МАРТенче целувчици раздава и иска вече право да застава! - тема 10

• 24 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Uinen, кво правиш бе човек  Mr. Green

Лъкиnewsm59 много обичана и глезена бъди

Аз да кажа, че откакто видях, че бобът на Биосвят е от Китай, много се усъмних в биото им. Сетих се сега като видях ядките. Това между другото, де, може действително да е био  Confused

На Бобчо и на Кати честити месечинки

# 76
Uinen, кво правиш бе човек  Mr. Green

Май само прелита за запис  Mr. Green

Абе,хора тя мойта педи едно време ме караше за запек на Йоана да и изцеждам мнооого малко сок от портокал и аз и цедях,тогава тя не е била на повече от 3м. Shocked,защото тогава мина изцяло на АМ и се запече.Сега честно казано имам съвсем различен поглед над нещата,нооо всеки си знае  Mr. Green

Мен много ме дразни стремежа за 2-3 месеца да се вкарат всички възможни плодове,зеленчуци и зърна,все едно после няма цял живот да ги ядат.То не стига,че в тия пюрета такива миксове са забъркали,че се чудя вече какво да взема когато ми се наложи да купя готово.Ами манго не искам да му давам,толкова много плодове има на нашите ширини  Thinking .До преди месец е бил само на кърма,а сега да му миксирам какво ли не,ее не мисля че е готов.Бобо е ял само картоф,тиква,тиквичка и морков,а каши вече толкова много редувам,че ако трябва да му дам всичко което е на пазара 2г.няма да ми стигнат.Но до сега проблеми с акото нямаме,нито е токсично,нито се е подсичал  Naughty

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 23:20 от migeo

# 77
Nadya81, благодаря ти за отговора Wink

Мигео, ами Дара не я кърмя вече през нощта. Тя се буди само 1-2 пъти, но само за да я взема от креватчето й при нас. За всеки случай, ако не иска да заспи, й давам чайче. Смея да кажа, че сме спокойни и двете, доколкото е възможно  Grinning Кърмата ми понамаля вече, а то явно и заради това ми дойде цикъла днес  newsm78 Добре че не си записах час при нашия човек за тия дни.....а ти ходи ли вече не преглед?  Thinking  Wink

Относно кашите - абе ще взема и аз да си взимам зърна от елда, киноа, овесените ядки и да си ги правя.....Така както Анелиса е писала, ми харесва...Какво ще се притеснявам дали няма да се предозира детето от тия бебешки каши  Twisted Evil .....че то ако са истински витамни вътре - не би трябвало да има предозиране

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 23:35 от Bub_

# 78
Добре че не си записах час при нашия човек за тия дни.....а ти ходи ли вече не преглед?  Thinking  Wink[/b]
Не а трябваше ноември да го направя,при него часовете са 3 седмици напред заети,така че... може да стане другият месец докато се наканя  Thinking

# 79
  • София
Привет, момичета!

Лъки, честит рожден ден! Да си много обичана и щастлива!

Честити месечинки на Бобо и Кати

За подсичането не мисля, че при нас е станало от бързане в захранването. Започнала съм да захранвам Виктор от почти 3 месеца, като зеленчуци отказва тотално. Яде плодове, но под ядене разбирайте едно малко пюре на Гербер за 2 дена, а понякога и изхвърлям. Наскоро прояде и кашите, които като му предложих в началото, не искаще и да помирише. Единствено от тях яде по-голямо количество към 150. Та варианта в момента е, ако се е подсякал от храна, да е от мъхестите и тези купешки круши.

В този ред на мисли да споделя и менюто на Виктор

6:00 - 180 мл. АМ
10:30 плодово пюре, колкото изяде, вече споделих, че 1 малко пюре 130 гр. го яде 2 дена
12:00 - 150 мл. АМ (понякога оставя по 30 мл.)
15:30 - 150 мл. каша
19:00 - 150 мл. АМ
20:00 плодово пюре
22:00 - 180 мл. АМ

Спокойна вечер Hug

# 80
Добре че не си записах час при нашия човек за тия дни.....а ти ходи ли вече не преглед?  Thinking  Wink[/b]
Не а трябваше ноември да го направя,при него часовете са 3 седмици напред заети,така че... може да стане другият месец докато се наканя  Thinking
Joy много сме сериозни  hahaha Аз трябваше и по-рано, но......
Забравих......честити 8 месеца на сладура Бобо! ДА е жив и здрав и много щастлив и усмихнат!

# 81
Привет момичета  Hug
Много сте изписали и не съм ви чела  Hug
Влизам само да честитя на Лъки ЧРД! Много да си щастлива и обичана и да имаш това което си поискаш!  newsm51

Честити 8 месеца на Бобо на Мегио и на Кати на Магика  Hug

Ето ни и нас днес.  Hug
В Банкя на полянка  Mr. Green

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 00:10 от mama_vessy

# 82
 Голям рекорд, голямо писане, бравас! Даже съспенс има, обачееееееее кукуминдрелке, Бедствието ще те изяде с парцалите, ако реши! И на мен ми се струва рано за цитруси, тези стомахчета как ще понесат такава киселинност, не знам. Както и бедствието е казала, твоя си работа, мотивът с витамините ми е лееееко съмнителен. Дала си, даваш, свършила работа, дано не сме прави!
 Отчет от консултацията, + 3 см и +600 гр, вече сме в редиците на седемкилограмовите, иии-ху! Белегът на рамото й бил идеален, не че аз го видях де... Подсичането при нас явно е от зъбите, акото не е токсично. Както и да е, овладяхме го вече, почти изчезна червеното благодарение на микса от кремове и почти целодневното веене по голо дупе.
 Режим- напоследък е неспокойна след 2-3 нощем (пак го оправдавам със зъбите, а още нямаме нито един)- суче в просъница в леглото ми, не знам колко изяжда, но сутрин циците са ми почти празни
 Към 9.30-10 суче, понякога й давам банан или ябълка да гризе
 Обяд- зеленчуково домашно, от седмица прибавям месо през ден
 Към 3-4 суче
 След 6 каша с плод
 Около 8 ние вечеряме, тя намазва я оризовка, я краставица, я нещо друго от масата
 Сукане с добавка АМ след къпане
Давам й да суче 20ина мин преди твърдата храна, но не много. Понякога забравям.
Нямаме още столче за хранене, смятам да приложа тактиката на sirence и да го купят бабите сега, пък за коледа Simple Smile Дайте предложения в средния ценови сектор!
П.с Бебоците в клипа са супер!

# 83
Не че се хваля,ама имах честта да се докосна до една легенда и съм искрено въодушевлена сега,няма как да не го споделя:

А ето и двама бих казала приятели:

Извинявайте за лиричното отклонение...

# 84
 Честита ни нова темичка:)
Наминавам с един бърз въпрос първо,та после ще ви чета....Сега има много нарове , та искам да знам дали нара е алерген? newsm78 Аз сок давам от дъжд на вятър,ама държа да е домашен,а не от купените,та сега имаме нарове и ми е интересно дали не е рано за тоя плод?

Мен въобще не ми остава време да уча  Sad , а само си ходя на изпити ей така,колкото да не пропусна...писна ми тоя път до София ....в месеца по 5 пъти,а съм на 300км..... Маринелче,как успяваш да учиш за изпити? Кажи тайната....Хич не е лесно ама дето се вика,хванали сме се на хорото.... ooooh!

# 85
Първо - страхотна е новата тема   bouquet
И сега да споделя опит - за гърнето- от баткото.Сложих го много рано, според мен на 7 месеца, но това беше ок защото ми отне 4 месеца и 5 гърнета докато разбера кое е за него- така че, за момченца , горещо препоръчвам това на чико заради облегалката и повдигнатото отпред, с др пишлето излизаше.Първоначално просто го слагах да си поседи и да не се плаши от "новото нещо" , сега така постъпвам и с малката. На година и 2 месеца знаеше какво да прави с "нещото" и гащичките му бяха все сухи, но до 1.6 си го оставях да спи с тях- на памперс гащичките.Когато тръгна на детска -2 год. беше забравил за тях.
Та мами с момченца препоръчвам ви го туй гърне,  а как ще се получи с феята ми е рано да се каже , за сега само я слагам да поседи- два пъти съм го правила.Това е.Друг път повече
 hahaha
До колкото разбирам към две годишна възраст детенце напълно се е отказало от памперса така ли е?
Ако е така, струва ми се доста време от седем месеца сте започнали, при едно по припряно детенце би могло да се получи обратен ефект.

Няма да ям никого, всеки ще се "яде" сам след време, и на ум не ми идваше че може да се аргументира така приема на пресен цитрус. Витамин С така бил по приемлив newsm78 голяма логика Sick
Следващия път някой ще се аргументира, че заместо антибиотик дал малко мухъл да си гризне Mr. Green

# 86
veset0 намерих това за нара:
Нар
- 8-10 м. (сок или в бебешка храна)
- след 1-3 год. (плод, семки - риск от задавяне)
- по правилото за нетипични, неместни плодове: най-добре около 1 год.
- слаб алерген (повечето екзотични нецитрусови плодове са такива)
- ниска киселинност (не е агресивен за стомахчето)
- добър източник на витамин С и захари; доста натрий

# 87
Браво, Маринелс Simple Smile   bouquet  Букет  bouquet    и за Стоянка Мутафова ! Simple Smile

Днес го сложихме за пръв път на гърнето - постоя половин час, и му беше интерсно - аз му давах различни играчки, но работа не сме свършили - не съм и очаквала, де.

Малко още не е свикнал и се плаши от новата проходилка - скромния ми той - трабантчето си иска Wink

Пипилота, за столчето е много важно да решиш спрямо вашия си бебок - дали само ще яде вътре, или ще играе на настолни игри. Нашият се задържа на него и затова взех с голяма двойна табла (горната за хранене, а другата - за игра - отстраняваш тази, която не то трябва в момента). Нарочно гледах таблите да са празни, за да му давам различни играчки и предмети и спокойно да си борави с тях, а и при хранене да ми влиза спокойно кръгла по-голяма чиния. Та затова взехме такова, което навсякъде се настройва - надолу-нагоре, напред-назад - има и почти полулегнало положение. На Бертони беше и струваше 113 лв. Но ако само ще ядете в него, то вие вече си седите стабилно вероятно, и няма нужда гръбчето да му се регулира - те тези са и по-евтини - в Икеа има симпатични с много прост дизайн.

Да ви кажа, и аз цитруси скоро няма да дам.

Мама Веси, много е сладък Виктор Simple Smile

Коя мама беше казала за намалението в Кауфланд два пакета за 30 лв Пуфис? Дали сигурно е така и до кога е? И за каква бройка памперси в пакет? newsm78 Бих се запасила с два пакета за кратките периоди.

# 88
Добро утро Simple Smile

marinels лиричното отклонение е хубаво Simple Smile един прекрасен спомен Simple Smile

# 89
  • Пловдив
sirence, промоцията за Пуфис е 2 пакета по 42 бр. за 30 лв.  Peace
мама веси, много е сладък Виктор  Blush.
Лъки, честито на патерици!   bouquet
Комелина, как е Тошко?

Общи условия

Активация на акаунт