АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 31 789
  • 743
  •   2
Отговори
# 720
slavabg за съжаление и аз не мога да качвам снимки и се присъединявам към молбата ти някой да ни обясни как става. КАТИ например?  Praynig Praynig
А това за колажа е суперидея , къде да изпратим снимка?

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 19:43 от Adriya

# 721
  • España (Плевен)
Adriya, slavabg аз качвам снимки от тук. Много е лесно. След като си изберете снимка и определите размера, натискате "Качи сега". След това копирате "директен линк" или "BB Код" го поставяте тук. Но между директния линк трябва да поставите /Вмъкни Изображение/  или  /Вмъкни Връзка/. И вече е готова за публикуване. Надявам се, че съм обяснила така, че да ме разберете. Ако има нещо, пак съм насреща...  Peace   Лека вечер.

Ето и от мен една снимка: http://store.picbg.net/pubpic/AB/CD/8d44fe85a93babcd.JPG

# 722
К А Т И страшно много ти благодаря . Ето и една снимчица от нас.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 22:20 от Adriya

# 723
Цитат на: Мира:)
[b
Десита[/b], аз ще полюбопитствам за подробности как се справя без сучене през деня, не плаче ли, как се приспива. Моето бебе многооо трудно заспива без цица, все реве и от умора заспива. На мисъл ми е ако се наложи да ме няма за няколко часа как ще е.
Здравейте, малко късно отговарям, но вече ходя и на работа и не ми остава много време. Мира, не се приспиваме на гърда, което в случая е плюс. Вместо гърда си има биба, с която си заспива и после сам си изплюва. Пробвайте, може да работи и при вас..

pepito 21
както с Мира описвате режим на хранене (или липсата на такъв), все едно, че аз съм го писала, много си приличат бебоците ни. Относно честота на предлагане на твърда храна- първоначално гледах да не изгладнява много и предлагах след 1час- 1 час и половина след кърмене. Но сега забелязвам, че е по-добре да се изчака да огладнее добре - 3-4 часа например и тогава вместо кърма  предлагам например за обяд ЗП, ако не го иска след 30 мин му предлагам каша. ако ми се струва, че не е ял достатъчно след 1 час предлагам намачкан плод и така. Сега вече се старая да систематизирам храненията в закуска , обяд и следобедна закуска, евентуално малко плод помежду им. Бебо пак не яде големи количества (мах 100 грама), но си набавя храната и си качва добре. Не ме търси за кърма, освен ако не се глезоти, например като се върна от работа обича веднага да го гушна и да го накърмя, независимо че преди малко е ял. Та си мисля, че кърменето по-скоро вече е за успокоение и няма как да се лишаваме от него Simple Smile Успех и на двете, макар че си мисля, че ако има кой да ви помогне, ще имате повече успех с приемането на твърда храна и паузи от кърмене.

Относно новата темичка - чакам я радост! Ще подам и аз глас за заглавие, също ще пробвам да кача снимка на бебо...

Поздрави на всички мами и поздравления за най-сладурските априлчета Simple Smile)

# 724
Ето и снимка на Боян:

Кати, благодаря за помощта!

# 725
  • España (Плевен)
  Добро утро!   Hug

Моля, моля, момичета..  Peace
Бебчовците са големи сладури.  Heart Eyes 
Адрия, Ивайла бенка ли има на бузката?  Embarassed Blush  или съм сгрешила. 

# 726
К А Т И  да има точно като баща си , на съвсем същото място има и тя. Взела му е и дългите мигли и гъстата коса. Абе красавица ще ми е . Grinning   И твоята сладурана с тези сини очи и руса косичка , ще е сърцеразбивачка.
Ето още малко снимки , на които се вижда по-добре

desita21bg  много е сладък Боян , а и много хубава шейна имате.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 12:57 от Adriya

# 727
Момичета, за колажа няма проблем и тук да ги пускате снимките, а ако искате и в албума в snimka.bg. Който няма паролата да ми пише на лични и ще му я дам.

bouquet

Моля да качвате по една снимка на бебе и е желателно да е в близък план!

Много са сладки бебоците ви! Hug

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 14:24 от LadyDiDi

# 728
LadyDiDi  ето тази снимка съм си харесала за колажа

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 17:10 от Adriya

# 729
Здравейте и от мен , много отдавна не съм се включвала във форума, но ето че сега вече започвам да наваксвам! Simple Smile
Моята дъщеричка е родена на 22.04.11 и скоро става на 10 мес. Чета какво са написали останалите мами и имам чувството че само при нас се е случило- бебка отказа биберона с мляко сигурно вече от 2 мес. Как ли не я мъчихме,какво ли не правихме,види ли биберона,усети ли че е мляко и отказва.Започнах да се чудя под каква форма да и го предлагам и сега го яде като попарка сутрин,с нишестета и така... Взимаме храна от детската кухня и я яде засега, вече почти месец. Също така си направи и сама режим от 4 кратно хранене-просто повече не иска!Първото и хранене за деня е към 8,30-9 ,а последното - към 20-20,30. Миналият месец  на консултацията бе6е 76см и 10,600кг. Това е засега от мен:)

# 730
  • España (Плевен)
Добро утро!   Hug 

Хайде закуската е от мен..

Здравей, juji-g. Ние също хапваме 4 пъти. Горе долу като вашия режим.
Ядем само вечер мляко, преди сън. Родени сме в първия ден на Телец /21 април/.
Отбивай се по-честичко тук.  Peace Wink

# 731
К А Т И пак не си ни забравила със закуската. Хайде и ние почваме  feeding

# 732
Добро утро, как спахте? Simple Smile
При нас беше спокойна нощ, но аз както винаги не съм се наспала. КАТИ, благодаря за закуската.
Имам две въпросчета:
 1. Как най-добре се усвоява желязото?

2. Взех си червено цвекло и мисля да го давам днес или утре, но малко ме притесняват нитратите. Едни познати наскоро са се натровили от цвекло.
Вие обработвате ли го предварително, за да се отървете от нитратите?

# 733
pepito21 за желязото знам , че когато даваш желязо  е добре да избягваш калция, мисля че интервала от време беше два часа между приема на двата елемента. Т.е. да не даваш примерно спанак със сирене или със кисело мляко. Освен това в богатите на желязо зеленчуци , много добре се усвоява желязото ако съчетаеш с червено месо , пр. телешко със спанак. Също така за добро усвояване спомага и едновременният му прием с витамин С.
Аз червено цвекло не съм й давала , но за нитратите , можеш да го накиснеш в студена вода , за час-два и после да го бланшираш.

# 734
  • sofia
Здравейте!
Много сладки бебоци видях, пу-пу, да са живи и здрави! Heart Eyes

Кати, благодаря за закуската.

Емо е с отит. Хремата, уж не я влачихме дълго и я лекувахме, но си е свършила работата. Sad  И брат му беше така, появеше ли се хрема и хоп -отит. Капя Отипакс, мисля, че се разминахме с АБ, защото спря да вдига Т.

juji-g, и моя бебок отказва  АМ. Единствено сутрин в 5-6 ч. е склонен да пие. През останалото време не иска. Последните дни си пропуска и вечерята.

Слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт