетих за подобен случай. Моят шеф и цялото му семейство преди години се преместиха да живеят в Италия. Дъщеричката му тъкмо проговаряла, но при преместването изживяла нещо като културен шок и отказала в продължение на цяла година да говори на какъвто и да било език ( а у дома майката, таткото и баткото си говорили на български). Това преминало с времето, просто детето проговорило по-късно.
Стиснати палци за всички бебета, които са болнички и имат нужда, особено на малкия Захари.  Мисля, че Леа и нейното бебче бяха в болница - добре ли сте, всичко наред ли е вече? Дано сте здрави и много усмихнати!
Хубав ден на всички!

# 589
добър ви ден мацки  bouquet!След вчерашното неспане днес сме кротки и спахме навън като буби Crazy, явно си наваксва  детето.Аз редовно излизам с количката но, тя не винаги спи по много, но днес ме изненада приятно, обаче забелязвам че при нас няма установен навик на заспиване, един ден я нося на ръце и заспива така ,друг ден на леглото,на третия на люлката  newsm78и т.н и честно казано още не мога да и хвана цаката за заспиване -много упорито хлапе си имам Mr. Green + бибите и тях не знам вече коя по точно обича имаме 5 модела и всеки ден е на различна Shocked абе шашава работа ама да е жива и здрава все някак си ще се нагодят нещата.

# 590
Ехоо,как сте Laughing
Аз днес съм кукряк.Мойто мишле снощи заспа в 22.00 и сутринта чак 6.20-дано  не е инцидентно и занапред да е все така PeaceДнес ставаме на три месеца.Честита месечинка и на Емо-пожелавам му да е все така добричък.
Пипи Hugвярвам че всичко ще е наред с бебе Захари. Peace
Хена на мен  ми се налагада пера наакани бодита,тъй като акаме веднъж на два дена и познай какво е количеството Mr. GreenТа аз ги отпирам с кисело мляко.Преди да ги сложа в пералнята слагаш малко к.мляко на петното и  в пералнята.(може да ви звучи странно и по бабешки ,но какви ли не петна съм отпирала)

# 591
Това с киселото мляко за пръв път го чувам  Shocked

# 592
  • София
Момичета влизам да ви се оплача  Cry Вики има конюктивит на едното оченце. От вчера сутринта и е по-зачервено и събира жълтичък секрет. Звънях на докторката, която каза да промивам през час с лайка и после да капя кърма и така 2-3 дни и ако няма ефект тогава да я водя да я види и да изписва капки. Аз промивам. Вчера цял ден, днес също....но честно казано ефект не виждам  Sad Иначе не си търка очето, просто и е зачервено....и то като кръвоизлив все едно.... newsm78 Дано до довечера се поуспкои  ooooh! Отделно капя и на сина ми в очите кърма, защото най-вероятно той го е донесъл, но пък на него му няма нищо  newsm78 Докторката каза, да си му капя и на него превантивно, няма как да му навреди.

И аз като Кокетка мисля, че миялната и сушилнята са много полезни и необходими уреди. Да не кажа жизнено необходими  Mr. Green. От както имам миялна напряво се родих  Whistling. А от всичко на света ми е най-досадно да простирам и после да събирам прането и да разпределям по шкафове  ooooh! Tired. Нямам къде да сложа сушилня, но пък сериозно ще се поинтересувам за комбинираните с пералня.

# 593
Ето ни и нас след днешната консултация... 7570 гр, 63 см или 1100 гр и 3 см повече пт предния месец. Но как плакахме, о как плакахме... Ужасно беше, но според мен е от лекарката, тя й създава стрес. Ваксините, че я заболяха, заболяха я, но мина бързо. Ама при самия преглед беше тежко. Сега се е проснала в мен и спи, но въздиша тежко в съня си. Предния път хич не й понесоха добре тези ваксини, ще видим сега колко ще ни държи.

