Фейсбук 2

• 1 308 076
  • 14 991
  •   2
Отговори
# 14 595
  • Sofia
Интересен казус и се чудя как се прави.
Приятел Х на мой приятел. На мен не ми е. От неговия профил няма проблем да се разгледа профила на Х. Те са си приятели.
От моя или от друг профил , въобще не съществува Х. Даже в списъка с приятели на общия приятел не излиза Х.
Варианта е да ме е блокирал Х, ама ние въобще не се знаем. Ама защо ще блокира освен мен и други негови приятели?
Има ли настройка да не ти съществува профила за хора, които не са ти в списъка с приятели?

Не, няма такава настройка.
Пробвай да го разгледаш от новосъздаден профил, за който X със сигурност не знае.
Съвсем възможно е да ви е блокирал – аз съм го правила с хора, които познавам задочно.

# 14 596
  • ...на безопасно
Въобще не схващам защо ще го прави....честно. Все едно е блокирал неговите приятели.
Как да си направя друг профил? Двата мейла, които ползвам са свързани.

# 14 597
  • Sofia
Ами, нали това казвам – възможно е. Правила съм го. Simple Smile
Колкото до профила – просто си направи нов e-mail адрес и след това регистрирай нов FB акаунт, ако ти е толкова важно. Би следвало да стане.
Или ми пиши на лични с линк към профила на въпросния – ще ти кажа дали го виждам. Peace

# 14 598
Преди време имаше опция да не те откриват с търсачката на ФБ, от настройките за сигурност се правеше.
Незнам дали не е премахнато вече, не я намирам опцията

# 14 599
Има я опцията, но е за други търсачки. Поне аз така го разбирам.
Скрит текст:

# 14 600
  • Sofia
Никога не е имало опция да не те намират чрез самата търсачка на Facebook.

# 14 601
Аз имам профил от 2009г. и първите години имаше опция кой може да те открива чрез търсачката на Facebook(подобно на това кой може да праща покани за приятелство), но ако някой даде директен линк към профила, тогава няма проблем да го разгледа.  Тази опция я имаше със сигурност.

# 14 602
Здравейте
Не съм много сигурна,но мисля,че някой ми влиза в профила.Като вляза в настройките и после в защита и вход, там ми изписва от къде и кога последно съм влизала.От едно извесно време ми изписва,че е влизано в часове,които вероятно съм спала и съм сигурна,че не съм влизала точно тогава.Днес например ми изписа,че ми е влизано в Месинджъра около 6:00 сутринта,а аз влязох в 8:00.Не знам може и нещо да се бъркам,но това случвало ли се е на някого от вас или не?

# 14 603
Смени си паролата и "излез" от всички устройства - става с натискането долу в дясно на текст Log Out Of All Sessions

Направи си "умна парола" - числа и букви - примерно mishle9tyyyy1. 

Има опция за двуфакторна автентикация - всеки път, когато някой се лог-не от друго устройство, ще ти изпращат СМС с код, който код трябва да се въведе, за да може да се влезе в профила.

# 14 604
Сменях наскоро паролата и съм си направила да ми идва смс ако някой се опитва да влезе.

# 14 605
Log out-ни устройствата, които вече са влизали - те ако продължат да влизат, на теб няма да ти идва СМС с код, защото са "познати" устройства.

Settings- Security and Login - Where You're Logged In - See More и долу в десният ъгъл - Log Out Of All Sessions

# 14 606
Здравейте, знаете ли защо когато един спомен включва двама потребители, не се показва и на двамата с нотификация "имате спомен на днешния ден "? Например, единият потребител е качил снимка и отбелязва приятел, след време споменът се показва само на единия. Няма ограничения да не се показват спомени от определен потребител, тогава на какво се дължи и може ли да се оправи чрез настройки?

# 14 607
Направи така ,че фейсбук да изпраща съобщение на телефона ти при влизане от друго устройство

# 14 608
Направи така ,че фейсбук да изпраща съобщение на телефона ти при влизане от друго устройство

Как се прави това?

# 14 609
Виж в настройките  - Защита - Защита и вход - Двуфакторно удостоверяване

Общи условия

Активация на акаунт