Ослушва се априлският татко, дали му рита бебето сладко

• 31 541
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте и от мен днес !Честито на виделите гащичките  Hug
Да се отчета и аз за килограмите:засега не съм качила нищо, но защото продължавама да повръщам всеки ден. Сигурна съм, че ако спре някога да ми е лошо ще си наваксам бързо. По принцип съм голяма лакомия и съм склонна към напълняване.
И аз съм чела, че повече килограми=по-трудно раждане, но все пак е индивидуално. Моята зълва качи 42 кг, но роди супер лесно, защото е по-висока и с много широк таз Simple Smile
Така, че хапвайте си спокойно и после ще му мислим...Да знаете как ви завиждам и искам и аз да се събудя една сутрин с апетит и да хапна нещо като хората  Hug

# 316
  • Пловдив
suzi_ku, 4estita moma!  Hug Nasharihte gi vie  Grinning - bravo  Hug
I vie mi lipsvate Heart Eyes Hubav den i stistnati pal4eta za vsi4ki!  Hug

# 317
Aз с кг съм +2 вече от 52кг съм станала 54кг,доста бързо ги качих тия 2кг за няма и 1 седмица  Wink така бях и с предната бременност дано не кача пак много както преди цели 24кг.

# 318
И аз съм 162 и доста качих. Нормалното ми тегло е 51-52 кг, а в момента съм 59, но това не ме притеснява, ще ги свалям после. Притеснява ме обаче целулита. Никога не съм имала, а сега ми се появява и ме плашо, защото съм чувала, че много трудно изчезва.

През този период е нормално да тече кръв от носа, защото капилярите се разширявали, така ми обясни док, и аз имам подобен проблем.

И да попитам, колко струва ФМ при Томова? Преди малко си записах час при нея за средата на декември

# 319
  • Бургас
s.kov, много си мила, благодаря ти, че винаги ми обръщаш внимание  Hug
По принцип съм в първичен болничен за бременност и после имам уверение за втори, който да се застъпи с този. Знам, че не могат да ме уволнят по закон, но не ми се искаше да се стига до остър конфликт. Не знам как на някои хора им се отдава да са нагли по толкова естествен начин, а на други – и за своето да им е гадно да претендират, но... разни хора, разни идеали – пъстър живот. Днес ще говорим за тяхното предложение, да видим, стискайте ми палци най-накрая да получа някаква яснота.
Иначе за бъбреците сега не ме боли, ако довечера усетя, ще звънна на АГ-то да видим... За движенията на бебчо не се притеснявам засега, на видеозон ми казват, че всичко е ок. Надявам се, че не му влияе всичко около мен само.
Наистина много ти благодаря за oкуражаването  HugРадвам се, че в теб се усеща силна промяна – в началото беше като че ли объркана и те беше налегнала меланхолия, но сега звучиш бодра, уверена и силна. Това е чудесно
Относно кървенето от носа и при мен го има вечер. Цапам възглавниците и сутрин имам съсиреци в носа, но и аз знам, че е нормално и не се стряскам.
А за цигарите, аз не пуша по принцип и пак напълнявам, тъй че не си мислете, че е непременно ефект от спирането им. Няма по-ужасна гледка от бременна и пушеща жена. Като цяло: Не на цигарите!!!

# 320
Persona grata, стискам палци.. но така или иначе с този болничен те са предупредени официално. Така, че не им се давай и не подписвай нищо за напускане .. каквото и да стане, ще ти е по-добре да си осигурена и в болнични с врагове на работата, отколкото без работа, нали Simple Smile
И да, мс, че ти също си забелязала - малко по-добре съм с настроението .. и си раста на обиколки .. намерих сайт за бременни дрехи и по този повод си мерих обиколките хихихи, сега гърдите и корема ми са еднакви Simple Smile вече се побирам в Л, а бях ХS
Това за бременна с цигари - като бях в болницата, първия триместър, седя в кафето долу - пускаха ме за 10мин да се видя с мъжа ми, ближа една активия закуска, а на съседната маса - три бременни с големи кореми - едната дъни кафе и цигара от цигара !! Чак ми идваше да .. е нищо де, но аз седях и се притеснявах, ще го бъде ли моето бебе, а тя - нищо, че в болница - пуши си като комин, не й пука ...

# 321
Здравейте, при Томова ФМ е 100 лв. Четох за кървенето от носа, че е нормално заради хормоните. На мен никога не ми е кръвил носа, а сега като си бърша носа се появяват разни кървавички работи  Simple Smile

# 322
  • София
Persona grata, три бременни с големи кореми - едната дъни кафе и цигара от цигара !! Чак ми идваше да .. е нищо де, но аз седях и се притеснявах, ще го бъде ли моето бебе, а тя - нищо, че в болница - пуши си като комин, не й пука ...

Ей така бях и аз - 3 седмици с кървене и се притеснявам дали въобще ще оцелее миличкото, а една приятелка, също бременна, седи на джин с тоник и пуши цигара.
Не отричам, че много ми се пуши, но не мога да го причиня това на детето си. Като знам, че ако моите родители не бяха такива страстни пушачи, и аз нямаше да съм толкова пристрастена. Да не говорим за опасността от увреждания. Даже мисля да се опитам да не ги почвам пак след време или поне никога да не пуша в присъствие на детето.

# 323
irene_kara   аз съм същата като теб - и на мен ми се пуши, но като знам какво мога да причиня на малкия, сърце не ми дава да запаля, дори на задимени места избягвам да стоя и ми е гадно. Много ми се иска да си остана завинаги не пушачка Simple Smile

# 324
  • Бургас
s.kov, за мен бременността винаги е била красива - особено когато вече е видима за всички. На мен ми е криво за килограмите, защото получих медицински критики на първо място, а на второ, защото в  момента изглеждам като просто напълняла, а не като бременна. С твоя ръст и килограми ми се струва, че вероятно си от тези късметлийки, които имат само корем и гърди Wink
А за бременните пушачки, просто не мога да го приема и определено много строго ги съдя. Значи, едни се борят с години за здраво дете, правят и невъзможното, а други сами си съсипват здравето.
По този повод мога да разкажа един случай. Приятелка ми разказва за нейна близка - пуши и пие алкохол през цялата бременност. Като казвам алкохол не говоря за чаша вино, а за комбинация бира с водка и други концентрати. Мъжът й напълно одобрява, единодушни са в това отношение. Намерили си някакъв доктор, който им обяснил, че когато си бременна не трябва да се лишаваш от нищо, защото организмът ти го искал. Не знам те ли интерпретират по техен си начин или той е някой иноватор в медицината, но факт е, че девойката си пие и пуши и кой знае още какво, защото организмът й го иска, видите ли.
Дано да е живо и здраво детенцето й, но за мен от тези хора не стават родители.

Стискам палци на всички, които са в процес на отказване. Няма по-удобен момент от сега да го направите Hug

# 325
 Sad Sad Sadздравейте момичета,много съм притеснена,излезнаха ми резултатите от БХС  и пише 1;300 и лекарката която ми взе иследвания ми препорача да си направя амниоцентеза.Моля ви споделете ако на някои са му правили какво представлява и болезнено ли е,че ще се побъркам докато отида на моя доктор утре.

# 326
За килограмите - до 19 г.с. бях качила 3кг , та се бях успокоила,че добре вървят нещата.....а сега за няма и 1 седмица съм сложила още 2 кг.  Rolling Eyes,  а не съм променяла начина си на хранене ,нито съм се залежавала....Но каквото стане, ще ги сваляме после.
Искам да попитам за издаване на болничен от ЛКК плаща ли се нещо и ако да - колко? Аз за сега съм на работа, но планирам към 15-20 Декември да се "зазимя" в къщи.Сега обучавам една девойка, която ще ме замества 2 години и смятам, че дотогава ще влезе в крачка.
Днес обикалях магазини, че вече се замислям  за коледни подаръци. Laughing Нищо не харесах де, но има време...
Хубав ден на всички!

# 327
  • София
wood-nymph, и аз така. От години си се взирам имам ли целулит, но се оказа, че не съм имала  Laughing Като си погледна бедрата ми иде да пищя. Аз съм +3 кг, като 2 от тях на гърди и един на целулит  Joy Надявам се целулитът да е заради задържаната метаболитна вода, която я дават към края на бременността към 1,5-2 л. И след като родя да мога да се позная, а не да ходя с неопрен на плаж.
Eni27, аз не плащам нищо за ЛКК, но много мами се оплакват, че дават по 30 лв.

# 328
Леле момичета като ви гледам как се тревожите за килограмите и чак ми е странно, защото на 160 см., дори и 60 кг. не е кой знае какво, особено при условие, че сте бременни. Аз незнайно защо през последните години качих над 20 кг., а сега с бременността кой знае колко ще кача. Даже и целулитът ми си има целулит Sad Не разбирам защо напълнях така. Вярно, че спрях да спортувам, но пък и не ям кой знае колко много, напротив, дори много малко ям. Мислех си, че е от щитовидната жлеза, от малка си имам проблеми, но вчера си видях изследванията и всичко е наред. Като си гледам някои стари дрехи, които съм запазила се чудя как съм влизала в тях, изглеждат ми като детси дрешки

Тъкмо бях захванала диета и упражнения и забременях. Ще видим дали и как ще смъквам след бременността. Успокоявам се донякъде, че нали уж кърменето помага за смъкването на килограмите, а аз се каня да кърмя дълго, стига да има кърма.

Друга новина при мен е, че няма да раждам с цезарово. Тук са големи почитатели на естественото раждане и няма пожелателно цезарово. Аз имам операция на корема и на яйчниците и се надявах, че това ще помогне за решение към цезарово, но щом операциите не засягат утробата, няма проблем за естествено раждане. Добре, че има епидурална, че иначе ще е голям ад Simple Smile

# 329
Добре, че има епидурална, че иначе ще е голям ад Simple Smile
е, защо ... аз съм с тесен таз и съм раждала нормално без упойка, както и много момичета тук, но щом сме се решили пак да имаме деца, значи не е чак ад Laughing ... и аз пак се надявам на нормално раждане  Praynig
Sad Sad Sadздравейте момичета,много съм притеснена,излезнаха ми резултатите от БХС  и пише 1;300 и лекарката която ми взе иследвания ми препорача да си направя амниоцентеза.Моля ви споделете ако на някои са му правили какво представлява и болезнено ли е,че ще се побъркам докато отида на моя доктор утре.
не мога да помогна, аз и БХС не съм правила, но много мои познати правиха и амниоцентеза и знам, че е неприятно, но не е страшно, стискам палци Hug

А за бременните пушачки, просто не мога да го приема и определено много строго ги съдя. Значи, едни се борят с години за здраво дете, правят и невъзможното, а други сами си съсипват здравето.

и аз не мога да го приема това ... ти ако не си готов да правиш някакви жертви, какъв родител ще бъдеш  ooooh! ... извинявам се, ако обиждам някой ... казват "ами имам нужда, не мога без ...и аз съм човек", е да ... и аз имам истинска нужда от сън примерно, но колко безсънни нощи съм имала и съм се притеснявала дали от умора няма да заспя, докато кърмя, та да не притисна бебето и нещо да му направя ... и то само това да е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт