Интериорен стил по аматьорски 2

• 58 846
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Casual_Noble, на първо време се сещам, вместо тента - жив покрив, от някакви увивни растения, тип бръшлян или Текомария.Доста бързо се развиват, и са много красиви. Като ти стане по сенчесто, после лесно се развъждат и други цветенца. Имаме такава лиана на село в двора, никакви по-специални грижи не изисква, махат се прецъфтелите, от време на време, и се оформя. Нито се зазимява...полива се  и това е.

# 556
Casual_Noble, на първо време се сещам, вместо тента - жив покрив, от някакви увивни растения, тип бръшлян или Текомария.Доста бързо се развиват, и са много красиви. Като ти стане по сенчесто, после лесно се развъждат и други цветенца. Имаме такава лиана на село в двора, никакви по-специални грижи не изисква, махат се прецъфтелите, от време на време, и се оформя. Нито се зазимява...полива се  и това е.

ioli, нещо не ми се отвори страницата.
За увивни растения съм мислила също, но не мога да го измисля напълно. От една страна всичко бързо повяхва, не съм сигурна, че ще се получи зеленина или ще се веят само голи пръчки със изсъхнали листа. Като казах, че е южно изложение, не е съвсем така. На практика има стена само от север, по този начин няма нито минута през деня, през която да не е огряна. Пък и се чудех тези растения в какво да ги засадя, все пак не е двор, сигурно трябва някакви големи сандъци  newsm78 И благодаря за идеята.

# 557
Сайтът: //hobbykafe. com/tag/liana/ - махни интервала, пред .com. Приема го като спам, не знам защо...

За изложението, едва ли е от значение, и на село го пече цял ден слънце, сянка не пада от нииищо.
За съдовете, има доста големи кашпи и сандъци всякакви, които вършат работа, само трябва да се оттича водата, да не се наводнява, но това се получава с добър дренаж в съответният съд.

# 558
Изложението е от значение разбира се. Важна особеност ако е в сандъци ( съдове) е че трябва повече поливане отколкото ако е в земята. Другото което е ако е в съд има по-голяма вероятност да замръзне.

# 559
Да, по принцип е важно, в случаят става въпрос за светлолюбиво растение, което вирее, наистина само на слънце, припек по цял ден. Издържа до -15 градуса. Ако е в саксия, вероятно би могло зимата да се изолира по някакъв начин стеблото, за да не измръзне, с вата, найлон и тн. За поливането, щом е южно изложението, така или иначе, ще се иска доста поливане.
Все пак озеленяването на балкон не е лесно, но пък  доста красиво.
Ще помоля един колега, да ми изпрати една залесена софийска тераса, огромна, с кашпи с кипариси и ако си спомням добре върба, или нещо подобно...арка от трендафили, бръшляни...Много красиво, и нищо не замръзва през зимата, въпреки че не се изолира от студа.

# 560
Цитат
Eved, снимките дето си ги постнала веднага ги запазвам. Имаме едно жилище в София, има уникална тераса с изглед към Витоша. Купихме го само заради терасата, като идеята беше за такива мебели (но сега се чудя как се поддържа такова нещо. терасата е покривна и няма покрив. Също се чудях за растенията- кой ще ходи да ми ги полива. И т.к. сега сме тук, апартамента си стой така празен. Може би някой ден като се върнем ....

Даа,виждала съм не едно или две увехнали растения по големи тераси.И аз не съм цветарка,но си мисля за някакви силно студо/сухо устойчиви.Възможно ли е цяло дърво да се постави?
Иначе мебелите би могло да се прибират.Дори да издържат на времето ще събират много прах и хубаво е да се покриват поне.Ако прекарвате само отпуската там ще е жалко да оставите мебелите отвън.

# 561
Възможно ли е цяло дърво да се постави?
Да. В Италия е обичайна гледка дръвче в голяма саксия на балкона. Най-често маслиново дръвче - расте много бавно, няма опасност бързо да стане огромно Wink остава зелено и през зимата, красиво е. Simple Smile
Ние на нашата тераса също имаме маслина, както и червен японски клен.

Ето евтина и неангажираща идея за покриване на балкон с бамбукова щора:
http://img.photobucket.com/albums/v317/cdg01/Lucia_terrazza2005.jpg?t=1271267880
На същия принцип, но с текстил:
http://adoptapieceofgreen.files.wordpress.com/2011/05/img_1145.jpg

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 14:40 от Barbabeau

# 562
А маслината дава ли плодове  Mr. Green и дали ще оживее на немския климат?

# 563
А маслината дава ли плодове  Mr. Green и дали ще оживее на немския климат?
Дава. Simple Smile Нашите маслини около къщата (те са големи) ги берат за олио. Но и малкото на балкона дава плодчета.
Но се съмнявам, че маслината ще живее добре в Германия. Thinking При вас пада и се задържа под нулата през зимата, нали?
Виж, японският клен издържа на студ, обаче пък не обича вятър.

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 12:51 от Barbabeau

# 564
Мда, май ще и е студено тук на маслинката.

# 565
Миналата година тук температурата само за ден падна на 0С и ми умори де що Китайска роза имах из градината. Направо ми се плачеше. На съседите прекрасен бамбук отиде по дяволите. Тази година съм се запасила със специални покривала.

Мисля, че на балкон в БГ прекрасно би вирял кипарис и чемшир. Имах такива във Варна. На него климат изкараха на терасата над 10 години без особенни грижи зимата. естествено не трябва да се обледяват.

Barbabeau на мен повече ми харесва втория вариант за терасата - с текстил. Сега се сещам, че тук имат един специален текстил, пропуска светлина, промазан е, не пропуска комари ( много важно за климата тук). Трябва да погледна дали не мога да го ползвам за перголата. Иначе аз си бях наумила да я залеся с увивни растения и лози ( на топлия климат тук полудяват), но ме посъветваха да не го правя, защото рискувам да вкарам термити в къщата. Затова за сега само над барбекюто има сложен плексиглас ( все пак там съм си изнесла кухнята в момента и ако завали рискуваме да останем гладни)  Mr. Green

# 566
Мда, май ще и е студено тук на маслинката.
Откъде да си купя маслиново дръвче ? newsm78

# 567
Темата достатъчно се разходи по цветарските дебри, я да си дойдем малко на думата  Laughing  Един интериор, който много ме топли  Heart Eyes  Не е по всеобщия вкус, малко тежък идва, макар да не е от най- дълбоките изпълнения в жанра... Има 3 спални, но ще покажа само едната от тях, тази, която харесвам, другите - не ми харесват  Naughty   -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..

# 568
Ще кажа какво на мен не ми харесва в посочения от Пина интериор - огромните мебели. Погледнете колко са големи помещенията и как мебелите изяждат (поне според мен) от жизненото пространство.

Пина би ли посочила източника на този интериор ( съдейки по някой детайли се досещам от къде е)

# 569
Темата достатъчно се разходи по цветарските дебри, я да си дойдем малко на думата  Laughing  Един интериор, който много ме топли  Heart Eyes  Не е по всеобщия вкус, малко тежък идва, макар да не е от най- дълбоките изпълнения в жанра... Има 3 спални, но ще покажа само едната от тях, тази, която харесвам, другите - не ми харесват  Naughty   -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..
Само номер 2 Не ми хареса , всичко друго ми е приятно и бих стояла в такава къща.

Общи условия

Активация на акаунт