Иначе питах за зъбите, които снощи видяхме с мъжа ми: съвсем отчетливо има две бели петънца на венеца. Лекарката ми се скара закъде съм се била разбързала, че й било рано. Като й казах да погледне, тя ми вика "Е да, има нещо, ама това, че са тръгнали не означава, че ще излязат."  doh bash Обяснявам аз, че плаче вечер, опитва се да лапне всичко, а като й чеша венеца, й е хубаво, тя ми вика "Абе не е от зъбите, почнали са й коликите, давай Еспумизан." Абе с две думи: пълна драма. Мъжът ми искаше да я питаме за белега от БЦЖ, че нямаме такъв, ама според мен няма смисъл. За какво само да се ядосвам с нейните бисери. Като я взех накрая в мен, че ревеше истерично, шушка млъкна и почна само да хлипа, а тя "Оле много лошо, ти си я научила на ръце, ще си береш сега гайлето." Въобще всяка консултация ми се превръща в изпитание на нервите. Ама както и да е.

За прането и аз процедирам като Миленка: пера веднага петното  на ръка. Но с обикновен бебешки сапун. Този на ДМ не го знам, трябва да го потърся и да пробвам и с него. При нас също понякога има такива бомби, последното й акане обикновено е към 8-9 вечерта, а първото за деня между 10:30 и 12:00. Колкото е по-късно, толкова е по-голямо  Joy и толкова по-страшни са пораженията.

За сушилните: ние навремето, като купувахме пералнята, бяхме в много тясна къща и нито имахме простор или място за сушка, нито място за двата уреда по отделно. Затова си купихме 2в1 на Aqualtis въпреки всички доводи против. Върши ми работа и засега не ми се е разваляла. Бебешките дрехи обаче не суша, тях ги пера на една програма бебе, която си е специална с няколко цикъла. Нашите дрехи си ги пускам на по половин-един час сушене, за да може после като ги просна да изсъхнат бързо. Но и сега имам сушилник, който е точно пред климатика и той изсушава всичко Simple Smile За ток: хаби си, но не е чак толкова много, колкото очаквах. Иначе и на мен ми смали и обезформи една жилетка и също нямам вяра на готовите програми за сушене, камо ли в пълния им цикъл. Но като цяло съм доволна и според мен си е необходимост.

Валери, на мен Алиенде ми е много меланхолична и тъжна някак. Пък ми се чете нещо по-жизнеутвърждаващо сякаш. Не съм чела нищо на Кортасар, може да го пробвам. Последно си взех на Маркес разказите и някои от тях ме разбиха тотално Simple Smile Та искам нещо, от което да ми лъха свеж и ведър позитивизъм, но и да е смислено и интересно... Simple Smile

# 594
Вио, и аз се оцъклих когато го чух за първи път .Но след демонстрация на един светъл килим с компот от череши повярвах Laughing

# 595
Мишчица, бързо да се оправя очето на Вики  Hug

Ако имаш място във височина, сушилнята преспокойно може да стои върху пералнята  Peace Нашата е така  Peace

jaded, браво бре, 7570  #Crazy Добре си хапвате  Mr. Green
Всъщност, сега прочетох, че сте качили 1100 за един месец, което си е напълно в норма. И Андрей толкова е качил, но като цяло е с кило и малко по - лекичък  Laughing
Аз пък все си мисля, че момичетата са по - едри от момчетата в началото. Все се сещам какъв дългуч бях до 8-9 клас, а момчетата бяха едни ниски и дребни, като недоразвити. После, към 10 клас някъде, започнаха и те да възмъжават и порастват  newsm78

А относно белега от БЦЖ - четох, че около или след седмия месец се проверява за наличието му и ако няма, се прави манту и според резултатите от него може да се наложи реимунизация. Така че сега може да е рано да се правят каквито и да е заключения.
Поради незнайни причини, имам два БЦЖ белега. Ясно си спомням втората ваксина - бях ученичка в началното училище.

За зъбите същото каза и педиатърката на Андрей - няма абсолютно никаква зависимост и задължителност при израстването на зъбите. Общо взето растат когато им дойде времето и това е. Ние се въоръжаваме с търпение и толкоз.
Аз също го чеша по венеца, голям кеф му е.

А пък това за "научаването" на ръце ми е просто любимо  ooooh! Особено, когато ми го казва свекървата, която, ако я оставят, по цял ден ще го разнася  ooooh!

Момичета, кажете как стоят нещата с яслите и детските градини в София? Засякох една съседка с нейното лапе на площадката днес и както никога се заговорихме и става въпрос, че не могла да запише детето на детска градина от една година, все не стигали местата и ме посъветва още от сега да се задействам  newsm78
По принцип сме решили да гледаме дечко поне до две годишна възраст у дома на смени с таткото, но ако положението е наистина тегаво, дали да не започна да проучвам и действам сега по този въпрос, че те двете години бързо ще отлетят? Не че и след това не можем да продължим с гледането на смени, работата и на двама ни позволява гъвкаво работно време, просто си мисля, че е добре да се ходи на ДГ - изгражда някакви навици в битуването и общуването или не съм права?

# 596
  • София
Кокетка, тегаво е положението с детските градини като цяло. Кандидатства се по нета, следват няколко класирания по определен брой точки, които печели родителя...и така, и обикновено остават некласирани дечица. Повече точки се печелят, например ако бабата работи в детската градина, или пък някой от родителите работи на територияна на района в която е градината  newsm78 Все странни изисквания. Имам позната, която написа че и двамата с мъжа и работят на територията на района на градината, също така написа че адресите им постояннити също се водят в този район. Приеха ги, като отидоха да се записват не им искаха нищо за доказателство,че работят в района. Нейната лична карта пък е на друг адрес и само с на мъжа и......абе....Но пък ако кандидатстваш сега /мисля, че януари се кандидатства тази година, но не съм сигурна/ и го приемат Андрей ще трябва да го пуснеш септември. По последни данни не пазят места май...особено пък 1 година, щом като мислиш да го пускате на 2 години. Аз също  мисля да пропусна тази кампания и чак следващата да кандидатстваме. Тъкмо ще бъдат на по 2 годиник...идеални за ясла  Mr. Green

Когато кандидатствах за Иво за детска градина беше първата година на кандидатстване по интернет. Печелеха "бързите пръсти". Пуснаха системата в 9.00 часа и представете си колко на брой родители са седяли на компютъра за да могат да класират децата си. В 9.10 системата вече беше срината  ooooh!. Незнам как но успях към 11.00 да го регистрирам и го приеха на първо класиране. За Вики ще имам една точка повече, ако кандидатствам за ясла в градината в която ходи батко и.

# 597
Здравейте, мили мами! Не съм писала до момента, но ще се радвам да стана част от вашата дружина Simple Smile) Сега ще пробвам да попрочета назад в темичката- до колкото моето бебче позволи това, разбира се PraynigПрекрасното ми момче се казва Мартин и се роди на 18 септември.

# 598
  • София
Имаше обаче нещо по-различно при кандидатстването за яслите, а не ОДЗ-тата  Peace Там и на място се кандидатства и то по-рано във времето ...
Ние с май-голямата ми дъщеря също кандидатствахме в първата година с интернет кандидатстването. Имам много лоши спомени от тогава, защото бързите пръсти нямаха голямо значение, тъй като системата блокира и не всички имаха равен шанс на кандидатстване, когато вече щеше да е валидно това с бързите пръсти. Получи се пълна какафония - двама родители кандидатстват за едно дете от различни компютри, на някои позволява достъп системата, а на други не. Беше наистина някакъв ужас ! Ние също за щастие успяхме да влезем след 10-11 часа и ни приеха по 2-ро желание, но към днешна дата въобще не съжалявам, защото и градината и госпожите и директорката са ни готини, за разлика от първото ни желание, което ни беше най-близо, но за тази градина и директорка чувам доста лоши отзиви. Сега и средната ми дъщеря ходи в същата градина, като ползва 0, 1 точка за това че кака й е в същата градина.

Пипи  Hug Стискам палци на всички бебчета с неразположения  Hug

# 599
В малките градове този проблем с ясла/ градина го нямаме и слава Богу, че иначе не знам какво бихме правили. Сума наши приятели, които имат дечица и живеят в София, си дадоха децата да им ги гледат тука бабите, защото не можаха да се класират за детска градина... ooooh!
veronikaa, добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт