Грижа за лицето

• 9 621
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • Somewhere far away
Ааa, ясно - добре е че попаднах на човек, който си е поръчвал от същата серия! мерси за инфото,  отдъхнах си Simple Smile Grinning

# 16
  • в 1001-та нощ
активната съставка в салиц. спирт е салицилова киселина, но все пак зависи за кой продукт става въпрос - добре е да се види конкретно

# 17
  • Somewhere far away

Ето това е. Flutter

# 18
  • Бургас
Аз също имам пъпки на лицето и дерматоложката ми каза ,че това са запушени пори и да си купя салицилов спирт да ги мажа ,ако искаш вземи и пробвай не мисля ,че ще ти навреди. При мен мисля,че има ефект ,но не го правя редовно.
Най- добре не вярвай на дерматоложката си - салициловия спирт отдавна е отречен. Наистина той действа на запушените пори, но съсипва кожата като я изсушава прекомерно и предизвиква миниатюрни напуквания на горния слой. Той се ползваше когато аз бях тинейджърка, а това е доста отдавна...
  А защо тогава ми го препоръчва ?

# 19
Здравейте момичета,темата е много хубава ще ви следя с интерес Simple Smile Аз използвам лавандулов спирт за почистване на лицето–много съм доволна от него,тъй като съм с мазна кожа и ми се отразява добре гледам да не прекалявам с него и го ползвам само веднъж на ден,Гарниер–3в1 от няколко години го ползвам–за мен няма друг като него и съответно имам различни маски за лице,последните са ми все от Авон–не са лоши,а за кремчетата за лице–Бочко и Арома органик с тиква.
Моля ако някой има впечатления от измиващият гел на Нютроджина и маските за лице на Фриимен да сподели Simple Smile Благодаря предварително  Simple Smile

# 20
Не знам дали е добра идея да си почистваш лицето със спирт. Много изсушава кожата и може дори да предизвика обратен ефект - т.е. тя да започне да произвежда повече себум, за да компенсира.
Има вече много почистващи продукти и маски специално за такава кожа. Преди малко писах и в една друга тема - пробвай маските с глина на Катие, тази със зелена глина е подходяща и можеш да си я вземеш за десетина лева от organic shop. Мога да ти препоръчам и ежедневната измиваща грижа на organic surge.

# 21
За съжаление за много от лекарите е важно да се премахне инфекцията, а не как ще се отрази това на вида ни. Затова и по инерция препоръчват спирт., а и не е казано че всеки лекар го бива нали?

# 22
  • София
Мисля, че е ок да се нанесе салициловия спирт само локално, върху възпалението, с клечка за уши. За тоник със салицилова киселина - не мисля, че е добра идея да се ползва всеки ден, защото би пресушил кожата. Може дори и пъпки да изкара, защото всички киселини - салицилова, гликолова и т.н. изкарват замърсяванията в кожата на повърхността до някаква степен. Иначе съм с комбинирана кожа и харесвам маските със зелена глина, като тази на Cattier, и ензимен пилинг понякога. От няколко месеца преминах на натурална козметика - кремове, почистващи продукти и тоници, и съм доволна. Ползвам продукти на Pai, Madara, Phytocode, Trilogy, Nuxe, Korres, Weleda. Взимам и хранителни добавки с MSM, Omega киселини и др, те са полезни и за косата и ноктите.
За маслата от карите и кокосовото - не са особено подходящи за мазната кожа, могат да запушат порите. Това са по-тежки масла, и присъстват като компонент в грижите за суха кожа, кокосовото особено е с висок комедогенен риск. Като цяло е рисковано да се нанасят масла така директно върху кожата на лицето, по-удачно е да присъстват като съставка в крема например.

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 05:06 от Serpentine

# 23
Здравейте,аз искам да попитам колко често мога да ексфолирам лицето си ?  newsm78

# 24
  • София
Здравейте,аз искам да попитам колко често мога да ексфолирам лицето си ?  newsm78
Веднъж-два пъти в седмицата зависи от ексфолианта

# 25
Момичета, моля Ви да ми препоръчате козметик. Никога не съм ходила и реших да започна. Поне да ми почиства хубаво лицето и да не ставам червена  Embarassed Извинявам се за невежеството, но си нямам на идея какво правят и после как изглеждаш. Ще се радвам да споделите.   bouquet

# 26
Vesseto, в кой район си , може би и това има значение.
Иначе аз си правя почистване на лицето, наскоро си взех от моята козметичка професионални кремове от марката Tailon, засега съм доволна, но ги ползвам от скоро...

# 27
В Центъра съм Simple Smile Сега ще потърся да прочета за тази  козметика. Иска ми се да е някой препоръчан иначе няма голямо значение района. Иска ми се поне веднъж да отида

# 28
Веднъж-два пъти в седмицата зависи от ексфолианта
*Bubble* тия дни правя домашни такива с утайка от кафе,благодаря за отговора Simple Smile

# 29
  • в 1001-та нощ
специално за почистване в дом. условия - много харесвам ензимна маска  Peace но зависи от кожата и нуждите й  Peace

Общи условия

Активация на акаунт