Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 132
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Amorevole,
непредвидено се налага да си пристигна в България със Сара, във вторник пътуваме. Ще съм ти признателна, ако ме посъветваш нещо по повод на летенето със самолет и бебчето ми.
Самата аз нямам никакви проблеми с летенето /дори и когато бях бременна/, че дори и доста харесвам всякакви екстремни изживявания, таткото на Сара също няма проблеми с пътуване - като цяло, аз вярвам, че всичко ще е наред със Сара и самолетите, но все пак, да се подсигуря.
чета, че било добре ако суче по време на излитане и кацане - ако не е в настроение да яде, биберон дали ще свърши същата работа за сукателния рефлекс? като цяло, какво би ме посъветвала да предприема?
също така - ние тук се отглеждаме сами - аз, татко и и Сара, но вкъщи е като италианска фамилия, а освен това и разни приятели и познати и т.н. - и си мисля, как ли би ни се отразило на храненето една такава смяна - не само средата, но и изведнъж толкова много хора в близкото бебешко обкръжение. имаш ли някакви наблюдения за сходни ситуации?
Благодаря!   bouquet

danna999, надявам се Сара също да лети така безпроблемно като родителите си. Wink

При излитането и кацането на самолета, с рязката промяна на височината се променя и налягането, което би могло да е дискомфортно както за възрастните, така и за малките деца (вкл. да предизвика и болка в ушите). Затова специалистите препоръчват да се преглъща по-често, за да може да се изравни налягането и да се избегне този дискомфорт. За бебетата вариантът е кърмене (а ако бебето е по-голямо и/или приема и други течности – вода, чай, АМ и т.н. – те също са вариант). Ако точно в този момент бебето няма мерак да суче, биберон-залъгалка също би могъл да помогне (в случай, че употребява такъв). А понякога, както и други майки споделиха, бебето може да няма нужда от успокояване или да проспи момента. Laughing

Сигурно си се сетила за тези неща, но все пак и аз да напомня Mr. Green – може да помислиш каква удобна за кърмене дреха да облечеш, а също и да помолиш за някакви възглавнички, които да нагласиш така, че да ти е комфортно (доста майки споделят, че са им дали такива и са ги подложили на подлакътниците или зад гърба си и са облекчили полета им).

Вторият ти въпрос е доста интересен. На някои майки може да им се наложи по празниците да пътуват и да сменят обстановката и се тревожат как това би се отразило на бебетата им. Разбира се, еднозначен отговор няма и всичко зависи най-вече от самото бебе, от майка му и от обстановката, която го обкръжава.
Между другото, дори съществува един термин, наречен „синдромът на празничното отбиване” – как понякога се случва в залисията около подготовката на празниците и пътуванията, неусетно да се попромени кърмаческият „режим” (ако мислиш,че ще ти е интересно, можеш да прочетеш какво са споделили за него някои майки тук).

Ти най-добре познаваш своето бебе и най-адекватно откликваш на нуждите му и вярвам, че ако усетиш някаква промяна в поведението на Сара, ще намериш начин да се справиш. Понякога бебетата реагират по-емоционално при наличието на твърде много хора около тях. Може би, ако я усетиш да е по-изнервена, би помогнало да и създадеш по-спокойна обстановка – ако я притесняват хората наоколо, просто да отидеш в другата стая, да я гушнеш, и там да я накърмиш; ако е необходимо – да е по-тъмно или пък да сте кожа-до-кожа (може да предупредиш да не ви притеснявят – знам колко неприятно може да е, ако някой през 5 мин. наднича през вратата да ви „провери” ooooh!). Други майки споделят, че бебетата спокойно са сукали, дори и къщата да е била пълна с гости (но тук ти ще си прецениш пред кого се чувстваш комфортно да кърмиш). За да няма негативно отражение в поведението на бебето, е важно и ти самата да си спокойна – бебетата са големи емпати и много добре успяват да уловят емоциите на околните (особено майчините). Често се случва изнервена, уморена, притеснена или ядосана майка да споделя, че бебето и не суче добре, или че усеща намаляване на кърмата, както и обратното – да си отпочине и успокои и да забележи как неусетно всичко си е дошло на мястото. Така че – спокойсвтие и хубави емоции ти пожелавам. И ако имаш нужда да попиташ нещо, но нямаш достъп в момента до Интернет – припомням националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385.

Лек път и приятен престой в България, ще се радвам да споделиш как е минало.  Hug

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 19:39 от Amorevole

# 646
Имам питане към ЛЛЛ
От една седмица имам кожни проблеми в областта на ареолата на едната гърда. Досега с дерматолога провеждахме лечение само с въздушни бани, оставени капки кърма и лансинох, което за съжаление не доведе до задоволителни резултати и ще се наложи прилагането на лекарство. Предписа ми Латикорт, каза да мажа по съвсем малко два пъти за 24 часа от крема в засегнатата област непосредствено след кърмене, а преди кърмене от същата гърда само да отмия внимателно с чиста вода. Било достатъчно, за да се избегне поглъщане на крема от бебето.
Прочетох внимателно листовката на лекарството и пише, че е възможно използването му по време на кърмене по преценка на лекар.
И все пак, макар и да имам доверие на дерматолога, от години се знаем, бих искала да се допитам и до вашето мнение.
Обмислях и друг вариант - след поставяне на крема, да правя две поредни кърмения от другата гърда, за да може по - добре да се абсорбира от кожата, но не знам дали ще успее да се произведе нужното количество мляко за толкова кратко време и изобщо дали е удачно  newsm78. Андрей суче горе долу на час и половина и ми се вижда кратко като време  newsm78
Благодаря предварително bouquet

Koketka_majoretka,
Активното вещество на Латикорта е Hydrocortisone.
Според e-lactancia (сайт за лекарства и влиянието им върху майчината кърма, създаден от Педиатричния екип към испанската болница Marina Alta, Denia - Alicante, Испания), Hydrocortisone е с ниво на риск 0 – безопасно.

Според д-р Томас Хейл, съставител на най-често ползвания и най-подробния справочник за лекарства по време на бременност и кърмене "Medications and Mothers Milk" 2010 г., Hydrocortisone topical е с ниво на риск 2 (при най-ниско -1). В този справочник пише, че като цяло специалистите одобряват прилагането на препарата върху зърното, ако количество мазило и „престоят’ му на гърдата са сведени до минимум. Това ме навежда на мисълта, че дерматологът ти е дал напълно адекватен съвет (съвсем малко количество, само 2 пъти на денонощие, мазане непосредствено след кърмене и отмиване преди следващото). От тази гледна точка, по-скоро няма нужда (а и не е препоръчително) да държиш твърде дълго гърдата намазана и да пропускаш кърмене от нея.
Ако прецениш, че е необходимо, ще ти преснимам и страницата от справочника и ще ти я пратя на мейл.

Пожелавам ти бързо да се пребориш с тази неприятност, пиши как си. Hug

# 647
Amorelove, благодаря за подробния и изчерпателен отговор   bouquet
Вече спокойно мога да започна лечението по предписания ми начин.

В понеделник съм на контролен преглед и ще докладвам как върви лечението.

Приятна вечер и хубав уикенд  Simple Smile

# 648
Amorevole,

много ти благодаря за изчерпателния отговор Simple Smile и аз съм се насочила в подобни размисли и смятам, че всичко ще е наред, но все пак - да се подсигуря Simple Smile

bouquet

Мамуля и Хена - благодаря ви и на вас за съветите - все пак, вие имате и практически опит Simple Smile както казах, мисля, че всичко ще е наред Simple Smile
/Мамула, Сара е български гражданин и точно заради една особа в посолството тук, която издаде пасавана валиден до края на декември, се налага да пътуваме по спешност/

# 649
Дана, щом Сара се води БГ гражданин и ще пътува с български задграничен паспорт, ще ти трябва задължително декларация от таткото, че детето може да напуска страната без него.  Peace
Трябва ти и нотариално заверено копие на декларацията, което да остане при проверяващите от Паспортен контрол. Това искаха на моя приятелка, женена за французин преди една година.  Simple Smile

Иве, споко ще боднем по една тортичка, еле аз. Без малко лятото да ми излезе прякор с тези торти там  bowuu

# 650
Мамуля, точно щях да си редактирам поста, да ти пиша, че сме написали генерално пълномощно /да и вадя паспорт сама/ и също и декларация за пътуване - сега ги 'обработват' в посолството; понеделник отивам да ги взимам и вторник пътувам.
не знам нищо за нотариално заверено копие, дори сега се чудя тук защо не ми го споменаха в посолството  #2gunfire ще питам в понеделник.
мерси, че писа!   bouquet

# 651
  • София
Danna, за пътуването изобщо не се тревожи, ние с Влади летяхме когато не беше навършил и 2 месеца, ако може да суче при излитане и кацане е наи-добре, акоспинка спокойно- не е фатално, не сме имали никакви проблеми. За нот завереното копие, попитаи, но на нас ни искаха съвсем обикновено такова и за справка оригинала.  Peace Успешно и приятно пътуване на теб и Сара  Hug

МишчицаHug, виждам, че много са ти изписали останалите момичета, само минавам за подкрепа и да ти дам кураж.

Аз бях толкова обхваната от какви ли не задачки в къщи докато бяхме сами с децата, че не можех да си отворя комп за друго, освен вечер за заспя на 2 мин на някой филм  Mr. Green. Почувствах колко съм уморена едва когато мъжът ми се прибра и се отпуснах. Не бях разбрала, че идва Коледа, чак днес ще украсяваме и ще размирисваме на канела и портокали  Mr. Green
А иначе за разходките- това и според мен е задължително и двете ми деца до днес нямат ден, в които да не са излизали на вън, поне за малко в най-топлата част на деня.

# 652
Здравейте момичета  Simple Smile
Аз най-после успях да вляза и тук. Тази тема я изпуснах, но няма как - по цял ден съм с малкия, сами се гледаме и вечер когато се прибере таткото съм гроги. Не съм чела, но се надявам всичко и всички да са добре. Пожелавам ви ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ ( от сега, че не се знае кога пак ще имам малко свободно време ). Във Facebook съм по активна.
А сега отивам да направя торта за слънчицето ми понеже днес става на 3 месеца.
Целувки на всички и се пазете  Hug

# 653
  • София
Момичета много ви благодаря за идеите и съветите относно притеснението ми за храненето на Вики. Наистина значи много за мен  Hug Hug Hug
Amorevole Започвам да отговарям на въпросите ти. Вики през целият ден се храни на около 2 часа. Винаги изяжда и двете гърди  Peace Изцеждала съм кърма в един период, в който пропускаше последното кърмене и на сутринта положението беше страшно. Иначе нямам кога да изцеждам, т.к тя суче на два часа и двете гърди и търси и иска още. Не съм сигурна , ако и дам да суче и след един час изцедя....дали ще мога изобщо да изцедя нещо....и като след час отново ще трябва да и предложа на нея, а тя както показва че не и стига  ooooh! Не ми се струва добра идея да цедя и да пазя за вечерта, пък през деня да не яде достатъчно  ooooh! Напишкани пелени сменям поне 5 обилно напоени, наакани в зависимост. Някои дни не ака, на следващият ден ака по 3 пъти. Но да кажем, че ака през ден. Възможно е да не харесва вкуса на замразената кърма, това ми се стори най-логично и на мен. Но ако не успявам да изцедя през деня нищо...тогава какво да предлагам вечер, когато е най-гладна? Когато изсуче и двете гърди /по два пъти/ и продължава да търси, а пък мляко не тече /написала съм че стискам зърното, а имам предвид точно това което си описала ти  Hugnewsm78. Цикъл също нямам още  newsm78. За нехаресването на шишето, знам че има алтернативи, но реално се оказва, че аз нямам какво да и предложа..ако не харесва размразената кърма  ooooh! Иначе тя е много спокойно, почти не мрънка и не плаче. Само когато е гладна и то най-вече когато млякото потече тя бързо изсуче всичко и тогава почва да се нервира че няма още....поне аз така си го обяснявам. Дори започна да иска да яде поне 2 пъти през ноща. Естествено аз и предлагам и тя си хапва доста настървено....като гладно бебе  Mr. Green. Прилагам компресия, кърмя а в другата стая, особено когато сина ми и мъжа ми са вкъщи, за да не и е шумно......правя всичко което се сещам, но въпреки това съм почти 100% сигурна, че вечер млякото не и достига  Peace. Вече 10-ина дни ни тресе този проблем, ще изчакам и другата седмица защото сме на консултация да обсъдя и с педиатърката проблема ни....ако не отшуми до тогава. Обмислям варианта да купя АМ и да и предлагам вечер с лъжичка след като я накърмя, по няколко лъжички за д асвикне с вкуса му....и ако се наложи или пък няма друг вариант да успее да изпие някакво количество  ooooh! Но за сега нещата си продължават по същият начин. Дано наистина да е криза и да премине бързо, че вече ми е ужсано неприятно да я оставям вечер в креватчето и да знам, че иска да яде още...пък аз не мога да и предложа. Направо се чувствам много кофти  ooooh!

Вчера нямах време да мина да ви почерпя, защото имах имен ден, пък и Вики стана на 3 месеца
За това ви черпя днес  Hug

Ето например утре в Мол Сердика от 11 часа има разни игри за по-големите ни дечица, дядо коледа ще раздава подъраци, ще има разни игри и конкурси, арт кътче и подобни нещица и много ми се искаше да отидем с Иво.....но пък не искам да водя Вики в тая лудница с дечица на затворено пространство, че нали вируси много  ooooh! Е да обаче максимума, който мога да отделя от времето си е един час до час и половина, че Вики ще трябва да яде. Много неприятно, че ще трябва да пренебрегна Иво защото той много ще се забавлява, сигурна съм в това. Баща му не е сигурно дали ще е в къщи и дали ще може да го заведе той....пък баба му и дядо му...хич не ги слуша....пък и на мен ми се искаше да му отделя време само за нас  ooooh! Sad

# 654
  • София
Аmorevole, много благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Не знам как успявате с Шаманката винаги да отговорите бързо и адекватно на всички, които имат въпроси към вас. Страхотни сте!!!  Hug

Jaded, Danna , благодаря и на вас за споделения опит с протекторите! Беше ми полезен!

Jaded голяма карасавица си отглеждаш! Наистина много е хубава Радина! А ти на снимката във ФБ ми заприлича на едно момиче от училище. Дали не си ти? Аз учих в 133-то и бях в руската паралелка,а ти май в английската?

# 655
МираМира, ето поредното доказателство, че светът е малък Simple Smile Щом съм ти позната от английската паралелка на 133, значи съм аз Simple Smile

Имам и аз въпрос към ЛЛЛ: тези дни много ме боли главата, стяга ме синузита. Искам да пробвам с Ибупром синус дали ще се подобри положението, но не смея, защото на листовката му пише да не се приема при кърмене. В същото време проверих по активна съставка: Ибупрофенът се води с риск 0. И сега въпросът е : да го пия ли или не?

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 20:51 от jaded

# 656

Имам и аз въпрос към ЛЛЛ: тези дни много ме боли главата, стяга ме синузита. Искам да пробвам с Ибупром синус дали ще се подобри положението, но не смея, защото на листовката му пише да не се приема при кърмене. В същото време проверих по активна съставка: Ибупрофенът се води с риск 0. И сега въпросът е : да го пия ли или не?

Jaded, вероятно си проверила в e-lactancia? Действително Ибупрофенът е с риск 0 и би могъл да се приема от кърмачки. В най-често ползвания и най-подробния справочник за лекарства по време на бременност и кърмене на Д-р Томас Хейл - “Medications and Mother’s Milk”, 2002, Ибупрофенът също е с най-ниско ниво на риск - 1 (в този справочник за разлика от горния сайт, започват от 1, а не от 0).

Обаче, Mr. Green Ибупром синус, има 2 активни съставки – освен ибупрофен, той съдържа и псевдоефедрин. Според e-lactancia, нивото на риск на Псевдоефедринът е 1. Също така пише, че той би могъл да причини раздразнителност, безсъние, евентуално и намаляване на лактацията (тъй като подтиска освобождаването на пролактина); да се избягва злоупотребата с него, особено ако се приема вътрешно.
В справочника на Д-р Хейл Псевдоефедринът е ниво на риск 3. В него също се споменава, че би могъл да повлияе в посока намаляване на лактацията.

Като разполагаш и с тази информация, дали да не се чуеш с лекар и да обсъдите да го пиеш ли, или да се помисли за алтернатива?

Знам колко е неприятна тази болка, дано да успееш бързо да се пребориш с нея!
Hug

# 657
Ние тези дни хич не сме редовни в разходките, направо трябва да се засрамя от себе си. Понеже татито ни беше по-свободен и той вземаше Диди от градината. Ако ме питате мен, аз мога и цяла зима да не си покажа носа навън, ако не се налага Blush. Отделно и Тод започна да суче и по-начесто и се притеснявам да не разреве, докато сме навън, защото нямам никакво желание да кърмя при -5 градуса навън Peace Пък и той без проблем си заспива в креватчето или люлката през деня и така ми остава време за всичко, което искам да свърша Peace

# 658
Момичета много ви благодаря за идеите и съветите относно притеснението ми за храненето на Вики. Наистина значи много за мен  Hug Hug Hug
Amorevole Започвам да отговарям на въпросите ти. Вики през целият ден се храни на около 2 часа. Винаги изяжда и двете гърди  Peace Изцеждала съм кърма в един период, в който пропускаше последното кърмене и на сутринта положението беше страшно. Иначе нямам кога да изцеждам, т.к тя суче на два часа и двете гърди и търси и иска още. Не съм сигурна , ако и дам да суче и след един час изцедя....дали ще мога изобщо да изцедя нещо....и като след час отново ще трябва да и предложа на нея, а тя както показва че не и стига  ooooh! Не ми се струва добра идея да цедя и да пазя за вечерта, пък през деня да не яде достатъчно  ooooh! Напишкани пелени сменям поне 5 обилно напоени, наакани в зависимост. Някои дни не ака, на следващият ден ака по 3 пъти. Но да кажем, че ака през ден. Възможно е да не харесва вкуса на замразената кърма, това ми се стори най-логично и на мен. Но ако не успявам да изцедя през деня нищо...тогава какво да предлагам вечер, когато е най-гладна? Когато изсуче и двете гърди /по два пъти/ и продължава да търси, а пък мляко не тече /написала съм че стискам зърното, а имам предвид точно това което си описала ти  Hugnewsm78. Цикъл също нямам още  newsm78. За нехаресването на шишето, знам че има алтернативи, но реално се оказва, че аз нямам какво да и предложа..ако не харесва размразената кърма  ooooh! Иначе тя е много спокойно, почти не мрънка и не плаче. Само когато е гладна и то най-вече когато млякото потече тя бързо изсуче всичко и тогава почва да се нервира че няма още....поне аз така си го обяснявам. Дори започна да иска да яде поне 2 пъти през ноща. Естествено аз и предлагам и тя си хапва доста настървено....като гладно бебе  Mr. Green. Прилагам компресия, кърмя а в другата стая, особено когато сина ми и мъжа ми са вкъщи, за да не и е шумно......правя всичко което се сещам, но въпреки това съм почти 100% сигурна, че вечер млякото не и достига  Peace. Вече 10-ина дни ни тресе този проблем, ще изчакам и другата седмица защото сме на консултация да обсъдя и с педиатърката проблема ни....ако не отшуми до тогава. Обмислям варианта да купя АМ и да и предлагам вечер с лъжичка след като я накърмя, по няколко лъжички за д асвикне с вкуса му....и ако се наложи или пък няма друг вариант да успее да изпие някакво количество  ooooh! Но за сега нещата си продължават по същият начин. Дано наистина да е криза и да премине бързо, че вече ми е ужсано неприятно да я оставям вечер в креватчето и да знам, че иска да яде още...пък аз не мога да и предложа. Направо се чувствам много кофти  ooooh!

Мишчица, благодаря ти за уточненията! Това, че Вики е като цяло спокойна през останалата част на денонощието, хапва си на такива интервали и пълни памперсите, а проявява тази раздразнителност надвечер, отново ме навежда на мисълта, че преминава през периода, през който бебетата точно по това време (приблизително в периода между 17 и 22ч.) се държат по този начин и търсят постоянно да сучат - т.нар. „cluster feeding”. Преди време Dandiela беше споделила аналогична ситуация, ще си позволя отново да напиша част от нещата, които бях отговорила на нея, надявам се да намериш нещо, което и за теб да е полезно. Peace

Това поведение, което описваш надвечер е характерно за много бебета в първите няколко месеца след раждането, нарича се ‘Cluster feeding” (а също и „bunch feeding”). Много майки споделят, че вечер (обичайно, между 5-6 и 10ч.), бебетата им стават доста по-неспокойни, започват да искат да сучат много начесто, дори им се струва, че сливат няколко кърмения едно след друго, като в маратон. Това поведение е съвсем нормално и не е сигнал, че кърмата на майката не достига като цяло, или че е необходимо дохранване. 

Специалистите отдават тази вечерна „нервност” на бебетата на няколко фактора. Едно от често срещаните обяснения е свързано с майката - че към края на деня количеството на млякото би могло да намалява поради естественото движение на хормоните през деня и натрупаната умора. Според професор Питър Хартман (специалист по лактация The University of Western Australia), обаче, сред жените, които той е изследвал, не е наблюдавал спад на количеството на кърмата вечер. Дори и да се допусне, че има някакво намаляване на количестовто, съдържанието на мазнини в кърмата вечер обикновено е по-високо (особено ако се позволи на бебето то да „контролира” и да суче както и колкото пожелае), така че в количеството на калориите, които бебето приема като цяло, не би следвало да има съществена разлика. В тази връзка, не намаляващо количество мляко вечер, а по-скоро по-слаба струя и по-бавен рефлекс на потичане биха могли да предизвикват това вечерно неспокойствие и нервност на бебетата, докато сучат.

От друга страна, за това поведение се търси причина у самите бебета и се обяснява с все още недоразвитата им на тази възраст нервна система, с натрупването на емоции и впечатления през деня. Като друга причина се посочва, че с това често сукане бебето дава заявка на тялото на мама да произведе повече кърма, за да се засити добре и да се подготви за по-дългия нощен сън. Някои дори считат, че бебетата „помнят” от периода, когато са били в утробата, че майките им са били по-активни по това време на денонощието. А други намират връзка с това, че вечер у дома може да се прибира някой от домакинството, към който бебето да реагира по определен начин.
Вероятно нито едно от тези обяснения не дава точен и цялостен отговор защо много бебета проявяват такава нервност вечер и искат да сучат често, но се счита, че около 3-4 месец това постепенно отшумява.

Какво би могло да помогне:
-   да се позволи на бебето да суче когато и колкото пожелае; да се опитват различни пози; да се кърми кожа-до-кожа;
-   майката да вземе топъл душ, да се настани удобно, с чаша вода или топла напитка и докато кърми, да се опита да се отпусне и да си мисли за нещо хубаво; да прави нежен масаж на гърдата или да прилага компресия (всичко това би спомогнало на рефлекса на потичане);
-   носене в слинг (така майката ще има свободни ръце, за да свърши нещо друго, а също така и да кърми бебето, докато го носи вътре);
-   помощ от таткото или друг член на домакинството – те да погушкат и поносят бебето;
-   разходка вън (ако времето го позволява) – би могло да се опита да се излезе преди да е започнал този „нервен период”;
-   да се опита да се успокои бебето с някакъв шум („шшш” зад ушенцето му, пеене, музика, т.нар. „бял шум” – еднообразен шум, като от аспиратор, прахосмукачка, сушоар и т.н. В Интернет има доста записи на бял шум – например, туктук и тук);
-   да се успокои с докосване (гушкане, нежен масаж);
-   да се успокои с ритмично движение (да се носи бебето на ръце и да се ходи, танцува, полюлява и т.н.)
-   да се създаде по-спокойна обстановка (по-затъмнено, по-тихо);
-   да се комбинира (например – танц с музика или полюшване с бял шум и т.н.).
- дохранването не се препоръчва (защото ако бебето не суче, а му се дава добавка, това би подало сигнал на тялото на майката, че бебето има по-малка нужда от мляко по това време и съответно това би повлияло в посока намаляване на лактацията).

Когато бебето минава през такъв период, това може да е доста уморително и стресиращо за майката.  Tired Виждам, че ти прилагаш доста от предложените неща (но ги изброих, в случай че и други майки четат – може на тях да са полезни). Важно е да си спокойна, уверена в себе си, да се обградиш от подкрепящи те хора, да се опиташ да си почиваш колкото може повече. Бебето е още твърде малко, има нужда да бъде гушкано, да усеща твоята близост, топлината и обичта ти. Ако честото кърмене вечер го успокоява, значи това е нещото, от което се нуждае. Разбирам, че това може да е трудно за теб, но – действително е период, и ще отмине. Ще се радвам да споделяш как сте. Hug

П.С. Споменаваш, че скоро сте на консултация – дали да не помолиш педиатъра да и погледне венците? Да не би да я мъчат напиращи зъбки и това също да и влияе? Thinking

МираМира,  Hug

# 659
jaded, и аз съм така с гадния синузит  #Cussing out И то само заради един половин час, в който бях без шапка и ме надуха едно хубаво ooooh!
От два дни не е спирала да ме боли главата, направо не знам къде да се скрия от врясъците на дребния - имам чувството, че ми набива пирони в мозъка Tired
На мен, за съжаление и преди нищо не ми е помагало - просто чакам търпеливо и за няколко дни всичко отминава. А когато е ставало нетърпимо, съм взимала Аулин. Снощи не издържах и изпих два нурофена - отпусна ме, заспах и като ме събуди дребния за кърмене след два - три часа, пак си бях с главоболие  Tired
Сподели какво са ти казали за Ибупром синус, ако ще се консултираш с лекар, и аз му се чудя, но при това, което пише Amorelove, май не е хич подходящо за нас  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт