Януарските хипопотами много скоро ще са мами! - тема 13

• 30 032
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро и слънчева седмица! Simple Smile

След мързелуването уикенда.. голяма мъка днес! Дано истинската зима се забави, за да не се задрсътим вкъщи.
Аз се чувствам толкова добре, че ме е страх да се похваля Simple Smile Ако не си виждам корема и бебчо седи мирен, забравям, че съм бременна!

# 661
  • Бургас
Добро утро, мами!

Събота и Неделя лахойдосвате и никакви ви няма във форума.Надявам се, че всички сте добре и ще се разпишете днес!
Цвете, честито за взетия изпит и успех на следващия, който предстои!
Кати, и аз някой ден ще се възползвам от рецептата за топчетата, мерси!
Аз мисля, че е добре да се споделят и други неща освен предстоящото раждане, за да не се психясаме съвсем.Обаче ако се споменава храна или рецепта за ястие, нека да е с определен цвят - примерно Светлозелено и мамите, които преценят, просто да го подминават, за да има толерантност към всички!
То не ни остават теми за коментиране, пък е редно сега и да се поразсейваме малко, не мислите ли  Thinking
Хайде, лек и спокоен ден на всички ни!Ще намина отново да видя какво сте решили!  Hug

# 662
Добро утро мами.
Днес съм си запланувала доста неща да свърша по инстанций, по магазини. Ще си накупя някой неща за болницата и едно одеалце което съм си харесала. И ще погледна как се монтира столчето за кола върху количката в магазина. Но когато родя тогава ще я купим. Много съм си я харесала.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=bPZ9uJkA_cE
Детенце е при баба си тази седмица и ще използвам момента да си напазаря.
Хубав ден   bouquet

# 663
  • Across the Multiverse
Добро утро!
Честит син на Лейди Ви- да и е жив и здрав! (Доколкото разбирам това  е януарска мама, която обаче се отчита при декемврийките, а е родила ноември).
С риск да се потретя съм съгласна с Bibi85 за "манджите". Шоки то да е само текст в зелено да го подминеш ама картинка 1000 на 1000 пиксела как да я подминеш?! Simple Smile
cvete-to, честит ти взет изпит, явно бебка ще е начетена още от малка Simple Smile
За колички някой беше питал- ние взехме вече- Чиполино Джема с всичките и кошове и екстри, цвета е бордо, много е хубава!
Аз да се пооплача: от 2-3 дни носът ми е ужасно запушен и вечер положението става толкова тежко, че едвам дишам. Купих си хомеопатични капки Eephorbium (не са никак евтини) и Tonimer- морска вода за капане пак, но ефекта е нулев. Други проблеми нямам, но този запушен нос просто ще ме довърши. Някой ако има идеи моля да сподели.
Тук е ужасно мрачно и студено, но все пак хубав ден на всички!   bouquet

# 664
  • София
Добро утро,майчета  bouquet
Може и да го пише някъде,ама като не знам къде Confused- Дали някоя от вас ще ми каже в коя седмица трябва да си искам 45-дневния болничен преди раждане?Мисля,че в 33-та,но не съм сигурна Rolling Eyes

# 665
  • Across the Multiverse
Може и да го пише някъде,ама като не знам къде Confused- Дали някоя от вас ще ми каже в коя седмица трябва да си искам 45-дневния болничен преди раждане?Мисля,че в 33-та,но не съм сигурна Rolling Eyes
45 дни преди термин си го искаш. (+/- някой друг ден евентуално)

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 09:31 от Gigito

# 666
Добро утро мамчета. Отдавна не съм писала, но малката кукла тотално ми изпива времето. Сигурно сте го коментирали и се извинявам ,ако е така, но исках да ви питам по колко пъти на ден имате контракции и какво мисли док по въпроса. На мен ми изписа да пия Диаспорал преди два месеца и в началото имаше ефект, но сега корема ми се стяга поне по 5-6 пъти на ден и се чудя дали не трябва да пия друг магнезий с повече мг(този е 300мг).

# 667
45 дни преди раждане си го искаш. (+/- някой друг ден евентуално)

Би било така, ако знаеше кога ще роди.... Crazy hahaha

Болничен се издава в 34 седмица, тогава се пада 45 дни преди термин.

Добро утро и от мен.
Според мен, който какво си иска да слага като картинки - кафета, сладкиши, салати. Само здрави да сме. Hug Hug

Gigito - и аз съм със запушен нос от поне три седмици. Слагам си същите неща като теб и през деня съм ок. Вечер като легна ме мъчи обаче. Ще мине като родим. През бременността лигавиците се надуват, от хормоните е...

Отивам да бачкам и ви желая хубави дни!   bouquet

# 668
  • Бургас
Добро утро мамчета. Отдавна не съм писала, но малката кукла тотално ми изпива времето. Сигурно сте го коментирали и се извинявам ,ако е така, но исках да ви питам по колко пъти на ден имате контракции и какво мисли док по въпроса. На мен ми изписа да пия Диаспорал преди два месеца и в началото имаше ефект, но сега корема ми се стяга поне по 5-6 пъти на ден и се чудя дали не трябва да пия друг магнезий с повече мг(този е 300мг).
Сега пък аз да ви питам това стягане как го усещате и кога - в отпочинало състояние или когато сте прави, седнали, свити?Питам, защото ако сте прави или поседнали, няма начин да е много мек корема, бебето се намества някак си и се усеща твърдина.Да не се бърка това с контракциите?
За запушения нос като споменахте, и моя е такъв, особено нощем като легна, настава ужас в дишането.Аз продължавам да кихам, обаче тази сутрин беше върха - около 40 пъти, очите ми сълзяха..  Crazy и носа съответно хем ми потече, хем се и запуши..

# 669
  • Across the Multiverse
45 дни преди раждане си го искаш. (+/- някой друг ден евентуално)
Би било така, ако знаеше кога ще роди.... Crazy hahaha
Болничен се издава в 34 седмица, тогава се пада 45 дни преди термин.
Добро утро и от мен.
Според мен, който какво си иска да слага като картинки - кафета, сладкиши, салати. Само здрави да сме. Hug Hug
Gigito - и аз съм със запушен нос от поне три седмици. Слагам си същите неща като теб и през деня съм ок. Вечер като легна ме мъчи обаче. Ще мине като родим. През бременността лигавиците се надуват, от хормоните е...
Отивам да бачкам и ви желая хубави дни!   bouquet
Е тъй де, тъй де, термин исках да кажа, то смятам че стана ясно.  Mr. Green
Ох, Венуш, не се търпи при мен положението- вечер очите ми започват да сълзят, лигавицата на носа ми да мравучка постоянно и чак главата започва да ме боли зверски.

# 670
Контракциите си ги усещам независимо от положението-не само на пипане , а и вътрешно усещане -чак отдолу го усещам понякога, и винаги след това ми се допикава,въпроса е обаче колко често е нормално на ден и дали трябва да сменя магнезия с по-силен

# 671
  • Бургас
Контракциите си ги усещам независимо от положението-не само на пипане , а и вътрешно усещане -чак отдолу го усещам понякога, и винаги след това ми се допикава,въпроса е обаче колко често е нормално на ден и дали трябва да сменя магнезия с по-силен
И аз имам подобни усещания, всъщност са идентични с тези, които си описала, но на ехографа не излиза да имам контракции, та затова попитах.Бебето често е свито на топка и усещаме коремчето твърдо, та затова може да настане объркване.А за болките отодолу и на мен понякога ми се появяват и ако не отида да се изпишкам, става страшно.И аз пия "Магнезий"- 3 по 1 , но след предписание от лекар.

# 672
  • Варна
Добро утро, мами!
Имам един въпрос към момичетата от Варна - някой ходил ли е на тези отворени врати в Окръжна болницица? Искам да отида този четвъртък, от една седмица се опитвам да се запиша на посочения телефон в сайта, но никой не ми вдигаше или даваше заето постоянно, а днес ми вдигнаха и се оказа грешен номер. Та, ако някой е ходил и знае номера - ще съм благодарна ако го каже Simple Smile

# 673
  • Габрово
Peregrina, няма да се комплексираш има и други, които не са фенове на готвенето  Wink. Моя милост  Whistling. Готвя много добре и мога много неща /нали трябва да се яде/, но ми е изключително неприятно и досадно.

А, постовете с манджи не могат да ми предизвикат слюноотделяне, просто не са ми интересни и ги пропускам. Обичам хубавата храна, но не може да ми се прияде от гледане, евентуално ако опитам може би, но пак не е сигуно  Mr. Green.

Честито бебче на Лейди Ви    bouquet.

Gigito, определено тази хрема не ти е от хормоните. Да не е алергия. Консултирай се с док.

# 674
  • Китна Тракия
И аз имам подобни усещания, всъщност са идентични с тези, които си описала, но на ехографа не излиза да имам контракции, та затова попитах.Бебето често е свито на топка и усещаме коремчето твърдо, та затова може да настане объркване.А за болките отодолу и на мен понякога ми се появяват и ако не отида да се изпишкам, става страшно.И аз пия "Магнезий"- 3 по 1 , но след предписание от лекар.

Втвърдяването на корема го усещам най-често като съм легнала... и при мен категорично не е като усещането на "бебето свито на топка" - такова втвърдяване имах последната седмица преди да родя баткото - чудех се какво е, като отидох да ме приемат в болницата /за преносване, без никакви признаци на раждане/, док ми пипна корема и каза "моето момиче, този твърд корем колко често го усещаш? Това са си контракции отвсякъде". С това бебе усещам подобна "твърдост" най-вече когато съм се преуморила, та вмимавам.
Що се отнаса до това дали да увеличиш магнезия или не - питай си д-ра, аз на своя глава не бих.

Общи условия

Активация на акаунт