Дюкански сладкиши по френски: La pastisserie Dukan

  • 25 973
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 0
Портокалов “фар”
4 порции | подготовка: 10 мин. | готвене: 30 мин.
ПП – ПЗ дни

8 с.л. обезмаслено бяло сирене (извара)
2 яйца
6 равни с.л. царевично нишесте
1/2 пакетче бакпулвер
1 с.л. вода от портокалов цвят
кората на 1 портокал (по възможност био)
4 с.л. обезмаслено мляко на прах

Смесете съставките много добре, така че да получите възможно най-гладката смес.
Изсипете във формичка/и за крем карамел.
Печете на 160 градуса за 30 минути, следейки печенето.
* Десертът бил най-добър топъл или на стайна температура.


# 46
  • Мнения: 0
Кейк с бяло сирене
4 порции | подготовка: 10 мин. | готвене: 30 мин.
ПП – ПЗ дни

125 гр. обезмаслено бяло сирене (извара)
2 с.л. царевично нишесте
½ пакетче бакпулвер
настърганата кора на 1 (био) лимон
2 к.л. течен подсладител
2 жълтъка
4 белтъка
щипка сол

Загрейте фурната на 200 градуса заедно с тавичката, в която ще печете кейка.
Разбъркайте добре всички съставки без белтъците и солта.
Разбийте белтъците на твърд сняг, добавяйки щипка сол.
Постепенно добавете белтъците към сместа.
Изсипете във формичката от фурната и печете на 200 градуса за около 30 минути.
Оставете в хладилника за няколко часа.

 

# 47
  • Мнения: 0
Шам-фъстъчено черешови чийзкейкчета
4 порции | подготовка: 30 мин. | готвене: 60 мин. | охлаждане: поне 4 часа
ПП – ПЗ дни

Блат
4 с.л. овесени трици
2 с.л. пшенични трици
10 капки есенция ванилия
1 с.л. подсладител на прах Splenda
2 жълтъка
2 с.л. обезмаслено прясно мляко

Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете триците, ванилията и подсладителя.
Добавете жълтъците, разбъркайте и продължавайки да бъркате добавете млякото.
Изсипете в керамични купички за крем карамел и печете 15-тина минути, следейки печенето.

Чийзкейк
2 яйца
2 к.л. течен подсладител
1 к.л. есенция шам-фъстък
1 с.л. царевично нишесте
2 гр. агар-агар
500 гр. обезмаслено бяло сирене (извара)
щипка сол

Разделете белтъците и жълтъците.
Смесете жълтъците с подсладителя, есенцията шам-фъстък, нишестето и агар-агара. Добавете сиренето (изварата).
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол и внимателно ги добавете към сместа.
Изсипете сместа във формичките върху вече изпечения блат.
Печете на 180 градуса за около 40 минути, следейки печенето.
Оставете ги да се охладят, след което ги оставете на хладно поне 4 часа (най-добре – една нощ).

Черешово желе
200 мл вода
2 гр. агар-агар
1 1/2 к.л. течен подсладител
1 к.л. есенция череша

Смесете съставките и ги сложете да заврат.
Изсипете върху чийзкейкчетата и отново ги оставете да се охладят.


# 48
  • Мнения: 0
Шоколадово-портокалов крем
4 порции | подготовка: 5 мин. | готвене: 20 мин.
ПП – ПЗ дни

400 мл обезмаслено прясно мляко
4 щипки канела на прах
4 к.л. нискомаслено какао
1 к.л. есенция портокал
4 с.л. подсладител на прах Splenda
4 яйца

Загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте млякото и канелата на котлона до завиране. Добавете какаото, есенцията портокал и подсладителя и оставете сместа да се охлади.
Разбийте яйцата в купа и бавно добавете охладеното мляко.
Изсипете сместа във формички (керамични) и печете на водна баня 20 минути.
Сервирайте крема топъл или студен, поръсен с малко нискомаслено какао.

 

# 49
  • Мнения: 0
Влъхвенска торта (за Богоявление)
4 порции | подготовка: 15 мин. | готвене: 35 мин.
ПП – ПЗ дни

“Бадемов” пълнеж
2 яйца
1 с.л. пшенични трици
2 с.л. овесени трици
3 с.л. подсладител (на прах) Canderel
2 с.л. обезмаслено бяло сирене (извара)
4 с.л. протеин на прах Profitar (около 90% белтъчно съдържание)
2 к.л. есенция горчив бадем
1 шушулка бакла или малка термоустойчива фигурка

Блат
3 яйца
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
4 с.л. протеин на прах Profitar (около 90% белтъчно съдържание)
1/2 чаша обезмаслено мляко
4 с.л. подсладител (на прах) Canderel
1 к.л. есенция лешник

Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа смесете добре съставките за пълнежа (без баклата/фигурката) и оставете настрана.
За блата разделете белтъците и жълтъците.
Разбийте белтъците на сняг с щипка сол.
Смесете останалите съставки за блата и добавете внимателно разбитите белтъци.
Изсипете половината от сместа в кръгла силиконова форма (или тава покрита с хартия за печене) и печете 6-7 минути. Повторете с другата половина от сместа.
Сглобете тортата във формата за печене: на дъното поставете единия блат, покрийте с пълнежа, в който “скрийте” баклата/фигурката и отгоре поставете втория блат.
Печете сглобената торта още 20 минути.
* У когото се падне баклата/фигурката, става крал (влъхва) за един ден.


Общи условия

Активация на акаунт