АПРИЛчета засмени хапват всякакви пюрета и плющят ушета! - Тема 4

• 31 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, чета ви ама не пиша.
Борис и Мартин на 26.01 станаха на 1 годинка. Все още сутрин и вечер сме на мляко, като 1/2 е кърма. Започнахме с детската кухня. Борис я яде, Марти не я харесва особено. И сега имаме проблем - децата са запечени. Аз го свързвам с новата храна, но незнам дали там е проблема. Опитах с круши и тиква, но няма резултат. Правих и гимнастика и масаж на коремче. Притеснявам се ,че вече 3 дни Боби не е акал. Някакви идеи какво да правим?

# 676
Здравейте, чета ви ама не пиша.
Борис и Мартин на 26.01 станаха на 1 годинка. Все още сутрин и вечер сме на мляко, като 1/2 е кърма. Започнахме с детската кухня. Борис я яде, Марти не я харесва особено. И сега имаме проблем - децата са запечени. Аз го свързвам с новата храна, но незнам дали там е проблема. Опитах с круши и тиква, но няма резултат. Правих и гимнастика и масаж на коремче. Притеснявам се ,че вече 3 дни Боби не е акал. Някакви идеи какво да правим?
В едно от предаванията на Гала имаше лекарка и обясняваха как да се справим със запека. Та си спомням, че док. каза повече вода и при някои бебета действал сок от ябълка. Аз знам за синя слива и кайсия. Една мама във ФБ беше казала, че при тях много е подействало тиква със зелен боб.

Честит рожден ден, на патеричка! Да са ви живи и здрави малките юнаци!  baloni

Adriya, бързо оздравяване!  Hug Ние си носихме грипа две седмици, ще мине. Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 09:37 от pepito21

# 677
  • España (Плевен)

Добро утро!

# 678
Рави, честита годинка на Борис и Мартин    bouquet   bouquet
С вода от овесени ядки пробвай, сливи, спанак. За това се сещам.

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 10:09 от Мира:)

# 679
... и авокадо.

# 680
  • sofia
Adriya, бързо оздравяване!
Много добре те разбирам какво е с две болни деца. Вчера големия се тръшна, но вече е добре. Днес малкия е с Т. Tired

ravi , честит рожден ден на порасналите ти момчета! Много да ви радват и слушат!
Ти май беше от моя квартал, Младост. Кажи доволна ли си от ДК?  Аз съм подала молба, но мисля да започна да взимам, когато Емо навърши годинка.

За запека  аз знам за круша, тиква, синя слива, овесени ядки, повече течности. Засега не съм се сблъсквала с този проблем.

# 681
Благодаря на всички.
Справихме се с проблема с клизма с триста зора.
Два дни ще сме на тиквена диета, дано се нормализират нещата.

Мирта, да в Младост сме. Според мен ДК е добре. Не им давам десертите, защото са нишестета и кисели с оцветители и ароматизотори.

С течностите не сме на ТИ. Вода все още не желаят да пият - само след ядене по 1-2 глътки, колкото да изплакнем устата.

# 682
Шаманката да наистина беше на строга диета , назначена от педиатърката й. Но тя не ми беше забранила да я кърмя. Аз така реших , защото след това много се давеше , а в началото и повръщаше. Всъщност един ден е била без кърма. През този ден я приспивах с вода и установих , че и от водата се дави по същият начин . По скоро проблемът не е бил в кърмата а в това , че така се приспивахме и съответно си лягаше с пълно коремче , а тя спи по корем и може би за това и се е догаждало . Не знам всъщност какъв е бил проблема. Сега вече е спокойна , отново е на кърма и нямаме проблеми. От млякото на Нестле така и не дадох - не се наложи. Иначе не е имала проблеми досега  с кърмата , нито е имала някакви алергии към нещо , отдавам това стомашно неразположение на вируса. Но вече се оправи , хапва по малко храна и кърма. Много ти благодаря за съпричасността.  bouquet  bouquet Hug

# 683
pepito21 , мирта много ви благодаря за пожеланията.
мирта малката първият ден беше с много висока температура 39,5 и понеже повръщаше всякакви лекарства , на нас за температурата много ни помогнаха едни лепенки , които се лепят на челото Cool Patch , а също и свещички Ефералган за бебета от 6-24 мес. Дано и вие се оправите бързо. Да минават вече тези болести.   Hug
ravi честит рожден ден на твоите сладури. Да са здравички и щастливи и много да ви слушкат и радват.   bouquet   Иначе за запека , освен това , което са ти изброили момичетата , можеш да даваш и някакъв пробиотик. Аз й давам Линекс бебе - при нас има много бърз ефект.

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 14:19 от Adriya

# 684
Adriya, браво на вас, справили сте се чудесно!  Peace

# 685
  • София
ravi, честита годинка на младежите!!! Колко ли е вълнуващо!!! За запека винаги давам биогая и до сега дава добър резултат. Иначе знам, че и кивито и сливите действат добре.

Да ви питам нещо. Все още се дохранваме с мляко/кърма след всяко ядене. Опитвам се поне да не е веднага, но човекът определено си е гладен дори след каша + коричка хляб. След хранене започва да смуче пръста, но не става с водичка, иска си кърмене или АМ. Някоя от вас да е минала през това или в момента да преминава? Как се справихте? Ще ми се да заместя някое хранене напълно вече.

# 686
ЕлБиЕн при нас пък е обратното . Детето си хапва добре и после не търси мляко. Но пък аз не й давам да си изяде цялата порция , защото искам после да й дам и кърма . Мисля до годинката да не й замествам хранене.

# 687
Ние нямаме нито едно заместено хранене и малко се плаша. Ама децата се променят растат и се надявам, че това положение ще се промени (надявам се не след 2 г). На закуските не изяжда повече от 60-80 гр каша/ плодово пюре/нишесте/каквото и да предложа, а на обяд от МП изяжда от 60-130 гр (само ако е едно от любимите й пуешки пюрета), от ЗП не повече от 60 гр; след всяко ядене пие АМ.
Моя педиатър отдавна ми казва да дохранвам с каша/плод/ някакъв десерт вместо мляко, но аз все още не съм пробвала. Според мен детето е жадно и няма да приеме другата храна, ама като и вода не пие, изобщо... Сега с чашата си чеше венците и става цялата вир вода, защото плюе водата която изтече в устата й. Sad Май и вода да пием, няма да се научиме скоро.

Много ми е интересно какво трябва да е менюто на детето след 1 год - колко хранения, какви да са те?
 Много ме притеснява, ако трябва преждевременно да се върна на работа, кой ще ми я гледа и храни, нямам доверие на никой.  Confused Най-вече на свекървата, винаги когато тя и дава млякото я насилва да си изпие всичко. А най-вероятно тя ще идва да я гледа, ако не се доредим до ясла.

Чудя се аз ли съм виновна за този режим на хранене? Къде сбърках? Според ММ не я храня, била си хапвала добре, когато той я хранел (на 1 м, ядеше по 150 мл АМ направено с глюкоза, че била по-чиста от преварената водата).  newsm45

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 23:19 от pepito21

# 688
Пепито, не се обвинявай за нищо! Децата си имат собствен режим, ние само можем да се водим по него. Ето, моето дете закусва по 2-3 лъжички най-много, може и да обядва, може и да не обядва, обикновено вечеря. Понякога път обядва и нищо друго не приема повече (освен кърма)до следващия ден. Притеснявах се, че няма режим, и че аз нещо съм объркала, но колкото и да съм настоятелна НЕ СТАВА.

Аз ще разчитам на свекърва ми да я гледа, тя се справя много добре. Всъщност Ния при нея яде с охота  Grinning  ако дойде друг човек вкъщи и рече да я нахрани също яде с удоволствие. С 2 думи яде, когато и е интересно, но интересности всеки ден с мен няма  hahaha

# 689
Днес купих авокадо - как да го давам?

Общи условия

Активация на акаунт