Прием в СМГ след 4 клас

• 130 479
  • 779
  •   1
Отговори
# 495
PS - В 107-мо руски ли учат децата, че има такъв интерес конкретно от деца от 107-мо към руската паралелка?

Да, там има и руска паралелка, явно за това интересът е такъв Peace

# 496
Не само, според много хора 3 години са напълно достатъчни за научаване на руски (от българин). Това е все пак световен език. По добре отколкото да се предъвква английски.

Да не говорим колко техническа литература има на руски. Може и да се цени след време знанието на руски език (защото е рядкост). Българите в езиково отношение имаме едно предимство, и сме готови да го загърбим... заради комплекси Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 18:48 от Kuko

# 497

Вече има официално класиране, така че моя рейтинг не е необходим.
Към момента ще го махна и ще го върна след известно време за архив и справки в миналото.

Не го махай, пази от манипулации!

Ти шегуваш ли се...
Ако някой родител има данните да изманипулира СМГ защо смяташ., че няма да го направи и с мен Simple Smile)
Шегичка.
Искам да ви уверя, че господата от СМГ могат да смятат добре. При въвеждане на тези Tmin и Tmax, резултатите от моя предварителен рейтинг и окончателния съвпадат - просто си избийте от главата всякакви простотии за нередности.

И другото важно - ако рейтингът на детето е отрицателен - приравнява се на 0.

За последни сверки - имате достъп и до неофициалната класация за известно време /утре ще я разкарам докато утихнат страстите/ - http://setcombg.com/smg

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 20:58 от kodbg

# 498
постът вече не е актуален - виж по-горния на kodbg

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 21:47 от inatbg

# 499

Вече има официално класиране, така че моя рейтинг не е необходим.
Към момента ще го махна и ще го върна след известно време за архив и справки в миналото.

Ти шегуваш ли се...
Ако някой родител има данните да изманипулира СМГ защо смяташ., че няма да го направи и с мен Simple Smile)
Шегичка.
Искам да ви уверя, че господата от СМГ могат да смятат добре. При въвеждане на тези Tmin и Tmax, резултатите от моя предварителен рейтинг и окончателния съвпадат - просто си избийте от главата всякакви простотии за нередности.

Колкото и да е тъжно на родителите, чиито деца са под чертата манипулации с резултатите и приема на ученици няма да има.  Даже ако на преподавателите им е мъчно за някое дете ще го преглътнат. Не трябва да се пускат слухове. kodbg e прав господата  от СМГ могат да смятат добре.

# 500
PS - В 107-мо руски ли учат децата, че има такъв интерес конкретно от деца от 107-мо към руската паралелка?

Да, там има и руска паралелка, явно за това интересът е такъв Peace
Някои деца от 107-мо не учат руски.Просто децата са много добри приятели, ходеха заедно по състезания и се "наговориха" да ходят всички в руската паралелка. Laughing Уверявам ви,че класа ще бъде много силен!

# 501

Ти шегуваш ли се...
Шегичка.

И другото важно - ако рейтингът на детето е отрицателен - приравнява се на 0.

За последни сверки - имате достъп и до неофициалната класация за известно време /утре ще я разкарам докато утихнат страстите/ - http://setcombg.com/smg

Не мисля че ще има манипулации Simple Smile
Просто гражданския контрол е хубаво нещо Simple Smile
Увеличава шанса за липса на манипулации Simple Smile

# 502

Много ти е хубава и информативна класацията, kod! Наистина си супер!
Нали и догодина ще продължиш? (И с нашия випуск?  Grinning )

Тази година колко деца са кандидатствали? Според таблицата ти са 269. Така ли е? М.г. са били близо 600. Интересно, ако са 269, защо има такава разлика?

# 503
  • София

Тази година колко деца са кандидатствали? Според таблицата ти са 269. Така ли е? М.г. са били близо 600. Интересно, ако са 269, защо има такава разлика?

Според изнесените резултати на ОМТ са се явили 573 деца. Разликата  е минимална... Предполагам kodbg не е нанасял резултати под 11-12, т.к. деца с такива резултати нямат шанс да се класират.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 00:20 от *silvia*

# 504

Според изнесените резултати на ОМТ са се явили 573 деца. Разликата  е минимална... Предполагам kodbg не е нанасял резултати под 11-12, т.к. деца с такива резултати нямат шанс да се класират.

Благодаря много за информацията! Да, наистина няма никаква промяна в броя на кандидатстващите деца.
Kodbg свърши чудесна работа! Евала! Simple Smile

# 505
За последен път ще повдигна въпроса за използването на рейтингите от състезания за влизане в СМГ.

Резултатът е много любопитен:
Ако случайно се получи, че дете, започнало по-късно подготовката си и не се е явявало на състезания, изкара 37 точки (колкото има първото дете след гарантирано влизащите първи 10), то ще има рейтинг 249,4382 и НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЕТО В СМГ!

Това е абсурдно положение, макар и хипотетично. Но щом учителите са по математика в СМГ, те би трябвало да предвиждат и такъв вариант (нали на това учат децата - да изследват всички възможни варианти).

Затова моето мнение за промяна на начина на влизане в СМГ е следното:
100 деца да се приемат като се вземе само резултатът от изпита, без рейтинги.
Да се направи директорска квота от 12 деца, които по усмотрение на директора на СМГ да бъдат приемани. Там за негово улеснение и аргументация може да се използва рейтинга.

Какво ще се промени?
Най-добрите математици и с рейтинг, и без рейтинг, ще изкарат висок резултат и ще бъдат приети. Почти всички деца с малко по-ниски рейтинги - също. Директорската квота ще даде възможност да се компенсират случаите като Крис Господинов и Иван Гордеев (който е с близки резултати), които просто не са издържали на напрежението и са се издънили на приемния изпит. Аз дори бих отишъл по-нататък - деца, които не са се явили поради болест или друга причина на изпита, но имат такива високи резултати, да могат да бъдат приемани.

Някой може да каже, че се отваря врата за корупция с директорската квота. Само че (имам наблюдения още от 1979 година), винаги в СМГ са приемани повече от регламентираните деца. Т.е. връзкари така или иначе има, те обикновено сами отпадат с времето, като видят, че не им е там мястото.

Мисля, че такъв регламент ще бъде по-справедлив, но това си е мое мнение. За сведение на участниците във форума, няма да отговарям на задявки и контрапостове. Когато човек има свое мнение, той почти никога не отстъпва от него.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 08:27 от inatbg

# 506
С рейтинг е най-правилно. Не ми се излагат аргументи отново.
Аз съм за 4 състезания + изпит * X.
Ако някой е чак толкова добър ще влезе от първите 10.
Имаше случай с момче участвало само на кенгуру и влязло.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 08:41 от Kuko

# 507
Подкрепям напълно.

# 508
С рейтинг е най-правилно.

Напълно подкрепям. Сега сметнах, че на моя човек биха му били достатъчни 23,5 точки за да влезе, тъй като беше с приличен рейтинг. Страница-две назад любители на статистиката го брояха сред неприетите, но това не е коректно, тъй като той изобщо не е кандидатствал.
По отношение на рейтинга, проблемът е във формулата според мен, защото Тmax - Tmin не дава реална представа за разпределението на резултатите, защото винаги максималните няколко резултати са единици, т.е. трябва да се смята относителното тегло на всеки изкаран резултат - т.е. не просто точките, но и колко от явилите се са ги получили, което изобщо не е сложно и ще редуцира влиянието на единичните изключение от нормата - максималните и минималните резултати.  Peace

# 509
Така много ще се усложни формулата, а все пак говорим за деца 4-ти за 5-ти клас. А и от СМГ също умуват над различни варианти. Тази година формулата е доста по-сложна от миналата година. Вкараха и правилото, че първите 10 от изпита влизат независимо от рейтинга, което го нямаше при нашето кандидатстване миналата година и така отпадна едно дете, което не се беше явявало по състезания, а изкара мисля, че 3-ти резултат на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт