Прием в СМГ след 4 клас

• 129 299
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Честито на всички, чиито деца са приети в СМГ. Сега може да "разпускате" спокойно.
И бих искала да вдъхна кураж на всички, чиито деца са извън бройката - прегърнете детето си, кажете/покажете му колко много го обичате. И бъдете до него - на него сигурно му е по-трудно, отколкото на вас.

# 436
Абсолютно противоположно е мнението ми!
Тежестта на последното състезание е прекалено голяма тази година. Миналата година беше 66%, тази - 75%.
В резултат, дете, показало интерес към математиката, явявало се на състезания през цялата година и постигнало рейтинг в първите 60 изкарва 25 точки на финалния изпит и отпада.
Друго дете, със значително по-слаб рейтинг след 140-то място изкарва на финалния изпит 27 точки и влиза. Ето това не е правилно според мен. Резултатите постигнати от детето през цялата година се омаловажават от... 2 точки - две задачки с избираем отговор.

Помоему, абсолютно погрешно е низвергването на рейтинга - за мен това е по-сериозния показател, показващ постоянство, интерес към математиката и възможности.
Твърдо не ми допадна тазгодишното му омаловажаване от 33% на 25%, ама кой ме пита. Като гледам какво пишете... в бъдеще могат да го махнат, което чудесно ще спомогне за пренебрегването на упоритостта и таланта за сметка на късмета и знам ли още какво...

Приетите... са приети, те вече не са интересни.
Аз лично пожелавам много хубаво лято с релакс и упоритост и желание за завързани математически задачки и през следващата година на децата, които за мъничко не успяха да влязат. Особено на отговорните, които цяла година се готвеха и явяваха на състезания.

# 437
  • София
Абсолютно на обратното мнение съм!В живота на децата ни ще има тепърва много изпити, на които ще важи само разултатът от тях и няма значение как са се чувствали в момента, а само тези 1-2 часа са решаващи! Така е навсякъде и навсякъде, освен подготовка, има и доза късмет! PeaceВ живота си съм взела около 150 изпита и добре знам това! Peace
А за матеметиката повече от всичко важи това, да имаш математическо и логическо мислене,  (казвам го като човек, не разбиращ от математика)-радвам се, че моят син го притежава и се надявам да му помогне за преодоляване на трудностите в живота! Peace

# 438
Нали знаете - колкото хора, толкова и мнения...
Та моето е трето - нито напълно "за", нито напълно "против" рейтинга.
Смятам, обаче, че може да се прецизира...
Например, да се оценява мястото на детето, а не Макс-мин. дрън-дрън.
Познавам момиченце, чиийто резултат, между другото, мисля че 9-ти, на олимпиадата не влиза в изчисляването на рейтинга й, но пък 500 и на`м кой си на Европейското кенгуро влиза и я срива...
Мисля, че щом детето се е добрало до 9-то място на областен кръг, това следва да бъде оценено! (Особено като се има предвид, че половината от децата с рейтинг преди нейния изобщо не са се класирали за областния кръг!)
Да не говорим за това, че се приемат без изпит първите н-найсет на първите три места в Плевен, но не и първите три на областния кръг на олимпиадата! (отново случка с познато момиченце - на трето място) (Слава Богу, и двете са сред приетите - пребориха се децата!)
Но ще се надяваме следващият директор да продължи хубавата тенденция правилникът за приемане да бъде прецизиран...

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 18:46 от Az i ti

# 439
Абсолютно противоположно е мнението ми!
Тежестта на последното състезание е прекалено голяма тази година. Миналата година беше 66%, тази - 75%.
В резултат, дете, показало интерес към математиката, явявало се на състезания през цялата година и постигнало рейтинг в първите 60 изкарва 25 точки на финалния изпит и отпада.
Друго дете, със значително по-слаб рейтинг след 140-то място изкарва на финалния изпит 27 точки и влиза. Ето това не е правилно според мен. Резултатите постигнати от детето през цялата година се омаловажават от... 2 точки - две задачки с избираем отговор.

Помоему, абсолютно погрешно е низвергването на рейтинга - за мен това е по-сериозния показател, показващ постоянство, интерес към математиката и възможности.
Твърдо не ми допадна тазгодишното му омаловажаване от 33% на 25%, ама кой ме пита. Като гледам какво пишете... в бъдеще могат да го махнат, което чудесно ще спомогне за пренебрегването на упоритостта и таланта за сметка на късмета и знам ли още какво...

Приетите... са приети, те вече не са интересни.
Аз лично пожелавам много хубаво лято с релакс и упоритост и желание за завързани математически задачки и през следващата година на децата, които за мъничко не успяха да влязат. Особено на отговорните, които цяла година се готвеха и явяваха на състезания.

Ето затова ме подразни тирадата за двете близначки от частното училище, дето не ходели по състезания, но сега с 30 точки искат да влезнат. На всичко отгоре родителите им ги пратили просто така на приемния изпит в СМГ  като на шоу и нямали намерение и без това да ги дават да учат в СМГ. " Само че Москва на сълзи не вярва"
Да се разберем. Децата за нищо не са виновни. Дразнят ме такива родителски изказвания. Явно , че каквато и система да се въведе все ще има недоволни.
Аз също пожелавам на изморените и чудесни деца (и горките им родители)почивка през лятото, защото....малеййй какво ги чака от септември smile3554 Шегичка Laughing

# 440
Пак оставаме с надеждата! Ако таблицата на kodbg бъде същата, като тази на СМГ, то ни остава да се надяваме няколко деца преди нас да не искат да учат в СМГ, та да се закачим ние... Кофти работа...
Разбира се, че ще гушна детето и ще му покажа цялата си любов. Та това са 2 години усилия! 2 години, в които дадохме много, ама много! Със сигурност няма да са напразно...
Късмет на всички надяващи се и честито на тези, които вече са вътре.  bouquet

# 441
Ох, за близначките нищо не знам, обаче за 24.5 на Крис и аз съм бясна!
Следя го това детенце - прави впечатление, че на всички състезания е в първите 5, най-много 10. Струва ми се направо отвратително сега да остане аут.  Sick
maggypan, ходихте ли да му гледате работата? Да не би да е станала грешка? Направо не ми се вярва! Надявам се Крис да влезе в СМГ, защото съм сигурна, че ще бъде един от най-добрите й петокласници!

П.п. Не познавам лично нито детето, нито майката, но резултатите говорят сами за себе си.

# 442
Не може да се направи регламент, който да задоволи всички. СМГ и сега се лашка по родителския натиск, но каквито и промени да се правят все някой остава под чертата и мисли, че редът не е справедлив.
Като концепция обаче да има рейтинг е по-добре, отколкото да се решава само с едно състезание, защото СМГ е училище, а задачата на едно училище е да развива потенциал. Т.е. изпитът трябва да е насочен към откриване на потенциал, а не на моментен изблик (плюс късмет). Респективно и моментен срив не трябва да е решаващ. Може да се спори кои състезания да се включат, но според мен има нещо генерално, което може да се подобри - да се подберат 6 състезания и рейтингът на всяко дете да се формира от четирите най-добри резултата от тези шест. Така всяко дете ще може да пропусне 2 състезания, или да се поиздъни на две състезания и това няма да е фатално.

# 443
[...] да се подберат 6 състезания и рейтингът на всяко дете да се формира от четирите най-добри резултата от тези шест. Така всяко дете ще може да пропусне 2 състезания, или да се поиздъни на две състезания и това няма да е фатално.
Черна станция, за първи път (май) да не се съглася с теб. 6 състезания са много..и тези 4 в момента (5 заедно с Общинския кръг) идват твърде много според мен за дечицата. Това са малки дечица и от тях няма всички да станат състезатели...според мен в момента регламентът е добър. За последнотото състезание.. лично аз смятам, че трябва да има по-малка тежест. Peace

Ще кажеш ама няма да се явяват на всички.. ще се явяват.. де ще ходят, при тази конкуренция...

# 444
То може и 2 от 3 да са. Но нали целта е да няма случайности.

# 445
Надявам се Крис да влезе!
Перфектно се е представил и на изпита за 125-то.

Случая с Крис е живо доказателство в полза на рейтинга.
Смятам, че трябва да се взема и от 4-те състезания (а не от 3-те най-добри).
Много деца които са се класирали за втори кръг на олимпиадата не могат да се възползват.
(Тогава изпита от СМГ може и по 4-ри да се умножава.)

# 446
То може и 2 от 3 да са. Но нали целта е да няма случайности.
newsm10

# 447
Благодаря на всички за добрите и обнадеждаващи думи. Извиках и Крис да прочете. Насълзиха му се очите. Сигурни сме, че целият този позитивизъм ще ни помогне да достигнем целта си... Hug

# 448
Апропо за близначките бяхме подведени  от inatbg При направената справка се оказа, че в класа на г-жа Мария Томова има две близначки, които са се явявали на състезанията като останалите деца и които много искат да учат в СМГ, и които вероятно ще влезнат от раз, защото едната близначка се е представила много добре на изпита. По закон и двете близначки влизат. Поне доколкото зная законите.
Г-жо inatbg, според вас колко близначки са се явили? Дали пък СМГ да не обяви ден на близнаците   newsm06

Та сега съм принудена да се извиня на двете момиченца. Embarassed
г-жо inatbg Моля ви не ни поставяйте в неудобна ситуация със инспирирани слухове.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 22:06 от ninela

# 449
Здравейте ,искам да благодаря на вашият сайт за навременната информация ,за това че винаги когато съм се интересувал от нещо важно ,винаги съм го намирал тук- при вас. Напоследък нашето семейство сме нон-стоп тук,четейки и очаквайки резултатите от изпита в СМГ.
Синчето ни е приет със сигурност ,тъй като е в първата десетка след приетите "математически богове" както се изразихте тук.
За тях -"боговете" ми бе капката ,която ме накара да пиша.

Смятам ,че 25%-75% е до голяма степен добре балансирано съотношение и отчита и трудът ,положен през годината и резултата от изпита,който пък е в следствие на този труд.
Не мога обаче  да разбера защо плевенското състезание вкарва 9 човека в СМГ ,а ямболското "Атанас Радев " не вкарва ? Не виждам логика . Не е ли по-добре да се организира едно математическо състезание на Малдивите ,от което да се вкарат ,примерно 50 деца в СМГ ? Така поне ще влязат гарантирано "боговете  на цифрите" в зелено.

Общи условия

Активация на акаунт