Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 6

• 156 979
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Колко трябва да е доходът в семейството, за да кандидатствам за детски и колко време назад се гледа като период?

12 месеца назад, под 350лв. на член от семейството.

# 736
  • след Околовръстното
А какъв е проблемът да я занесеш?
Проблем няма.
Питам доколко е в правомощията и да ми я иска?
Аз не кандидатствам за помощи от негово име и за него.
Кандидатствам за детски надбавки.
А на вратата на приемната в Социалните пише, че трябва само бележка за доходите на двамата родители.
Нищо за трудова книжка.
Предполагам, че по същия начин, по който ще проверят дали декларираните мои доходи са реални могат да проверят и липсата на съпружески такива.
Нали съм подписала, че съм запозната каква отговорност нося за неверни данни.
Има ли някъде официално обявен набор от документи, които се подават за детски надбавки?
То така утре сметка и за платен данък ще ми искат.

# 737
А какъв е проблемът да я занесеш?
Проблем няма.
Ми тогава я занеси.Питам доколко е в правомощията и да ми я иска? Да в правомощията им е
 при съмнения да поискат и допълнителни документи, вкл. трудова книжка, на безработни лица.
Аз не кандидатствам за помощи от негово име и за него.
Това са помощи, тъй като зависят от Брутните доходи на цялото семейство, и в молбата,  която подавате също си пише помощи за...Кандидатствам за детски надбавки.
А на вратата на приемната в Социалните пише, че трябва само бележка за доходите на двамата родители.
Нищо за трудова книжка. .........................В повечето случаи, реални са доходите само в държавната обл. но това е др. тема..
Има ли някъде официално обявен набор от документи, които се подават за детски надбавки?
То така утре сметка и за платен данък ще ми искат.
Едва ли! Naughty

# 738
  • след Околовръстното

Само на най-важния въпрос не си ми отговорила подобаващо.
И в личният ти сайт не пише нищо за допълнителни документи "при съмнение".

# 739

Само на най-важния въпрос не си ми отговорила подобаващо.
И в личният ти сайт не пише нищо за допълнителни документи "при съмнение".
Да права си!
Необходимите документи се намират в чл.17 ал. 3 от ППЗСПД.
Там няма записано -трудова
 книжка, но това не е и документ, който се прилага. В нашата Дирекция например се е случвало и да поискам такава, когато лицето декларира, че няма доходи и не е осигурено, а в същото време от получавана сл. информация се вижда, че е взело болнични да кажем за същия този период

# 740
момичета,да разбирам ли,че щом първата година от майчинството-когато съм взимала 90% от заплатата си-сме надвишавали дохода от 350лв на член от семейството,то и през втората година-когато ще получавам 240лв и ще сме под сумата от 350лв-пак няма да имам право на детски,тъй като се гледа 12 мес назад  Thinking  ?

# 741
  • Пловдив
момичета,да разбирам ли,че щом първата година от майчинството-когато съм взимала 90% от заплатата си-сме надвишавали дохода от 350лв на член от семейството,то и през втората година-когато ще получавам 240лв и ще сме под сумата от 350лв-пак няма да имам право на детски,тъй като се гледа 12 мес назад  Thinking  ?

Гледа 12 м назад и веднага след първата година няма да си в прага.Смятай си кога ще влезете и подай документи.

# 742

Гледа 12 м назад и веднага след първата година няма да си в прага.Смятай си кога ще влезете и подай документи.
ох,извинявай,но пак не ми е ясно  Crazy.в момента,в който започна да получавам 240лв ще имам предходни 12 месеца ,в които надвишаваме 350лв на член.тоест може би мога да се възползвам чак след като изтече втората година,през която ще получавам 240лв,така ли?Реално само тогава ще имам 12 предходни месеца със сума под 350лв на човек....

# 743
  • Пловдив
Реално само тогава ще имам 12 предходни месеца със сума под 350лв на човек....

Аз не мога да ти кажа кога можеш да подадеш,защото не знам сумите.Не е задължително да мине цялата втора година.Може след 4-5-6 месеца.Но това ти ще си го сметнеш,защото си наясно със сумите.Гледаш кога дохода ще ви е под или равен на 350 лв бруто

# 744
Земеделските субсидии нали се вземат за доход в тези 350 лв.?

# 745
Здравейте , моля който е наясно да ми отговори мога ли да направя нещо във връзка със  следният казус: Като самотен родител съм взимала детски предишни години , доход под максималния.Сега исках да подам за предходните 12 мес. , от септември 2011  до септември 2012, като отново дохода ми е бил под максималния. На 27.09 обаче сключихме брак с таткото на детето  ми и въпреки че сме съпрузи само 3 дни от септември , сега в  общината ми искат и неговият доход за 12 месеца назад. Той е осигуряван на реалният си доход , така че ако го вземат под внимание , детските ще ми бъдат отказани.Имат ли право да искат и неговият доход за 12 месеца назад , след като се водим общо домакинство само 3 дни в края на периода ?

# 746
  • В полите на Пирин планина
Здравейте , моля който е наясно да ми отговори мога ли да направя нещо във връзка със  следният казус: Като самотен родител съм взимала детски предишни години , доход под максималния.Сега исках да подам за предходните 12 мес. , от септември 2011  до септември 2012, като отново дохода ми е бил под максималния. На 27.09 обаче сключихме брак с таткото на детето  ми и въпреки че сме съпрузи само 3 дни от септември , сега в  общината ми искат и неговият доход за 12 месеца назад. Той е осигуряван на реалният си доход , така че ако го вземат под внимание , детските ще ми бъдат отказани.Имат ли право да искат и неговият доход за 12 месеца назад , след като се водим общо домакинство само 3 дни в края на периода ?

Да, защото вече си с променено семейно положение, което се декларира.

# 747
Благодаря много за информацията .

# 748
Здравейте, искам да попитам за детските от 35лв. всеки ли ги получава или зависи от дохода? Родих мин. год през юни и до момента съм получавала само майчинство. Счетоводителя ни се занимава с всички документи и аз представа си нямам  Embarassed . Осигурена съм на 500лв. Какво трябва да направя за да ги получавам и аз? И сумата дали ще е от раждането на детето?

И още един въпрос - тъй като с мъжа ми нямаме брак искам да попитам помощите за самотен родител се получават от момента в който подадеш документи и оттогава получаваш само по 150лв месечно (примерно, незнам сумата) или като подадеш документи ти се дава сума от раждането на детето (както при майчинството е с натрупване ако се забавят плащанията)?
Оф незнам дали ме рзбрахте  Confused

# 749
  • София-Младост
the Faith прочети първият пост и после, ако имаш питане насреща сме Simple Smile
Това, че с бащата нямате брак, не означава че си самотен родител.

Общи условия

Активация на акаунт