Прием в СМГ след 4 клас

• 129 254
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
Днес е имало съобщение в СМГ, че е преразгледана работата на едно дете и му вдигат точките с 2. Но тъй като е ходила майка ми да носи документа от старото у-ще, не успя да ми каже нищо повече.

Дали не е видяла това?
(извинявам се за посоката, по някаква причина не успях да го завъртя в сайта, въпреки че на харда посоката е нормална  Blush)

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 20:55 от Az i ti

# 526
  • София
Същото Grinning Не че има нещо общо с коментаpа ми по-гоpe.

# 527
maggypan, къде се загуби?
До къде стигнаха нещата с Крис?

# 528
maggypan, къде се загуби?
До къде стигнаха нещата с Крис?
И аз не знам къде се загубих... Sad
С Крис нещата са дотам, че се надяваме още някой да се откаже, та да ни се обадят. Сега сме 1-ва резерва...

# 529
  • София
А детето, на което преразгледаха работата стига ли му бала за прием? Ако да, какво става със 112-ия подред.  newsm78

# 530
А детето, на което преразгледаха работата стига ли му бала за прием? Ако да, какво става със 112-ия подред.  newsm78
Аз не виждам това дете сред приетите...

# 531
  • София

Той не беше сред приетите, когато точките от изпита му бяха по-малко, но на втората задача са му вдигнали резултата от 7 на 9 или нещо подобно беше и тогава крайната оценка става по-голяма от на последното дете. Затова се чудих дали ще го приемат допълнително или ще е за сметка на друго дете. Но вече нямаме статистиката на kodbg и в момента гадая.  Със сигурност ще има и още деца над определената бройка. Доколкото знам, бройката миналата година от 28 на клас се е вдигнала до 32, но това най-добре могат да кажат миналогодишните петокласници.

# 532
Има едно дете с корекция в точките, което преди корекцията е извън приема, а след нея е в бройката.
Разполагате с всички необходими данни - първоначалните списъци с оценки от ОМТ и последващите списъци с точки и рейтинги. Ако проверите внимателно ще го намерите...

Не става въпрос за снимания протокол.
И аз недоглеждам от жегата вече Simple Smile
Точно за протокола става дума. С първоначалния резултат детето не се класира, а с променения според протокола влиза.
Бил е с 22,5 т. Станали са 24,5, което със сигурност не биха му стигнали за прием, защото Крис е с толкова, но с мнооого по-добър рейтинг. Това момче е било № 448 в рейтинг-листата на kodbg...

Не е вярно това. Бил е с 26.5, станал е с 28 и е сред 112-те приети деца.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 16:11 от kodbg

# 533

Той не беше сред приетите, когато точките от изпита му бяха по-малко, но на втората задача са му вдигнали резултата от 7 на 9 или нещо подобно беше и тогава крайната оценка става по-голяма от на последното дете. Затова се чудих дали ще го приемат допълнително или ще е за сметка на друго дете. Но вече нямаме статистиката на kodbg и в момента гадая.  Със сигурност ще има и още деца над определената бройка. Доколкото знам, бройката миналата година от 28 на клас се е вдигнала до 32, но това най-добре могат да кажат миналогодишните петокласници.
Бил е с 22,5 т. Станали са 24,5, което със сигурност не биха му стигнали за прием, защото Крис е с толкова, но с мнооого по-добър рейтинг. Това момче е било № 448 в рейтинг-листата на kodbg...

# 534
Да изкажа предположение относно резервите.Забелязахте ли,че сред приетите има едно дете,което си има сестра близначка.Мисля,че приетата е Диана Асли,а сестра и Сузан е по-назад и не и достига бал за прием.Смятам,че нейната близначка също би трябвало да влезне,но дали ще е като трета резерва или над обявения брой прием,е това не знам.Решението ще е на СМГ.

# 535
Да изкажа предположение относно резервите.Забелязахте ли,че сред приетите има едно дете,което си има сестра близначка.Мисля,че приетата е Диана Асли,а сестра и Сузан е по-назад и не и достига бал за прием.Смятам,че нейната близначка също би трябвало да влезне,но дали ще е като трета резерва или над обявения брой прием,е това не знам.Решението ще е на СМГ.
Във всички учебни заведения от първи клас до бакалавърска степен щом единият близнак влезне, другият автоматично влиза. Това обикновено е над бройката, за да не засегне друго дете.
С една дума е хубаво да имаш близнак ракета носител. Тези момичета са били в групата на г-жа  Мария Томова и тя е с добри впечатления и от двете деца. smile3523 smile3529

# 536
Ами то в наредбата за прием си пише:

Чл. 9.  Класирането се извършва по низходящ ред. Над утвърдения брой ученици по чл. 2. може да се приемат:
1. Близнаци, участвали в състезанието „Откриване на млади таланти” , когато един от тях е класиран според реда и условията за приемане на ученици в 5 клас на СМГ утвърден с тази наредба чл. 2,3,4,5,6,7 и 8.

# 537
  • София
Доколкото знам, бройката миналата година от 28 на клас се е вдигнала до 32, но това най-добре могат да кажат миналогодишните петокласници.

Поне по 32.

# 538
Съжалявам за Крис, както и за многото други неприети деца, на които не им стигнаха силите, а пък може би и късмета... Между тях е и моето момиче, което се представяше достойно през цялата година, но накрая не постигна "заветната цел". За сметка на това пък се научи да се бори и да е уверена в себе си, което не е малък урок. Не бива този "неуспех" да се драматизира, все пак това са едни 10-11 годишни дечица, повечето от които обичат математиката и все ще успеят да намерят мястото си. Дъщеря ми я записахме в ПЧМГ, виждам, че и други от неприетите в СМГ са в списъците на ПЧМГ. Мисля, че това е една добра алтернатива и трябва да се гордеем с постиженията на децата си, а и да гледаме напред - всяко зло за добро...

# 539
  • София
Ех, мили мами, при този зор за СМГ винаги ръководството се е "поддавало" на натиска - парашутисти е имало и ще има! Как от 28 броя за паралелка миналогодишните 4 паралелки 5 клас са съотвентно  32,32,33,33 ученика, мм? Така е от 5 та до 7 клас, после намаляват!

Общи условия

Активация на акаунт